Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את זה שהמחשב נותן לחיישן פלוס ומינוס כבר בדקת.

האם המחשב מקבל חזרה את הסיגנל? אתה יכול לבדוק על החוט בכניסה למחשב, מעבר לזה או שהמחשב מדליק קוד תקלה על מתח שמגיע מהחיישן הזה שהוא מחוץ לתחום, או שאין קוד תקלה ואז אתה בודק את המתח בעזרת הWINALDL.

לגבי בדיקת המחשב, בתור התחלה אין צורך בבדיקות מתחים. מספיק שאתה רואה שנורת הCHECK ENGINE נדלקת כשאתה פותח סוויץ' ולא נותנת תקלת מתחים כשמקצרים את הALDL.

לגבי חיישן הטמפ', המתח שם משתנה לפי הטמפ' ואני לא יודע לומר לך איזה מתח צריך להיות באיזו טמפ'. אני כן יודע לומר שכשהמנוע קר צריך להיות בחיישן משהו כמו 3000-4000 אוהם, וכשהמנוע חם משהו כמו 300 אוהם.

לגבי בדיקות של כל שאר החיישנים, השאלה לא ממוקדת, ולהעביר קורס דיאג' שלם בתגובה בפורום זה כבר מעל למה שאני רוצה להשקיע. כתבה של 50 עמודים על נושא הזרקת TBI כבר עשיתי לטובת הציבור.

וכרגיל, אני לא יכול בלי איזו הערה כללית אליך (ובאמת, באמת, מתוך חיבה אליך ורצון לעזור לך, לא מרוע):

באמת שאתה נשמע טיפוס חיובי מאוד. מסגנון ההתנסחות שלך אתה נשמע בחור מעניין וחכם. אבל למה אתה מתעקש להציג בפורומים את הכול בצורה הפוכה? איך להגיע מתל-אביב לבאר שבע דרך אילת?

תציג בעיה ממוקדת, ננסה לתת פתרון. איך זה שאתה ממלא שרשורים שלמים בשאלות ובקשות להסברים בלי שיש בשרשור אפילו חצי מילה על הבעיה שאתה נתקל בה?

בנוסף, מציעים לך איך לעשות ולבדוק דברים, למה אתה ממשיך לטחון במקום לעשות את זה. כבר הוסבר לך איך בודקים את מנוע הצעדים. בדוק בצורה שהתבקשת ועדכן. במקום זה אתה ממשיך לטחון מים על צורות בדיקה אחרות, פחות מקובלות ופחות יעילות.

כבר קראתי מאות תגובות שלך, ואני עדיין לא יודע אם אתה עם מנוע שלא מניע? מניע ומזייף? עובד חיה רעה בכל התחומים ואתה רק רוצה לדעת עוד?

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חנן, אני אבדוק את כל הבדיקות בהקדם האפשרי פשוט הרכב במצב של שיפוץ ונמצא בחנייה של חבר , אני שואל את השאלות גם כמובן בשביל ידע כללי וגם בשביל הסיפוק האישי שלי שבמציאת תקלות ותיקונם בעצמי

יש חלקים שאני מחליף באופן "עיוור" כמו חלקיי גומי שהתייבשו אבל את החיישנים וחלקים חשמליים אני מעוניין לבדוק ע"מ להיות משוכנע שאכן הם תקינים ואין לי צורך להחליפם ובכך לחסוך כסף

בדר"כ אני מתעניין בכמה בדיקות ואז ביום שאני עובד על הרכב אני כבר מבצע את כולם ביחד באותו היום ובכך מסיק מסקנות וממשיך משם, כמובן שישנם תקלות שאני מודע להם ומתעקש לפתורן בעצמי בעזרת הידע והעייצות המיקצועיות של חבריי הפורום

אך לא תמיד יש לי את הכלים המתאימים לביצוע הבדיקה ולכן אני מחפש פיתרונות "ביתיים" כתחליף,אתה לא מתאר לעצמך כמה יידע טכני וכללי אני לומד ומשכיל רק מהעייצות המיקצועיות שלך ושל שאר החברים פה ובמיוחד לכמה סיפוק יש לי כאשר אני מצליח לפתור תקלות ולחסוך כסף רב

אני צריך עוד אינפורמציה לגביי החוטיי הצתה, בבדיקות שערכתי גיליתי שיש צורך להחליפם ,רכשתי סט חדש ולפניי שאני מרכיב אותם בדקתי התנגדויות, להפתעתי גיליתי ששניי החוטים הארוכים ביותר כ91- ס"מ לא בעליי אותה התנגדות,כלומר אחד 9600 אוהם והשני 8500 איך ייתכן הדבר בהתחשב בזה ששניהם בדיוק אותו אורך ואותו עובי 7 מ"מ ?

בנוסף לכך ראיתי שרשום על כל "מגף" בכל קצה של חוט מספר כגון: באותו חוט בקצה אחד יש מספר 0084 ובקצה השני 0026 מה זה אומר המספרים האלה? אגב על החוט עצמו לא רשום כלום פרט ל"סיליקון 7 מ"מ"

ידוע לך מהו ערך התנגדות החוטים התקין שאמור להיות במנוע V8 סמול בלוק של GM ?

פורסם

גם אני לא התכוונתי להיכנס לנושא חוטיי ההצתה לעומק אלה שלאחר בדיקה וויזואלית החלטתי שהגיע הזמן להחליפם בסט חדש וכך עשיתי ,בחנות בדקו לפי קוד מנוע ומיספר שילדה והביאו לי את הסט שלטענתם מתאים לרכבי, בבית כהרגלי סתם מתוך סקרנות מדדתי התנגדויות על החוטים החדשים בעזרת רב מודד וראיתי שהתווך בין החוט הארוך ביותר לקצר ביותר הוא בין 9600 ל-4000 מה שלדעתי דיי סביר למרות שאיני יודע את הנתונים המדויקים שאמורים להיות, מה שהפריע לי והדליק אצלי נורה אדומה זה בשניי החוטים הארוכים ביותר שמתחברים לצילינדרים 1ו-2 אשר הם בדיוק אותו אורך כ91 ס"מ וגם כמובן אותו עובי 7 מ"מ ונמדדה התנגדות שונה לגמריי ביניהם, האחד 9600 והשני 8500 אוהם, איזה הסבר יכול להיות לדבר כזה, זה אומר שאחד החוטים אינו תקין מה דעתך בעניין?

פורסם

אוקיי ,תודה את זה כבר הבנתי אך הסבר קצת יותר מפורט על אופן הבדיקה הייתי שמח לקבל בבקשה

אגב אני מניח שנתונים טכניים לפי ספר היינס ואופן הבדיקה המדויק יש רק לידידנו המלומד יגאל שאני מאוד מקווה שהוא עדיין עוקב אחר השירשור הזה ויוכל לספק את האינפורמציה הזאת בהמשך, בינתיים נמתין בסבלנות

פורסם

חנן, ייתכן מצב שבעת ניסיון התנעה ואין ניצוץ המחשב יזהה זאת וינטרל לגמריי את פעולת המשאבת דלק ע"מ שלא יגיע דלק לTBI ויציף את המנוע?

פורסם

לא חושב, אבל אם לא יתקבלו ממודול ההצתה פולסים שמקורם מהפיקאפ, המחשב לא יזהה סיבוב מנוע ולכן גם לא יפעיל את ממסר המשאבה. במקרה כזה, כמובן שגם לא יהיה ניצוץ, אבל כמו המשאבה שלא עובדת מדובר בתוצאה ולא בגורם.

פורסם

אבל בכל מקרה כאשר מדליקים סוויץ המשאבת דלק צריכה לעבוד ל2 שניות ע"מ לייצר לחץ בצינורות בלי קשר אפילו לאם הכנסתי קוד או לא נכון?

פורסם
אבל בכל מקרה כאשר מדליקים סוויץ המשאבת דלק צריכה לעבוד ל2 שניות ע"מ לייצר לחץ בצינורות בלי קשר אפילו לאם הכנסתי קוד או לא נכון?

גם במקרה שאין דלק במיכל והמשאיבה לא טבולה בדלק היא חייבת לקבל מתח ולפעול בעת פתיחת הסוויץ

או שבמקרה כזה יש איזה מנגנון אשר מונע ממנה לעבוד ע"מ שלא תישרף בשל חוסר צינון מהדלק?

אני רוצה להיות בטוח מכיוון שאיני שומע את המשאיבה עובדת כאשר אני פותח סוויץ .מה שהיה קיים בהתנעה האחרונה נראה לי קצת מוזר

• תוכן חדש...