Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 או 6?

maor82
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, רציתי לדעת מה ההבדל בין המאזדה 3 לבין המאזדה 6 מבחינת איכות הנסיעה,ההתנהגות,האחיזה וצריכת הדלק.

הבנתי שה-3 מתנהגת טוב יותר אך היא אוכלת לא פחות דלק מה-6

אודה לכם אם תתיחסו לשאלתי.

פורסם

איזה נפח? איזה שנה?

מדובר ברכבים בעלי תכלית שונה ובהתאם מקבוצות שונות.

3 הוא רכב משפחתי ואילו ה-6 הוא רכב מנהלים.

ה-6 כבדה יותר ולכן צריכת הדלק שלה גדולה יותר (אני מדבר על אותו נפח המנוע), כמו כן, מאובזרת ונוחה יותר בכל פרמטר.

ב-3 אפשר להגיד שההתנהגות טובה יותר.

פורסם

ה-6 נוחה יותר לנסיעה ומרווחת יותר לישיבה. מבחינת התנהגות הכביש אני לא חושב שההבדלים מאוד משמעותיים, וכך גם מבחינת הביצועים (קצת לטובת ה-3, ככל הנראה, בגלל המשקל - במנועי 2.0 ל' אצל שתיהן, כמובן). יתרון קל גם ל-3 בצריכת הדלק ככל הנראה אך שוב - לא משמעותי מאוד.

מבין השתיים כמובן שכמכונית עדיפה ה-6.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ביטוח - סביר להניח שלא הבדל משמעותי.

אחזקה - צפוי שה-6 תהיה יקרה יותר לאחזקה. בכמה? אי אפשר לדעת מראש - תלוי בתקלות ספציפיות. לאחזקה רגילה - תרים טלפון למוסך ושאל מחירי טיפולים בסיסיים ל-3 ול-6.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הרכב בעיקר לי ולאישתי. מחפש אוטו חזק נוח ומהנה לנהיגה כמובן מבלי לרוקן את הכיס עם האחזקה.

חשבתי גם על האקורד אבל היא כבר יותר יקרה לקנייה ואחזקה.

פורסם

עם תציין את התקציב שלך אולי אני וחברי הפורום היקרים נוכל להתאים לך רכב שיספק אותך מכל הבחינות.

עם הרכב ישמש רק אותך ואת אשתך אין כל סיבה לשקול רכב משפחתי כמו ה3 ובכלל לא רכב מנהלים כמו ה6,סתם תוציא הרבה יחסית על אחזקה.

באותו תקציב של הרכבים האלה תוכל לשקול סופרמיני וכך לעלות בשנתון ובמפרט המנוע.

פורסם

האמת היא שאני אוהב יותר את מראה הסדאן ואני מחפש גם קצת כח שאת זה אין במכוניות הקטנות.

התקציב הוא בסביבות ה-60 אלף מקסימום למרות שהייתי מעדיף להישאר עם תקציב ה-40000 שבו חשבתי על סיויק 2000 או אקורד מאותה שנה.

פורסם
האמת היא שאני אוהב יותר את מראה הסדאן ואני מחפש גם קצת כח שאת זה אין במכוניות הקטנות.

אקורד מאותה שנה.

מי אמר שאין ברכבי האצ'בק כוח?:shock:

אני הייתי מציע לך את הפונטו hgt 2005

מנוע: 1747 סמ"ק, 16 שסתומים 4 לכול צילינדר קאמשאפט כפול. 4 צילינדרים בטור.

הספק (מוצהר): 136 כ"ס ב 6300 סל"ד.

מומנט: 16.7 קג"מ ב 4300 סל"ד.

תיבת הילוכים: ידנית 5 הילוכים.

איבזור: הגרסה היחידה בארץ שהגיעה במרכב 3 דל'. משענות ראש אחוריות, לוח שעונים כאילו ספורטיבי, הגה שונה, קונסולה מרכזית שונה (כאילו ספורטיבית והרבה פחות פרקטית), פסי מיגון בדלתות, פגושים שונים ובצבע הרכב, מראות חשמליות מחוממות. 4 כריות אויר. 2 ח"ח. בקרת משיכה (TCS). חישוקי סגסוגת כסטנדרט. ABS בכל השנים.

חצאיות צד,ספוילר לדלת האחורית,ידית הילוכים שונה, ספי דלתות . כולם נושאים את סמל העקרב של קרלו אבארת'.

בנוסף כוללת החבילה:

רדיודיסק מקורי (הגרסה האחת לפני זו עם הGPS), מחליף דיסקים ל5 דיסקים בקונסולה המרכזית או מחליף ל 10 בתא המטען וסאב וופר קטן בתא המטען.

דגם HGT:

נסיעה עירונית: 11.5 ק"מ לליטר.

נסיעה בינעירונית: 15.3 ק"מ לליטר.

נסיעה משולבת: 13 ק"מ לליטר.

אותו התקציב של המאזדות,עם יותר איבזור יותר כוח יותר חיסכון ויותר פרקטיות.

מה אפשר לבקש יותר מזה אני לא יודע.

פורסם

אני באמת צריך לקחת את המחשב לתיקון.

מצטער על הטרחה אני מקווה שזה לא יקרה שוב עם תוכלו למחוק את התגובה ולבוא לקראתי אודה לכם.

דני.

פורסם

dj_dani, אתה לא במקרה סוכן של פיאט :lol:

"רכבי מנהלים" כגון מאזדה 6 או האקורד תמיד יהיו יקרים יותר לאחזקה מכל הבחינות ועל זה אין ויכוח, אם אהבת את ה-3, אני לא רואה סיבה לא ללכת עליה. ממליץ בנוסף על ניסאן אלמרה שתציג אמינות עדיפה.

בהצלחה :-)

פורסם
dj_dani, אתה לא במקרה סוכן של פיאט :lol:

בהצלחה :-)

איך עלית עליי עשיתי כל מה שיכולתי בשביל להסוות את זה:roll:

וברצינות עכשיו,הוא רוצה רכב עם אחזקה זולה הפיאט לא רק תספק לו אחזקה זולה היא גם תיתן לו יותר כוח וביצועים.

• תוכן חדש...