Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי 6X9 של פיוניר 80RMS 400W מחוברים למגבר של JBL

על מה עדיף לסים אותם על HP או FLAT ?

ויש לי עוד שאלה המגבר שלי מוציא 160RMS בגישור והסאב שלי הוא 200RMS

אם אני יסים את ה GAIN במגבר עד הסוף זה לא יהרוס את המגבר הוא לא ישרף ?

פורסם

אם יש לך סאב אז אני הייתי שם את האחוריים על HP - אין צורך שיעבדו סתם וגם ככה הם יקבלו באסים

או שמא יש לך רדיו דיסק עם חיתוכים אקטיבים ואז ברור לשים FULL על הכל..

את הסאב אין צורך "לפתוח" עד הסוף, תכוון לפי שמיעה

HU: Clarion HX-D2 F.Comp: Focal K3Power Amp: Genesis Series III Five Channel SubWoofer: Hertz HX250 Front stage

פורסם

אני מאמין ש FLAT אמור להיות סבבה ל 6X9

בקשר ל GAIN בשום אופן אל תתחיל בכל מקרה מ"עד הסוף" תתחיל מההתחלה ותגביר לאט לאט לפי האוזן ולפי ההגיון זה לא איזה משחק שאפשר פשוט לשים עד הסוף ויהיה בסדר אתה יכול לגרום לנזקים

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

פורסם

לא הבנת את השאלה שלי אני רוצה לשים את ה GAIN של הסאב עד הסוף כדי שיהיה חזק אבל אני מפחד שהמגבר ישרף הוא יהרס בהמשך כי המגבר נותן בגישור 160RMS והסאב צריך 200RMS בגלל זה אני שואל אם לא תיהיה בעיה לסים את הגיין עד הסוף ??

פורסם
אם יש לך סאב אז אני הייתי שם את האחוריים על HP - אין צורך שיעבדו סתם וגם ככה הם יקבלו באסים

או שמא יש לך רדיו דיסק עם חיתוכים אקטיבים ואז ברור לשים FULL על הכל..

את הסאב אין צורך "לפתוח" עד הסוף, תכוון לפי שמיעה

לא הבנתי מה זה חיתוכים אקטיבים אתה יכול להסביר ?

ואם אני ירצה לפתוח את הסאב עד הסוף לא תיהיה בעיה עם זה ?

פורסם

לעולם לא מומלץ לפתוח גיין של מגבר עד הסוף, משום שבקצה העליון של הסקאלה שלו הוא כבר מעוות את הצליל, וכשזה מגיע לרמקולים בעוצמות כאלו (גם אם הן חצי ממה שהרמקול יכול לקבל) אתה מהר מאד שורף רמקול.

בד"כ לא מומלץ לפתוח גיין של מגבר/ ווליום של הרדיו דיסק מעל 75%-80%, הצליל יוצא מעוות.

איזה רדיו דיסק יש לך? יש לו יציאה ישירה (RCA) לסאב או כללית למגבר?

מתחדשת*

פורסם

אני רוצה לעלות את הגיין במגבר של הסאב לא של הרמקולים שניהם בנפרד כדי שהסאב ידפוק יותר חזק ואני רוצה לדעת אם זה לא יהרוס את המגבר

זה הרדיו דיסק שיש לי http://www.punch-s.com/aecommerce/c992/3547.php

יש לי יציאה אחת של RCA פיצלתי אותה אחד לרמקולים ואחד לסאב

פורסם

רמקול זה רמקול, ברגע שהוא מקבל קליפינג או סיגנל קול מעוות הוא בדרך לנזק.

אני מבין שאתה מגביר עם מגבר יחיד גם רמקולים וגם סאב, משמע הסאב על LPF בתדר מסוים (איך שכיוונת/ כיוונו לך)

לכן הרמקול לדעתי צריך להיות על HPF באותו התדר, וכך אתה מקבל את כל תחום התדרים, כשכל רמקול עושה את שלו.

אגב, אם הסאב לא על LPF אז הוא ניגן FLAT עד עכשיו, וגם זה לא תורם לאריכות חיים בשבילו.

מתחדשת*

פורסם
רמקול זה רמקול, ברגע שהוא מקבל קליפינג או סיגנל קול מעוות הוא בדרך לנזק.

אני מבין שאתה מגביר עם מגבר יחיד גם רמקולים וגם סאב, משמע הסאב על LPF בתדר מסוים (איך שכיוונת/ כיוונו לך)

לכן הרמקול לדעתי צריך להיות על HPF באותו התדר, וכך אתה מקבל את כל תחום התדרים, כשכל רמקול עושה את שלו.

אגב, אם הסאב לא על LPF אז הוא ניגן FLAT עד עכשיו, וגם זה לא תורם לאריכות חיים בשבילו.

הסאב אצלי על LPF על התדר הכי גבוה שזה 320HZ והרמקולים היו עד עכשיו על FLAT

ולא הבנתי מה אמרת לסים את הרמקולים על HPF ולחתוך בתדר כמו של הסאב ?

פורסם

נכון, ככה הרמקולים יתחילו לנגן מהנקודה שהסאב מפסיק.

אבל אתה יכול להעביר את נקודת החיתוך (אותו תדר שבו הסאב כרגע מכוון לסיים את העבודה שלו) לאיזור 100HZ.

הוא יוכל לנגן לדעתי קצת יותר חזק מבלי לעשות קונצים.

מתחדשת*

פורסם

לא הבנתי מה אתה אומר להוריד את זה במקום 320HZ ל 100HZ ומה זה משנה הסאב לא יעבוד יותר חזק זה

זה לא ישנה פה משהו .

תסביר לא הבנתי

פורסם

אם אתה מעוניין בפעולה נכונה וצליל נקי ומדוייק של הסאב אתה צריך לחתוך את הסאב ב 100-125htz

וזאת מאחר וככול שאתה תיתן לסאב תחום גדול יותר יהיה לו יותר "קשה" לנגן את הצלילים..

מאחר וסאב הוא רמקול קומפוננט מונו והוא צריך להשתלט על תדרים נמוכים אנו צריכים "לעזור לו"

ע"י כך שאנחנו מגדירים לסאב תחום תדרים אפקטיבי ולרמקולים הקדמיים "מגדירים" תחום תדרים של מ 100-+

מאחר ואנחנו רוצים "במה"...

אך הכי טוב זה לשמוע ולהחליט.

מרבית הסאבים בנויים להשמיע מ 20-250 ויש גם כלו שיותר...

אך סאבים מקצועים בנוים לתחום תדרים של 20-150

ככל שנתחום בתחום קטן יותר כך הסאב יהיה יותר מדוייק.

והרמקולים הקדמיים שבנויים להשמיע 50-22000

אך הבאסים של הרמקולים הקדמיים הוא ריק ולא מדוייק ולכן נתחום אותם מעל 100.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

כן זה יהרוס את המגבר מתישהו.

דוגמא חיה טריה של היום:

המגבר אצלי בגישור מוציא ב- 2 אוהם 600RMS , והסאב שאצלי מחובר כ- 0.6 אוהם (במדידה) והוא צורך כמעט 700-850 RMS. וזה גרם לתקלה ביציאות הסאב במגבר כי הועמס על המגבר יותר מדי. זה מה שנאמר לי באומגה אודיו ובמעבדת גו אלקטרוניקה בזמן תיקון.

פורסם
סתם לידע כללי, איזה סט נמצא מקדימה ואיך הוא מוגבר?

אין לי מקדימה קומפוננט אני מתכוון לקנות בהמשך כרגע יש לי רמקולים רגילים של פיוניר מחוברים ל - HU

• תוכן חדש...