Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וסוף שבוע טוב.

בזמן האחרון התחילה בעיה ממש מעצבנת ברכב שלי (איביזה 92 ידנית 1.5 ).

אחריי נסיעה של כ 20 דקות במהירות 70 קמ"ש + אני מרגיש איבוד כוח בדוושה וכשאני עוצר את הרכב הוא לפעמים נכבה ולפעמים לא , כשהרכב נכבה אני מניעה אותו משלב הילוך אך הרכב מתחיל לקפוץ קדימה אחורה וכך קורה גם כשאני מצליח לעצור שהרכב עוד לא נכבה. אני ממתין כ 10 דקות ומתחיל נסיעה כאילו לא היה כלום עד שלפתע זה עוד פעם קורה וזה ממש מרגיז בייחוד ביום חם. כמו כן הרכב מרגיש טיפה חלש ממה שהוא היה שקניתי אותו לפניי כחצי שנה.

פורסם

מתי נעשה טיפול 10,000 לרכב ?

הגמגום יכול להיות כתוצאה מבעיות מגוונות:

בעיה במע' ההצתה:פלאגים עייפים,אם יש פלטינה וכבל גז מומלץ לבדוק,לבדוק שאין בריחת ניצוץ במפלג,פילטר דלק (לוודא שלא סתום).

אם כל אלו תקינים מומלץ לגשת לבעל מקצוע לבדוק את הקרבורטור.

(קרבורטור סתום עלול גם כן לגרום לתופעה)

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

יש לך כנראה איבוד קומפרסיה במנוע, לפחות ככה זה נשמע.

קשה לאבחן רכב דרך המחשב כאשר מדובר בגמגומים כאלה או אחרים.

צריך לבדוק את הרכב, אבל לי זה נשמע כמו התחלה של ראש מנוע, נחכה לתגובות נוספות...

כמה זמן אתה נוסע ככה ?

פורסם

שלום רב!

ראשית אני מצטרף לרוברט, ומחזק את אבחנתו שלא ניתן לאבחן בעיות כמו שלך דרך מסך המחשב, ויש לגשת לשם כך ,

למוסך, מכון קרבורטורים או חשמלאי, לאבחון סופי.

שנית אמי שולל את קביעתו של רוברט , שהחשד הו בירידה בקומפרסייה, ולו רק משום, שבהבעייה מתרחשת בנסיעה מעל 70 קמ"ש, ונעלמת לאחר עשרים דרקות, מה שמעלה את החשד, למשאבת דלק תקולה, מסנן דלק סתום, ו/או קרבורטור הזקוק לנקוי שיפוץ וכוון יסודי.

שלישית, כאשר אני מרגיש חלש וחולה אני פונה לרופא המשפחה, או רטפא מקצועי, כשהרכב מתחיל להחלש , ומגלה של סימטוצים של צחלה כלשהי, המחלה לא תעבור מאליה, גם אם תשתה כוס תה, ותנוח שבוע במיטה.

בשביל זה קיים רופא מכוניות, והוא ממוקם במוסך, מכון קרבורטורים או חשמלאי, גש לשם כי הבעייה רק תחמיר, ותוצואותיה, יגרמו לך להתקע בדרכים, ולהזדקק למכונאי דרכים, שישפד אותך, ותזדקק למשכנתא, כדי לפתור את החוב.

להזכיר לך, בתאריך 25/5/08, העלית בפורום זה בעייה דומה, שאני מסיק שלא פעלת מאז, ולא הקשבת לעצתו של חברי , דני זומרשטיין:

הנה תקרא כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=208884

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, אני מסכים, אבל ברשותך רוצה לתקן רק דבר אחד קטן.

הבעיה לא מפסיקה אחרי 20 דקות. היא מתחילה אחרי 20 דקות.

מכאן החשד שלי שכאשר המנוע מתחמם ומגיע לטמפ' עבודה הוא מתחיל לאבד לחצים.

פורסם

רוברט שלום רב!

אתה צודק חלקית, במנוע עם חשד לחדירת קומפרסייה למי הקירור, לאחר 20 דקות נסיעה, הרכב יאבד מכוחו, הסדק באם קיים בראש המנוע, יגרום לבריחת קומפרסייה, למיכל העבוי, מי הקירור יגלשו החוצה, והרכב יתחמם, ויאבד מכוחו, לאחר מנוחה של 10 דקות, הבעייה לא תסתדר מאליה.

ואילו באם קיימת בעייה של משאבת דלק שמתחממת, נוצרת סתימת אדים, והמשאבה מספקת דלק חלקית, יחד עם אדי דלק, מה שגורם לקרטועים, ולעתים לכבוי המנוע, לאחר כבוי המנוע, ומנוחה שלך 10 דקות המשאבה מתקררת, והבעיה נפתרת זמנית.

האם התאורייה שלי הגיונית לדעתך, ומחייבת בדיקה ואבחנה במוסך, ולא נחושיםעל מסך המחשב?

אשמח אם תיהיה הסכמה בינינו, ואני לא פוסל, או שולל ,את התאורייה שלך על הסף, אם כי אני בספק רב באם זאת הבעיה ברכבו.

בברכה

צביקה

פורסם

טיפול 10000 אלפים בוצע לפני 2000 קילומטר, מסנן דלק הוחלף היום בשנית למרות שקודם לכן הוא הוחלף בטיפול (המסנן הוחלף מגדול לקטן). הרכב לא מתחמם ואין חוסר שמן ולא בורחים מים.לאחר שהרכב מגיעה לטמפ העבודה פחות או יותר מתחיל המצב שבו הדוושה מאבדת כוח ובבלימה הרכב או נכבה או מקרטע. אכן צביקה צודק לא עשיתי עניין מאז שבפעם הראשונה המקרה קרה מפניי שהוא הפסיק ולא ניתקלתי בתופעה הזאת יותר, הרכב עבר 146 אלף.

עוד דבר להזכיר שבסרק 850 סל"ד שומעים עבודה לא תקינה של מנוע מעין זעזועים שחודרים לתא הנוסעים.

אני חשבתי אולי זה מודול הצטה? מה דעתכם?

פורסם

שלום רב!

לגבי מודול הצתה , במידה והוא מתחממם , הוא יוצר תופעות דומות, אלך גורם לכבוי המנוע, מבלי אפשרות להתניעו במשך 5 דקטת לפחות.

אל תחשוב, תן לבכל מקצוע לחשוב, זה תפקידו לחשוב, ורצוי גם לאבחן נכון, ולא בשיטת"מצליח", ולפתור לך סוף סוף את בעייתך.

החלפת מסנן דלק נקי מגדול לקטן ולהפך, לא אמורה לפתור לך את בעייתך.

אתה מחפש את השקל באור, ולא בחושך, להבא חפש בחושך, והשתמש בפנס שחברי הפורום מושיטים לך, והמבין יבין.

בהצלחה

צביקה

פורסם

צביקה שלום רב,

אני מסכים איתך בהחלט, התאוריה שלך הגיונית ולך נסיון רב ממני.

לכן רק שיערתי והשארתי מקום פתוח להשערות נוספות...

האפשרויות הן רבות והרכב חייב בדיקה מקצועית.

במקצוע שלנו חייבים לשמור על ראש פתוח תמיד ולא לשלול שום דבר.

שמחתי לדון איתך בנושא.

לבעל הרכב: אנחנו נשמח אם תשתף אותנו בממצאים.

פורסם

חברים דבר ראשון תודה רבה על העזרה.

היום הייתי אצל מכונאי ואחר כך אצל חשמלאי , החשמלאי טוען שהמפלג במצב טוב והבעיה היא לא משם , אך המליץ לי ליקנות חוטי הצטה וישר קפצתי לעמנואל וקניתי BERU לפי הצעתכם.

לעומת זאת המכונאי חושד בקרבורטור ועשה בדיקה פשוטה : ריסס ספריי קרבורטורים על מסביב לקרבורטור כאשר המסנן מורכב וראינו שבשעון טורים ישנה עלית סל"ד קלה , הוצאנו את מסנן האויר והמכסה שלו וראינו שהגומיה שמפרידה בין מסנן האויר לקרבורטור קרועה מעט ולא יושבת טוב , שמנו את הגומיה במקום הנכון הידקנו את מסנן האויר ומכסהו היטב וחזק (המכונאי טוען שניכנס יותר מדיי אויר ביחס לדלק). ומאז נסעתי היום כ 55 קילומטר הם במהירויות נמוכון וגם גבוהות ולא ניראתה תקלה כלשהי , רק שהמנוע לא עובד עגול ועדיין יש רעידות ברכב בסרק שלא היו לפניכן (תושבות הוחלפו לפניי חודש) , חוטי הצטה יוחלפו היום לאחר שהררכב יתקרר ואיתו מזג האויר החם מואד.

מה דעתכם על מה שנאמר?

פורסם

לאור התפתחות השרשור ואני בטוח שצביקה שהוא ה-מומחה לדברים האלה יחזור להגיב זה נראה שהתקלה דווקא בקרבורטור.

אין איבוד של שמן ונוזל קירור=אין חשש ב-99.9% לבעיית ראש מנוע.

המפלג בסדר-לפי דברי החשמלאי.

"הטיפול המקצועי" שעשה המכונאי לקרבורטור מעורר חשד שהרכב לא עובד עגול /נחנק בגלל כיוון לקוי של הקרבורטור/סתימה בקרבורטור.

אם קנית חוטי הצתה מעמנואל הרי שאתה מהצפון ותוכל לפנות ל:

"ניסים קרבורטורים" בא"ת ק.ביאליק,תותח אמיתי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שלום רב!

דעתנו שאין קשר ישיר ובכלל, לגומיה של בית מסנן האוויר.

החלף את חוטי ההצתה של בירו, לאחר שתוציא חוט חוט ותחליפו מחדש, ולא את כולם בבת אחת, לאחר מכן חזור לעדכן אותו, על התנהגות הרכב אחרי החלפת חוטי ההצתה.

בהצלחה

צביקה

• תוכן חדש...