Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

אחרי לבטים רבים (ותודה למגיבים בשאלות קודמות שלי), החלטתי על 206, 00-01, מנוע 1.4-1.6.

הבעיה היא שאני לא ממש מצליח להעריך כמה יעלה לי להחזיק אותה, בעיקר לאור מחירי הדלק העולים בקצב לא נורמלי (זה אוטו ראשון):

הולך לנסוע איתה לעבודה 5 פעמים בשבוע 25 ק"מ כל כיוון (50 סה"כ) ועוד 150 בסופ"ש (שזה יוצא באיזור ה 20 אלף קילומטר בשנה).

מבחינת ביטוח- אני לא נהג צעיר ולא חדש.

העלויות שבדקתי להלן:

ביטוח חובה=1500

ביטוח מקיף=3500

אגרת רישוי=1500

טיפולים= 1000

דלק= 12000

סה"כ= 19500 בשנה (1620 בחודש)

זה הגיוני?? אולי אני לא מבין מספיק אבל זה נשמע לי המון (יותר ממה שאני מוציא על שכ"ד בתל אביב)..

בקיצור- אשמח לחוות דעת מבעלי 206 בנתונים האלה לגבי העליות וכמו כן כבר קיבלתי מספר עצות ללכת לכיוון הפונטו 01-02 שיותר זולה לאחזקה- אז אם יש למישהו פונטו- אשמח לשמוע חוו"ד..

תודה על העזרה

ירין.

פורסם

שכחת להוסיף את ירידת הערך: 10-15% בשנה שהם כמה מאות שקלים בחודש, וכמובן את עלות הכסף - כמה אתה מפסיד מזה שאתה לא מפקיד את הסכום אותו אתה רוכש את הרכב + ההוצאות האחרות בהשקעות פיננסיות.

וכמובן הערכת הטיפולים 1000 שקל היא מאוד אופטימית: תיקון אחד משמעותי במשך השנה - מה שהגיוני מאוד ברכב בן 8-9 שנוסע 20 אלף ק"מ בשנה וההוצאה יכולה לגדול בשקט ב2-3K.

בנוסף קח בחשבון הרבה בלתי צפויים: מכה שעשו לך בחניה, השתתפות עצמית במקרה של הפעלת ביטוח, תקר/החלפת צמיגים ועוד.

אה, ועוד משהו: אם אתה לא שוטף את הרכב בעצמך, צפה להוצאה של עוד 1000 ש"ח בשנה על שטיפות (בחישוב של פעמיים בחודש).

פורסם
שכחת להוסיף את ירידת הערך: 10-15% בשנה שהם כמה מאות שקלים בחודש, וכמובן את עלות הכסף - כמה אתה מפסיד מזה שאתה לא מפקיד את הסכום אותו אתה רוכש את הרכב + ההוצאות האחרות בהשקעות פיננסיות.

וכמובן הערכת הטיפולים 1000 שקל היא מאוד אופטימית: תיקון אחד משמעותי במשך השנה - מה שהגיוני מאוד ברכב בן 8-9 שנוסע 20 אלף ק"מ בשנה וההוצאה יכולה לגדול בשקט ב2-3K.

בנוסף קח בחשבון הרבה בלתי צפויים: מכה שעשו לך בחניה, השתתפות עצמית במקרה של הפעלת ביטוח, תקר/החלפת צמיגים ועוד.

אה, ועוד משהו: אם אתה לא שוטף את הרכב בעצמך, צפה להוצאה של עוד 1000 ש"ח בשנה על שטיפות (בחישוב של פעמיים בחודש).

קיצר לקנות חופשי חודשי

פורסם

חובה - 1650

מקיף - תלוי, אם יש לך עבר ביטוחי ו-3 שנים ללא תביעות אז המקיף צריך לעלות סביב 2200-2500. אחרת יותר סביב ה-3000.

רישוי - 1200

טיפולים - 3000 בשנה בממוצע

דלק - אם זה גיר ידני, הרבה נסיעות בינעירוניות, סביב 1:12 בממוצע ו-20000 בשנה אז זה באמת כ-12000.

ירידת ערך עוד כ-5000 בשנה, נניח.

סה"כ כ-2000-2100 לחודש. סכום הגיוני ביותר לאחזקת רכב. אלו המחירים היום...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
חובה - 1650

מקיף - תלוי, אם יש לך עבר ביטוחי ו-3 שנים ללא תביעות אז המקיף צריך לעלות סביב 2200-2500. אחרת יותר סביב ה-3000.

רישוי - 1200

טיפולים - 3000 בשנה בממוצע

דלק - אם זה גיר ידני, הרבה נסיעות בינעירוניות, סביב 1:12 בממוצע ו-20000 בשנה אז זה באמת כ-12000.

ירידת ערך עוד כ-5000 בשנה, נניח.

סה"כ כ-2000-2100 לחודש. סכום הגיוני ביותר לאחזקת רכב. אלו המחירים היום...

רוני

עבר ביטוחי אין (רכב ראשון), תאונות גם אין.

ירידת ערך פחות מעניינת אותי (לא שזה לא חשוב, אבל הבעיה כרגע זה סכום התחזוקה השותפת, כיוון עוד 3 שנים כשאני אחליף את האוטו אני מקווה שאני כבר ארוויח מספיק וכרגע יש לי כסף לקנייה ולכו לא שקללתי החזר הון עבור קנייה),

מישהו יכול לחלוק מידע לגבי העלויות של הפונטו?

פורסם

"1620 בחודש -זה הגיוני?? אולי אני לא מבין מספיק אבל זה נשמע לי המון (יותר ממה שאני מוציא על שכ"ד בתל אביב"

אני מתענין היכן בתל אביב שכ"ד הוא נמוך מזה

מעונין לקנות סקודה ידנית או פונטו/פנדה אוטמט/רגיל

פורסם
טוב, תתעלמו מההערה על השכ"ד..

יש עוד תגובות רלוונטיות?

יש.

מחיר החלב עלול לעלות משמעותית החל מהחודש הבא.

במקום לספור עלויות, סע בתחבורה הציבורית.

כך לא תצטרך לחשב כלום.

פורסם

אין צורך להקפיץ את השרשור שוב ושוב.

את התשובה לשאלה ששאלת כבר קיבלת. אולי זאת לא התשובה שאתה מחפש אבל זה מה יש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...