Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליעקב ניצן

אם אתה זוכר,שאלת לגבי המשאית של המועצה האזורית הר חברון,(הוולוו האדומה) עשר שנים על הכביש ו"זכיתי" לגרור אותה רק

פעמיים.על המרצדס האדומה היא נגררה עקב בריחת שמן מהגיר נזק של כמעט מאה אלף שקל.אני לא כל כך זוכר על מה גררו אותה בפעם השניה כנראה בגלל בעיה ברדיאטור מה שזכור לי זה היה שעתיים לפני כניסת שבת.חבר שלי עבד עליה באותו זמן.

031.jpg

024.jpg

חולה הגה,משאיות,אוטובוסים,רכבי שטח,טרקטורים,טרקטורונים,

אופנועים מחוץ לתחום:twisted:

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפי הסדר:

שתי אופציאות: פרוק, כאשר מנוע וחלקים מכניים האחרים, אם תקינים- נשמרים לחלקי חילוף למשאיות האחרות שיבואו לחפש, כל השאר הולך לברזל ולזבל. אופציה השניה (במיקרה הזה לא ממש סבירה)- הפיכת המשאית למיכלית מים לעבודות בשטח. בדרך כלל עושים כאשר משאית במצב מצויין ועם טסט- אז חבל עוד לשחוט אותה. במיקרה של זאת- היא לא עם הטסט כבר, והיא לא במצב מושלם- אז שוב- סביר להניח שיפרקו ויחתכו...:-(

לא שווה להחזיק אותה כי: לבעל האוטו יש עוד כמה משאיות יותר חדשות ובמצב יותר טוב- אז אין לו צורך מיידי בה, בנוסף יש לה מספר תקלות, כאשר כל אחת לא קריטית- אבל בשילוב עם חוסר השימוש ועלות אפסית של האוטו- התשובה ברורה...:cry: למכור אותה למישהו לשימוש- סיכויי שואף לאפס כי גם כאשר במצב מושלם ועם טסט- אין הרבה שמוכנים ליקנות אותה ולעבוד עליה...

ולשאלה המתבקשת: מדוע היא לא אצלי- התשובה: קודם כל- הדגם הספציפי לא הדגם האהוב עליי ביותר, יש הרבה דברים האחרים שעומדים "בתור" לפני, אם כבר (ובינתיים גם אליהם אני לא מגיע), אז בטח שלא רוצה ליקנות עכשיו "סתם", וחוץ מזה- לא היה לי מושג שהוא הולך למכור אותה כבר לפרוק, גיליתי את זה היום בבוקר- כאשר כבר הלכה... קיוויתי דווקא שיחזיק אותה עוד כמה שנים, אז אולי כן הייתי לוקח אותה... אבל אין מה לעשות- אי-אפשר ליקנות את כל העולם, ועוד פחות מזה- להציל את כל העולם...:roll::?:cry: אז....

ובעניין ה"כללי" של אחזקת משאית כזאת- תלוי למה: אם יש לך שטח ליד הבית ותרצה לשים שתעמוד או לעשות סיבוב במושב- המשאית עולה גרושים. אם רוצים אותה "חיה" בכביש- סיפור אחר ויקר, כי בתור ההתחלה צריך ביטוחים וטסט שזה כבר איזה 05 אלף בשנה בערך, וזה עוד בלי טיפולים ותיקונים אם יש... בקיצור...

5 אלף ש"ח לביטוחים וטסט? וזה עוד למשאית אספנות? אם אני אגיד לך שביטוח חובה בלבד לאופנוע מעל 251 סמ"ק עולה באזור ה 7,000 שקל לשנה דרך הפול? עכשיו 5 אלף ש"ח למשאית לא נשמע כל כך יקר נכון?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

א. לא יודע למה כתוב 5- אני זוכר שכתבתי 10. 5- הלוואי. אפילו יותר מ-10.

ב. מי דיבר על האספנות- דיברתי על ה"רגילה" , באספנות הביטוח עולה בסביבות 1000 ש"ח חובה וטסט כמו בכל "אספנות"

אחר- בסביבות 300 ש"ח בשנה. הכסף במיקרה הזה הולך בעיקר להכנות לטסט ואישורים- שעדיין עולים אותם הסכומים כמו במשאית הרגילה (הרבה!).

ג. אתה לא צריך להגיד לי כמה עולה ביטוח לאופנוע- מה דעתך שאני מחזיק אופנוע 1100 סמ"כ עם ביטוח וטסט בתוקף? ומחזיק אותו בכר הרבה יותר מ-10 שנים- אז... אני קצת מודע לעלויות...:lol::-D:wink: וכן- החזקתי עד לפני כ-3 שנים בערך משאית "רגילה" עם כל העלויות- שנסעה בדיוק פעם ב3-4 חודשים כמה קילומטרים... :-P

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
בס"ד

באחת התגובות כאן בפורום מישהו התעניין ברכב הזה,הוא נמצא בישוב נגוהות בדרום הר חברון,הוא שייך לאחד התושבים,שמו ברוך.

לאחר שיחה עימו יתכן שהוא יהיה מוכן למכור אותו.

ליאור- הנה תמונה יותר טובה שלה, שצילמתי בנגוהות לפני כעשרה חודשים ( מקרוב היא ניראת יותר טוב :lol:, וניראה ששינתה מיקום):

היו משהו כמו 5 אנשים שהתעניינו בה בצורה רצינית ושלחו לי הודעות פרטיות לגבי המיקום שלה, אחרי שפירסמתי את התמונה.

attachment.php?attachmentid=243024&d=1306600197

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

למישהו יש מושג מה עלות התיקון/החלפה של הסטרטר לקאמינס 460?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
ליאור- הנה תמונה יותר טובה שלה, שצילמתי בנגוהות לפני כעשרה חודשים ( מקרוב היא ניראת יותר טוב :lol:, וניראה ששינתה מיקום):

היו משהו כמו 5 אנשים שהתעניינו בה בצורה רצינית ושלחו לי הודעות פרטיות לגבי המיקום שלה, אחרי שפירסמתי את התמונה.

attachment.php?attachmentid=243024&d=1306600197

דיברתי בזמנו עם בעל הרכב.

לא היה מעונין למכור ואם כן הוא מעריך את השווי שלה כ 100,000 ש"ח.

למי שמעונין.

פורסם

מזכיר לי שבגיל 16 היה לחבר שלי אונימוג כזה,הצלחנו לשקוע איתו בבוץ עד גובה הכסאות

גם שני טרקטורים 4x4 לא הוציאו אותו,בסוף יצא אחרי שבועיים כשהבוץ התייבש

פורסם
א. לא יודע למה כתוב 5- אני זוכר שכתבתי 10. 5- הלוואי. אפילו יותר מ-10.

ב. מי דיבר על האספנות- דיברתי על ה"רגילה" , באספנות הביטוח עולה בסביבות 1000 ש"ח חובה וטסט כמו בכל "אספנות"

אחר- בסביבות 300 ש"ח בשנה. הכסף במיקרה הזה הולך בעיקר להכנות לטסט ואישורים- שעדיין עולים אותם הסכומים כמו במשאית הרגילה (הרבה!).

ג. אתה לא צריך להגיד לי כמה עולה ביטוח לאופנוע- מה דעתך שאני מחזיק אופנוע 1100 סמ"כ עם ביטוח וטסט בתוקף? ומחזיק אותו בכר הרבה יותר מ-10 שנים- אז... אני קצת מודע לעלויות...:lol::-D:wink: וכן- החזקתי עד לפני כ-3 שנים בערך משאית "רגילה" עם כל העלויות- שנסעה בדיוק פעם ב3-4 חודשים כמה קילומטרים... :-P

מעולה אם ככה, להחזיק משאית אספנות זה לא ממש בשמיים. איזה אופנוע יש לך אם מותר לשאול?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לידיעת גיא המנהל רישום של האוטובוסים השרופים הרי לפני כשעה באיזור באר שבע נשרף אחד כזה .הסעות ילדים .

הבנתי שאין נפגעים . .

אני מקווה שיש מי שעוקב כי אני עובד רק איפה שמשלמים.. לעקוב אחרי אוטובוסים שרופים אני מוכן רק עם מנדט מתאים במסגרתו קונסים את החברות שמפעילות האוטובוסים- מה דעתכם לקחת מאגד את קו 480?? את חברות המרכבים, ויבואן המרכב.

שבוע טוב

פורסם
ליעקב ניצן

אם אתה זוכר,שאלת לגבי המשאית של המועצה האזורית הר חברון,(הוולוו האדומה) .

ליאור, אתה נהג גרר / ציוד כבד? אולי תאתר מאק סופר-ליינר לגנאדי?

למה 100,000 נזק לגיר? כנראה חסרה אתראה לנהג לגובה שמן בגיר.

התראה מתבקשת ברכב שעובד קשה ועובר בבורות או על מדרכות ושאר מפגעים שיכולים לפגוע במכלול לסדוק את הקייס של הגיר.

-גיא

פורסם
מעולה אם ככה, להחזיק משאית אספנות זה לא ממש בשמיים. איזה אופנוע יש לך אם מותר לשאול?

משאית אספנות- הבעיה העיקרית זה המקום, ואם רוצים להגיע לרמת התצוגה- אז גם החלקים. טסט וביטוח זניחים.

משאית הרגילה- טסט, ביטוח, ועוד דבר שאין ב"אספנות"- אישור מוביל שעולה כ-300 ש"ח לחודש, אם המשאית יותר מ-10 טון- הופכים את העניין ללא זול בכלל- פלוס גם מקום...

יש לי סוזוקי 1100F, כתוב לי גם בחתימה- רק שהיא לא מעודכנת כי כבר הרכבתי אותו פחות או יותר חזרה מכמה אופנועים8)- היה בלי פיירינג מקודם...

פורסם
ליאור, אתה נהג גרר / ציוד כבד? אולי תאתר מאק סופר-ליינר לגנאדי?

למה 100,000 נזק לגיר? כנראה חסרה אתראה לנהג לגובה שמן בגיר.

התראה מתבקשת ברכב שעובד קשה ועובר בבורות או על מדרכות ושאר מפגעים שיכולים לפגוע במכלול לסדוק את הקייס של הגיר.

-גיא

נזל השמן גיר מאיזה מקום,לא זוכר.רק מה שאני שמעתי שמהגלגלי שיניים נשארו גלגלים בלי שיניים.אני לא יודע מה יש במשאיות אחרות אבל יש עינית של שמן מתחת לגיר משהו שנותן אנדיקציה למצב כמות בשמן בגיר זה בוולוו.הגוף של הגיר דווקא היה בסדר גמור אפילו בסדר+.תצחק אבל במוסך וולוו כבר ראיתי גירים גמורים של משאיות שהיו בקושי שנתיים על הכביש,

פורסם
נזל השמן גיר מאיזה מקום,לא זוכר.,

הי ליאור, אתראה לנהג- הכוונה משהו אקטיבי יותר מעינית בגוף הגיר, למשל אתראה קולית + וויזואלית בלוח המחוונים. סוג של צופר. יש מערכות אתראה שונות במשאיות, לחץ אוויר וכו'. גובה שמן גיר? כאן התרשלו.

לא ממש מצחיק שיש גיר חדש מפורק על השולחן וגלגלים שבורים בלי שיניים, אם התקלה במסגרת האחריות אז שיהצרן יממן תיקוו ויפצה את העל המשאית על ימי השבתה של המשאית.

אם לא- שהלקוח יסיק מסקנות ויתרחק מהתוצר, לא חשוב מי היצרן ואיך נראה הלוגו שלו, גיר חייב להחזיק יותר משנתיים, ברור שליצרן, היבואן ובעלי המוסכים יש אינטרס שתבוא כל שנתיים ותשפוך עליהם ערימת שטרות בסכום של 100,000 ש"ח תמורת כמה קפיצים, גלגלי שיניים ופינים.

-גיא א.

פורסם
הי ליאור, אתראה לנהג- הכוונה משהו אקטיבי יותר מעינית בגוף הגיר, למשל אתראה קולית + וויזואלית בלוח המחוונים. סוג של צופר. יש מערכות אתראה שונות במשאיות, לחץ אוויר וכו'. גובה שמן גיר? כאן התרשלו.

לא ממש מצחיק שיש גיר חדש מפורק על השולחן וגלגלים שבורים בלי שיניים, אם התקלה במסגרת האחריות אז שיהצרן יממן תיקוו ויפצה את העל המשאית על ימי השבתה של המשאית.

אם לא- שהלקוח יסיק מסקנות ויתרחק מהתוצר, לא חשוב מי היצרן ואיך נראה הלוגו שלו, גיר חייב להחזיק יותר משנתיים, ברור שליצרן, היבואן ובעלי המוסכים יש אינטרס שתבוא כל שנתיים ותשפוך עליהם ערימת שטרות בסכום של 100,000 ש"ח תמורת כמה קפיצים, גלגלי שיניים ופינים.

-גיא א.

גיא,

היום במשאיות החדשות ידוע שיש מערכות אלקטרוניות ומחשב שמתריאים על שמן מנוע ושמן גיר ושאר דברים,במשאית הספציפית הזאת שאני לפעמים נוהג בה יש את זה,אבל אני לא מסתמך על מה שאומר המחשב,אני בודק באופן ידני את מצב השמן במנוע ומצב שמן הגיר ע"פ העינית.צר לי להגיד שהמחשב לפעמים מפקשש,לגבי מה שקרה עם הגיר כנראה התפוצץ איזה צינור או משהו כזה.

לגבי שנתים שגיר מחזיק מעמד.....אני ממש לא מסכים איתך.את הגיר שיפצו קרוב לארבע שנים,המשאית בת עשר שנים,כל הנזק שנגרם לגיר יכל להימנע ע"י הנהג שנהג בה באותו יום לא אגלוש לפרטים.לגבי גיר חדש ומפורק כמו שאמרת יש דבר כזה ומדובר

פה על משאיות שמובילות עפר באזור הדרום ודרום הר חברון ומי שנוהג עליהן יהיה מי שיהיה סליחה על הביטוי "חורני".שלא נדבר על

עבירות תנועה ומהירויות מופרזות בשביל עוד "נגלא" עפר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...