Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספורטיבית עד 180 אלף שקל..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שמכיוון שהבנת את זה אז בררת מחירים של טיפולים לקליאו החדשה. אם זה אכן כך - ספר לנו כמה משלמים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מומלץ לא לפתוח ביום שיורד גשם

חולק על דעתך... :twisted:

כל עוד נשארים מעל 60 קמ"ש - נשארים יבשים לחלוטין, גם בגשם סוער (נבדק כבר מספר פעמים).

וסליחה מכל הנהגים שעקפתי אותם על כביש 5 בגשם סוער שנה שעברה ולא הבינו מה לעזאזל עבר לי בראש (עם מטאליקה ברקע)...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אני מניח שמכיוון שהבנת את זה אז בררת מחירים של טיפולים לקליאו החדשה. אם זה אכן כך - ספר לנו כמה משלמים.

בזמנו אתה פתחת שירשור על זה שהטיפולים של הקליאו ספורט מאוד יקרים ולובנסקי שוחטים את בעלי הקליאו במחירי החלפים.

וכידוע לי המנוע עצמו זהה בצורתו הכללית.

אני בטוח בזה שהמחירים לא השתנו לטובה.

קונדסון , אני מקווה שלא עברת ברמזורים אדומים :lol:

פורסם

אני ממליץ לך לרדת מהמיאטה!!!

כמו שאמרת היא לא פרקטית, ואני חושב שלמחוק 180 אלף

תמורת אחזקת רכב מקסימום שנה ואז מחירתו ב130-140 אל, זה דבר לא חכם.

אני ממליץ לך על שתי אופציות שכולן דורשות פשרות:

אחת תוותר על הגג ותרכוש רכב ספורטיבי ויותר פרקטי עבורך שלא יוריד מרמת ההנאה בנהיגה ואת הספורטיביות,

וזה ניתן לעשות אם תקנה רנו מגאן\קליאו.

תהיה לך יותר פרקטיות אם תקנה סודה אוקטביה RS, נראית לי בחירה מעולה.

גם מכונית ספורטיבית, גם אבזור, בטיחות פרקטיות (4/5 דלתות), וגם עיצוב יפייפה.

והקנייה הזאת תהיה אצלך לתקופה ארוכה יותר משנה מקסימום.

אופציה שנייה היא לבור לכיוון היד שנייה.

אני לא חושב שמיאטה תיתן לך את מבוקשך.

אם כרצונך להישאר עם קבריולה מקסימום שנה אז הייתי במקומך קונה 206 CC ולא סופג ירידת ערך גדולה.

לאחר שנה אתה מוכך את הרכב באלפים בודדים פחות.

ה 206 CC הרבה יותר פרקטית ממיאטה.

המגאן תהיה בחירה מעולה וקצת לא ברור לי איך אתה מייחס חשיבות לאחזקה יקרה (לגיטימי כמעט לכל ספורטיבית, כגון תצרוכת הדלק, טיפולים לא זולים, חלפים יקרים וכו') ולא אכפת לך על האחזקה של מיאטה,

אני לא יודע מה עלות הטיפולים שלה ביחס למגאן ספורט אבל אני בהחלט יכול להגיד לך שלהחזיק רכב כזה ממש לא יעשה נעים לכיס שלך, קח טיפ\ עובדה:

לא משנה כמה חסכוני הרכב יהיה וכמה החלפים שלך יהיו זולים, להחזיק קבריולה כבר מחורר חצי מהכיס,

בין אם זה במחיר הביטוח, עלות תיקונים, עלות של גג חדש (לכל מקרה שלא יהיה) ועוד ועוד....

במידה ואתה לא מעוניין בהצעות שלי תנסה לחסוך עוד קצת כסף, להישאר עם המכונית שלך כרגע (שהיא מעולה לטעמי),

ובעוד כשנה מקסימום אולי יהיה לך כסף לקנות גולף GTI כמו שקודמי אמרו.

שלומי.

פורסם

אני לא מחשיב את האחזקה של המיאטה מכיוון שהיא לא תשאר אצלי הרבה.

ושוב על קליאו ומגאן אני לא יוסיף עוד 80 אלף שקל(האיביזה שלי שווה 100) , זה פשוט לא שווה את זה מבחינתי.

כנראה שאתם צודקים אין עוד הרבה אופציות.

נבדוק את האופציות מארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות , אולי שם נמצא משהו מעניין.

פורסם
חולק על דעתך... :twisted:

כל עוד נשארים מעל 60 קמ"ש - נשארים יבשים לחלוטין, גם בגשם סוער (נבדק כבר מספר פעמים).

וסליחה מכל הנהגים שעקפתי אותם על כביש 5 בגשם סוער שנה שעברה ולא הבינו מה לעזאזל עבר לי בראש (עם מטאליקה ברקע)...

תחלוק עד מחר, אבל כידוע לך לא ניתן לנהוג בארצנו הקטנה מעל 60 קמ"ש לאורך זמן רב. מתישהוא תצטרך לעצור ברמזור או להאט בכניסה לעיר...

בזמנו אתה פתחת שירשור על זה שהטיפולים של הקליאו ספורט מאוד יקרים ולובנסקי שוחטים את בעלי הקליאו במחירי החלפים.

וכידוע לי המנוע עצמו זהה בצורתו הכללית.

אני בטוח בזה שהמחירים לא השתנו לטובה.

קונדסון , אני מקווה שלא עברת ברמזורים אדומים :lol:

אני לא פתחתי שרשור כזה מעולם. מחירי החלפים אכן לא זולים אבל:

1. ברכב חדש לא תצטרך להחליף חלקים על חשבונך במשך 3 שנים, מלבד צמיגים, בלמים ונורות.

2. אין להשליך על מחירי החלפים בקליאו C ממחירי החלפים בקליאו B.

3. אין להשליך על אמינות קליאו C מאמינות קליאו B.

4. בהנחה ולא ילך לך המנוע אחרי יותר מ-3 שנים אני לא מבין כיצד הטיפולים שלו צריכים להיות משמעותיים (טיפול רגיל לקליאו שלי עולה 500-1000 שקלים, כתלות בטיפול).

5. לסיכום - אם תחזיק את הרכב 3 שנים כל העלויות שלך יסתכמו בהחלפת צמיגים, בלמים ונורות (ואולי שכחתי עוד כמה דברים קטנים) - ממש לא סיבה לוותר על אוטו בגלל "מחירי טיפולים יקרים". במיוחד כשכל העלויות אקסטרה שלך לבטח יהיו פחותות מתוספת המחיר לביטוח המיאטה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

shlomi6280, עשה טובה, בנושאים שאתה לא מבין, אל תייעץ.

אני לא יודע אפילו מאיפה להתחיל להגיב על ערימת הדברים שרשמת, שהקשר בינה לבין המציאות מקרי בהחלט...

לפותח השרשור:

מיאטה חדשה - היום אתה מקבל טיפול ראשון חינם (כלומר - שנה ללא טיפולים).

בלי קשר, טיפולים קטנים (אלו שתצטרך בשנים הראשונות) עולים כמה מאות בודדות של שקלים.

במידה וחתכו לך את הגג - השתתפות עצמית רגילה ויש לך גג חדש.

במקרה שלך גם אתה בכלל "מסודר" כי אין גגות תחליפיים ל- NC בארץ כך שיש לך גג מקורי דנדש בשנייה.

ביטוח - זה החלק הבעייתי (להשיג אותו) אבל המחירים הם באיזור ה- 7K עד כ 8.5K למיאטה מדונדשת, בהנחה ואתה מעל גיל 24.

אני מכיר גם אנשים שמשלמים פחות מ- 6K על ביטוח ל-NC, ועל NB המחירים בכלל יורדים דרומה חזק (סתם לידע כללי).

פרקטיות ? לומדים להסתדר, ותמיד טוב אם יש עוד אוטו בבית (אמא / אבא) או חברים נדיבים (אוראל) או אשה תומכת (ותודה לאשתי).

השד הוא לא נורא כל כך, רק צריך לדעת שזה לא טריוויאלי להחזיק רכב כזה.

אני אישית תומך (מן הסתם). החיים שלך ייראו לגמרי אחרת אחרי אוטו כזה (לטוב ולרע).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
shlomi6280, עשה טובה, בנושאים שאתה לא מבין, אל תייעץ.

אני לא יודע אפילו מאיפה להתחיל להגיב על ערימת הדברים שרשמת, שהקשר בינה לבין המציאות מקרי בהחלט...

לפותח השרשור:

מיאטה חדשה - היום אתה מקבל טיפול ראשון חינם (כלומר - שנה ללא טיפולים).

בלי קשר, טיפולים קטנים (אלו שתצטרך בשנים הראשונות) עולים כמה מאות בודדות של שקלים.

במידה וחתכו לך את הגג - השתתפות עצמית רגילה ויש לך גג חדש.

במקרה שלך גם אתה בכלל "מסודר" כי אין גגות תחליפיים ל- NC בארץ כך שיש לך גג מקורי דנדש בשנייה.

ביטוח - זה החלק הבעייתי (להשיג אותו) אבל המחירים הם באיזור ה- 7K עד כ 8.5K למיאטה מדונדשת, בהנחה ואתה מעל גיל 24.

אני מכיר גם אנשים שמשלמים פחות מ- 6K על ביטוח ל-NC, ועל NB המחירים בכלל יורדים דרומה חזק (סתם לידע כללי).

פרקטיות ? לומדים להסתדר, ותמיד טוב אם יש עוד אוטו בבית (אמא / אבא) או חברים נדיבים (אוראל) או אשה תומכת (ותודה לאשתי).

השד הוא לא נורא כל כך, רק צריך לדעת שזה לא טריוויאלי להחזיק רכב כזה.

אני אישית תומך (מן הסתם). החיים שלך ייראו לגמרי אחרת אחרי אוטו כזה (לטוב ולרע).

מתוק, אם תסתכל טוב טוב מה כתבתי תבין שאמרתי שאין לי ממש מושג מה עלות הטיפולים של רכב כזה!!!

שני דברים שאני מנסה להגיד הם

שלא משתלם להחזיק מיאטה חדשה לכל היותר שנה, ואם אתה ממליץ לו לעשות את זה אז תעשה טובה אתה

ואל תייעץ בדברים שאתה לא מבין.

כל אחד יכול לדעת שלאחר שנה אתה מתחיל לראות את ההפסדים שיצאו לך מלהחזיק מיאטה למקסימום שנה.

והנה אפילו הודפת עוד פרמטר לאחזקה יקרה של אוטו כזה עם מחירי הביטוח,

בוא נחשוב ביחס מה קורה והוא מתחת לגיל 24\ נהג חדש, זה הופך את החור לגדול יותר.

אתה לא ממש יודע כמה ק''מ הוא עושה על הרכב ולכן אתה לא יכול לדעת אם באמת יהיה לו שקט נפשי לשנה.

נראה לך שחכם להגיד שאפשר להסתדר עם חוסר הפרקטיות? באיחוד שהוא אמר שזה אמר להפריע לו במוקדם או במאוחר.

אז תעה טובה ותביע את דעתך מבלי להוקיד מערכם של הצעות אחרות.

סופשבוע נעים לך...

שלומי.

פורסם
מה זה השרשור הזה?

עזוב, כל הנתונים האלה לא רלוונטיים לרכב חדש.

בשנים הראשונות של רכב אין לך את העלויות האלה (ויש לי את כל היסטוריית הטיפולים של הרכב שלי גם בשנים האלו) וזה שיקול משני. זה בטח מתקזז בקלות עם עלויות הביטוח המטורפות של המיאטה (ולהגיע למספרים שקונדסון רשם זה פרוייקט לא פשוט).

בקיצור, אם אתה לא בעניין של הרכבים האלה אז סבבה אבל עלויות טיפולים ברכב חדש זה ממש לא צריך להיות שיקול.

כמה אמורה לעלות המיצובישי ראליארט ?

זו גם חוויה אחרת מהסיאט שלי.. :)

אין עדיין מחיר והיא גם לא עומדת להגיע בקרוב (מדובר על 2009) אבל אני חושב שבאיזור של ה-GTI והקופרה (קרוב ל-240) וגם הביקורות הראשונות שקראתי לא היו מדהימות.

כן, אני מדבר על לאון קופרה.

לא, אני לא מדבר על תוספת של 30%, אלה של בערך 10%.

וזה מבוסס על מחיר ששילם חבר של המשפחה, שכבר חודש+- יש לו אחת כזאת בחנייה.

אין לי מושג מה הקומבינה שהייתה לו (הדגמה/תצוגה אולי ?) אבל המחירים הרשמיים הם באיזור ה-240 (מחירון קצת פחות אבל דוחפים לך תוספות בלי אפשרות להזמין תצורה בסיסית) ובלי הנחות גדולות במיוחד (ואני מכיר אחד שקנה לאחרונה במחיר הזה).

אני אשמח לשמוע על אפשרות לאיזור ה-200, זה יכול להשפיע קצת על מערכת השיקולים שלי :twisted:

ניר

פורסם

שלומק'ה, סקודה אוקטבייה RS או 206CC - אחלה אופציות הולמות הצעת לבחור שרוצה מיאטה... :roll:

:

לא משנה כמה חסכוני הרכב יהיה וכמה החלפים שלך יהיו זולים, להחזיק קבריולה כבר מחורר חצי מהכיס,

בין אם זה במחיר הביטוח, עלות תיקונים, עלות של גג חדש (לכל מקרה שלא יהיה) ועוד ועוד....

גם המשפט הזה - תלוש מהמציאות...

למעט עניין הביטוח (שגם הוא, באופן יחסי, לא כזה נורא, כי לשלם 7K על ביטוח של רכב שעולה 200K זה די ריאלי).

אגב, החזקת פעם קבריולט מתישהו בחיים שלך ?

פורסם

אוקטביה vRS - למשפחה הממהרת :-P

וברצינות...

תמיר, עשה נסיעת מבחן בקליאו ובמגאן ותעדכן.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
שלומק'ה, סקודה אוקטבייה RS או 206CC - אחלה אופציות הולמות הצעת לבחור שרוצה מיאטה... :roll:

גם המשפט הזה - תלוש מהמציאות...

למעט עניין הביטוח (שגם הוא, באופן יחסי, לא כזה נורא, כי לשלם 7K על ביטוח של רכב שעולה 200K זה די ריאלי).

אגב, החזקת פעם קבריולט מתישהו בחיים שלך ?

ה206CC היתה הצעה זולה יותר לרכב שיעמוד בחניה מקסימום שנה

והאוקטביה היא הצעה לרכב פרקטי עם תקופה ממושכת יותר.

לא ממש החזקתי קבריולט, רכבים כאלו לא ממש מדברים אליי,

אבל יש לי ניסיון עם מקורבים אליי שכן החזיקו קבריולט.

אם הוא רוצה מיאטה בסוף תהיה לו, אבל אני רק מציע!!!

שוב, חמוד תקרא את מה שכתבתי, לדעתי לא שווה להחזיק מיאטה לשנה

מפאת הפסדים כספיים שיבואו לאחר מכן.

ה206 היא תחליף זול יותר לרכב לשנה.

האוקטביה היא בחירה מעולה כרכב שיתוחזק מעל לשנה ואפילו מעל לשנתיים- שלוש.

שאלה לי אליך!!! :

באמת נראה לך ריאלי להחזיק מיאטה לשנה ואחר כך להפסיד כסף, והרבה?

במקום להחזיק 206 CC לשנה ולהפסיד כסף, ובהרבהה פחות?

או להחזיק אוקטביה לתקופה ארוכה יותר ולנצל כל רגע עם הרכב

ולאחר שלוש שנים לפחות למכור את הרכב?

שוב, לא אכתיב לפותח השרשור מה לעשות, זה רק ה-צ-ע-ה-!

שלומי.

• תוכן חדש...