Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קראתי לא מעט הודעות ישנות בפורום זה ואני מתלבט בין הקסרה 2004 ל-C-5 מודל 2002 (בנזין-אוטו') שכן ע"פ אתר יד שניה אין הבדל כזה גדול במחיר ביניהן.

אנחנו זוג צעיר, גרים במודיעין ושנינו עובדים בירושלים, ברשותנו כרגע רק רכב אחד (הונדה ג'אז).

בעקבות "תוספת" של תינוק חדש ממש לאחרונה, החלטנו לחפש רכב נוסף, בסביבות ה-40K, שיתן מענה גם לעניין העגלה.

לכן, הרכב מבחינתי אמור לתת:

1. בטיחות

2. מקום בתא המטען

3. עלות אחזקה סבירה

4. נוחות (ואיבזור)

א. אני יודע שכל רכב הוא מסגמנט אחר והשאלה היא מה נראה עדיף לאנשים בסטטוס שלנו ע"פ הדרישות הנ"ל?

ב. אילו תתי דגמים יש לכל אחד מהרכבים הללו, ראיתי למשל שיש לC-5 מס' דגמים SX ו-SX PK מה ההבדל? ומה בקסרה?

ג. האם ללכת על 1.6 או יותר בקסרה? האם עדיף לקחת מנוע 2 ליטר בC5? (עליות יומיות לירושלים)

ואולי, אולי כדאי "לסבך" את המשוואה ולא לשלול על הסף את ה-406...

תודה מראש!!

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מכיוון שכל רכב הוא מסגמנט אחר - אני יכול להתייחס רק לנתון אחד במשוואה - אחזקה.

אחזקת C5 תהייה יקרה משמעותית מאחזקת קסארה. מה לעשות ומדובר ברכב גדול יותר שצורך יותר דלק וחלקיו יותר יקרים.

אני מחזיק קסארה 98, אחזקתה יחסית זולה לאוטו מודרני. היא מתוחזקת רק במוסך מורשה ואף פעם לא יצאתי עם הרגשה שנדפקתי.

כמו כן לקסארה יש שפע רב של חלקים משומשים עקב זמינות בפירוקים וזה יכול להועיל מאוד אם תתקל בחלק יקר להחלפה (קרה לי פעם אחת).

מעבר לזה - הC5 עדיפה על הקסארה בכל פרמטר. זה פשוט רכב יותר טוב (וגם עלה בזמנו בהתאם).

ההמלצה שלי: סיטרואן קסארה טורבו דיזל אוטומט - מנוע 2000 HDI. נסו להשיג אחת כזו מהשנתון המתקדם ביותר שאפשר.

האוטו חסכוני לאחזקה וחוסך המון בהוצאות דלק.

פורסם

אתה מרבה לדבר על גודל המנוע, אבל הזמנים בהם רכב שהצליח לעלות את הקאסטל בצורה סבירה - עברו מן העולם. עזוב לרגע את גודל המנוע, כולם, כולל מנוע 1300 סמ"ק יעשו העבודה. במקומך הייתי מסתכל יותר על עלויות אחזקה וגודל תא מטען.

ל- 406 תא מטען נאה, אבל ל- C5 תא גדול עוד יותר ומאד מאד נוח, תודות לדלת החמישית. מצד שני, הקסארה אוטו מאד מוצלח וזול לאחזקה. לדעתי, אם תמצא קסארה סטיישן, אתה בוחר בחבילה די מוצלחת.

אם לא מצאת ואתה צריך לבחור בין הפיז'ו 406 ל- C5, הלב נוטה לסיטרואן שהוא בעיניי רכב הרבה יותר מוצלח, אבל עלויות האחזקה שלו עלולות להיות קצת יותר יקרות, כך ש- 406 עם גגון יכול להוות פשרה..., לא כך? הכוונה כמובן לגגון מודרני ובטיחותי ולא לשני פסי הפלסטיק שקונים במרכזי קניות.

פורסם

בטיחות- C5 4 כוכבי בטיחות לעומת 3 בקסרה. תסתכל אולי משנת 2004 לקסרה יש ESP (אני לא בטוח-צריך לבדוק).

נוחות-C5 ללא ספק. הרכב הכי נוח בקטגוריה ואפילו ממכוניות סאלון.

תא מטען- C5 תא מטען גדול ונוח מאוד בזכות דלת חמישית-לכן נוח יותר מ-406- הוא גדול יותר משל הקסרה.

אבזור- C4 מאובזרת יותר,גדולה יותר וכו'...

עלות אחזקה- לא יכול להגיד מכיוון שאין ברשותי לא קסרה ולא C5 והידע שלי מסתמך על הרכבים שבהם ישבתי,בדקתי וכו'...

לדעתי עלות האחזקה של הקסרה תיהיה זולה. פרט לכך הקסרה פשוטה יותר כי אין לה מערכות נוספות שיש בC5 (לדוגמא המתלים).

לדעתי קסרה סטיישן תענה היטב על הציפיות (אבל רק עם מנוע 2.0 HDI או 2.0 בנזין).

רכב נוסף שאפשר לחפש הוא קסרה פיקאסו שנמצא מעט מעל הרף שלכם (שנת 2003 נמכר ב-46K וניתן להתמקח). רכב זה יענה על הכל.

פורסם

ZX 2.0, כמו אחרים לפניך, אתה חושב "לפצות" אותי על אובדן תא המטען הגדול ע"י רכישת סטיישן או פיקאסו.

השאלה היא האם תא המטען (כמה ליטר?) בקסרה אמור להספיק לזוג+תינוק עם עגלה. הג'אז מספיקה בקושי ואם רוצים לשים עוד משהו, אז רק במושב הקדמי. לכן חשיבות תא המטען.

הרעיון של ה-C5 (או 406 המקבילה) נבע ממחיר דומה למרות שהרכב עצמו מצויין.

מעניין אותי האם ההבדל באחזקה "שווה את זה", או שהC5/406 "גדול עלינו" כרגע ומיותר וניתן להסתפק ולהנות מקסרה שתתן תמורה מלאה ולא תידרוש הוצאות נוספות גבוהות.

פורסם

לאחיין שלי היה 3 שנים קסארה סטיישן, והם נסעו זוג (כמובן), 2 ילדים (גילאים 9 + 7) ותינוק. בבגאז' נכנסו עגלה מתקפלת לתינוק (לא אלה שעולות 3784 ש"ח), צידנית, מזוודה ושאר ציוד לטיול של 3 ימים, כולל מנשא גב לתינוק. צריך קצת להנדס אבל בסוף הכול נכנס. אגב, המנוע היה 1600 והם מעולם לא התלוננו על חוסר כוח. הרכב היה אוטומטי. אם עדיין יחסר לך מקום, תוכל תמיד לרכוש גגון.

פורסם

אם מדובר על משפחה, עדיף רכב גדול. קטן כבר יש לכם. אומרים שה 406 אמין מאוד, ממש סוס עבודה, אם מוצאים אקזמפלר טוב, והסכום שיש בידך, מספיק לרכב כזה. לבדוק טוב ולקנות.

בהצלחה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הבנתי... ומה לגבי תת המודל? אני יודע את ההבדל בין ה-ST ל-SV אצל ה-406 (הודות לחיפושיי בפורום זה...8)) אבל מה לגבי הC-5? קראתי על SX ו-PK ואני מניח שגם לקסרה יש כמה סוגים ("הדגם המפואר"?!)

תודה.

פורסם

ה-PACK הוא הדגם המפואר (ההבדל הגדול הוא גלגלי ברזל לעומת גלגלי מגנזיום. בדגם הישן (לפני מתחית הפנים) גם פסי החיכוך הם בצבע הרכב לעומת שחור בדגם הפשוט).

בקסארה יש את המילניום (המצאה ישראלית) במנוע 1600, ואקסלוסיב עם מנוע 2000 (קשה מאוד למצוא כאלה).

לגבי 406 - מכונית אמינה מאוד באופן כללי, אבל מיושנת בהשוואה ל- C5 (היא מקבילה לקסנטיה, כלומר דור קודם).

המכניקה הבסיסית זהה (מנוע/גיר), מערכת החשמל פשוטה יותר למיטב זכרוני (אין מולטיפלקס אאל"ט). אין את ההידראוליקה שנותנת נוחות טובה יותר (לא באופן היסטרי, ייאמר לזכותה של הפז'ו), אבל מהווה כר נרחב לתקלות נוספות.

C5 יותר שימושית לדעתי, אבל תעלה יותר ביום יום.

פורסם

מכיוון שהסעיף הראשון ברשימת הדברים החשובים לך הוא בטיחות, אני חושב שה-406 צריכה לרדת מן הפרק עם 3 כוכבים, וכנראה גם הקסארה.

מבחינת מקום בתא המטען, לקסארה יש קצת יותר מ-400 ליטר שזה הרבה יותר מכל הצ'בק בקבוצה זו, כולל אלו מהדור שאחרי. לנו הייתה כזו, גם כן משפחה עם תינוק, ואפילו עם עגלה יחסית גדולה מעולם לא היה חסר מקום.

אני אחזור לעניין הבטיחות - אם זה חשוב לך, ישנן אופציות בטוחות יותר (לפחות כמו ה-C5) באותם מחירים - הפיקאסו שכבר הזכירו כאן, מגאן וסניק דור ראשון.

ה-C5 כנראה נותנת תמורה טובה מאוד של בטיחות לכסף, גם בגלל משקל עצמי מפלצתי. את המחיר משלמים בתחנת הדלק, אבל אם אתם נוסעים מעט אז זה אולי זניח.

לגבי כל האחרות, במידה ואתם לא מפונקים מידי אני ממליץ בחום ללכת על ידנית. הפרש המחיר יאפשר לכם להתקדם שנה, יש שיפור מהותי בצריכת הדלק והכוח שמגיע לכביש, ובכל מה שקשור לתוצרת צרפת לפחות, אתם נמנעים כאן מנקודת כשל נפוצה ויקרה לתיקון.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

תוספות ב- C5 Pack לעומת גרסה רגילה (SX):

• חישוקים מסגסוגת קלה
  • מראות מתקפלות בנעילת הרכב
  • חיישן מכשולים בנסיעה לאחור
  • חיישן גשם (הפעלת מגבים אוטומטית)
  • חיישן אור (הפעלת אורות דרך אוטומטית)
  • פסי חיכוך בצבע הרכב
  • דיפון פלסטיק דמוי עץ בתא הנוסעים

פורסם

אני אחזור לעניין הבטיחות - אם זה חשוב לך, ישנן אופציות בטוחות יותר (לפחות כמו ה-C5) באותם מחירים - הפיקאסו שכבר הזכירו כאן, מגאן וסניק דור ראשון.

ה-C5 כנראה נותנת תמורה טובה מאוד של בטיחות לכסף, גם בגלל משקל עצמי מפלצתי. את המחיר משלמים בתחנת הדלק, אבל אם אתם נוסעים מעט אז זה אולי זניח.

לגבי כל האחרות, במידה ואתם לא מפונקים מידי אני ממליץ בחום ללכת על ידנית.

לגבי הקסרה פיקאסו או הרנו סניק - שוב, עושה רושם שמדובר ברכבים למשפחה עם 2 ילדים ויותר ולא לזוג צעיר עם תינוק.

לגבי המגאן - התקציב שלי מספיק לדור I - האם מודל 2003 "מפנק" כמו הקסרה מבחינת נוחות ואיבזור?

כתבת על משקלה המפלצתי של ה-C-5 ותצרוכת הדלק - האם מנוע 2.0 יצמצם זאת? אנחנו מתכננים לנסוע כ-25,000 ק"מ בשנה בערך עם הרכב, כך שזה ממש לא מעט.

אשתי תנהג הרבה ברכב ולכן הוא חייב להיות אוטומט (היא שונאת בגלל זה את הג'אז שלנו שהיא עם גיר ידני).

פורסם

תינוק הופך בשלב כלשהו לילד. נכון שהסניק והפיקאסו מצטיינות בתחומים שתינוק לא ייטיב לנצל, אבל הן בוודאי לא נופלות ממשפחתיות רגילות בהיבט של הובלת תינוק.

צריכת הדלק הממוצעת של C5 שדווחה כאן בפורום נעה באיזור של 9-11 ק"מ לליטר. בנסיעות בין-עירוניות בלבד יושגו תוצאות מעט טובות יותר.

ההתרשמות האישית שלי היא שדווקא בתנועה שמצריכה מיאוצים ותאוטות רבות (נוף עירוני), מנוע 2.0 יהיה חסכוני כמו 1.8 ואולי אפילו חסכוני מעט יותר.

• תוכן חדש...