Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי!

אני סטודנטית, ואני מעוניינת לקבל דעה בנושא רכישת ג'יפ או רכב עמיד יחסית בשבילי שטח יחסית קלים (בד"כ רכבים משפחתיים או מיני מצליחים אם כי בקושי לעבור).

התקציב שלי עומד על לא יותר מ- 26K.

השימוש שנדרש לרכב הוא חצי שטח חצי כביש (בימים שאינם גשומים אני רוכבת על אופנוע) וכנראה ישמש אותי לסופ"שים בעיקר.

הנושאים עליהם אני מעוניינת לשים דגש הם:

1. צריכת דלק

2. אמינות

3. תחזוקה זולה (כולל חלפים)

הבנתי שהויטרה בעלת עבירות טובה יותר בשטח ונוחה יותר לנסיעת כביש מהסמוראי, אולם צריכת הדלק גבוהה באופן משמעותי (1:7 לעומת 1:11-12).

כמו כן, לאחותי יש רנו קליאו 92, 1200 סמ"ק אשר עבר בגבורה את השבילים אליהם נכנסנו.

בקיצור, אני צריכה עזרה... :?

פורסם

התקציב הזה בעייתי מאוד לרכב שטח. אני מקווה שברור לך שתמורת 26K את מגרדת את תחתית ההצע של רכבי השטח שקיימים על הכביש, מה שאומר שאין ברירה אלא להסתפק ברכב שטח ישן, מיושן, לא נוח במיוחד ובעיקר יקר (יחסית) לאחזקה.

הסמוראי הוא האופציה הטבעית וההגיונית בתקציב הנ"ל, אבל כמו שכתבת הוא לא נוח על הכביש ביום-יום. מצד שני, הוא בהחלט הזול ביותר לאחזקה והעביר ביותר (בתצורה הסטנדרטית לפחות) יחסית לשאר הכלים האחרים. בתקציב הזה מדובר על סמוראי קרבורטור, ושם תצרוכת הדלק תיהיה בסביבות ה1:10, תצרוכת של 1:12 תראי אולי בנסיעות בין-עירוניות רגועות.

אופציה נוספת מבית סוזוקי היא הויטארה. בתצורה הסטנדרטית שלה היא קצת פחות עבירה מהסמוראי, אבל זה לא מה שצריך להפריע לך, אני בטוח שהיא תספק לך הרבה יותר יכולת ממה שאת צריכה בשלב הזה, וגם כשתגלי שהיכולת שלה לא מספיקה אפשר לשפר את הויטארה עד לשמיים וכמעט ולא יהיה מכשול שיעצור אותה. הויטארה כבר הרבה יותר הגיונית על הכביש מהסמוראי, תצרוכת הדלק תעמוד על משהו באזור ה1:8 בתוך העיר בויטארה ידנית, מחוץ לעיר אפשר להגיע גם ל1:14. בתקציב הזה נכנסת ויטארה מהמודלים הראשונים, 90-92 ויהיה קשה מאוד למצוא אחת שמורה ומטופלת בשנים האלו. הרוב עברו המון ידיים ותוחזקו בצורה מינימלית, וכמות הכסף שאת עלולה לשפוך על כלי כזה אדירה. צריך לבדוק אותם טוב טוב, זה כלי שלא שורד יפה את השנים.

אופציה אחרת לגמרי שלדעתי תתאים יותר עבורך היא הדייהטסו פרוזה. נכון, מדובר בכלי שהוא נחות משמעותית בביצועי השטח שלו מהשניים שכבר הזכרתי. נכון, מדובר בכלי שקצת קשה יותר להחזיק עקב מיעוט הכלים היחסי שעל הכבישים, אבל לזכותו יאמר שבשביל שבילים קלים הוא בהחלט מספיק (ואפילו קצת מעבר) והרבה יותר קל למצוא אחת שמורה בתקציב המדובר. לדעתי, בהתחשב בתקציב ובדרישות שהצאת, זאת אופציה לא רעה בכלל.

אגב, אל תשכחי שאחזקה שוטפת של כלי כזה, ובמיוחד אחד שמבלה בשטח באופן תדיר, יקרה באופן משמעותי מאחזקה של סופר-מיני כדוגמאת הקליאו. מעבר לתקציב הרכישה, תכיני עוד כמה שקלים בצד לכל צרה שלא תבוא (והיא תבוא).

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה. רכב שטח זה כיף אדיר. מניסיון :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני ממליץ לך להתפשר על מכונית פרטית.

בכל זאת, לאחר כמה חודשים, מחיר האחזקה יעלה על מחיר הרכב.

ישנם כאלה ששומעים ''ג'יפ'' וישר נדלקים ואני אחד מהם,

אבל אל תקבלי רושם מוטעה, זה לא ממש נשמע טוב כאשר התקציב מוזכר באותו משפט.

אל תצפי לג'יפ, עם הפאר שיש בג'יפ ועם הפוזה שיש בג'יפ ועם ההרגשה.

עם מכוניות כמו הסמוארי, הויטרה והפרוזה זה לא יקרה.

בתקציב כמו שלך אני ממליץ על פונטו 2001, הקנייה הכי נכונה לסטודנטית,

עם המכונית הכי חדשה, מחיר נוח וזולה לאחזקה.

שלומי.

פורסם
גם ניבה יכול להיות מספיק לשבילים לא? :roll:

הניבה תבייש בשטח גם ג'יפים יקרים ממנה פי 10 ויותר בזכות 4X4 קבוע, מהלך מתלה ארוך מאוד, נעילות וכו', אבל בכביש היא פשוט בלתי נסבלת.

פורסם

ניבה אמורה להיות הרבה יותר נסבלת על הכביש מאשר הסמוראי.

מה שכן, כדי להחזיק ניבה היום צריך סוג מיוחד של מחלת נפש.

פורסם
הניבה תבייש בשטח גם ג'יפים יקרים ממנה פי 10 ויותר בזכות 4X4 קבוע, מהלך מתלה ארוך מאוד, נעילות וכו', אבל בכביש היא פשוט בלתי נסבלת.

יקרים פי 10? איזה ג'יפ אפשר לקנות ב-10 בזוקות? :)

אגב, ראיתי אתמול פרוזה שחורה יפהפיה למכירה בחיפה. מעבר לזה שהרכב נחשב אמין למדי ומרווח הרבה יותר מאשר הסמוראי, יש לו אפשרות נחמדה להסיר את החלק המרכזי בגג ("טרגה").

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

אז הניבה פחות טובה על הכביש מהסמוראי. רעש רוח בלתי נסבל במיוחד מהחלונות הקטנים בצדדים, מהירות מירבית של משהו סביב ה-110 קמ"ש, רעש מנוע, צמיגים לא מאפשר אפילו לנהל שיחה, מתנדנד על המתלים. בקיצר לא מומלץ לאנשים שלא רוצים לאנוס את עצמם.:-)

פורסם
אני ממליץ לך להתפשר על מכונית פרטית.

בכל זאת, לאחר כמה חודשים, מחיר האחזקה יעלה על מחיר הרכב.

ישנם כאלה ששומעים ''ג'יפ'' וישר נדלקים ואני אחד מהם,

אבל אל תקבלי רושם מוטעה, זה לא ממש נשמע טוב כאשר התקציב מוזכר באותו משפט.

אל תצפי לג'יפ, עם הפאר שיש בג'יפ ועם הפוזה שיש בג'יפ ועם ההרגשה.

עם מכוניות כמו הסמוארי, הויטרה והפרוזה זה לא יקרה.

בתקציב כמו שלך אני ממליץ על פונטו 2001, הקנייה הכי נכונה לסטודנטית,

עם המכונית הכי חדשה, מחיר נוח וזולה לאחזקה.

הפונטו מאוד נמוכות. ובתור אחת שבסופי שבוע מגיעה לשבילי טיול נחמדים ופחות נחמדים בשטח, אני מאמינה שפונטו לא תשרוד יותר מדי. כבר קרה לי עם פונטו שחברים היו צריכים לצאת מהרכב ולדחוף בשביל לעלות עליה (אמנם לא תלולה במיוחד אבל חולית משהו). אם אני אלך על פרייבט, אני צריכה פרייבט עמידה, שלא מתחממת מהר, וגבוהה מספיק בשביל לשרוד קצת שטח. אם אתה מכיר רכב כזה, בתקציב המדובר (לידיד שלי יש יאריס שלא מביישת אולם יקרה עבורי) אני אשמח לדעת...

לגבי מחיר האחזקה, מאחר ואני לא מבינה בנושא, אשמח אם תפרט... אני לא מחפשת תוספות עד בלי די. גם את אופנוע הקאסטום שיש לי מזה 4 שנים אני לא מציפה בתוספות ולו משום שאני אוהבת את הפשטות. בנוגע למיגונים, בצרכים שלי היום אני מאמינה שאני לא אדרש כרגע בתוספות מיוחדות. לפחות עד שאני לא אעלה את רמת הטיולים מטיולוני שטח קלילים לטיולי שטח רציניים. אם מדובר במשהו יותר מזה, אני אשמח לדעת...

דבר אחרון, אני לא מחפשת פוזה. אלא שימושיות.

פורסם
יקרים פי 10? איזה ג'יפ אפשר לקנות ב-10 בזוקות? :)

אגב, ראיתי אתמול פרוזה שחורה יפהפיה למכירה בחיפה. מעבר לזה שהרכב נחשב אמין למדי ומרווח הרבה יותר מאשר הסמוראי, יש לו אפשרות נחמדה להסיר את החלק המרכזי בגג ("טרגה").

בין הפרוזה לסמוראי, במסגרת הצרכים שלי, מה לדעתך עדיף?

כרגע אני צריכה עבירות סבירה בשטח ונוחות נסיעה סבירה בכביש. כמו כן, אחזקה זולה יחסית.

הבנתי שהפרוזה אינה זולה לאחזקה ולו משום שכבר אינה מיוצרת יותר ואינה שכיחה בארצנו...

פורסם

גם הסמוראי לא מיוצר יותר, זה לא מה שהופך אותו לזול יותר לאחזקה.

בתקציב שלך קשה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. הסמוראי בהחלט זול וקל יותר לאחזקה בגלל זמינות חלפים גבוהה יותר, הוא גם חסכוני יותר בדלק ועביר יותר. אבל על הכביש? לא תענוג גדול, בטח שלא במודלים עליהם את מדברת. בשטח הוא יתן כנראה הרבה יותר ממה שאת צריכה כרגע.

מה עדיף? אישית הייתי בוחר בסמוראי, ומוותר קצת על איכות הנסיעה בכביש. אבל אם את מדברת על טיולי "שטח" ברמה שגם יאריס ופונטו עוברות, את באמת לא צריכה שום דבר יותר מפרוזה.

נ.ב - המנוע של הפרוזה זהה למנוע של האפלאוז, כך שלפחות מהבחינה הזאת אין חשש מזמינות חלפים. יש הכל ובטונות. כל שאר הדברים מלבד המנוע כבר קשה יותר להשיג, אבל עדיין בגדר האפשרי למיטב ידיעתי.

פורסם

דווקא לפז'ו 309 שלי יש עבירות מצויינת בשבילים (היא טיפה גבוהה מפרייבטים אחרים ישנים שראיתי, וגם המתלים די רכים), ממליץ לך על אחת, או אפילו כמה כאלה :wink:

פורסם

או עוד 4 ניבות לחלקים :lol:

פורסם
גם הסמוראי לא מיוצר יותר, זה לא מה שהופך אותו לזול יותר לאחזקה.

בתקציב שלך קשה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. הסמוראי בהחלט זול וקל יותר לאחזקה בגלל זמינות חלפים גבוהה יותר, הוא גם חסכוני יותר בדלק ועביר יותר. אבל על הכביש? לא תענוג גדול, בטח שלא במודלים עליהם את מדברת. בשטח הוא יתן כנראה הרבה יותר ממה שאת צריכה כרגע.

מה עדיף? אישית הייתי בוחר בסמוראי, ומוותר קצת על איכות הנסיעה בכביש. אבל אם את מדברת על טיולי "שטח" ברמה שגם יאריס ופונטו עוברות, את באמת לא צריכה שום דבר יותר מפרוזה.

נ.ב - המנוע של הפרוזה זהה למנוע של האפלאוז, כך שלפחות מהבחינה הזאת אין חשש מזמינות חלפים. יש הכל ובטונות. כל שאר הדברים מלבד המנוע כבר קשה יותר להשיג, אבל עדיין בגדר האפשרי למיטב ידיעתי.

דווקא בגלל שזהה לזה של האפלאוז הייתי חושש. המנועים האלה בעייתיים.

פורסם

אופציה מצויינת שעולה על אלו שהוזכרו בשרשור היא האופל פרונטרה, ניתן למצוא עם קצת מאמץ רכבים בתקציב הזה ואולי טיפה מעל, הרכב יהיה משנתון גבוה יותר, הרבה יותר נוח לשמימוש יומיומי ועבירות לא רעה בשטח.

• תוכן חדש...