Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים לשהייה באוסטרליה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן :)

כן כן, עוד חודש אני טס מכאן אל אוסטרליה הרחוקה, ואני כנראה אשהה באיזור סידני והפרברים למשף מספר חודשים.

מישהו כאן ביקר באוסטרליה ויכול לתת כל מיני טיפים על תחבורה, לינה זולה, מקומות זולים לעשות בהם קניות וכד'?

כמו כן אם יש המלצות לטיסות זולות מאוסטרליה לניו-זילנד וחזרה, וגם מאוסטרליה לאיי קוק או למקום מעניין אחר אני אשמח :)

תודה :)

פורסם

שלום,

חזרתי מאוסטרליה לפני כ 3 חודשים,מבחינת טיסות,ישנה חברה שנקראית TIGER הם עושים טיסות מאוד זולות ואם אני לא טועה הם גם טסים לניו זילנד.

מבחינת סידני עצמה,ישנם כמובן האוטובוסים,דרך תחבורה יחסית מהירה,מאוד אמינה ומדויקת ועולה בערך 2-3 דולר בממוצע בתוך הסיטי סנטר.

מקומות זולים לעשות בהם קניות באוסטרליה אין יותר מדי אך יש את פאדיס מארקט שזה בצ'ינה טאון בימי ראשון,שוק בחניון תת קרקעי מאוד גדול מאוד מגוון.

מבחינת לינה,ישנן מספר אופציות,הזולות זה חדרי DORM יעלו סביב ה25 דולר ללילה ואתה חולק חדר עם 4-10 אנשים מקלחות משותפות.

ניתן לקחת חדר זוגי ב BACKPACKER יות ושם זה עולה סביב ה75 דולר ללילה עם מקלחת צמודה חלק מהפעמים.

ישנם סיטי סנטר מספר "שכונות" שניתן להתאכסן בהן,אני הייתי בבונדאי ביץ' אזור מאוד נחמד. לא ממליץ להיות בקינגס קרוס(פשיעה קטנה ומלא וזונות אלא אם זה מה שאתה מחפש).

את סידני עצמה ניתן למצות בשבוע.

מה עוד אתה מתכנן לעשות באוסטרליה?

תיקח בחשבון שאתה מגיע בתקופה שהיא יותר יקרה ויותר עמוסה כעת.

נ.ב

אנחנו יחסית שכנים,אם תרצה אני במקרה מוכר את הלונלי פלאנט של אוסטרליה.

פורסם

תגיע לבונדיי ביץ' אתה כבר תתערבב שם עם כל הישראלים, יש שם בית חב''ד מסודר וגם תכיר את הרב דניאל.

לא בעיה למצוא דירה לגור בה, הישראלים גרים שם בקומונות. יש שם בניין שלם שנערים ישראלים השתלטו עליו ולא שילמו שכירות אז בעל הבניין ניתק להם את החשמל והמים והם המשיכו לגור שם עם נרות, נראה כמו בניין רפאים.

זה אובריין המפורסם:

3112200730ws3.jpg

פורסם

תודה,

אני מבין שאתה מדבר מניסיון.

את האמת חשבתי להגיע לשם, לעבוד קצת ותוך כדי לטייל בסידני, ואחרי תקופה מסויימת להמשיך לטייל בשאר אוסטרליה ואפילו לעבור לניו-זילנד.

אני לא טס לבד אלא עם חברה, וחוץ מבניין הרפאים שהראת לי, איזו דרך זולה יש ללון שם (לזוג) באיזור הקהילה?

האם יש אפשרות להשכיר שם דירות למשך זמן קצר? חודש-חודשיים?

פורסם

אתה שואל שאלות שאתה לא צריך לשאול, כשתגיע לשם הכל יתבהר לך אתה תדע איפה אתה עומד.

לא חסר דירות ולא חסר עבודה.

אגב בסידני אין הרבה מה לטייל חוץ מכמה אתרים כמו בית האופרה וכו'..שאתה יכול לסמן עליהם וי "הייתי פה" וזהו.

כל הטיול הוא בעיירות על רצועת החוף.

פורסם
אתה שואל שאלות שאתה לא צריך לשאול.

אני מעריך את התגובות אבל לא הבנתי כ"כ מה זה קשור. בסה"כ ביקשתי מידע על נושא שאני לא מבין בו כדי לא להגיע לשם ולשבור את הראש. תמיד טוב ללמוד מניסיון של אחרים.

פורסם

לגבי עבודות כפי שאמרו מעליי ישנה האופציה של בית חב"ד שזאת אופציה לא רעה בכלל שם למצוא את כל העבודות המזדמנות.

מעבר לכך קיימת האופציה שלהתחיל לחפש מפה וזה כל העגלות וכו'.

באוסטרליה העבודות הן מגוונות,תמיד יש הצעות עבודה באכסניות.

שאגב האכסניות שציינתי בפניך ב25 דולר הם אופציית הלינה הזולה ביותר והנגישה ביותר בסידני.

עבודה ניתן למצוא בכל איזור וכמעט בכל עיר,צריך רק שבוע שבועיים להתאקלם לקלוט את המנטליות ולהבין את הסביבה ולאחר מכן להתחיל להתפתח בכיוון עבודה.

לגבי טיול באוסטרליה,הדרך הנוחה ביותר לטייל הינה לקנות רכב(בד"כ סטיישן לשני אנשים)שעובר ממטייל למטייל .החוף המזרחי הוא הכי מתוייר,הכי הרבה אנשים והכי מעניין וזאת היא האופציה של רוב המטיילים.

לגבי השכרת דירה לא ידוע לי אך הפורום ב"למטייל" שופע בידע.

אלכס.

פורסם

את האטרקציות המרכזיות של סידני ניתן באמת למצות בשבוע, אבל יש כל כך הרבה מה לראות בנוסף

שלח לי ה"פ אם אתה רוצה עוד מידע, הייתי גר בסידני שנה וחצי ואני חוזר לשמה עוד שבועיים.

עזבתי את סידני לפני שנה וחצי, יכול להיות שדברים השתנו מאז למרות שקשה לי להאמין:

לגבי מגורים, רוב הישראלים המטיילים גרים שמה ברמה של כלא-6, שומר נפשו ירחק

אם אתה מתכנן להישאר לתקופה קצרה אז באמת בקפר יעשה את העבודה, לתקופה יותר ארוכה

הייתי ממליץ לך לשכור חדר בדירה של אוסטרלי/מטייל/סטודנט, חפש ב www.gumtree.com.au

אזור מומלץ הוא באמת בונדי, במרכז של הקהילה היהודית והישראלית וקרוב לחוף, אבל די יקר.

לא רוצה לבאס אותך אבל אין לך מה לצפות יותר מדי מהקהילה היהודית, הם ראו ורואים כמויות של ישראלים

שעוברים במקום ולא כל הישראלים השאירו שם רושם הכי חיובי. לגבי עבודה, יש מצב שתמצא ויש מצב שלא

במיוחד עכשיו בקיץ שהאזור מפוצץ בתיירים שכולם מחפשים עבודה אבל אל תתבייש, דבר עם אנשים,

שים שלטים ובסוף תמצא משהו אפילו קבוע.

לבי קניות, בגדים מחירי שחיטה, תעשה קנייה בפוקס לפני הטיסה. הפדיס-מרקט זול, פתוח חמישי-ראשון.

כדאי לשים לב למוצרי אלקטרוניקה/מחשוב ברשתות הגדולות במיוחד עכשיו אחרי שהדולר האוסטרלי נפל.

צחי

No worries 8)

פורסם
תגיע לבונדיי ביץ' אתה כבר תתערבב שם עם כל הישראלים, יש שם בית חב''ד מסודר וגם תכיר את הרב דניאל.

לא בעיה למצוא דירה לגור בה, הישראלים גרים שם בקומונות. יש שם בניין שלם שנערים ישראלים השתלטו עליו ולא שילמו שכירות אז בעל הבניין ניתק להם את החשמל והמים והם המשיכו לגור שם עם נרות, נראה כמו בניין רפאים.

זה אובריין המפורסם:

3112200730ws3.jpg

אובריין 73, לא יאומן!!! גרתי שם אצל חברה טובה שלי במשך שבועיים באוגוסט 2001, עד שהתארגנתי על ואן (טויוטה לייטאייס) ויצאתי ל-"מסע", שנה שלמה חרשתי את אוסטרליה וניו-זילנד.

יש לי מספיק זכרונות וחוויות משם בשביל לכתוב ספר, איך אני מתגעגע... :cry:

• תוכן חדש...