Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

106 עם בעית הנעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בבעלותי פיז'ו 106 1400 שנת 94 , בשנתיים האחרונות אני סובל מבעייה בהנעה

בדר"כ האוטו מניע בלי בעיות אך לפעמים הוא מסרב לגמרי .

המצבר תקין והסטרטר תקין ( מסובב את המנוע )אבל האוטו לא מניע .. במקרים האלה אני פשוט דוחף את האוטו וכך הוא מניע ללא בעיה.

בנוסף לכך יש לי בעייה של סל"ד עולה ויורד כאשר האוטו קר ולאחרונה השינויים בסל"ד מתרחשים גם לאחר שהמנוע התחמם

האם יתכן שמנוע הצעדים מפריע בהנעה ?

האם יש איזה גשש שיכול לגרום לבעייה הזאת ?

אני מאוד מתוסכל מהבעייה, פניתי לפני שנתיים למוסך מורשה שטען כי יש צורך באוברול ... מאז אני נוסע על האוטו כבר שנתיים בלי שום בעייה.

פניתי למספר מוסכים נוספים אך ללא שיפור בבעיה.

מבקש את עזרתכם ...

פורסם

אוברול? למה? פרט מה נאמר, ומה המצב היום, כלומר, צריכת שמן/מיים/עשן/הספקים ירודים בנסיעה?

אם הרכב מניע בדחיפה, ולא מניע בסטרטר, הדבר הראשון שיש לבדוק הוא שאכן, המצבר והסטרטר, שניהם יחדיו, מסובבים כראוי את המנוע, ואם לא, האם הבעיה בהם, או בעיה מכנית כלשהי.

תתכן בעיה חשמלית פשוטה, כגון כשל בסוויץ' שאינו מוציא במצב סטרטר (50) , פקודות 15 תקינות, או כשל באחד מיחידות הממסר/הזנת המתחים למע' ההצתה וכו.

כאשר האוטו מניע בדחיפה, קל לו יותר משתי סיבות. האחד, הגלגלים מסובבים את המנוע ולא הסטרטר, השנייה, בזמן זה, אין נפילת מתח בגלל הצריכה (שאינה קיימת בהנעה מסוג זה) של סיבוב הסטרטר.

הקיצר, לבדוק מדוע המתחים בזמן ההנעה, ירודים. חשמלית או תוצאה מבעיה מכנית.

לא מן הנמנע שלמרות התסמינים , והמסקנה שלי, יתכנו בעיות אחרות ו/או נוספות שבלעדיהן, ולמרות הכל, האוטו היה מניע, יש לבצע סריקה של המערכות החשמליות והאלקטרוניות, כגון מתחים ליחידות ההצתה וההזרקה, חיישן טמפ' ואח'

מכאן צריך להתחיל, ואחכ להתייחס לשאר ,ככל שישארו .

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה על התשובה המהירה

לגבי המנוע.. צריכת השמן היא משהוא באזור ה 200CC לשלושה חודשים או 4000 ק"מ האחרונים

הוא לא מעשן .

על פי הבנתי אני חושב שהבעיה לא נובעת בגלל המצבר או הסטרטר

החלפתי את המצבר לא מזמן והסטרטר נראה לי תקין

הבנתי את תוכן התשובה בגדול רק שאין לי מושג למי לפנות

אשמח לקבל המלצה על מוסך שיטפל בבעיה באופן נקודתי ולא ינסה לגרום לי להחליף חצי מהאוטו

בנוסף רציתי לשאול האם יש קשר בין בעית הסל"ד לבעית ההנעה ? אולי יש איזה רכיב שמשפיע על שניהם וכך יהיה קל יותר לאבחן את הבעיה ?

• תוכן חדש...