Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום קניתי מלפני יומיים מאזדה 6 2003 ברצוני לשדרג את מערכת השמע שלה תקציב 1300 שח' חשוב לציין שיש לי דגם לוקצרי 2000 סמ"ק

הרמקולים של האוטו המקוריים במצב טוב אך מגיעים למצב של הרס ב27 בווליום( במערכת) אני רוצה להוסיף מגבר ובס רציני מאחורה או משהו שישמעו טוב

תודה לעוזרים

אני חדש בפורום אז מצטער אם לא הסברתי משהו כראוי

תודה עמית

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשאתה רושם מגיעים להרס אתה בעצם אומר שהם מעוותים כבר בווליום הזה.

מה שזה אומר שהרמקולים המקוריים סה"כ לא מסוגלים להעביר כזאת כמות של באס ולכן צריך למנוע מהם לנגן אותם.

בתקציב הנוכחי שיש לך אתה לא יכול ללכת ולהתקין רמקולים טובים יותר ביחד עם מגבר וסאב וגם HU (רדיו דיסק) חדש יותר.

אבל מה שאתה צריך ויכול לעשות זה את הדברים הבאים -

הראשון הוא למנוע מהרמקולים שלך את היכולת לנגן באס כדי שלא יהרסו - איך עושים את זה?

קודם כל עם הפעלת לאודנס (LOUD ) במערכת - תכבה, אם הוספת באס - תוריד כמה שיותר קרוב לאפס.

הדבר השני הוא שאתה יכול להוסיף קבל לפני כל רמקול בדלתות המקוריות בשביל לחתוך ממנו את רוב תדר הבאס שפוגע בו - אתה צריך קבל בערך של 500 מיקרופאראד בשביל לחתוך את הרמקול בתדר HPF של 80 הרץ (אני יודע שזה נשמע לך סינית)

או 330 מיקרופאראד בשביל לחתוך אותו בסביבות ה120 הרץ

אבל יהיה לך הכי קל למצוא קבלים בערך של 100 מיקרופאראד או אולי 200 מיקרופאראד (ה200 יהיה עדיף) ואז אתה תסרס את הבאס מהרמקולים והם יתחילו לנגן ב400 הרץ בערך וזה ימנע מהם להתעוות כבר בווליום יחסית שפוי. עם הקבלים של ה200 אתה פשוט תקבל קצת יותר באס מ- אין באס קדמי בכלל.

ואז בתקציב של 1300 שקל אתה יכול להוסיף מגבר וסאב (רצוי ללכת על יד 2 כדי להביא משהו טוב יותר) פשוטים שיעשו אותך קצת יותר שמח.

בגדול - אם אתה רוצה להיות מרוצה, תנסה לשים בצד תקציב גדול יותר ואז אתה תמנע ממך פחות שדרוגים בעתיד במידה וזה ימצא חן בעיניך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חח אחי אני מצטער אני פשוט לא מבין בזה כלום ... פשוט תגיד לו מה להגיד למוסך שיעשה ואיזה רכיבים לשים...

בקשר לתקציב אני רוצה לקנות משהו סביר אני לא רוצה להשקיע בזה המון.. פשוט רוצה לשמוע חזק שהכל ירעד לי באוטו חח

מעדיף להשיקע במגבר טוב ..

חשבתי על מגבר JBL CS-60.4 ועל סאב וופר 12 אינטש PIONEER TSW06C

מה אתם חושבים?

תודה

פורסם

אם כל מה שאתה רוצה זה שהאותו ירעד תקנה המצאה של פנסוניק שנקראת וויברטור.

למען האמת סאב של פיוניר זה בהחלט פתרון טוב אם זה כל מה שאתה מחפש.

אבל אם אתה רוצה גם קצת יותר להנות מהמערכת שלך אז כדאי שתתחיל לקרוא קצת הודעות בפורום ותראה מה הדיעה לגבי רמקולים של פיוניר.

בכל מקרה - מציע לך בחום גם להגיע למפגש ולשמוע כמה מערכות שיפתחו לך את העיניים ואז אתה תבין עד כמה באמת המערכות הממוצעות בשוק שמורכבות מפיוניר וקנווד ושאר ירקות נשמעות גרוע.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מצטער על ההקפצה פשוט הייתי בטיול ..

הלוואי והייתי יכול להגיע למפגש אבל אני גר באילת.. אני רוצה משהו בינוני אני לא שואף למשהו רציני... רק שישמעו סבבה כזה

פיונר לא טוב?! זה חידוש טוב לדעת את זה.. אז איזה באס ורמקולים אתה ממליץ לי?

פורסם

מחזק את דבריו ואומר שמה שהוצע לך הוא פיתרון אידיאלי קבל עולה היום 5 שקל לא?

ומגבר פשוט עם סאב פיוניר כמו שביקשת(כדי לקבל רעמים באוטו) סך הכל 1200 מכובד למנוע בס.

פשוט תחשוב על שדרוגים עתידיים כמו שאמר קודמי ונסה להשקיע קצת יותר,קרא את שאר הת'רדים שנפתחו פה,

תחת הערך "שדרוג מערכת","המלצה לקנייה" וכ'ו.

בהצלחה.

ג'ובני

פורסם

שום קבל ב 5 שקל, סתם יפגע בצליל, רוב הסיכויים שלרמקול יש ויברציות בגלל שהמגבר ברוויה. ובכלל לא בטוח שיש לך חיבור למגבר מה HU . אז מה עושים. הפתרון הטוב ביותר והזול ביותר לקנות רמקולים קדמיים חדשים עם נצילות גבוהה כמה שיותר. הרמקולים המקוריים במאזדה 6 עם נצילות נמוכה יחסית. תחפש מעל 93db/w הם ישמעו באותה עוצמה של הרמקולים המקריים שלך בחצי הספק של המגבר. הייתי נשאר עם הגודל המקורי 6X8 , יתנו בסים בסדר, יותר טוב מ 6" וההתקנה תהייה לך פשוטה במה ברגים וזהו. רק תקנה רמקולים איכותיים. לא הייתי מוסיף סאב אלה עם אתה הולך לשדרוג רציני יותר מעל 1300 שקל כולל החלפת HU ומגברים נורמאליים , אבל העסק מסתבך, צריך מתקין טוב יש פישולים רבים בהתקנות , כולם חושבים שהם מומחים ( בעיקר בפורום הזה )לפי מה שכתותה לא נראה לי שאתה מחפש את הבלגן הזה.

תהנה

רון

פורסם

נראה לי אני יעשה ככה אני אקנה בנתיים רק רמקולים חדשים( 2 זוגות שתיים מקדימה ושתיים מאחורה) לרכב ב550 שקל נגיד.. ואז אני יחסוך עוד 1500 ויקנה מגבר ובס..

מה אתם אומרים? ואיזה רמקוצלים עדיפים? שמעתי שJBL הם טובים.. אפשר הצעות בבקשה \

תודה לכם אחלה פורום אתם מעשירים אותי בידע...

פורסם

עדיף זוג רמקולים אחד קידמי ב 1000 שח מאשר שני זוגות ב 500 שח לזוג. שים לב לנצילות הרמקולים ( ב db ) כיוון שאין מגבר ופריעה לך העוצמה הנמוכה ובנוסף ה HU מוגבל , אז נצילות כמה שיותר גבוהה.

רון

פורסם

חח סיבכתם את הבחור במושגים שהוא לא מבין.

בחורציק אהלן בפורום.

אני גם יש לי מאזדה 6 (2004) לוקצ'ורי. הרמקולים הם זוועתיים.

שקניתי את הרכב הייתה מערכת מותקנת. מגבר JBL פשוט, קומפוננט של רוקפורד פאנצ' פשוט ורדיו דיסק שהניחו בתא למעלה.

כל המערכת עלתה 1600 שקל.

אל תשכח שאתה לא יכול לשים מגבר ברכב אם תעבוד עם הרדיו דיסק הקבוע של הרכב כי אין לו יציאות RCA.

על ההתחלה, תחליף רמקולים קדמיים נצילים ותוסיף 6/9 מאחורה.

עם 1300 ש"ח האוטו לא ירעד.

נ.ב. באילת לא תמצאו מתקין מקצועי אפילו אתם מדברים איתו על הנחת קבל .

פורסם
שום קבל ב 5 שקל, סתם יפגע בצליל, רוב הסיכויים שלרמקול יש ויברציות בגלל שהמגבר ברוויה. ובכלל לא בטוח שיש לך חיבור למגבר מה HU . אז מה עושים. הפתרון הטוב ביותר והזול ביותר לקנות רמקולים קדמיים חדשים עם נצילות גבוהה כמה שיותר. הרמקולים המקוריים במאזדה 6 עם נצילות נמוכה יחסית. תחפש מעל 93db/w הם ישמעו באותה עוצמה של הרמקולים המקריים שלך בחצי הספק של המגבר. הייתי נשאר עם הגודל המקורי 6X8 , יתנו בסים בסדר, יותר טוב מ 6" וההתקנה תהייה לך פשוטה במה ברגים וזהו. רק תקנה רמקולים איכותיים. לא הייתי מוסיף סאב אלה עם אתה הולך לשדרוג רציני יותר מעל 1300 שקל כולל החלפת HU ומגברים נורמאליים , אבל העסק מסתבך, צריך מתקין טוב יש פישולים רבים בהתקנות , כולם חושבים שהם מומחים ( בעיקר בפורום הזה )לפי מה שכתותה לא נראה לי שאתה מחפש את הבלגן הזה.

תהנה

רון

מעניין שאתה כזה מומחה גדול ומבין כל כך בתחום.

מוזר - עשור של למידה ואני כנראה לא מבין כלום מהחיים שלי.

בוא תסביר לי עכשיו בדיוק מה קבל בערך של 100 מיקרופאראד עושה?

בוא תסביר לי למה רמקול עם יותר נצילות לא יעוות - תיקח בחשבון שרמקול בתדר 6.5 אינטש סטנדרתי לא מסוגל לספק באס נורמלי - שלא לדבר על ירידה מתחת ל80 הרץ.

נשאל אותך שאלה פשוטה -

מה נחשב תדר באס? תחום ה40 עד 200 הרץ? תחום ה200 הרץ עד 4 קילוהרץ? אולי 12 קילוהרץ ומעלה? - תענה בבקשה.

בוא ותסביר מה הקשר בין זה שרמקול יהיה נציל יותר קשור לזה שהוא ינגן תחום תדר שהוא לא אמור לנגן טוב יותר.

בוא ותסביר בבקשה מה הקשר בין רמקול שהנצילות שלו גבוהה יותר לזה שהאות שנכנסת אליו היא מעוות בגלל LOUD ודחיפת באס גבוהה מידי באקולייזר?

מה הקשר!

רמקול 6.5 אינטש סטנדרתי לרוב לא יוכל לנגן תדר באס סביר מתחת ל80 הרץ אם בכלל.

לא משנה כמה הרמקול יהיה נציל - תחום תדר מתחת ל80 הרץ רמקול 6.5 אינטש עם מגבר או בלי מגבר יתחיל לעוות.

לקחת בחשבון מראש שעוד יוצאת אות מעוותת בגלל שימוש בLOUD ובהגברת באס ישירות לרמקול - אז כל רמקול ולא משנה איזה, ינגן בצורה לא טובה.

להוסיף במצב כזה רמקול נציל יותר זה רק להגביר יותר את העיוותים - אתה תשמע גרוע בכל מקרה.

אם תיקח רמקול סטנדרתי, תחתוך ממנו את תחום התדר שהוא לא אמור לנגן, תוריד את כל הLOUD מה HU שלך - אתה תקבל רמקול שמנגן נקי ונכון - את זה עושים בעזרת קבל שעולה מספר שקלים (כשמדובר בהגברה של HU ולא של מגבר - הקבלים הפשוטים כמעט בכל המקרים מספיקים מעל ומעבר).

ואם באמת תיקח רמקול נציל יותר - אז המגבר של הHU יצטרך להתאמץ פחות - אבל זה לא יעזור לך בשום דבר אם לא טיפלת בחיתוך של התדר ובהנמכת העיוותים שנכנסים אל הרמקול מלכתחילה.

אתה לא חייב לענות באמת - כבר נתתי לך את כל התשובות.

Pioneer TS-X150

פורסם

"רמקול 6.5 אינטש סטנדרתי לרוב לא יוכל לנגן תדר באס סביר מתחת ל80 הרץ אם בכלל.

לא משנה כמה הרמקול יהיה נציל - תחום תדר מתחת ל80 הרץ רמקול 6.5 אינטש עם מגבר או בלי מגבר יתחיל לעוות"

שני משפטים אלה הם היחידים שהבנתי מכל הכתבה שערכת . :roll:

דבר איתנו בשפה שנבין ידידי.

אתם רואים תמיד לומדים בפורום:-)

פורסם

אני אומר שלבוא ולאמר שקבלים ב5 שקל לא יפתרו שום בעיה מצביע על חוסר הבנה של איך רמקול עובד.

זה שבעל הרכב יקנה רמקול עם נצילות יותר גבוהה - אז הוא באמת יצליח לנצל את הרמקול יותר על אותו המגבר.

אבל הוא עדיין יקבל את הרמקול החדש והנציל שלו עם עיוותים וחרחורים וזה בגלל שהם מנגנים משהו שהם לא אמורים לנגן.

Pioneer TS-X150

פורסם

לא יודע מה איתכם אני הבנתי כל מילה ומשפט.

ולהבא לבוא ולזרוק דברים כמו"כולם חושבים שהם מומחים ממש פה בפורום הזה" שזה אגב הדבר הדבר הכי דבילי לעשות,ולא כל כך מקובל.

נראה לי שכדי לחשוב פעמים במיוחד אחרי שהתשובה הכי מקצועית שירדת עליה באה מאדם מנוסה.

אגב לפותח הת'רד,בשבילך זה הדבר הכי נכון לעשות תחשוב על זה,קבל בערכים שאתה צריך לא עולה יותר משקלים ואתה צריך ארבעה, ולגבי מנוע באס תחשוב לבד ותשמע מערכות אם מתאים לך כל הסטאפ הזה שהוצע לך כאן,בגדול זהו פיתרון זול "להרים" קצת את האיכות שלך ברכב,ואם לא תעשה את זה בגלל ששמעת מערכת באיזה מפגש ונדבקת ב "קדחת" אז הרי ש 1200 לא יספיקו לך אלה לקנית סט קדמי בלבד.

בברכת שבוע טוב.

ובהצלחה.

ג'ובני.

ג'ובני

• תוכן חדש...