Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ומה לגבי הבטיחות בריסוק? כריות אוויר היקפיות? יציבות ועמידות להתהפכות?

ברלינגו? אני חושב 4 כריות, אולי 6 בדגם לאחר מתיחת הפנים. לא יודע לגבי ESP. קיבלה 4 כוכבים.

C5? אני בטוח שיש לה 6 כריות אויר (לא זוכר אבל אני חושב שיש ESP). ל]ני מתיחת פני-4 כוכבים לאחר מכן-5 כוכבים. בהודעה הקודמת שלי שכחתי לציין של-C5 יש משהו שהוא חשוב לא פחות מציון ביורואנקאפ והוא המתלים:

1. בעת נסיעה אם קורה לך תקר בגלגל אתה לא מרגיש/מאבד שליטה על הרכב (קרה למשפחתי בב-BX ולנשיא צרפת-ששכחתי את שמו,מישהו?-כאשר לנו התפוצץ צמיג אחורי ולנשיא (דה גול?) כאשר ניסו להתנקש בחיו וירו לו בצימיגם הקדמים (שניהם) והרכב נשאר יציב והוא ברח). דבר אשר מוריד את הסיכוי לתאונה מתוצאה כזו.

נ.ב גם פיפט גיר בחנו את זה וירו בצמיגים של ה-C6.

2. הרכב שומר על הגובה שלו בכל מצב שתעמיס אליו. לפני כמה שנים בגרמניה (ADAC) לקחו 2 מונדיאו. אחת מועמסת ב-4 אנשים ותא מטען מלא (מדמ טיול משפחתי- לא חורג מהעומס המותר) ובשניה נהג אדם אחד עם תיק אחד ותא מטען ריק כמעט לגמרי (מדמה אדם רגיל שנוסע לעבודתו), כתוצאה מכך הרכב המועמס היה נמוך ב-2.5 אינצ' (כ-5 סנטימטרים) מהרכב עם נהג יחיד. התוצאה במבחן הריסוק- הרכב הלא מלא עלה על הרכב המלא והנהג יכל לצאת מהרכב בהליכה (אם זו לא היתה בובה) והרכב המועמס, אומרים שהיו שם פציעות ריציניות ואף היו מתים (להזכירכם שמדובר באותו רכב בדיוק והשוני היחיד הוא בעומס).

סתם נקודה למחשבה.

פורסם

מתיחת הפנים של ה-C5 היתה ב-2005 וכללה בתוכה עיצוב שונה,בסיס גלגלים מוארך (270 בישן לעומת 274 לאחר מתיחת הפנים),רצפה שטוחה מאחור ועוד דברים שמישהו אחר ירשום (שכחתי).

עד מתיחת הפנים לרכב היה 4 כוכבי בטיחות לעומת 5 לאחר מתיחת הפנים. יש גם שינוי לטובה לגבי ההגנה על ילדים.

מכר שהוא מתמחה בפיג'ו-סיטרואן אמר שכל מחלות הילדות של ה-C5 הישנה תוקנו והיא יותר אמינה.

פורסם

אין שום שינוי בבסיס הגלגלים בין הדגמים שלפני ואחרי מתיחת הפנים. 275 ס"מ בשניהם.

הרצפה שטוחה באותה מידה בדגם שלפני ואחרי מתיחת הפנים, כיוון ש, כאמור, אין שום שינוי ברצפה או במערך המתלים.

הדגם מתוח הפנים ארוך יותר, אבל מימדי תא הנוסעים בשני הדגמים זהים לחלוטין. ההבדלים באים לידי ביטוי בתא מנוע ארוך יותר, ובתא מטען ארוך יותר, שנפחו גדל ב- 15 ליטר, מ 456 ל 471 ליטר.

ההבדלים בציוני הריסוק אינם נובעים משוני בקשיחות המבנית של שתי המכוניות. מקריאת המידע הטקסטואלי שמלווה את מבחני הריסוק עולה שהקשיחות המבנית של שני הדורות טובה מאוד.

הדור השני קיבל ציון גבוה יותר בגלל כרית אוויר שביעית המגנה על ברכי הנהג (במבחן הריסוק של הדור הראשון צוין שאלמנטים קשיחים מאחורי לוח המחוונים יכולים לגרום לפגיעה ברגליים) ובגלל תפקוד תקין של כריות האוויר ושל הקדם-מותחנים של חגורות הבטיחות (בדגם הראשון ראש הנהג ובית החזה פגעו בהגה על אף המצאותה של כרית אוויר).

ההבדלים העיקריים בין הדגמים: עיצוב מוצלח יותר (באופן אישי הדגם הראשון מזכיר לי קצת לוויתן שעלה על החוף. למזלי קשה לראות זאת ממושב הנהג), עיצוב יוקרתי יותר למחווני המהירות והסל"ד, סידור פקדים שונה בקונסולה המרכזית, מערכת ESP כסטנדרט (אני כמעט משוכנע בכך, אבל אין להסתמך על דברי ללא בדיקה).

פורסם

ארנון,

צודק. טעות שלי, כעת בדקתי זאת ומצאתי שטעיתי (למרות שהיתי בטוח אחרת, עם הוכחות אין להתווכח).

במבחן במוטוקאר כתוב שהדגם המחודש זכה לצריכת דלק נמוכה יותר ומעט יותר כוח בגלל תזמון שסתומים משתנה ומערכת ניהול מנוע שונה.

פורסם
בעת נסיעה אם קורה לך תקר בגלגל אתה לא מרגיש/מאבד שליטה על הרכב (קרה למשפחתי בב-BX ולנשיא צרפת-ששכחתי את שמו,מישהו?-כאשר לנו התפוצץ צמיג אחורי ולנשיא (דה גול?) כאשר ניסו להתנקש בחיו וירו לו בצימיגם הקדמים (שניהם) והרכב נשאר יציב והוא ברח). דבר אשר מוריד את הסיכוי לתאונה מתוצאה כזו.

כאן הניתוק המוחלט של ההגה במערכת ההידראולית מחזיר דיווידנד מסויים. קרה לי בקסנטיה וב-BX. אם לא הרעש, לא הייתי מרגיש כמעט שהתפנצ'ר צמיג. בשני המקרים זה עלה לי בהחלפת צמיג (שניהם היו כבר לפני החלפה ממילא, אבל בכל זאת) עקב נסיעה מעט ארוכה מדי על פנצ'ר. בכל רכב אחר מספיק שהאוויר קצת יורד כדי להרגיש זאת בהגה.

פורסם
ומה לגבי הבטיחות בריסוק? כריות אוויר היקפיות? יציבות ועמידות להתהפכות?

בברלינגו-אים הישנים היו 2 כריות אויר, במודל המתוח (מ 2004) היו 2 או 4 (תלוי בדגם) ובדגם החדש (ניו-ברלינגו) יש 6 כריות אויר ו ESP כסטנדרט בדגם המיובא כרגע.

ב C5 יש 6 כריות אויר (למיטב ידיעתי זה אמור להיות בכל הדגמים) ובקסארה2 יש 4 כריות אויר ו ABS.

כולן _מאוד_ יציבות וקיים יתרון בניקוד (ריסוק) ל C5 (מה לעשות שהיא מודרנית יותר וגדולה יותר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כאן הניתוק המוחלט של ההגה במערכת ההידראולית מחזיר דיווידנד מסויים. קרה לי בקסנטיה וב-BX. אם לא הרעש, לא הייתי מרגיש כמעט שהתפנצ'ר צמיג. בשני המקרים זה עלה לי בהחלפת צמיג (שניהם היו כבר לפני החלפה ממילא, אבל בכל זאת) עקב נסיעה מעט ארוכה מדי על פנצ'ר. בכל רכב אחר מספיק שהאוויר קצת יורד כדי להרגיש זאת בהגה.

את האמת, אצלנו כשזה קרה, לא הרגשנו את זה עד שכולם בכביש צעקו לנו שיש פנצ'ר (ואז עצרנו וראינו שאכן יש).

אני מעדיף את זה מאשר שהצמיג יתפוצץ ואז להסתחרר לכיוון גדר ההפרדה (אם בכלל קיימת).

פורסם

למצוא קסרה פיקסו מודל 2004 זה לא פשוט כלל...

אגב, יש לדגמי סיטרואן (קסרה II, פיקאסו או C5) בעיות מיוחדות עליהן יש לתת את הדעת? כמו נוזל ירוק שמישהו הזכיר....

כמו כן, האם "מחלות ילדות" של C5 מודל 2002-2003 מלוות את הרכב גם כיום או שאמורות להיפתר במוסך כבר בשעתו?

פורסם
עלה לי בהחלפת צמיג (שניהם היו כבר לפני החלפה ממילא, אבל בכל זאת) עקב נסיעה מעט ארוכה מדי על פנצ'ר.

לא עלה לך בעצם, כי גם נסיעה של מטרים בודדים על צמיג שטוח תגרום לחתך בדופן הפנימית ולפסילתו (צמיג "נשרף" בלשון הפנצ'יות)

HFturbo

פורסם
למצוא קסרה פיקסו מודל 2004 זה לא פשוט כלל...

אגב, יש לדגמי סיטרואן (קסרה II, פיקאסו או C5) בעיות מיוחדות עליהן יש לתת את הדעת? כמו נוזל ירוק שמישהו הזכיר....

כמו כן, האם "מחלות ילדות" של C5 מודל 2002-2003 מלוות את הרכב גם כיום או שאמורות להיפתר במוסך כבר בשעתו?

כל מחלות הילדות שהיו ( למי שהיו) נפתרו

בדגם SX הוחלפו ג'אנטים וצמיגים חדשים בשנת 2004 לכולם RECALL בגלל בעיית ברגים בעלי שני גדלי הברגות (הרווחנו 5 צמיגי מישלין חדשים)

עדכוני תכנה של הגיר

דיפונים לצמיג הרזרבי בגלל רעשים מכיוון תא המטען

עדכון חיבור RDS לרדיו

קושי בפתיחת דלתות קדמיות בקיץ - (מוט המקשר בין הידית הפנימית לחיצונית ולמנגנון הנעילה היה ארוך ב 4 ס"מ מהמפרט וגרם לידית לבצע את הפתיחה בסוף המהלך

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

באתר של לובינסקי רואים C5 חדשה שאמורה לצאת בימים אלו... וכן בטרייד אין של האתר מוזכרת C5 II , אני מניח שהכוונה היא לדגם שאחרי מתיחת הפנים של 2004. האם כל C5 מודל 2004 הוא הדגם החדש יותר או שבאותה שנה נמכרו שני הדגמים? איך אפשר לדעת מה הוא מה, אם לא מכירים טוב את הצורה החיצונית?

פורסם

הדגם החדש עם מתיחת הפנים והאחוריים עלה לכביש כדגם 2005 החל מיוני 2004 ,

יתכן וישנם דגמים בצורה הישנה שנמכרו כ 2005

נורא קשה להתבלבל בין הדגמים כי ההבדל בחזית - שמים וארץ

ראה תמונות החזית

c5 I.jpg

c5 II.jpg

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

• תוכן חדש...