Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יתרון תיבה עם 6 הילוכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי 6 הילוכים זה טוב יותר רק באוטו ספורט בגלל ניצול הסלד טוב יותר.

זהו בלי הרבה באלגן.

טוב, זהו, עופר אמר את דעתו. הוויכוח נגמר.

רוני, רועי: חבל שסתם תלכו ותביאו דוגמאות, תחשבו יחסי הילוכים, תשקלו מיקום, משקל, רדיוסי סיבוב ( :wink: ), יחסי העברה סופיים ומהירות סופית ותאוצה. עופר אומר שעדיף 6 - הוויכוח נגמר. לכו לישון, מחר יום חדש.

עופר, במילה אחת: ח-א-פ-ר

:roll:

פורסם

זהו בלי הרבה באלגן.

רוני, רועי: חבל שסתם תלכו ותביאו דוגמאות, תחשבו יחסי הילוכים, תשקלו מיקום, משקל, רדיוסי סיבוב ( :wink: ), יחסי העברה סופיים ומהירות סופית ותאוצה. עופר אומר שעדיף 6 - הוויכוח נגמר. לכו לישון, מחר יום חדש.

אוקיי אתה צודק ברור שכל אוטו צריך להתאים לו תיבת הילוכים אפילו גם 7 אם צריך

אבל לגבי תחושה וכייף איפה תהנה יותר בלהעביר הילוכים ב WRX או STI :lol:

פורסם

זהו בלי הרבה באלגן.

אוקיי אתה צודק ברור שכל אוטו צריך להתאים לו תיבת הילוכים אפילו גם 7 אם צריך

אבל לגבי תחושה וכייף איפה תהנה יותר בלהעביר הילוכים ב WRX או STI :lol:

לא יודע, תגיד לי אתה.

פורסם
לדעתי כמה שיותר הילוכים יותר מייעל את זמינות המנוע וקיימת אפשרות להיות תמיד ברצועת הכוח הזמינה של המנוע.

בגלל זה גם לדעתי לאחרונה היצרנים עוברים לתיבות אוטומטיות בעלות יותר הילוכים (לדוגמא: ג'אז עם 7 יחסי העברה :!: , וגם למרצדס יש תיבה חדשה).

לג'אז יש תיבת הילוכים אוטומטית-רציפה עם שבעה יחסי העברה קבועים, זה לא בדיוק כמו תיבה אוטומטית קונבנציונלית גם כשזה במצב ה"ידני" של שבעת ההילוכים.

ובכלל לדעתי בעתיד ישלטו כל התיבות האוטומטיות האלו על פני הידניות ולראיה

אודי TT יצאה בזמנו רק עם תיבה רציפה ורק השנה הם הגו את הרעיון של הצמדה של תיבה ידנית לרכב.

אתה בטוח שאתה מתכוון ל-TT של אודי?

היא הוצגה עוד במקור עם תיבות ידניות בלבד, קיבלה תיבת dual-clutch - ידנית-רובוטית

(שנקראת DSG) לאחרונה וגם תיבה אוטומטית קונבנציונלית. אבל במקור - ידנית.

טוב בגלל שרועי וגיא העלו את שתי הטענות ביחד אני אתייחס

לגביי הג'אז התיבה היא אולי לא אותה תיבה מבחינתנו ומבחינה טכנית אבל, איך שאני רואה את זה בתור לקוח סופי אתה מרוויח מהתיבה הרציפה שכן בשבילו היא אוטומטית לכל דבר - הרווח גם מבחינת זמינות וגם חיסכון בדלק.

לגביי הTT המידע שכתבתי בורר באתר רוסי ואכן יכול להיות שהמידע שגוי. אני אברר ואנסה לחזור אם תשובה בנושא.

הרמן.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

מי צריך הילוך שישי?

אני.

באלפא המנוע מסתובב 3000 סל"ד ב- 93 קמ"ש לערך בהילוך חמישי.

מה שאומר שה- 125 בערך המנוע על 4,000.

מה שאומר, שלצוך שיוט נינוח (באלפא? שיוט? נינוח?) אני צריך הילוך שישי.

הבעיה - תיבת שישה הילוכים מגיעה רק עם מנועי ה- V6 של אלפא.

בעצם.... איפה הבעיה? :wink:

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

סיכום ביניים: השאלה היא לא רק מי צריך אלא גם מה עושים עם ההילוכים הנוספים.

גיר רציף הוא דוגמא קיצונית לאינסוף מהלכים, ונראה לי שאין ויכוח שתיאורטית לפחות הוא האידיאלי, אבל אם הוא יתוכנן כך שביחס ההעברה הנמוך ביותר ("ראשון") הוא בקושי יזוז מעמידה וביחס ההעברה הגבוה ביותר ("חמישי") המנוע יצרח כבר ב 90 קמ"ש אז לא עשינו כלום.

פורסם

6 הילוכים זה לא רק למכוניות ספורט

זה לא יזיק לשום מכונית להפך זה יעזור לשמור את המנוע בטווח היעיל

לדוגמא במשאיות יש גם 12 הילוכים מכיוון שצריך יחסיי העברה קצרים מאוד

שישאירו את המנוע בטווח היעיל כל הזמן וללא "בורות"

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

במשאיות זה עניין אחר... הילוכים באים (בין השאר) "לחסוך" בגודל המנוע, מנוע 5 ליטר שמסוגל להזיז משאית צריך המון יחסי העברה... ועושים את זה בגלל שמשאית זה כלי עבודה בעיקרון ולא משהו שצריך לתת הנאה (לא כמו אוטו פרטי לפחות). זה לא תענוג גדול להעביר 4 הילוכים כדי להגיע ל23 קמ"ש. בנוסף במשאיות יש מנוע דיזל עצבני שעובד מ1000 עד 3000 בלחץ. יש מומנט אדיר, אבל כדי לנצל אותו צריך הרבה הילוכים

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

נו נכון לא אמרתי שצריך בפרטי 12 הילוכים

אבל 6 הילוכים זה דווקא טוב מאוד

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אבל שישה הילוכים בפונטו 60 (נניח) זה אומר העברות הילוכים תכופות מאוד, ושיפור מינימלי ביותר בביצועים (כמה כבר אפשר לסחוט מהמנוע הזה :wink: ).

באיביזה זה באמת מיותר אלא רק אם אתה משייט לך על 130+ מה גם שבה הילוכים שלישי/רביעי/חמישי מאיצים כמעט אותו הדבר מעל 3000 סל"ד :lol:

רוני

רוני, לדעתי אתה טועה.

דווקא במכונית ששוקלת לא מעט ומאיצה כמו צב, תיבת הילוכים בעלת 6 יחסי העברה מחולקים היטב רק תתרום לביצועי הרכב - אומנם לא בצורה קריטית, אבל היא בהחלט תתרום הרבה יותר לשיפור צריכת הדלק - במיוחד במצב בו יש יותר מאדם אחד ברכב וכשיש ברכב מטען או מזגן עובד.

אם נתייחס לעובדה שפונטו 60 גם אמורה לטפס עליות כלשהן, הרי שגיר עם 6 יחסי העברה רק יעשה לה טוב.

אתה יוצא מנקודת הנחה שרק אדם אחד נוהג ברכב, בלי מזגן ובמישור. במקרה הזה אתה צודק, ההילוך השישי מיותר.

כל זאת נאמר בכפוף לעובדה שמי שנוהג ברכב בהחלט יודע לנצל את ההילוכים הקצרים שבו (מצב שמאפשר נהיגה מאוד חסכונית: ליטוף של דוושת הגז והעברת הילוכים מהירה... עם הילוכים ארוכים אתה צריך לשבת על דוושת הגז לא מעט).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם אני לא טועה, הילוך שישי יכול להיות יעיל יותר במכוניות בעלות מנוע חלש, לא?

למשל מכונית עם 70 כ"ס נוסעת על 100 קמ"ש ב-4500 סל"ד בהילוך חמישי.

לא כדאי להכניס עוד הילוך, ככה שלנוסעים קצת פחות יפריע באוזניים ולשייט בהילוך שישי, 100 קמ"ש ו-3000 סל"ד למשל?

זו רק השערה שלי. אני טועה :?:

תודה :wink:

סוף סוף דיון שופע מידע חדש

עריכה: OOOPS... לא קראתי את ההודעה של איציק. :oops:

התכוונתי בערך למה שהוא אמר.

:oops:

172

פורסם

הפונטו 60 צריכה עוד הילוך..

מניסיון.(יש לי כזאת)

בהילוכים ראשון שני ושלישי האוטו מאיץ ממש יפה יחסית..(עומד עם כל משפחתומטית 1600)12 שניות ל100 זה מכובד ל60 כוחות פוני..

אבל בין שלישי לרביעי מורגש חור ממש קטן.. חמישי כמעט כמו רביעי

למשל כדי להאיץ ממאה ל130 נגיד ברביעי האוטו מזדחל עד 120

אבל בשלישי מאיץ גם עד 130 כמו גדול..

עוד הילוך וקיצור ההילוך הרביעי והחמישי היה ממש עוזר לאוטו הזה בתאוצות(מהירות סופית 178 זה די והותר)

6 הילוכים זה מצויין דווקא למכוניות כמו הפונטו.

ראה פונטו ספורטינג (לא מיובאת :mad: ) שבה מנוע 1400 עם 95 כ"ס מאיץ אותה

מעמידה למאה ב9.6 שניות בגלל העובדה שיש לה 6 הילוכים..

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

הילוך שישי יכול לעזור גם למכוניות בעלות הנעה כפולה.בהן כוח זמין הוא יתרון באחיזה.

ויותר חשוב מכך במכוניות בעלות מגדש טורבו הנכנס לפעילות במעלה הסל"ד.

ככול שההילוכים מרובים החלפתם אומנם מתקצרת אך אופי הפעולה פועל לכיוון

שמירת המנוע בטווח היעיל שלו בכל רגע נתון (כשמנצלים עובדה זאת כמובן).

בוולקסווגן לדוגמה הילוך חמישי ושישי יושבים על ציר שונה מהרביעיה הראשונה

בבדיקת נתונים ניתן לראות שהחמישי "קצר" יותר מהרביעי אך מכיוון שציר ההינע

או יותר נכון גלגל השניים עליו החמישי והשישי יושבים קטן מזה השוכן מנגד על ארבעת הראשונים.

השישי הוא לגמרי לא למטרת שיוט כשמדובר ברכב חזק יחסית,והוא שמיש לגמרי

בנסיעות מנהלתיות (שוב ברכב חזק יחסית).

מניסיון שלי אישי עם תיבת ההילוכים שלי (בלאון) הראשון ממש קצר,כנ"ל לגבי שאר ההילוכים,כשהילוך רביעי הוא ההילוך הפופולארי ביותר לנסיעה עירונית (!) .

אני יודע בוודאות שבהנעה קידמית ההילוכים ארוכים קמעה מאלו בהנעה הכפולה.

ובמספרים .....120 קמ"ש על 3K+ סל"ד בהילוך שישי מראים על הילוך שימושי

במיוחד לאור העובדה שהקו האדום מתחיל באזור ה 6.5K,ורצועת הכוח נגמרת

באזור ה 5.5K.

רצועת כוח זמינה יותר גם מתבטאת בניצול טוב יותר של בעירת המנוע ולכן צריכת

דלק אסטרונומית בנסיעות קצרות עירוניות.

• תוכן חדש...