Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[חדשות] פיאט 500 - עכשיו גם בארץ.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המחיר סביר, הערכות מלפני שנה דיברו על איזור 150 אלף ש"ח.

לא מדובר במכונית, שמתחרה בפנדה ובפונטו, מדובר ברכב הצהרתי וסטייליסטי, וזה הרבה הרבה יותר זול ממיני, שהיא המתחרה הישירה.

לדעתי, ולצערי הרב, מכירות גדולות לא יהיו כאן, כי מותג פיאט נתפס בעיני % 99 מהאנשים כמשהוא זול ובסיסי לפשוטי העם ולא משהו אופנתי ויוקרתי.

נ.ב. ראיתי לא מזמן בראבו חדשה בארץ. האם גם אותה התחילו ליבא ?

צודק עד מאוד. אם יש מי שקונה מיני בארץ, עם תג מחיר כמו שלה, הפיאט תראה לו פתאום כסוג של מציאה.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היבואן בארץ יודע שעם תג מחיר כזה הרכב לא יעלה לכביש בכמויות גדולות. הכוונה הייתה להביא לארץ רכב שהוא אביזר אופנתי, משהו שלא רואים בכל פינה על הכביש. ה-500 מיוחדת וייחודית ולא פלא שבאירופה היא להיט. לדעתי היא נראית נהדר. זוכרים את הלנצי'ה אפסילון? 120K ש"ח על מיני איטלקייה מעוצבת ומאובזרת. את הכמות שנמכרה אפשר לספור על יד אחת והרכב הפסיק להמכר בארץ אחרי שנה אחת. גם הפעם מדובר במעט רכב בהרבה כסף אבל כל היחידות הראשונות כבר נמכרו וכבר יש הזמנות למשלוח הבא שיגיע בספטמבר. אני אישית חושב שה-500 שווה את המחיר הזה.

פורסם

במחיר הזה אני יעדיף לקנות את הסקודה פאביה החדשה,ועוד ישאר עודף.

דווקא סקודה ?

במחיר הזה אפשר לקנות יופי של טויוטה קורולה או מאזדה 3, ולהיות כמו כולם. גם לא יצאת פרייר וגם נשארת עם עודף.

וברצינות, פאביה לא מהווה מתחרה לפיאט 500, ומי שמתעניין בפאביה, לא יסתכל לכיוון הפיאט הזו, גם אם היא הייתה עולה אותו דבר.

פורסם

דיברתי עם נציגי מכירות של פיאט, והופתעתי לשמוע על המחיר המוגזם,

שאלתי אותו, למה כל כך יקר?

הדבר היחידי שהוא אמר לי, זה: "המיני יקר הרבה יותר".

ברגע ששמעתי את תשובתו, לקחתי את רגליי וחזרתי הביתה.

גי גי גי גי גי גי גיטרה!

פורסם

הם עשו חישוב שהמתחרה היחידה שלה היא המיני.

אם אנשים מוכנים לשלם 300000 ש"ח על מיני קופר S פתוחה.

לא יהיה קשה למצוא לקוחות לפיאט ב 135000.

לפי זה שהיו אנשים שכלכך רצו את המכונית והביאו ביבוא אישי לארץ שהמחיר יצא להם יותר ממה שסמל"ת מציעים.

גם לפי זה לא יהיה להם בעיה למצוא לקוחות.

בקיצור הלהיט היחידי של סמל"ת בעשור האחרון.

אייל

פורסם

המחיר נראה גבוה......

גבוה מאוד אפילו :oops:

אני אוהב חישובים - אז עישיתי אותם גם בשבילכם:

קצת קשה להשוות למחיר באנגליה (החל מ-8,000 פאונד) משום שיש שם מגוון של גרסאות והמחיר ממטפס עד לכמעט 11,000 פאונד - וזה, רבותיי, הפרשים של 38%.

בכל מקרה ברור שאפילו גרסא הכי יקרה של 500 עולה שם איזה 4,000 פחות מפוקוס 1.6 בנזין עם 5 דלתות (ידנית) - וזה פער של 27% (לעומת פוקוס) - כך שלפני החישוב הזה 500 הייתה אמורה לעלות כאן איזה 90,000 ש"ח. בלבד :idea:

אבל .........

אתם צריכים לזכור שהתמחור נקבע ע"י שיקולים שיווקיים.

לדוגמא - שואל את עצמו מנהל שיווק של פיאט בארץ - "כולם אוהבים להשוות למחירי חול - המתחרה של 500 היא מיני ובאנגליה הבדל מחירים הוא כ-10% ובארץ מיני עולה כ-230,000 - אז אם נדרוש בארץ מחיר ב-40% יותר נמוך זה אמור להיות תמחור הוגן, לא?"

אבל השאלה המרכזית שהוא שואל את עצמו היא אחרת - "אם פיאט נותנים לנו XXX רכבים בשנה, איזה מחיר הכי גבוהה אני יכול לדרוש כדי שכל היחידות יימכרו?"

כך תורת השיווק מלמדת לבנות תמחור לכל מוצר שתחפצו למכור.

לזה כמובן מצטרפים עוד מספר שיקולים - בעיקר איך אנשי שיווק רוצים למצב את המוצר - במקרה שלנו ברור שחליטו למצב אותו כפריט יקר.

אם היו להם זמינות אלפי יחידות למכירה בארץ אני בטוח (מקווה שהם חכמים מספיק) שהם היו מתמחרים וממצבים את 500 אחרת.

תוסיפו לזה גם שיקול של כמה רווח מינימלי מהמכירה של כל יחדה היצרן והיבואן מוכנים לקבל - וזה נתון שאף אחד לא מכיר.

יכול להיות שיצרן מוכן להרוויח מעט מאוד ולזכות בחשיפה מאסיבית וקידום מכירות של כל מגוון הדגמים שלו.

בארץ יבואן יכול להחליט שלא מתאים לו לספוג הקטנת רווחים כי אג'נדה שלו בשוק המקומי שונה מזו של היצרן בשוק אירופאי/עולמי.

בשורה תחתונה גם אני עצוב שהרכב המגניב הזה לא ישטוף את הרחובות שלנו......

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
הגיוני ומתבקש מצד סמל"ת להצליח ולדפוק גם את הסיכויים של המכונית הזו.

בבריטניה מתומחרת ה- 500 טיפה מתחת לגרנדה-פונטו.

זה הגיוני, כיוון שהיא קטנה יותר.

וכאן ? הודות ליכולת השיווק המופלאה של היבואן, הגרנדה-פונטו נמכרת בסניפי Ace בהנחה אדירה של 18,000 ש"ח, ככל הנראה לאור הצלחתה האדירה בישראל. פחות מ- 80K ש"ח למכונית חדשה.

ה-500 הידנית שאמורה להיות זולה ממנה, עולה 50 אלף ש"ח יותר.

אם היה למכונית הזו סיכוי כלשהוא, נראה שכבר אין.

דווקא במקרה הזה קשה להאשים את סמל"ת.

כשאין באמתחתו של היבואן מישפחתית 1.6 בקונפיגורצייה האהובה כאן, וכשפלח השוק הכי חשוב של פיאט בעבר, ציי הרכב, ניתפס ע"י יונדאי ודייהטסו עם הגטס והסיריון, לא נותר לו מה למכור.

קשה לדרוש מיצרן מחירים טובים על מכירות של 100-150 מכוניות בחודש, בייחוד על רבת מכר כמו ה 500 החדשה.

את הגרנדה פונטו הידניות ברמת גימור בסיסית מוכרים בסניפי ACE מסיבה פשוטה - שום חברת השכרה\ליסינג לא רצתה אותם, מאחר והביקוש למכוניות ידניות אפסי מינוס הן לליסינג והן להשכרה.

להחזיר אותם ליצרן אי אפשר, אז זו הדרך להפטר מהן.

ובקשר למיני - אל תשוו אותה לפיאט 500 החדשה.

המיני הינה פלטפורמה מקורית והיא לא תרגיל עיצובי כמו הפיאט 500 והיא מכוונת מלכתחילה לפלח שוק גבוה יותר.

ההשוואה הנכונה יותר היא לפולקסווגן חיפושית החדשה, שאחרי תקופת התלהבות קצרה גילו כולם שהיא מקסימום גולף מינוס..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אתה אומר שאני לא יכול להתבסס על מחיר הגרנדה-פונטו, כי זה מחיר הפסד כדי להיפטר ממלאי ?

בסדר גמור.

במקום להשוות את הפונטו ל-500, נשווה את הפנדה.

היא נמכרת כאן ב- 83K ש"ח לגרסה ידנית. תסכים איתי שזה לא מחיר הפסד עבור היבואן, ותסכים גם שהיצרן לא נתן מחיר כזה בגלל שנמכרות בארץ אלפי פנדות...

פנדה ידנית בבריטניה - 7600 פאונד. 500 ידנית - 9500 פאונד, כלומר יקרה ב- 25%.

פנדה ידנית בארץ - 83K ש"ח. נוסיף 25% ונקבל קצת פחות מ- 104K ש"ח.

איך בדיוק הגענו ל - 130K ש"ח?

זה נראה כאילו סמל"ת ממש יוצאים מגדרם כדי לא להצליח לשווק כאן מכוניות.

פורסם
דווקא במקרה הזה קשה להאשים את סמל"ת.

כשאין באמתחתו של היבואן מישפחתית 1.6 בקונפיגורצייה האהובה כאן, וכשפלח השוק הכי חשוב של פיאט בעבר, ציי הרכב, ניתפס ע"י יונדאי ודייהטסו עם הגטס והסיריון, לא נותר לו מה למכור.

קשה לדרוש מיצרן מחירים טובים על מכירות של 100-150 מכוניות בחודש, בייחוד על רבת מכר כמו ה 500 החדשה.

את הגרנדה פונטו הידניות ברמת גימור בסיסית מוכרים בסניפי ACE מסיבה פשוטה - שום חברת השכרה\ליסינג לא רצתה אותם, מאחר והביקוש למכוניות ידניות אפסי מינוס הן לליסינג והן להשכרה.

להחזיר אותם ליצרן אי אפשר, אז זו הדרך להפטר מהן.

ובקשר למיני - אל תשוו אותה לפיאט 500 החדשה.

המיני הינה פלטפורמה מקורית והיא לא תרגיל עיצובי כמו הפיאט 500 והיא מכוונת מלכתחילה לפלח שוק גבוה יותר.

ההשוואה הנכונה יותר היא לפולקסווגן חיפושית החדשה, שאחרי תקופת התלהבות קצרה גילו כולם שהיא מקסימום גולף מינוס..

העובדה שהמיני הינה פלטפורמה מקורית והפיאט לא, אינה נוגעת לענין. מדובר בשתי מכוניות נישה ומבחינה זו, כמו גם מבחינת מחירן שהוא במקור גבוה מעט יותר ממקבילותיהן ה"רגילות", הן מדברות בדיוק לאותו פלח שוק. הבעיה היא כשהן מגיעות לשוק הישראלי, אז, כפי שכבר כתבתי קודם המחיר ממריא, במיני להבנתי יותר מאשר בפיאט.

אגב, בהשוואה שנערכה בין השתיים ע"י אנשי fifth gear, נדמה לי שלמרות הפלטפורמה המקורית המיני לא ממש ניצחה שם.

פורסם

שתי אפשרויות.

1. כמות המכוניות שמוקצות לסמל"ת קטנה מאד, כך שאין להם בעייה ל "הפגיז" מחירים, מתוך הנחה שמי שחשקה נפשו דווקא ב 500 כבר ישלם.

2. לקח מכישלון המיאטה מ 95'. אמנם מגזין אוטו חיכה לה ברציף נמל אילת עם תזמורת מרשימה, אבל כשהיא יובאה לארץ...היא פשוט לא נימכרה.

כולם מאד שמחו והתלהבו מהעובדה שסוף סוף מייבאים לארץ מכונית ספורט, אבל בודדים השקיעו את מעותיהם במכונית, וכך דלק מוטורס ניתקעה עם המכוניות למעלה משנתיים(!).

יודע מה, גם ב 111K היא לא תשבור שיאי מכירות.

אני מבין לחלוטין את מי שיעדיף מאזדה 3 או יונדאי I30 על פניה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
באמת שקיוותי שהיא תתומחר בצורה קצת יותר אטרקטיבית ותהפוך לפופלארית על הכבישים.

חבל, חבל, חבל. עם תמחור כזה קשה לי לראות איך סוכן הכירות של סמל"ת משכנע קונה פוטנציאלי לקנות 500 ולא פנדה או גרנדה-פונטו.

כנראה שיהיה קשה למצוא אחת כזאת כמשומשת :roll:

סוכן מכירות של פיאט לא צריך לשכנע קונה פוטנציאלי לבחור ב-500 לעומת שאר ההיצע של פיאט. זה בדיוק העניין של ה-500. אתה לא קונה אותה כי אתה צריך מכונית זולה או משפחתית או בעצם, אתה לא קונה אותה כי אתה צריך אותה. אתה קונה אותה כי אתה רוצה אותה, ולכן מי שירצה 500 יגיע בעצמו כבר לפיאט (ואז, אני מוכן להתערב, יקבל גם הנחה).

בנוגע למציאת משומשת - באמת חבל שלא ימכרו הרבה, כי כמשומשות בטח תהיה להן הצלחה גדולה.

דיברתי עם נציגי מכירות של פיאט, והופתעתי לשמוע על המחיר המוגזם,

שאלתי אותו, למה כל כך יקר?

הדבר היחידי שהוא אמר לי, זה: "המיני יקר הרבה יותר".

ברגע ששמעתי את תשובתו, לקחתי את רגליי וחזרתי הביתה.

מצטער לומר אבל בגדול, הוא צודק. בהנחה וה-500 מגיעה ברמת אבזור גבוהה, המתחרה שלה בארץ צריכה להיות המיני - פשוט כי אין מכונית פרימיום קטנה אחרת שנמכרת כאן. ביחס לתמחור המוגזם של המיני, ה-500, שאין ספק שהמחיר שלה יקר באופן יחסי למה שהיה צריך להיות, היא כמעט מציאה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...