Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

השינוי הוא האפשרות לעשות רישוי אספנות לרכב עד12 טון כולל שעד עכשיו לא היתה.

מצטרפים - הכוונה לעוד אנשים בנוסף לבודדים שיש היום, שיכנסו לתחום של אספנות רכב "כבד" למינהו.

מה הכוונה ??

למה המיצטרפים??

האם יש שינוי בחוק שאני לא מעודכן?

ירון מאיר

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

(העברתי לכאן מה שהכנסתי לשרשור דברים מוזרים במכוניות של פעם או משהו כזה ב"רכבי אזפנות)

אתם מוזמנים להוסיף!

1. היתה סדרה של מאקים, בשנות השבעים, עם שתי תיבות הילוכים - הראשית, עם חמישה הילוכים, והמשנית, עם הילוך נמוך במיוחד (לשימוש רק עם ההילוך הראשון), הילוך (ישיר אם אני לא טועה), ו... רוורס!
    מה שאומר שהיו בעצם רק שישה הילוכים לנסיעה לפנים, וזה אפילו במוביל הטנקים, שהיה מיועד ל- 100 טון משקל כולל, ואפשרות לנסוע לאחור ולהחליף הילוכים, מראשון עד חמישי!
    המנוע, מסדרת "מאקסידיין" היה מאוד מאוד גמיש (שיא המומנט היה ב- 1,200 סל"ד ושיא ההספק ב- 2,700, לעומת משאיות אחרות באותה תקופה, ששיא המומנט היה בסביבות 1,700 סל"ד ושיא ההספק ב- 2,100!).
    בגלל המומנט האדיר של המנוע, בהילוך הראשון/נמוך, היתה איזו הגבלה של המומנט, לא זוכר איך.
  2. לא רק במאקים, אבל בעיקר, היו תיבות הילוכים של... 19 הילוכים! 5 בתיבה הגדולה, ו 4 בתיבה משנית. 19, לא זוכר בדיוק איזה הילוך "לא היה". בתיבה המשנית היו "לואו-לואו", "לואו", "דיירקט" ו-"הי" (אני לא מתחייב על הסדר). התחלת נסיעה, נגיד בעליה עם משאיות עמוסה היתה בראשון/"לואו-לואו", ממשיכים עם הידית "הקטנה" ל"לואו", ל"דיירקט" ול"הי", ואז בתנועה וירטואוזית, מוצאים את שתי הידיות לניוטראל, משלבים שני בתיבה הראשית ושוב "לואו-לואו" במשנית, וחוזר חלילה...
    וכל זה בלי סינכרונים, עם הגה של מיליון סיבובים מצד לצד...
  3. עוד פטנט אמריקאי אדיר לדעתי - איתות החירום מופעל על ידי מתג שנמצא על ידית האיתות. ברגע שמפעילים איתות, הוא מכבה את איתות החירום! לא גאוני?

יש לי עוד, אבל נשאיר קצת לפעם אחרת

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

לא טעיתי, הה?

ולחשוב שאני בחיים לא נהגתי במשאיות כזו... בעצם פעם כן, ניסיתי, חבר נתן לי לנהוג איזה קטע דרך בגליל, אבל אחרי שעמדתי כמה פעמים באותה עליה, איבד את הסבלנות והחזיר אותי למושב הימני...

ובעניין ה- 19 הילוכים? אני זוכר נכון? איזה הילוך "לא היה"?

כן דב הנה מהספר רכב המקורי שלי משנת 1976

פורסם

צריך תואר שני במדעי הגאופיזיקה כדי להחליף הילוכים בזה!!!

נראה לי שגם אחרי שנה של אימונים לא הייתי יכול להגיע לרמה נורמאלית של נהיגה על כזה גיר...

כפי שנאמר, "רכבים מברזל - נהגים מפלדה"...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

ראיתי היום למכירה ברעננה משאית מסוג freightliner שנת 1992, עם טסט, שחורה, אימתנית, מדהימה, במחיר התחלתי של 35,000 ש"ח... אחד העובדים שם סיפר לי שבעל המשאית ימכור אותה גם ב-20,000 כי הוא בלחץ על כסף... מדובר במשאית במצב נסיעה, אין לי הרבה פרטים עליה למעט העובדה שהיא מדהימה בנוכחותה ובמאסיביות שלה... כולה מלאה ניקלים ומה לא.. הגיעו לפי בעל המשאית רק 2 כאלו באותה שנה, שלו, שחורה ועוד אחת אדומה.. אני לא בקיא בדגמים וכו', אם צירפתי תמונה של אחת דומה..

אני מודה שאני שוקל בחיוב את האפשרות.... :roll:

זאת שאני מדבר עליה נראית הרבה יותר טוב מזו בתמונה... בתור התחלה יש לה מאחור קבינה גדולה, אינסוף ניקלים, צבע שחור מדהים ומה לא... מה שכן, היא נחשבת ל"חדשה"....

1989pete.jpg

תמוןנה קצת יותר קטנה, של אחת ממש דומה לה.. רק בלי התוספת העליונה:

2001_Freightliner_Classic_thumbnail.jpg

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

אל תתפלא על המחיר אין מחירלמשאיות ישנות משום העלויות הגבוהות לאחזקה,קחבחשבון את המנוע קמינס שעושה 1.5 קילומטר לליטר ואת הביטוח שכל חודש כ1000 שקל ,כל צמיג בין 1100 ל1800 שקל ,כל שסתום אויר ,וכל תיקון מגיע לאלפי שקלים ,מה עוד שרכב משנת 1992 מתקרב מליון קילומטר ואז מגיע סיפור האוברול שקיט למנוע לא אלקטרוני מגיע ל20,000אלף שקל לא כולל עבודה ומנוע אלקטרוני בין 40,000 שקל תבין שאם אין עבודה אין אפשרות להחזיק סתם משאית לתחביב,ומכאן המחיר המצחיק של משאיות ישנות,

פורסם
אל תתפלא על המחיר אין מחירלמשאיות ישנות משום העלויות הגבוהות לאחזקה,קחבחשבון את המנוע קמינס שעושה 1.5 קילומטר לליטר ואת הביטוח שכל חודש כ1000 שקל ,כל צמיג בין 1100 ל1800 שקל ,כל שסתום אויר ,וכל תיקון מגיע לאלפי שקלים ,מה עוד שרכב משנת 1992 מתקרב מליון קילומטר ואז מגיע סיפור האוברול שקיט למנוע לא אלקטרוני מגיע ל20,000אלף שקל לא כולל עבודה ומנוע אלקטרוני בין 40,000 שקל תבין שאם אין עבודה אין אפשרות להחזיק סתם משאית לתחביב,ומכאן המחיר המצחיק של משאיות ישנות,
זהו, שלי נראה דווקא, שכתחביב במצבים מסויימים יותר קל להחזיק אותה - אם אתה לא נוסע הרבה, אז הבלאי של המיכלולים די זניח, ואפילו אם קנית אותה עם מנוע, שמתקרב למצב "גמור", אתה עדיין יכול לנסוע איתה ככה- אתה הרי לא מעמיס אותה. כמו כן, אתה לא חייב לעשות לה ביטוח כל הזמן, אם אתה לא מתכוון לנסוע איתה לרוב.

אבל, הבעיה היחידה של כל העניין הזה- המקום להחזיק אותה. לא נראה לי, שרוב השכנים ייתלהבו, אם תעמוד להם משאית גדולה ליד הבית באופן קבוע מבלי לזוז, אפילו אם היא יפה ובמצב מושלם! אז, כנראה שזה התחביב רק לבעלי הקרקע- מושבניקים בעיקר.

ויש עוד עניין של הרישיון- רישיון עד 15 טון קל להוציא, אבל רישיון לסמיטריילר- כאן זה כבר סיפור אחר, נדרש בנוסף לשיעורי נהיגה ה"רגילים" (שגם לא זולים), גם קורס של משרד העבודה או משהו, שלוקח כמה חודשים, ובעיקר הזמן, שלרבים פשיט אין!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

נכון אפשר להחזיק משאית או סוס כמו כל רכב אבל צריך מקוםכמו מושב ויש כל מיני משאיות ישנות במושבים אבל צריך להחזיק במצב נסיעה ולהניע כל כמה ימים בקיצור צריך להיות משוגע לעניין,ויש לי חבר ברמת הגולן שמחזיק בי 61 במצב נסיעה,לגבי רשיון לסמי זה כבר עניין של כסף וזמן,רשיון מעל 15 טון למשך שנה ורק אחר כך ללמוד בבית ספר של משרד העבודה 3חודשים 3פעמים בשבוע וחוץ מזה לקחת שיעורים וטסט ,

פורסם

דודג' D200 נוסעת נצפתה היום במרכז המסחרי הישן של יבנה (ליד הסופרפארם).

לפני מספר ימים נצפו ליד חדרה 3 משאיות שנשאו כל אחת מהן משאית מרצדס ישנה עם אף עגול - אני לא זוכר את שם הדגם אבל הם היו פופולריות בייחוד בשטחים ובצה"ל הם התחרו במאן שנת 73.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

שימו לב לשירשור הבא שהופיע בפורום הכללי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=677316#post677316

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

לא כ"כ אספנות, אבל: קנוורט T800 "סוס" עם תא שינה - באילו שנים היה בארץ, ומה יכולה להיות עלותו של אחד משנות ה-90 המוקדמות, נניח במצב "נסיעה, אבל לא יותר מזה"? -סתם, סקרנות...

ליאר "הדליק" אותי עם "השטויות" שלו....:wink::shock::twisted:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...