Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לכלא לכל החיים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם ענישה לא אמורה לתת "תמורה" נגד תוצאותיה של עבירה, אזי כל מי שמבצע עבירה שתוצאותה פצועים/הרוגים אמור להיענש על סמך העבירה בלבד?

אני לא טענתי כדבר הזה והתשובה של שטוטית הסבירה יפה כיצד עובד החוק.

בסופו של דבר המקרה שקרה הוא "סקסי" כי יש כאן אשמים בהתנהגות עבריינית בכוונה תחילה ולכן יש על מי להוציא את הזעם הקדוש והצדקה מלאה לחובבי התלייה.

אז נורא כיף להגיב לתאונה כזו, אבל היא מקרה קצה. רב התאונות נגרמות ע"י רשלנים יותר בנאלים, אבל פשוט לא כיף לתלות אותם. כי הם לא עבריינים. כי הם לא השתינו עלינו בקשת מהמקפצה. מה הכיף לתלות אדם שבטעות פספס רמזור ועבר באדום והרג? מה הכיף לתלות אדם שרק נהג עייף וגרם לתאונה והרג? ועוד סיבות בנאליות לתאונות שקורות יום יום.

לא כיף.

אבל הטועים הם הרב המכריע וכל העיסוק בחוליגנים מרדד את הדיון בעניין תאונות הדרכים לרמת כנופיית הלינץ' ופתרונות האכיפה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש איזה סיפור קצר, שההודעה שלך מזכירה לי שנקרא "ההתערבות".

משהו נחמד ביותר על עורך דין ובנקאי שמתווכחים על מה עדיף : עונש מוות, או כלא לכל החיים.

clickit.ort.org.il/files/txt/746810895/902795189.ppt

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אז נורא כיף להגיב לתאונה כזו, אבל היא מקרה קצה. רב התאונות נגרמות ע"י רשלנים יותר בנאלים, אבל פשוט לא כיף לתלות אותם. כי הם לא עבריינים.

אכן, ביום החג (כמה שעות לאחר התאונה) הייתה תאונה אחרת בדיר חנה שבה אופנוען לא נתן להולכת רגל זכות קדימה במעבר חציה והרג אותה במקום (כמובן שגם הוא והמורכב שלו נפצעו בינוני). חוץ מהודעה לקונית בחדשות הבוקר אף אחד לא הזכיר את העניין יותר.

אין לי מושג אם זה בגלל שהתאונה אינה "סקסית" כדבריך או בגלל שמדובר בערבים אבל העובדה בעינה עומדת שבקושי הזכירו את העניין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לא מסכים איתך, כי ענישה לא נועדה לתת "תמורה" כנגד תוצאותיה של עבירה.

אתה רציני? רגע אחד הבן אדם הורג 2 אנשים ורגע שני הוא כבר מפרשן לנו דברים בערוץ 10...

נראה לך הגיוני?

אגב, אי אפשר לדעת באיזה מהירות הוא נסע ממחשב הרכב?

פורסם

אני רציני לגמרי.

אם היית מבין משהו בעובדות ובפילוסופיה של המשפט אולי היינו גם יכולים לנהל דיון רציני ביננו.

הדבר היחיד שעו"ד קלגסבלד בולט בו יותר מכל אחד אחר שברשלנותו גרם לאובדן חיים (ויש לפחות אדם אחד כזה בישראל בשבוע) הוא בעובדה שיש לו כסף והוא מוכר.

נ.ב. לא, לא יודעים באיזו מהירות הוא נסע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אז שוב אני שואל: אם לא יודעים באיזה מהירות הוא נסע, אי אפשר להוציא מידע זה ממחשב הרכב?

ובלי שום קשר, ספר לי מה בין פילוסופיה משפטית והעונש המצחיק?

ואילו עובדות? הרי אין לנו פרטים על המהירות, והנהג "לא זוכר" שום דבר?

העובדה שאני מכיר היא ששני אנשים לא בחיים בגללו. ושבזכות מעמדו הרם קיבל אחלה "עונש".

איך שלא תסובב את זה, הריגתם של שני אנשים לא יכולה בשום פנים ואופן להסתיים בעונש שכזה.

פורסם

יש עיקרון אחר במשפט והוא אחידות העונשים. חשוב לזכור שהסעיף בחוק בו הואשם וגם הורשע עו"ד גלקסבלד, הוא גרם מוות ברשלנות ולא הריגה. לסעיף בו הורשע העונש שקיבל אינו חריג לא לקולא ולא לחומרה.

פורסם

אני לא חושבת שזה כל כך תמוה שהוא לא זוכר.

לפעמים יש רגעים שאתה מאבד את הריכוז לשניה מבלי לשים לב, נסה להזכר מה עברת וראית כשאיבדת את הריכוז.

מנסיון, כאשר אני מאבדת את הריכוז אני עוברת למצב אוטומט ועלולה לשכוח דברים שעשיתי וראיתי.

זהו מצב מסוכן בנהיגה, במקרה הטרגי הזה הביא למותם המצער של שני קורבנות.

אבל היא אינה מסמלת על דבר מלבד אנושיותו של של הפוגע. לא על זלזול בחוק ולא על רצון להרע ולפגוע.

לפעמים ברצון שלנו לנקום ולהעניש אנחנו נוטים להפוך את הנאשם למשהו לא אנושי ומרושע. אולי כדי להדחיק את המחשבה שגם אנחנו עלולים בכזו קלות להגיע בדיוק לאותו המצב.

"חבר, אתה נוחר"

ביני אוטוביאנקי A112 ג'וניור 84'

פורסם

כן נו יכול לקרות לכולנו :roll:, לברוח שיכורים למשטרה בג'יפ לא שלנו, זה די נורמטיבי :roll:.

מדובר כאן בעבריינים "מקצועיים" שמזלזלים ברשויות החוק, עורכי הדין שלהם ידעו לתדרך אותם טוב מאוד להגיד "לא זוכר", בתור אחד שלא זוכר כלום, הוא ידע לברוח ולהסתתר, ידע לבקש עם החבר "רק להדליק מזגן" ולרוץ לרכב, אדם שנמצא במצב של חוסר ריכוז לא מסוגל לדברים הללו.

זה לא מקרה רגיל, אלא מקרה מיוחד בו מעורבים אנשי עולם תחתון, שהחוק וחיי האדם חסרי חשיבות עבורם.

פורסם

איציק, אתה ממש לא עוקב.

התייחסתי לעו"ד קלגסבלד.

בנוגע לעבריינים בתאונה הנוכחית, כבר נתתי את דעתי בתגובתי הראשונה.

"חבר, אתה נוחר"

ביני אוטוביאנקי A112 ג'וניור 84'

פורסם
ואילו עובדות? הרי אין לנו פרטים על המהירות, והנהג "לא זוכר" שום דבר?

העובדה שאני מכיר היא ששני אנשים לא בחיים בגללו. ושבזכות מעמדו הרם קיבל אחלה "עונש".

איך שלא תסובב את זה, הריגתם של שני אנשים לא יכולה בשום פנים ואופן להסתיים בעונש שכזה.

איך שאתה תסובב את זה, מנקודת מבט של חוסר ידע והבנה משפטית, זעם צדקני וקנאה באדם מצליח, לא.

העובדות בשטח, מאידך, הן שעו"ד קלגסלד קיבל עונש שלא היה מקבל אם הוא לא היה מוכר, עשיר ומצליח ואם היה אדם מן היישוב, קיים סיכוי סביר שכלל לא היה מקבל מאסר בפועל. היה כאן מקרה מייצג של מבחן בוזגלו הפוך.

נ.ב. אתה באמת חושב שאם היה ניתן להוציא מהירות ממחשב הרכב, פרוצדורה של חמש דקות לכל היותר, זה לא היה נעשה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, לעניין עו"ד קגלסבלד - מבחינה משפטית אתה צודק.

העניין הוא שהחקירה בעניינו יצרה את התחושה שמישהו מנסה לעזור לו. לפי הפרסומים לקח למשטרה כמה שעות עד שערכה לו בדיקת שכרות (שבינתיים איבדה מהאפקטיביות שלה). בוחני התנועה לא הצליחו לקבוע באיזה מהירות נסע הרכב שלו.

גם החיבוק החם שהוא קיבל מנשיאת בית המשפט בכנס של עו"ד שידר מסר שמנסים לטייח את המעשה שלו.

יתכן שמחדלי החקירה המשטרתית היו סטנדרטיים כמקובל במקומותינו (משטרת לואי דה-פינס), גם בהתנהלות הצמרת השיפוטית ניתן לראות אקט ידידותי ולא יותר.

מראית העין שנוצרה היא הבעייה ועל זה לדעתי הוא שילם מחיר די כבד.

פורסם

מחד אתה צודק ומאידך היה ברור, שהמשפט הזה התנהל במדיה הרבה יותר מאשר במקום הראוי, היכל המשפט. הבורות של ההמון (כהמון ובחלקו הגדול גם כאינדיווידואלים, בין אם בורות בענייני חוק ומשפט ובין אם בורות בענייני תחבורה) יחד עם קנאה וצרות עין אופיניים חרצו את דינו שכן עד עכשיו אף אחד לא יודע מה באמת קרה שם. הציבור רצה לינץ' וקיבל אותו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הציבור רצה לינץ' מכמה סיבות:

- התאונה התרחשה בנסיבות שהיא לא הייתה אמורה להתרחש כלל (כביש פתוח, תנאי ראות מצויינים).

- בתאונה נהרגה אישה צעירה ויפה (זה כבר יוצר לפוגע בעיה) וילד יפה לא פחות.

- הפער בין רכב השטח הגדול והיקר ובין פיאט הפונטו שנמחצה כליל.

- מחדלי החקירה שבנסיבות אחרות איש לא היה יודע עליהם, הפכו בתודעה הציבורית לנסיון טיוח.

בנסיבות הללו לא נותר לבית המשפט אלא לפסוק עונש כבד מהמקובל במקרים כאלה. אני מסכים שהיה כאן מבחן בוזגלו הפוך, אולם האחריות לחלק לא קטן על כך מונחת על עו"ד קגלסבלד עצמו ששגה לא מעט בהתנהלותו הצבורית.

פורסם

אני מסכים עם כל מה שאתה אומר, אני פשוט לא יכול להצדיק את זה. זה הכל.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...