Jump to content

יונתן.ס.

  • הודעות

    81
  • כאן מאז:

הנקודות של יונתן.ס.

נהג חדש

נהג חדש (2/14)

1

מוניטין

  1. שלום לחברי הפורום, אחרי תקופה ארוכה שלא הייתי פה אני חוזר הפעם לטובת עזרה לבן דוד שלי. מדבוו בעולה חדש בן 22, סטודנט, שמחפש רכב בתקציב 40K לכל היותר, לנסיעות בתוך תל אביב, וקו בינעירוני נתניה - ת"א. דרישות: 1. בטיחות (כמובן כמה שיותר). 2. אמינות, טיפולים זולים כמה שיותר. 3. חיסכון בדלק. 4. נפח מנוע 1300-1600. 5. אוטומטית. 6. נוחות (הייתי אומר שזה סובייקטיבי). אשמח להמלצות.. תודה מראש !
  2. הרוב המוחץ של הנסיעות הן בין עירוניות. אנחנו גרים בישוב ואשתי היא המשתמשת העיקרית ברכב, נוסעת לסביון כל יום מרחק של 10-15 ק"מ לכל כיוון, וזהו! חוץ מכמה נסיעות פנימיות בישוב לגן וקניות וכו' אין משהו מעבר. אני לא מעוניין בדיזל בגלל עלויות אחזקה וביטוח גבוהות. אלא אם כן יש לכם הצעה קונקרטית שיכולה להראות שזה לא כך.
  3. שלום לכולם! ברור לי שמדובר בנושא טחון, אבל זמני אינו בידי (עו"ד צפוף לו"ז אנוכי) ואין לי את היכולת לבצע מחקרים בפורום זה ואחרים, ולכן אודה מאוד על עזרתכם! מחירי הדלק עולים שוב בצורה מטורפת את זה אתם כבר יודעים, והגולף שלנו משנת 2000 סובלת מצריכת דלק גבוהה. אנחנו מחפשים רכב משפחתי (יש ילד 1 בן שנתיים והשני בדרך) אוטומטי מרווח כמה שאפשר עם בגאז' גדול, חסכוני בדלק!!! לא פחות מ 1:12 אם אפשר. אמין, ושיהיו עלויות אחזקה נמוכות מאוד. ובסוף מה לעשות..בטיחותי כמה שניתן. לא מחפש רכב מושלם..אבל זה מה שאני צריך..התקציב נע באזור ה 50K. מחפשים גם כיוון של מימון/תשלומים חודשיים, עדיין במסגרת התקציב הזה. לי אישית יש חולשה לסיטרואן/פיג'ו..אבל אני פתוח להכל למעשה. אשמח להצעות ענייניות ומפורטות... תודה מראש למסייעים במלאכה!
  4. אז ככה, ככול הנראה שעוברים לאפשרות אחרת והיא ליסינג פרטי. לא אכנס כרגע לשיקולים בבחירת האפשרות הזו אבל בכל מקרה אם יש למישהו תובנות או הערות בעניין אשמח לשמוע. התקציב העומד לרשותנו הוא כ 115 אלף שקלים למרות שעקרונית נשים רק סכום ראשוני ואח"כ תהיה סדרת תשלומים חודשיים. הרכב יהיה רכב שני במשפחה שישמש את האחים, וככול הנראה לא יסע יותר מדי, מדי פעם גם ישמש לאח אחר נשוי עם 2 ילדים. דרישות מהרכב - 1 אוטומאטי, אבל רצוי מאוד תיבה נורמלית ולא ישנה. 2. בטיחותי ביותר כי יסעו גם ילדים קטנים מדי פעם. 3. 1600-2000 סמ"ק. 4. אמינות גבוהה. 5. מנוע חזק, כוח זמין לעקיפות והאצות, לא שאנחנו מתכוונים לעשות מרוצי כבישים ופתיחות, אבל רוצים לדעת שיש לנו רכב שיוכל לתפקד כמו שצריך בעליות (נוסעים לגולן ולי-ם לפעמים), ויוכל לבצע עקיפות בזריזות. 6. לא פחות חושב לנו זה נוחות, מרחב פנים אנחנו (הגברים) גבוהים יחסית וחסונים במשפחה. 7. שיהיה 5 דלתות/האצ'באק. 8. רצוי ירידת ערך כמה שפחות, בעניין זה ברור שיש יתרון לרכבים מהמזרח הרחוק אבל יש לנו חולשה לאירופאיות. 9. ואם יש כל מיני תוספות מגניבות כגון סאן רוף מגנזיום ושלל גאדג'טים גם סבבה אבל זה פחות שיקול.
  5. פניקס תודה רבה! אשמח לעוד תגובות מבוססות
  6. שלום לכולם! אחי מתכוון לקנות רכב "חדש", מצאה חן בעיניו אופל אסטרה מודל 2007 יד שניה, עם 33 אלף ק"מ עם גג פנורמי, רכב מפנק. משיטוט בפורום הבנתי שהרכב אינו נופל באיכותו וביצועיו מהגולף ודומותיהן. מה שכן בעייתי זה העובדה שלא נמכרו הרבה רכבים כאלה בארץ ולכן יש בעיית חלפים וניסיון בטיפול, וכתוצאה מכך הטיפולים מוגבלים למוסכי UMI (לא שבשנתון כזה הייתי חושב שלקחת רכב למוסך בפינה זו החלטה נכונה). לגבי סחירות גם בעייתי לכאורה אבל פחות כי הרעיון הוא להישאר עם הרכב כמה שנים טובות. בנוסף הרעיון הוא שהרכב ישמש זוג צעיר עם ילד בן שנה וכמובן שיבואו עוד ילדים בהמשך. השאלות שלי הן כאלה: 1. אני זקוק לתשובה מבוססת כמובן מבעלי אסטרה אומ מוסכניקים לגבי עלויות טיפול ואחזקה וכן לגבי צריכת דלק. האם הטיפולים באמת שוחטים את הכיס? מה העלויות השנתיות של אחזקת רכב, טסט, ביטוח, טיפולים שוטפים ותקלות מצויות/אפשריות? 2. המוכר דורש מחירון שעומד על סך של 70 אלף שקלים בלוי יצחק, מצד שני ביד שניה המחיר עומד על 62 אלף שקלים. א. האם לשלם על רכב כזה מחירון לוי יצחק - 70 אלף שקל? ב. האם מחירון יד שניה באמת משקף את המחירים של האסטרה בשוק? ג. השאלה הזו תשמע אולי קצת מטומטמת אבל- מה המינימום שצריך להוריד מהמחירון ולא להיחשב כפראייר בעסקה כזו? תודה מראש לכל העונים.
  7. שלום לכולם! היות ונקעה נפשי מהמוסכניק שטיפל עד היום בדייהאטסו אפלאוז 97 שלי, החלטתי להיפרד ממנו סופית ולתור אחר גאולה מכנית אחרת לרכב שלי בעיקר לאור העובדה שטיפול ה -10K מתקרב. לכן אשמח לקבל המלצות על מוסך/מוסכניקים א מ י נ י ם ולא יקרים באזור ראשון חולון וכו' או אפילו ת"א שמבינים באמת ברכב הזה ויודעים איך לטפל בו. תודה מראש, יונתן
  8. בס"ד שלום לכולם, היות ונואשתי מעט מהמוסכניק שמטפל לי באפלאוז הנני פונה בזאת אליכם שתמליצו לי על מוסך אמין איכותי וזול עד כמה שניתן באזור ראשון/חולון לדיהאטסו אפלאוז 97, מדובר בתיקון ברקסים חופשים בהגה כיוון פרונט. מעוניין לעשות את הרכב כמה שיותר בטיחותי לטובת הובלת העולל שנולד זה עתה בכבישי ארצנו בחורף. תודה מראש
  9. אז ככה, את הרכב הבן אדם קנה עם 35 אלף ק"מ מחברת ליסינג בשנת 2002, היום לרכב יש 135 אלף ק"מ בגלל שלא נסעו בו הרבה ובגלל שהוא היה אחד משלושה רכבים בשימוש. ראיתי את טופס הבדיקה של הקניה מחברת הליסינג והכול היה חלק למעט הליקוי של הקורת אורך. הוא עם הרכב מאז והוא זה שנהג בו והסיפור של המנוע קרה לו לפני שנתיים. כל הטיפולים מתועדים לטענתו (אני אבדוק את זה, אבל סה"כ די מאמין לו) במוסך פז'ו סיטרואן בפ"ת, טיפולים לפי הספר. חוץ מזה היו פגיעות פח שעליהן הוא החליף את החלק הרלוונטי, בכנף ימנית ומכסה מנוע. חבר'ה בבקשה תשובות ענייניות ולא זריקות באוויר.. אני חושב שאולי באמת לפני בדיקה זה לא נראה הכי טוב העניין של פגיעה בקורת אורך - באמצע אגב, אם זה אומר למישהו משהו - פלוס הסיפור של המנוע. אבל מאז אין לו בעיות עם הרכב ואם הבדיקה תראה תוצאות טובות אז למה לא? ושוב..מה זה פגיעה בקורת אורך ומה ההשלכות של זה?
  10. שלום לכולם! הלכתי היום לראות סיטרואן קסארה אקסקלוסיב 2002 מנוע 2000 אוטו'. נראית סבבה לגמרי, מטופלת מיומה הראשון במוסך מורשה בפ"ת טיפולים בזמן וכו'. עוד לא לקחתי את הרכב לבדיקה אבל יש לי 2 שאלות שעלו לי מהשיחה עם הבעלים. 1. הוא אמר לי שברכב הזה עושים טיפולים כל 20 אלף ק"מ. האם הגיוני? 2. הוא סיפר לי שיש שריטה (כנראה עמוקה) בקורת אורך של הרכב, מה המשמעות של זה? 3. הוחלף המנוע לפני כשנתיים שכן הרכב ספג פגיעה מלמטה והמנוע נתפס והחליטו להחליף ולא לשפץ. שמו במקום מנוע של פג'ו מיבוא שעבר 35000 ק"מ בערך, אם אני לא טועה זה היה מנוע של פג'ו 206CC, דעתכם על המקרה הזה. 4. אם יש לכם הארות והערות לגבי הרכב הזה וממה לשים לב אשמח לשמוע בכל מקרה. נ.ב אשמח לתשובות בטווח הזמן הקרוב כי יש קצת לחץ על הרכב הזה, כמובן שרצטי מקצועיות ומבעלי ניסיון רצוי אישי. תודה מראש
  11. חבר'ה המודעה עדיין רלוונטית אפשרות לראות פרטים נוספים ב יד 2.... פרטים: דייהאטסו אפלאוז אוטו' 1600 GLI יד 4 אזור המרכז (מושבים במרכז)
  12. אין לי שרייד 1500 אבל יש לי אפלאוז 97 1600 אוטו' (אם אתה מעוניין פנה אלי בהודעה), לשרייד יש מראה יותר עגול וקצת יותר חדש חלק אפי' מגיע עם כריות אוויר. מנסיון של נסיעה על שני הרכבים מבחינת מרחב פנימי אין ספק שהיא יותר קטנה ואפילו משמעותית מאשר האפלאוז הישנה יותר. לדעתי זה רכב לאנשים קטני מידות/נשים או משפחות עם ילד 1-2 לא יותר. אמינות וחסכוניות כמו שבדייהטסו יודעים לתת. תכלס מבחינת "הנאה" מהרכב/נהיגה עד כמה שאפשר להוציא מרכב כזה אפלאוז עדיפה יותר.
  13. תודה רבה! מבחינת אמינות ועליות טיפולים צריכת דלק מה קורה איתה?
  14. אינפורמציה נוספת יש ממישהו???
  15. שכחתי להוסיף שהוא אמר לי שהרכב טופל במוסך פיג'ו בתל אביב ויש תיעוד שם, אין לו ספר רכב.
×
×
  • תוכן חדש...