Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא צולם באשדוד במיקרה באזור תעשייה הצפוני ליד תחנת דלק?

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל עם אפשר לנקות קצת את המנוע זה יעזור לך הרבה

המשאבה שיש שם היא מתוצרת סימס עם כיבוי פנאומטי צירפתי סימנים לתמונה ששלחתה הדברים שמסומנים באדום הלאה הברגים בישביל להוציא אוויר צריך לפתוח את הברגים לא להוציא אותם רק לפתוח עד החור ולפמפם במשאבת העזר [כמובן אחרי שיש סולר במיכל] עד שיוצא סולר נקי מהברגים האלה [בלי קצף]עם לא יוצא יכול להיות שהמשאבה בנקודה מטה ואז צריך לסובב את המנוע אחרי שיצא סולר נקי מהברגים יש לסגור אותם ולתת סטרטר ואז צריך להניע אם לא מניע אז יכול להיות שהכיבוי סגור ובודקים את זה על ידי פתיחה של אחד הצינורות שיוצאים לאינג'קטורים אפשר רק לפתוח את הצינור ואפשר להוציא אותו לגמרי גם אפשר להוציא אותו מליד המשאבה או מהאינג'קטור עצמו עם לא יצא דלק יש לפתוח את הבורג שליד החלק הכחול ולמשוך את החלקכלפי צד ימין

DSCN2181.JPG

פורסם

תודה רבה לך! אני אנסה שבוע הבא!

וגיא, זה באמת מאשדוד, מאיזור התעשיה, במיקרה הסתובבתי שם לפני כמה ימים, וראיתי את המפלצת הזאת:shock: ! מעניין, שאף פעם לא ראיתי אותו בכביש- הוא לא מגיע לאיזור המרכז?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
http://community.webshots.com/user/isrulik500 קודם כל מי שרוצה לראות משאיות אז זה הקישור לאתר שלי,דבר שני, הלילנדים הורכבו במפעלי רכב אשדוד שהיום נמצאים שם מחסני חברת חשמל,לא ניתן למצא תמונות משום שהקבינה מפיברגלס היא תוצרת הארץ,בתחילה הגיעו לילנד ביבר מוגמרים מאנגליה ובשנת 1963 החלו להרכיבם בארץ עם קבינה פיבר ו1968 שונה שוב הדגם לאותה קבינה אבל עם כנפיים מפח,הנה מספר דוגמאות,שימם לב הביבר של חברת שמן שבתמונה הוא מגיע עם קבינה אנגלית צרה מפח אבל הורכבו לו כנפיים מפיבר ,לאחר מכן ב1964 כל הקבינה מפיבר עד 1968 הדגם האחרון יוצר עד 1973,הביבר הכתום עובד עד היום במפעלי סנו ויש גם בראשון עוד אחד שנוסע יד ראשונה ,

wwwm6542.jpg

wwwm6540.jpg

ביבר69.jpg

ביבר.jpg

פורסם

איזה מנוע היה לביבר?

כמו של הצ'יפטיין או גדול יותר?

היה לו גיר של ווילסון?

האם היה לביבר הגה הידראולי?

תודה על התשובות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לביבר היה מנוע גדול יותר מהציפטין לביבר היה מנוע 680 ולציפטין 400

הביבר עם הארגז רגיל היה גיר וילסון

ול gluk עוד משהו ששככתי צריך להוציא אויר גם מהפילטרים

פורסם

שלום חן,

כיף לראות שמתעניינים בליילנד!

כמי שגילגל ליילנד ביבר 64' בכבישי הארץ בשנות השמונים, יש לי הרבה אהבה והערכה לבהמת העבודה הקשוחה הזו.

המנוע של הביבר זה ה- 680 המפורסם, שסיפק בערך 200 כ"ס (הכל מהזיכרון, פרטים מדוייקים אולי בהמשך). המנוע הזה הוא האבא של, תחזיקו חזק - מנועי הדיזל הכבדים של מאק, דאף, סקניה ואולי עוד כמה! זה מנוע 11 ליטר עם 6 בוכנות שהיה מוצלח במיוחד.

גירסה שוכבת שלו הניע גם מליוני אוטובוסים של ליילנד בעולם.

זה מנוע יותר גדול ויותר חזק מהמנוע של הצ'יפטיין והקליידסדייל.

בתחילת שנות השבעים הוסיפו לו מגדש אוויר (טורבו), דבר שהגדיל לו את ההספק, אבל קיצר את חייו במשהו ולכן היה פחות אהוב על ידי המובילים הישראליים.

ב"ביבר" היתה בהתחלה רק תיבת הילוכים אחת, רגילה לא-מסוכנרכת, שדרשה מיומנות רבה בהפעלתה (הנהג המיומן "ניגן" עליה בקלות באצבעות עדינות, מי שלא תפס את הפטנט עבד קשה מאוד), והיו לה יחסי מסירה משונים למדי - 4 הילוכים ראשונים נמוכים, עם תיבת חלוקה שתופעלה על ידי ידית נוספת (חצאים), הילוך חמישי שהיה גבוה מאוד יחסית לרביעי, כך שהיא צריך להמתין הרבה (ולאבד מהירות) בעת המעבר מרביעי לחמישי, והילוך שישי שהיה בעצם הילוך יתר. מהירות מירבית עם תיבת ההילוכים הזו - 78 קמ"ש....

היו גם "ביברים" עם גיר ווילסון, החל מ- 68' בערך, ממש על סף החלפת הדגם ל"סופר-ביבר" (מי שזוכר, זה בא יחד עם המעבר לגלגלי "כוכב" במקום החישוקים הסגורים שהיו עד לאותה תקופה). ב"ביברים" הראשונים עם גיר וילסון, ידית ההילוכים היתה הידית הגדותה המוכרת מהאוטובוסים, והיה להם סרן אחורי שונה. במקום הפחתה טבורית, היה סרן רגיל עם שתי מהירויות.

"ביבר" עם גיר וילסון היה הרבה יותר מהיר מהביבר הרגיל - משהו בסביבות 100 קמ"ש אם אני לא טועה!

ההגה בביבר שאני זוכר, זאת אומרת משנות השישים המוקדמות, היה הידראולי, אבל לא מלא, זאת אומרת שאי אפשר היה לסובב את ההגה כשהמשאית עמדה במקום מבלי להשקיע מאמץ. נדמה לי שקראו לזה הגה "כוח עזר".

ישראל יכול להוסיף כאן, גם תמונות וגם מידע...

דב

איזה מנוע היה לביבר?

כמו של הצ'יפטיין או גדול יותר?

היה לו גיר של ווילסון?

האם היה לביבר הגה הידראולי?

תודה על התשובות.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

הנה תמונה של ביבר מודל 72 עדיין בעבודה יש גם לציין שהביבר קיבל ארגז להייבר 5.60וארגז רגיל 6.20 מטר ויה אישור לנסוע עם דלת אחורית פתוחה בתנאי שיש 3 רלסים מברזל שהיו נפתחים ,לא היתה בעיית משקל יתר אבל הקליידייסדל היה עם 5.60 לוקח 20 מיכלים פרי הדר ורק 8 משטחי נמל עם פרי הדר לנמל,והביבר שהיה יותר ארוך לקח 10 משטחים פרי לנמל יותר מאוחר ב1972 73 הוסיפו למי שהזמין אקס מת נוסף של נצר וקיבלו ארגז 6.70 כן הורכבו לילנד טלויזיה עם מנוע ביבר דבל החל מ1971 עם ארגז 7.50 שלקח 12 משטחי נמל עם פרי אני עוד זוכר שהנהג שהיו מפזר למעלה עוד שניי משטחים לנמל אילת וזה היה נחשב להובלה טובהב מאד קחו בחשבון שנגרר לסמי היה עד 1973 9.60 ולקח 16 משטחי נמל,דבר נוסף היו בארץ3 שלדות של אוטובוסים שהורכבו עלייהם קבינה של ביבר ו הובילו רק חביות ריקות הינה שריד של אחד מהם של קיבוץ עין החורש מפעל פחמס. הלילנד ביבר טלויזיה שייך לחברי יהודה פרנקל ממושב סיטריה ז"ל

Icam0002.jpg

Icam0004.jpg

Icam0015.jpg

Icam0013.jpg

Icam0019.jpg

פורסם

אני עדיין זוכר את המשאיות שהיו מבוססות על שילדת ומיכללי אוטובוס ליילנד.

דווקא זה היה רעיון טוב;לאוטבוס היה גיר חצי אוטומטי נוח מאד לתיפעול,הגה הידראולי ואגזוז ברקס ליד ידית ההילוכים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

וואללה!

ואיך ניקראת ליילנד אחרת, מאותו השנתון בערך, עם ה"פרצוף" יותר מעוגל, מפיבר? -עליה התכוונתי בהתחלה, כששאלתי, אני יותר אוהב את הצורה המוזרה שלה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אתה מתכוון ללילנד ציפטיין שיצא בשניי דגמים עם אותה קבינה ,עם הקטן יותר קראו לו ציפטיין עם ארגז 5.20 גיר 5 הילוכים צמיגים 900x20 והגדול יותר קראו לו הנהגים קלידסדייל על שם אחד המפעלים של ליילנד באנגליה ,צמיגים יותר גדולים 1100x20 מעמס של 10 טון ארגז 5.60 מנוע 150 כ"ס חלק עם 5 הילוכים ואובר דרייב וחלק עם lou בבקאקסס ולא בגיר כמו היום, דגם ששירת שנים רבות בצהל בתור תובלתיות ומיכליות ד.ס.ל בחיל האויר, ישנו דגם נוסף אלביון שקראנו לו פשוט לילנד בולדוג ,הקבינה מפיבר היא תוצרת הארץ בעקבות הבולדוגים הראשונים השהיו לא נוחים מנוע באמצע הקבינה חום המנוע נפלט פנימה עודני זוכר ששמו שמיכה צבאית על המנוע נגד החום והרעש , ב64 יוצרה הקבינה מפיבר עם המנוע בחוץ ושניי מקומות ישיבה בצד ימין,הנה בתמונה בולדוג 64 ופרסומת של לילנד אשדוד

בולדוג.jpg

ציפטיין.jpg

Icam0022.jpg

פורסם

וואללה, אתה גדול- ענית לי על כל השאלות!

בדיוק ל"סופר ציפטיין" אני התכוונתי בשאלה שלי במקור! אני אוהב את הזבר המוזר בזה!

ופעם הבאה, שתראה את איצ'ה- תמסור לו, שיש לו מעריץ של המשאית שלו!:-P

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...