Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חידה - מטוס על מסוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי ששלומי בעצמו לא יודע את התשובה :roll:. הוא שאל כאן כדי לקבל פתרון.

היות והדעות חלוקות, נצטרך להמתין.

על זה נאמר בגמרא - תיקו. (למעשה תיק"ו, כי מדובר בראשי תיבות).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נראה לי שמישהוא פה ראה יותר מידיי פרקים של "מכסחי המיתוסים".

לאחר שראיתי במו עיניי את הפרק שבו הם בחנו את הסוגייה הזו, יש לי תובנה או 2.

אם המסוע ינוע במהירות ההמראה של המטוס, אך המנוע שלו יהיה כבוי- דהיינו, לא יעביר אוויר מתחת לכנפיים, המטוס לא יתרומם. מכאן שאין קשר למהירות שבה המסוע זז, אלא רק למנוע המטוס והעברת האוויר מתחת לכנף.

דבר נוסף, יש לקחת בחשבון את העובדה שהמסוע בו השתמשו בניסוי בתוכנית יוצר תנועת אוויר מתחת לכנף המטוס בעצמו, מה שיגרום ליצירת קצת יותר אפקט עילוי. זה משפיע רק כשהמנוע עובד, לעומת זאת, אך זה יסביר את ה"המראה" של המטוס צעצוע ואת ההמראה של המטוס המאוייש,במרחק המראה קטן יותר מאשר בד"כ.

בשניהם המנועים עבדו והזרימו אוויר מתחת לכנפי המטוס.דהיינו הניסוי לא בוצע כהלכה.כל עוד המנוע יעבוד ויזרים אוויר מתחת לכנף תהיה המראה, ועדיין יהיה מרחק "ריצה" שצריך לעבור.

למי שיש טיסן ומוכן לבדוק את התאורייה על הליכון עם מנוע מכובה\בסל"ד סרק (וללחוץ על הגז רק אחרי שהמטוס יעוף מהמסוע-אם בכלל), נשמח לשמוע את התוצאות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מנוע מזרים אויר על הכנף?

באיזה מטוס?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

במטוסים עם מדחף הגיוני שהמנוע מזרים אויר על הכנף, אבל היות והאיזור שמסביב למנוע שונה משאר הכנף (כי הוא מיועד להכיל את המנוע ולחבר את בית המנוע לכנף), קשה לי להאמין שנוצר עילוי משמעותי בגלל זה.

ברווז- הנסוי עם הטיסן וההליכון לא יעבוד מהסיבה הפשוטה שהגלגלים של טיסן הם נטולי מיסבים והחיכוך בהם גבוה יחסית (לפחות בטיסנים פשוטים).

בכל מקרה, למנוע עצמו אין קשר ישיר לעילוי. גם מטוס שהמנוע בו מותקן מאחורי הכנפיים (כמו כמעט כל מטוסי הקרב) ולא גורם לשום זרימה של אויר עליהן, ממריא בלי שום בעיה. הדבר היחיד שמשנה הוא המהירות שבה זורם האויר על הכנפיים.

"ai motoare capul doare"

פורסם
במטוסים עם מדחף הגיוני שהמנוע מזרים אויר על הכנף, אבל היות והאיזור שמסביב למנוע שונה משאר הכנף (כי הוא מיועד להכיל את המנוע ולחבר את בית המנוע לכנף), קשה לי להאמין שנוצר עילוי משמעותי בגלל זה.

כולל מטוסים מסוג ספיטפייר לדוגמא, שבהם המדחף בכלל מותקן בקדמת הטוס ולא על הכנף. :shock:

פורסם

ומה זה משנה היכן המנוע נמצא?

העובדה היא שכשהוא עובד המדחף מזיז כמות של אוויר לכיוון הכנפיים, צורת המטוס משפיעה על כמה ואיך-כמובן. ומשם...עילוי.

פורסם

ועדיין, המנוע מזיז אוויר, וזה מה שגורם למטוס לנוע קדימה. זרימת האוויר הזו נמוכה יחסית בהשוואה לתנועת המטוס, אך גם היא נחשבת.

פורסם

המטוס ימריא בוודאות למשל אם מהירות ההמארה של מטוס היא 200 קמ"ש ובהמהירות הזאת הגלגל למשל מסתובב 5K סיבובים לדקה(רק לדוגמא).

אז דחף של מנוע ברמה מסויימת-X יביא את המטוס למהירות 200 של קמ"ש שזה מהירות ההמראה המהירות של המטוס נמדדת על ידי זרימת האויר מסביביו ולא דרך חלק מכני כמו ברכב ,מה שמניע את המטוס זה דחיפת המנוע בעזרת דחיסת אויר ופליטתו בלחץ מאוד גבוה ולא הגלגלים אז המטוס בכל מקרה יגיעה למהירות אווירית של 200 קמ"ש הדבר היחיד שישתנה אם המסועה ינוע בכיוון הפוך באותה המהירות אז מה שיקרה זה שהגלגלים יסתובבו פי 2 יותר מהר כלומר כ 10K סיבובים לדקה.

אם מה שמניע את המטוס היה הגלגלים אז המטוס לא היה ממריא ונשאר במקום.

המסקנה היא שהגלגלים הם רק תומכים אך לא משפיעים על מהירות המטוס .

לגבי טענות שמנוע שמזרים אויר מתחת לכנף כן יגרום לעילוי זה גם לא נכון מה שגורם לעילוי זה הצורה האוירודינמית של הכנף וזרימת האויר על כל שטח הכנף מה שהמנוע עושה בסה"כ זה מזיז את המטוס קדימה ועל ידי כך גורם לאויר לזרום מסביב לכנף ולגרום לעילוי ולכן לא משנה איפה יותקן המנוע כל עוד הוא יביא את המטוס למהירות שבה הלחץ מתחת לכנף גבוהה מהלחץ מעל לכנף (כל זה בגלל מבנה הכנף כמובן) ובכך בעצם יווצר עילוי.

• תוכן חדש...