Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אנשים,

יש לי דייהטסו אפלאוז שנת 93 דגם x אוטומט , מנוע 1600.

למישהו יש רכב כזה שיכול להגיד לי כמה הוא צריך לאכול?

אני בטוח שיש לי בעיה כי הרכב שלי אוכל בסביבות 7-7.5 ק"מ לליטר במשולב.

גם דיברתי עם צביקה בעניין והוא המליץ לי לבוא אליו לטיפול בקרבורטור..

השאלה במצב שהוא תקין כביכול, כמה הרכב הזה אוכל..? כי הבנתי שקרבורטור זה לא הכי חסכוני בלשון המעטה..

האם שווה בכלל להחזיק רכב כזה שהדלק היום יקר בטירוף?

ועוד משהו, כמה ליטרים יש במכל דלק?..בפעם האחרונה שמילאתי פול נכנס למיכל 42 ליטר..

תודה אנשים מצפה לתגובות

פורסם

[quote=asafvak;1783993........האם שווה בכלל להחזיק רכב כזה שהדלק היום יקר בטירוף?

..........

לא, לא שווה להחזיק כזה רכב. צריך לרכוש טויוטה פריוס (היברידית).

ועכשיו כל שנותר להבין הוא, שיש שיקולי כדאיות, ואפשרויות כלכליות.

אם אתה צריך אוטו גדול או קטן, זה עניין שלך, גם של בטיחות, גם של נוחות.

אם יש לך אפשרות להתקדם לאוטו שנחשב לחסכוני מחד, ואמין מאידך, זה עדיף.

אם הכיוון הכללי הוא שהאוטו טוב ומתאים לדרישות ולצרכים, כדאי להביא את הקרבורטור, למצב קרוב לתפקודו כחדש, ככל שניתן.

עם מחירי הדלק של היום, ההשקעה כדאית וחוזרת במהרה. (ככל שיש תקלה, או תיפקוד לקוי, או תפקוד לקוי מה, או תפקוד שאינו במיטבו).

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני מחזיק רכב כזה - בנסיעות עירוניות אם הרכב תקין הוא עושה למעלה מ- 1:10.5 (זה תמיד הצריכה שהיתה לי וקניתי את הרכב כימעט חדש) לאחרונה עלתה לי הצריכת דלק ל- 1:7.

עדיין לא ניתקלתי באדם שיכול להצביע בדיוק על הבעיה, אני כניראה אעשה בקרוב ניקוי וכיוון קרבורטור אבל זה רק ניחוש ואני סקפטי עם זה יעזור.

אצלי כבר תוקן בעבר הצוק האוטומטי - והבעיה לא משם, אבל תמיד צריך להתחיל מהצוק.

מחיפוש בארכיון קארספורום ראיתי הרבה רכבים אפלאוז ושרייד שצורכים 1:7 כתקלה אבל לא ראיתי עד היום רכב שתוקן והציג מספרים טובים יותר לאחר התיקון וחצה את ה- 1:10 משולב.

בחסכון דלק - אין קשר בין רכב עם קרבורטור לבין הזרקת דלק - הכל תלוי איך תוכנון הרכב באופן כולל (מבנה, מנוע,משקל.....).

קיבולת המיכל היא 50 ליטר.

לדוגמא: יונדאי אקסנט שנת 2003 חדש שהיה לי עושה 1:7 משולב (וזה לא תקלה אלא רמת תיכנון רכב).

יונדאי אילנטרה חדשות עושות 1:7.5 משולב.

פורסם

יש לוודא שהצ'וק לא נשאר תפוס לאורך זמן, כדאי לבדוק יעילות של הקרבורטור, איך אומרים? "חבל על כל טיפה". ישנם אנשי מקצוע טובים, ישנם מעולים, אם ניתן לגשת לצביקה לבדיקה, אני ממליץ.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

levy עודדת אותי..

מ1 ל7 ל1 ל10 זה שיפור עצום..מבחינת הרכב אני מאוד מרוצה - הוא נוח,נוסע מצויין משרת אותי כמו שצריך

אבל רק הצריכת דלק שלו איומה.

אני אישית מאמין שהבעיה העיקרית צריכה להיות בקרבורטור..אני בטוח שיש עוד דברים שמשפיעים אבל הדבר שהכי משפיע זה הקרבורטור..

כמה צריך לעלות ניקוי וכיוון קרבורטור?

ולגבי המכל דלק אתה יודע מה המקסימום? אין לי ספר רכב..

פורסם
levy עודדת אותי..

מ1 ל7 ל1 ל10 זה שיפור עצום..מבחינת הרכב אני מאוד מרוצה - הוא נוח,נוסע מצויין משרת אותי כמו שצריך

אבל רק הצריכת דלק שלו איומה.

אני אישית מאמין שהבעיה העיקרית צריכה להיות בקרבורטור..אני בטוח שיש עוד דברים שמשפיעים אבל הדבר שהכי משפיע זה הקרבורטור..

כמה צריך לעלות ניקוי וכיוון קרבורטור?

ולגבי המכל דלק אתה יודע מה המקסימום? אין לי ספר רכב..

קיבולת המיכל היא 50 ליטר, למרות שב- 40 ליטר המחוג כימעט באפס.

פורסם

המיכל הוא 50 ליטר וכשהמחוג מגיע לקיו תחתון נישאר 10 ליטר במיכל.

לי יש כזאתי 92 ידנית עם גאנטים 195 והצריכה שלה בהרבה יותר טובה אבל שוב היא ידנית.

סתם דוגמא נסעתי לפני כמה זמן לתל אביב בכביש מהיר תידלקתי מיכל מלא עד הפקק (אין לי מחסום כמו במכוניות חדשות) נסעתי 105 ק"מ סה"כ ב מהירות 90-100 רגוע ותידלקתי 6.1 ליטר כשחזרתי מי שרוצה שיחשב היו פעמים שיצא קצת יותר חסכוני.

ובאמת שאין לי מושג איך זה קורה אולי אני מתדלק בטעות דלק מטוסים :wink:

פורסם

אתם מדברים פה על צריכות דלק דמיוניות.

1:10 עירוני עם גיר אוטומט?

1:17 בינעירוני עם צמיגים 195? אז אם תחזור לצמיגים המקוריים אתה תקבל 1:20?

לי נראה שמדי האוץ שלכם מסתובבים מהר מדי:-)

פורסם

לי יש אפלאוז אוטו' 97 הזרקת דלק..ולאחרונה קרה לי ככה...

מילאתי מצומת רעננה צפון את כל המיכל עד שנשפך לי דלק, הגעתי לצומת בית דגן ומילאתי ליטר דלק פלוס מינוס עד שנשפך לי דלק מהמיכל. אני אשמח אם תסבירו לי את זה!!! אגב הנסיעה הייתה בלי מזגן.

פעם אחרת שמדדתי בדיוק באותנה נסיעה זה לקח לי ליטר וחצי כשהמרחק הוא 24 ק"מ!!! ושוב בכל אחר מהמקרים מילאתי דלק עד שנשפך לי דל מהמיכל, לפני הנסיעה ולאחריה!

פורסם

תשמע אם יש זרם חזק אז הדלק מגיע למצב שהאויר האחרון שנישאר לא מספיק לצאת והכל משפריץ לך כי חוזר דלק מהצינור עודפים, לזה אתה מתכוון משפריץ? כי במצב כזה אתה צריך להפסיק את זרם לחקות כמה שניות אפילו ללחוץ קצת על האוטו לנדנד אותו ואז יכנסו לך עוד כמה ליטרים.ככה זה עם המיכל אצלי באפלאוז.

פורסם

אני מפסיק מדי פעם ומחכה פותח את השסתום קצת עם המשאבה ונותן לאוויר לצאת..אני רציני לגמרי לגבי נתוני צריכת הדלק. אבל זה ממש לא ברור לי. מצד שני היו תקופות שהרגשתי שהרכב לוקח לי יותר מהרגיל. בעיקר בנסיעות לי-ם דרך 443.

• תוכן חדש...