Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שהרכב נקנה (לפני כשבוע), שמו ברכב תוסף דלק K44. מיד לאחר מכן הרכב התחיל לרעוד אבל לא התייחסנו לזה.

הרכב נכנס לטיפול במוסך מורשה לצורך החלפת 2 תושבות מנוע, מחזיר שמן ורצועת מותחן.

אחרי שהרכב יצא מהטיפול הרכב הפסיק לרעוד ועבר נסיעה של כ30 ק"מ, לאחר מכן נשבר פלאג ברכב ונשארה רק ההברגה התחתונה. הרכב נגרר לטיפול אצל מומחה ראשי מנוע וההברגה הוצאה לבחוץ. הרכב הונע אך לא רעד. לאחר נסיעה של כ2 קילומטר הרכב התחיל לרעוד במצב סרק. בדיוק כמו שרעד אחרי התוסף, בדקתי את העיניין והחלטנו לבדוק פלאגים (ברכב 4 פלאגים חדשים של ACDELCO), גילינו שצלינדר מספר 3 לא פעיל, הוצאתי את החוט ההצטה ולא היה שינוי בפעולת המנוע לעומת החוטים האחרים, אבל יש הצתה, כשמקרבים את החוט לפלאג יש ניצוצות חשמל, אומנם חלשות מהניצוצות שהיו בשאר הכבלים. הבוכנה שלא עבדה זאת הבוכנה ששם נשבר הפלאג. אבל שללנו את האפשרות שזה בגלל השבר של הפלאג כי הרכב רעד ככה גם לפני הטיפול, כפי שנאמר אחרי השימוש בתוסף.

פורק ממיר קטליטי מחשש לסתימה אך לא היה שינוי.

הנקודה היא שבהתחלה הרכב עבד על 3 בוכנות רק במצב סרק, אחרי שהיו לוחצים גז היה חוזר לעבוד על 4 בוכנות. אחרי זמן קצר של נסיעה הרכב התחיל לעבוד קבוע על 3 בוכנות, גם במהירות של 100 קמ"ש.

האם יכול להיות שמדובר בכבל הצתה לא טוב למרות שיש ממנו ניצוצות חשמל?

יכול להיות שהפלאג לא תקין למרות שהוא חדש?

האם הגיוני שבוכנה אחת ספציפית מפסיקה לעבוד בגלל מסנן דלק סתום? (למשל בפג'ו 205 שלי המסנן דלק נסתם בגלל תוסף ששמתי והרכב רעד מידי פעם, אחרי החלפת הפילטר דלק הבעיה נפתרה).

אשמח לעזרה.

פורסם

אצלי בדייהטסו אפלאוז בעיה דומה להפליא נפתרה בהחלפת סט חוטי הצתה לחדשים מתוצרת בירו.

גם אני חששתי שמדובר בבעיה במנוע אבל בדיקת חשמלאי הראתה שהחוט שמוביל לאחד הצילינדרים אינו מגיב כהלכה ולאחר החלפת החוטים הרכב שב לאיתנו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני יכול לכוון אותך פחות או יותר למקום שאני חושב שנובע הבעיה:

מכסה מפלג, במידה ויש לך ברכב, או אצבע החלוקה קצת אכולה, ויש להחליפה, זה לא סיפור כל כך גדול.

ובמידה ויש, לך כוויל לכל פלאג, מה שאני מאמין שאין ברכב שלך, בשנה הזאתי שהכוויל שלך של הצילינדר הזה, עומד להחזיר את נשמתי לבורא.

ועוד דבר, במידה ויש לך מכסה מפלג ברכב, צריך לבדוק גם את הכוויל עצמו.

מקווה שעזרתי ותמשיך לעדכן

:lol:
פורסם

ברמת העיקרון אני מסכים למה שכתבו קודמיי, התופעה שאתה מתאר אכן מתאימה לבעיה ברכיבי ההצתה כגון חוטי הצתה, מכסה מפלג (אם יש) או מודול הצתה אלקטרוני.

הבעיה היא שיש אבל וזה אבל גדול- אם לא היה את הסיפור של הפלאג שנשבר (אגב איך הוא נשבר?) אז הייתי גם אני שולף מייד את התשובה הנ"ל. מאחר ויש לצילינדר הזה הסטוריה רעה אינני בטוח שהבעיה לא במקום אחר.

הצעתי לך קודם כל לחזור למוסך המטפל.

מעבר לזה יש לשלול בעיות במערכת ההצתה, בין אם ע"י החלפת חוטי הצתה ביניהם, החלפת מכסה מפלג וביצוע כל הבדיקות המקובלות (השוואת התנגדות חוטי ההצתה), בדיקה נוהלית למודול ההצתה וכו'.

אם הכל נראה תקין במערכת ההצתה כדאי לבדוק קומפרסיה באותו צילינדר אל מול האחרים.

פורסם

ברמת העיקרון אני מסכים למה שכתבו קודמיי, התופעה שאתה מתאר אכן מתאימה לבעיה ברכיבי ההצתה כגון חוטי הצתה, מכסה מפלג (אם יש) או מודול הצתה אלקטרוני.

הבעיה היא שיש אבל וזה אבל גדול- אם לא היה את הסיפור של הפלאג שנשבר (אגב איך הוא נשבר?) אז הייתי גם אני שולף מייד את התשובה הנ"ל. מאחר ויש לצילינדר הזה הסטוריה רעה אינני בטוח שהבעיה לא במקום אחר.

הצעתי לך קודם כל לחזור למוסך המטפל.

מעבר לזה יש לשלול בעיות במערכת ההצתה, בין אם ע"י החלפת חוטי הצתה ביניהם, החלפת מכסה מפלג וביצוע כל הבדיקות המקובלות (השוואת התנגדות חוטי ההצתה), בדיקה נוהלית למודול ההצתה וכו'.

אם הכל נראה תקין במערכת ההצתה כדאי לבדוק קומפרסיה באותו צילינדר אל מול האחרים.

ברמת העיקרון , חברי אביב צודק.

אבל, מכיוון שידועה לנו כבר היסטוריית הרכב לאחרונה, ולאחר חילוץ הפלג השבור, יתכן וחדר שבב, לתושבת אחד השסתומים, וגורם לבריחת קומפרסייה בצילנדר מספר 3, או יניקת אוויר בצנרת וואקום באזור צילנדר מספר 3, שגורמת לחוסר תגובה של צילנדר מספר 3 בסרק, אך בסלד גבוה הבעייה נעלמת, אם כי היא תגרום לקרטועים, לסלד לא יתיב בסרק, ולתצרוכת דלק גבוהה.

יש לחפש יניקת אוויר מצנרת וואקום, בריחת ניצוץ ממכסה מפלג, חוט הצתה פגום, ורוטור שחוק.

בדיקת קומפרסייה, או איבחון על ידי שעון וואקום, יעזור מאד לאבחון, למי שיודע לאבחן בעזרת שעון וואקום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יתכן והמזרק דלק מנותק ואין הספקת דלק.

כי באשכול שנפתח על הקאווליר שנשבר בה פלאג הצעתי לפותח האשכול לנתק את המזרק על מנת שיוכל ליסוע ברכב בלי שהבוכנה תוצף בדלק.

בדוק שבכל המזרקים הקונקטורים מחוברים.

אם יש ניצוץ בחוט הצתה של אותו הפלאג הבעיה היא כניראה בעייה של דלק/קומפרסייה.

יתכן והפלאג שהורכב נפגע והאלקטרודה שלו התעקמה ונוגעת בפחם או משהו כזה.

פורסם

בוקר טוב

קוואליר 96 סלילי הצתה על הצד האחורי של הבלוק מנוע ללכת אחרי חוטי ההצתה

ולפי הסדר הזה:

לנסות להחליף חוטי הצתה , לנסות להחליף סליל הצתה

לבדוק אם לא נסתם מזרק .

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

הבנתי, ננסה את זה!

רק עוד שאלה קטנה, הפילטר דלק ברכב הזה הוא ממתכת עגול כזה, מצד יש הברגה על מפתח 15 נראה לי, ומצד שני צינור עם חתיכת פלסטיק שהיא בעצם התופסן של הפילטר. הפילטר ממוקם מתחת לרכב ליד המיכל דלק, הבעיה היא שלא הצלחתי להוציא את הכבל שמתחבר לפילטר מצד הפלסטיק, מישהו מוכן לייעץ?

פורסם

אני מאמין שאם הפילטר שלך היה סתום, היתה לך בעיה בכל 4 הצילינדרים :roll:.

מציע לך לפעול לפי העצות שלמעלה. קיבלת סקירה של מגוון התקלות והפתרונות האפשריים, מאנשי מקצוע מנוסים.

למה לך להסתבך עם הפילטר ?

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם
אני מאמין שאם הפילטר שלך היה סתום, היתה לך בעיה בכל 4 הצילינדרים :roll:.

מציע לך לפעול לפי העצות שלמעלה. קיבלת סקירה של מגוון התקלות והפתרונות האפשריים, מאנשי מקצוע מנוסים.

למה לך להסתבך עם הפילטר ?

הפילטר בן יותר מ10K וברכב שלי הייתה בעיה מאוד דומה נפרה ע"י הפילטר, ז"א בלי קשר לבעיה צריך להחליף את הפילטר ואני מסתבך עם זה.

פורסם

אחת הבדיקות היא לשלוף את הפלג ולראות את מצבו ויזואלית, להחליף לצורך בדיקה, ככל שצריך, גם לבדוק קומפרסיה ו/או לחץ הפוך. הכל ובהסתמך על בדיקות אחרות. עניין הפילטר, יש שימתין בינתיים. לא זו הבעיה לצילנדר 3 .

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אני לא יודע מה הלחץ האמור להיות, אך הלחץ בצלינדר 3 הוא 120 PSI.

שלום רב!

הלחץ , 120PSI הוא לא נמוך , אך הוא בוודאי לא גבוה, לרכב אמריקאי מסוג קווליר, אך יש להשוות את הלחץ בהשוואה לשאר

הצילנדרים.

יחד עם זאת באם צילנדר מספר 3 הוא הצילנדר בו חולץ הפלג השבור, יש חשש שחדר שבב לתושבת השסתום, ומונע אטימה של השסתום, או אטימה מושלמת של השסתום לתושבתו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...