Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערכתי חיפוש בפורום (חיפשתי וגם פרסמתי בתפוז), עלו לא מעט המלצות, עדכניות יותר או פחות,

אשמח לתאר את נתוני, ולקבל המלצה ספציפית לאור הצרכים והתקציב שאציג.

תקציב

התקציב הינו כ 40,000 ש"ח, עם אפשרות חריגה של 10,000 ש"ח למעלה או למטה, כלומר כ 30K - 50K ש"ח.

צרכים

מדובר ברכב שני במשפחה, הרכב הראשון ישמש לנסיעות משותפות, לנסיעות ארוכות וכו',

הרכב השני (הנדון) ישמש לנסיעות קצרות יותר, אך עדיין יסע כ 50 ק"מ ביום.

חשוב : על הרכב להיות אוטומטי, אינני מעוניין ברכב בעל גיר ידני.

הרכב הראשון הינו רכב משפחתי גדול יחסית, ולכן הרכב השני הדרוש הוא רכב קטן, קומפקטי, חסכוני, אמין ובטיחותי.

כמובן שלא ניתן לקבל את הטוב ביותר בכל הפרמטרים, ולכן אני מחפש פשרה אופטימלית, על הדגשים הבאים :

1. בטיחות - חשוב מאוד שהרכב יהיה בטיחותי.

2. אמין - שלא יהיה צורך לרוץ למוסך פעם בשבועיים (ורצוי גם לא פעם בחודשיים..).

3. חסכוני - פחות חשוב מהשניים הקודמים, להערכתי נפח מנוע 1,300 יספק אותי, אבל בכל מקרה שלא יהיה מזללת דלק.

מבחינת שנתון אין לי דרישה מיוחדת, אני מניח שהצרכים והתקציב יכתיבו את השנתון האפשרי,

אך רצוי שהרכב יהיה מעל שנתון 2000, במידת האפשר.

כל עם ישראל מומחים

ולכן קיבלתי כבר המלצות לא רעות, העולות בקנה אחד (?) עם הכתוב מעלה,

ההמלצות היו פיאט פונטו, טויוטה יאריס, שרייד, פז'ו 206 וסיריון - אשמח לדעת היכן הם עומדים על ספקטרום המלצותיכם.

מצ"ב סיכום מחירון של הדגמים המוזכרים, מעודכנים לחודש 06.08, אני מניח שהמחירים ירדו מעט מאז.

אשמח לקבל המלצות לדגמים ספציפים של רכבים + הסבר להדיוטות מדוע זו המלצתכם :-)

(באותה נשימה אזכיר שאני מעוניין בגיר אוטומטי בלבד)

תודה תודה !

** הקובץ המצורף הוסר מחשש לפגיעה בזכויות יוצרים. בתודה, הנהלת הפורום. **

פורסם

הבהרה לגבי המחירון המצורף :

תיקון טעות, הוא עדכני לאוקטובר 2007.,

אשמח אם מישהו יכול לעדכן לגבי המחירים הנוכחיים.

** המחירון המצורף הוסר מחשש לפגיעה בזכויות יוצרים. בתודה, הנהלת הפורום. **

פורסם

השרייד והסיריון שבתקציב שלך לא עונות על הצורך שרשמת בדגש מספר 1.

מכוניות נוספות שכן עונות על קריטריון זה ואולי כדאי לשקול הן קליאו B, פביה, פולו, קורסה והדור האחרון של האיביזה.

לגבי דגש 2, הוא מנסיוני יותר תלוי במצבו של הרכב הספיציפי מאשר בדגם.

לגבי דגש 3, אם תמצא, קליאו 1.2 עם תיבה רובוטית כנראה מעט חסכונית יותר מהשאר.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם
השרייד והסיריון שבתקציב שלך לא עונות על הצורך שרשמת בדגש מספר 1.

מכוניות נוספות שכן עונות על קריטריון זה ואולי כדאי לשקול הן קליאו B, פביה, פולו, קורסה והדור האחרון של האיביזה.

לגבי דגש 2, הוא מנסיוני יותר תלוי במצבו של הרכב הספיציפי מאשר בדגם.

לגבי דגש 3, אם תמצא, קליאו 1.2 עם תיבה רובוטית כנראה מעט חסכונית יותר מהשאר.

OK, אז בניפוי הרכבים הלא רלוונטים, אנו נשארים עם (סליחה על הבורות) :

פיאט פונטו ספייס - איזה דגם בדיוק ואיזה שנתון רלוונטים לתקציב נכון להיום ?

טויוטה יאריס - איזה שנה רלוונטית ? מה זה דגם "וורסו" והאם רלוונטי ?

פז'ו 206 - מאיזה שנתון רלוונטי ?

רנו קליאו B - רק B רלוונטית ?

איביזה דור אחרון - מה הכוונה דור אחרון איזה דגם ?

סקודה פביה - איזה דגם/שנה ?

פולו - יש מספר דגמים בשנתון הרלוונטי, לא ?

אופל קורסה - איזה דגם / שנתון ?

אחר ?

מתוך הרשימה הנ"ל, שאני מעוניין לצמצם, מי עומד בדרישות בצורה פחות טובה ?

תודה !

פורסם

פיאט פונטו ספייס - איזה דגם בדיוק ואיזה שנתון רלוונטים לתקציב נכון להיום ? - תבדוק במחירון.

טויוטה יאריס - איזה שנה רלוונטית ?-כל השנים שבתקציב מה זה דגם "וורסו" והאם רלוונטי ? - ורסו היא גירסה מוגבהת, חצי מסחרית.

פז'ו 206 - מאיזה שנתון רלוונטי ? - כולם

רנו קליאו B - רק B רלוונטית ? - הקליאו הראשונה לא בטיחותית באותה מידה. גם B2 רלוונטי (יותר חדש)

איביזה דור אחרון - מה הכוונה דור אחרון איזה דגם ? - הצורה השתנתה סביב 2003 אם אני לא טועה, לצורה יותר מעוגלת.

סקודה פביה - איזה דגם/שנה ? - כולם

פולו - יש מספר דגמים בשנתון הרלוונטי, לא ? -זה הכל בהתאם לתקציב/ מחירון, למרות שהפביה והאיביזה נותנות תמורה דומה (אותם מכלולים מכניים) במחיר נמוך יותר.

אופל קורסה - איזה דגם / שנתון ? - הצורה האחרונה, אני מנחש שהחל משנת 2001 או משהו כזה. שים לב שקורסות מהשכרה מגיעות לפעמים ללא כל האיבזור הבטיחותי.

אחר ?

פיאסטה צורה חדשה - יובאה לארץ רק בשנת 2004 או משהו כזה, ולכן המבחר מצומצם.

גרסאות עם בגאז' לפביה/ פולו(קלאסיק)/ איביזה (=קורדובה)/קליאו (גם קלאסיק) - מקבלים תא מטען ענק על אוטו קטן, הפגיעה בצריכת הדלק קטנה יחסית.

פיאט פנדה - מאוד חסכונית, אבל פחות בטוחה (3 כוכבים)

מתוך הרשימה הנ"ל, שאני מעוניין לצמצם, מי עומד בדרישות בצורה פחות טובה ?

זה עניין של טעם. כולן סה"כ דומות. גש למגרש שיש בו מגוון מכוניות ותעבור מאחת לשניה וראה מה מוצא חן בעיניך.

מבחינת בטיחות, כולן 4 כוכבים שזה המקסימום שתגיע בתקציב שלך, ולכולן אמור להיות ABS שהוא חיוני למעט גרסאות השכרה. אם אתה רוצה עוד יותר בטיחותי בתקציב זה, אתה צריך לעלות בגודל למגאן למשל.

גם מבחינת חסכון לא יהיו הבדלים גדולים, ייתכן ואלו בעלות המנועים הקטנים ותיבות רובוטיות יהיו חסכוניות מעט יותר (קליאו 1.2, קורסה 1.2, פיאסטה). אם תוכל להתפשר על ידני גם תשיג חסכון נוסף וכנראה תוכל לעלות שנה.

מבחינת אמינות, מנסיוני אין הבדלים גדולים. כפי שכבר אמרתי, משפיע יותר המצב של הרכב הספציפי (איך ואיפה טופל, האם נסע רוב חייו בעיר או מחוץ, האם חנה בחנייה מקורה וכו') מהדגם.

יהיו אנשים שיאמרו שהצרפתיות פחות אמינות - מנסיוני זה לא נכון, למרות שמעולם לא הייתה לי צרפתייה אוטומטית, וחלק גדול מההשמועות/תלונות בעניינן מופנה לגיר האוטומטי (206 וקליאו עם גיר אוטו' סטנדרטי- לא רובוטי). מה שכן, לטעמי השירות במוסכים המורשים של לובינסקי (206) הוא ברמה נמוכה, אבל אתה לא חייב לטפל במוסך של היבואן.

מבחינת שמירת ערך כנראה שהיאריס עדיפה, אבל מאותה סיבה בדיוק היא יקרה, ובתקציב שלך תוכל למצוא רק שנתונים מוקדמים.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

מה עם מאזדה לאנטיס 323 שנת 2000-2001 1.6? אוטו אמין בעל צריכת דלק סבירה ולא יהיה כול יום מוסך.

יש לנו במשפחה מאזדה לאנטיס 323 1.6 שנת 99 עם 230K ק"מ ובקושי רואה מוסך מאוד ממליץ על המאזדה.

ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא ,

שלגאונות יש גבולות . ( אלברט איינשטיין )!

Mazda 3 2.0!!:twisted::lol:

פורסם

המאזדה לא חסכונית בדלק ולא נוחה.

הפנדה יכולה להתאים לדרישות שלכם, אבל השאלה הגדולה היא לגבי הגיר הרובוטי שלה. לא כולם מסתדרים עם היצור הזה.

הפונטו בעלת הגיר הרציף היא אופציה טובה מאוד, אמינה, בטיחותית, נוחה וחסכונית. בתקציב שלכם אתם מסתכלים על הקצפת של הדגם הנ"ל ויכולים למצוא גם אחת מהמודל האחרון בו שווק הדגם הנ"ל (2006) במצב מעולה. שווה בדיקה.

חוץ מזה, הייתי מעדיף את האיביזה והפאביה על פני הפולו. עניין של תמורה למחיר, כמו שכבר נכתב כאן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...