Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6433 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

האם יש למישהו מושג מה הכיוון פרונט המומלץ לאיביזה טורבו 01' כדי למתן את התת היגוי החריף שלה(קאמבר,קאסטר,טיו)?

ועוד שאלה לגבי ספייסרים. האם למי מבעלי האיביזות יש ניסיון עם ספייסרים, ומה התוצאה?

אגב ברצוני לרכוש צמיגים מדגם TOYO T1R, היכן ניתן למצוא אותם במחיר זול (עדיף באזור ירושלים)?

תודה מראש לעונים.

פורסם

שמעתי רק דברים טובים על הTOYO T1R ביחס למחיר שלהם .

אשמח לשמוע עוד תגובות מאנשים שהתנסו בהם כי גם אני מעוניין במידה 225.45.17

פורסם

אני לא בעל איביזה , אבל אני יכול לזרוק לך כמה טיפים בקשר לספייסרים.

אם אתה שם ספייסרים אז רוב הסיכויים שתצטרך ברגים יותר ארוכים.

עצה שלי אליך , שים רק ספייסרים איכותיים מתוצרת טובה (נגיד FK) ולא כל מיני זבלה שנותנים בפנצריות, ועדיף ספייסרים שמתלבשים על הנאבה עם ברגים. (כמו בתמונה)

אצלי באוטו שמתי ספייסרים ו כאלה שנותנים בפנצריות וסבלתי מרעידות חמורות בהגה, שנפתרו ע"י ...הוצאת הספיסרים.

אם אתה שם ספייסרים רק מקדימה אז זה יכול למתן את התת היגוי של האוטו, כי הציר הקידמי יהיה יותר רחב ותיהיה לו יותר אחיזה.

יוגב

Adapters_medium.jpg

פורסם

שלום לכולם!

היום קיבלתי הצעת מחיר לצמיגים של טויו דגם T1R מידה 195/45/16 2080 ש"ח כולל הרכבה ואיזון גלגלים.

האם זהו מחיר סביר לצמיגים הנ"ל?

ואני עדיין מחכה לתשובה בקשר לאיזון גלגלים, וספייסרים (ותודה ליוגב).

תודה לעונים

פורסם

ספייסרים אל תשים, ואם אתה מתעקש לא להקשיב, אז איכותיים ובמיקום שיעצו לך מעלי !!!

לגבי כיוון פרונט, קמבר וקסטר, הם לא ישפיעו יותר מידי על ההתנהגות, בכה רכב (עם תת היגוי זוועתי והמון כח) סט מתלים טוב משלם את עצמו בשיפור דרמטי, חפש דיונם שהיו כאן בכמויות על האופציות, בכל מקרה, לאחר החלפת מתלים והנמכה קלה, לדעתי סביב 35 מקדימה ו 25 מאחור, כדאי לכוון את המתלים מעט יותר אגרסיבי, קמבר קדמי של לפחות מעלה אחת, וקסטר כמה שיותר (אני הגעתי ל 8.3 !!! על לאון) , מאחור אני לא חושב שניתן לכייל את הסרן (אם כך אפשר לקרוא לזוועה שיש לך שם :-D)

my 2 cents

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אני כיוונתי קמבר קדמי למינוס 2.5 מעלות והאוטו היה דבק. גם מבחינת בלימה והאצה היתה הרבה אחיזה. בסיבובים- פשוט מסובב את ההגה עוד ועוד ואין תת היגוי. (למעט אספלט חלק כמו מראה). בקו ישר היה טיפה עצבני על גבשושיות ובורות אבל הרכב לא באמת זז מהקו המתוכנן אלא זאת רק הרגשה רגעית.

עכשיו עם מינוס 1.5, הרכב טיפה פחות אוחז אבל התחושה בהגה טובה מעט יותר ועדיין האוטו לוקח סיבובים מאוד מהר.

כל זה עם צמיג קדמי גודייר F1 שחוק מעט.

עכשיו שמתי מקדימה טויו T1R, והם קצת פחות טובים, התגובות שלהם טיפה פחות טובות ואולי גם האחיזה טיפונת פחות. הם יותר נוטים לצעוק במגבלות האחיזה ובפרפורים. פסיכולוגית אפשר להתחרע איתם כי הם זולים יותר, עלו לי 400 באנטון ביפו במקום 600 הגודייר.

שני הצמיגים טובים מאוד בכביש רטוב ושקטים.

החלפתי בולמים קדמיים בלבד לקוני אדום- שיפור ברור בהפסקת הנטיה לנדנוד בסיבובים או אחרי במפים. שיכוך מהמורות טיפלה יותר טוב מאשר קודם.

לגבי מוט מייצב- לרכב אין בכלל מוט מייצב אחורי. אם תשים כנראה שהאחיזה תשתפר מאוד.

פורסם

לפי הבנתי לא כ"כ פשוט לשים מוט מייצב אחורי באיביזה (או בלאון 2).

סט בולמים+קפיצים איכותיים (קדימה ואחורה!!) יעשו את העבודה (כמה עבודה שאפשר לעשות באיביזה... :roll:)

אגב, לנהג רגוע, כתבת "בסיבובים- פשוט מסובב את ההגה עוד ועוד ואין תת היגוי" - זה תלוי מה אתה עושה עם הדוושות בזמן שאתה מסובב את ההגה ;)

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

פורסם
אני כיוונתי קמבר קדמי למינוס 2.5 מעלות והאוטו היה דבק. גם מבחינת בלימה והאצה היתה הרבה אחיזה. בסיבובים- פשוט מסובב את ההגה עוד ועוד ואין תת היגוי. (למעט אספלט חלק כמו מראה). בקו ישר היה טיפה עצבני על גבשושיות ובורות אבל הרכב לא באמת זז מהקו המתוכנן אלא זאת רק הרגשה רגעית.

אני זוכר שכיוונתי את הקאמבר אצלי ל-2 שלילי. עכשיו האוטו מכוון ל-1.3 שלילי, כדי להרגיש את השינויים. השינוי לטובה המהותי ביותר שהרגשתי היה שבכיוון הקודם האוטו סרב לעצור בבלימות ארוכות, ה-ABS נכנס מהר מאוד, וכעת בכל הבלימות שלי גם בחזקות שבהן עדיין לא הגעתי ל-ABS. אבל אולי מחר אני אצליח להגיע אליו 8)

קאמבר של -2.5 משאיר לך הרבה פחות גומי על הכביש. לא הייתי ממליץ לכל אחד לעשות את זה, יש לזה הרבה השלכות לטוב ולרע.

מה שכן, במצב הקודם ההיגוי היה חד מאוד והאוטו לא זז מהקו שנבחר לו. למרות שהאוטו שלי מונמך ומוקשח מאוד, התחושה היתה שלאחר הפנית ההגה יש הפרש של חצי שניה עד שהבולם נסגר קצת, ואז כל הגומי מתיישב על הכביש. קצת מפריע לנהיגה מהירה, אבל כיף לא נורמלי.

מחר אני אנסה את הסט-אפ החדש עם קאמבר שלילי של 1.3 וקאסטר של 1.75 ואחזור עם חוות דעת.

ליאור, בלאון ניתן לכוון את המתלים הקדמיים גם קאסטר?

פורסם

יש לי על הרכב רביעייה חדשה לגמרי של T1R, ועוד חבר בעל רכב זהה (שלו לא יושבת על קוילים), אבל שנינו נהנים מאוד מהצמיגים הללו עבור המחיר שלהם...

הצמיג הבא - 888 :twisted:

פורסם
אני כיוונתי קמבר קדמי למינוס 2.5 מעלות והאוטו היה דבק. גם מבחינת בלימה והאצה היתה הרבה אחיזה. בסיבובים- פשוט מסובב את ההגה עוד ועוד ואין תת היגוי. .

נהג רגוע - כנראה שאתה באמת נהג רגוע , מה שאתה כותב הוא גם שטויות (אל תעלב) וגם מסוכן !!!

העלאה של קמבר מקדימה, מעלה את האחיזה בפניות, אבל מורידה את האחיזה בקו ישר !!! (האצה ובמיוחד בלימה)

מה לעשות .... אין ארוחות חינם ... תמיד משהו בא על חשבון משהו אחר ... אחרת כל היצרנים היו מוציאים רכבים עם קמבר כמו שלך במקור :)

ההסבר ל"תופעה" פשוט מאד: בקו ישר, כשההגה והרכב ישרים, ובגלל שהצמיג לא "יושב" ישר, רק חלקו נוגע בכביש ומשתתף ב"חגידת" ההאצה והבלימה (אחיזה), ולכן הרכב כשמכוייל לקמבר גדול ממעלה עד מעלה וחצי - פשוט בולם פחות טוב.

ולכן כל הסיפור של קמבר הוא פשרה בין אחיזה בסיבובים לאחיזה בקו ישר (בעיקר בלימה)

קרא 2-3 תגובות מעל, על מישהו שהיה כמוך על 2.5 מעלות, סבל מיכולת בלימה עלובה ומסוכנת, וחזר למספרים שפויים של מעלה וקצת, ד"א, גם אני הייתי במספרים דומים וכרגע על מעלה בערך מקדימה .... (מאחור זה סיפור שונה, כוחות הבלימה של הסרן האחורי נמוכים משמעותית)

ליאור, בלאון ניתן לכוון את המתלים הקדמיים גם קאסטר?

כן, לא הרבה, אבל אפשרי, במחשב של מכון הפרונטים הכיוון היחיד שקופץ להם מהמחשב, הוא הזזה מעט קדימה של הגשר, ואח"כ הידוק הברגים שלו, תוכל לעלות מ 7"-7.5" לכמעט 8", יש עוד כיוון שבד"כ אסור לגעת בו, של התפוח התחתון של הבולם, מה שקרוי בול-ג'וינט תחתון, הוא מחובר ומכוון במפעל עם 3 ברגים, החורים של הברגים לא עגולים, וגם שם ניתן לכוון כמה עשיריות מעלה של קמבר או קסטר, אבל קרא את תשובתי למעלה !!!

בנוסף, יש כל מיני קיטים של מיסבי בולם אקצנטריים, כדי להשיג זוויות גדולות יותר, אבל זה למסלול ולא לכביש הציבורי ומלא ההפתעות ...

my 2 cents

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
נהג רגוע - כנראה שאתה באמת נהג רגוע , מה שאתה כותב הוא גם שטויות (אל תעלב) וגם מסוכן !!!

העלאה של קמבר מקדימה, מעלה את האחיזה בפניות, אבל מורידה את האחיזה בקו ישר !!! (האצה ובמיוחד בלימה)

מה לעשות .... אין ארוחות חינם ... תמיד משהו בא על חשבון משהו אחר ... אחרת כל היצרנים היו מוציאים רכבים עם קמבר כמו שלך במקור :)

אני מסכים איתך במאה אחוז, קראתי שוב מה שאני כתבתי ובאמת זה לא מנוסח הכי טוב.

תכלס התכוונתי שאני ציפיתי לירידה בבלימה ובהאצה כשעשיתי את הקמבר 2.5- בגלל הסיבות שכתבת.

בפועל- לא ממש הרגשתי הבדל. כנראה שהיה, אבל די קטן והבלימה וההאצה עדיין היו טובות בהרבה משל רכב משפחתי ממוצע.

לטריניטי- כמובן שאני לא מדביק את הדוושה לרצפה תוך כדי סיבוב אלא מוריד לרגע רגל בכניסה לפניה וחוזר מיד לגז עדין ביותר.

אבל עדיין, על אספלט טוב הרכב ממשיך לאחוז גם עם הרבה גז, רדיוס הפניה גדל כמובן אבל בהחלט הרכב נשלט ועדיין מרשים ביכולת שלו להאיץ ולהסתובב בו זמנית. (כשאני כותב מרשים, זה ביחס להנעה קדמית לא ביחס לאבולושן כמובן).

אגב חשבתי על זה, שעם הרבה קמבר שלילי הגלגל הפנימי בסיבוב נמצא במגע קלוש ביותר עם הכביש, דבר שעשוי לגרום לו לפרפר בקלות יתר ביציאה מהפניה, ולכן להגביל את יכולת ההאצה של הרכב כולו (כי הדיפרנציאל לעולם לא יעביר את עודף הכוח לגלגל החיצוני שכן אוחז טוב).

בכל אופן בסיבובים ארוכים האוטו היה דבק ורק החלק האחורי היה נוטה לנענועים קלים.

• תוכן חדש...