Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספורטיבית עד 80K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אז ככה התקציב שלי כרגע הוא 80 אלף ש"ח

ואני רוצה רכב ספורט אבל מצד שני שתהיה חסכונית

איזה מהרכבים הבאים היא החסכונית ביותר?

רנו קליאו MK1 שנת 02,03,04

רנו קליאו MK2 כנ"ל

הונדה סיויק TYPE-R שנת 02,03

סיאט איביזה הדגם הלפני קופרה

ועוד דבר איזה תקלות יש לרנו קליאו כי כפי שידוע צרפתי=בעיות

מה התקלות שיש ברכב?

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מחפש רכב חם והשאלה שלך היא לגבי צריכת דלק??!!! נראה לי שאתה לא בכיוון בכלל אם זה מה שחשוב לך. כרכב הייתי לוקח את ההונדה מתנהגת טוב חדה ואם לא חפרו בה יותר מדי גם תתן לך שקט.

פורסם

קליאו ספורט דור ראשון או שני עושה בממוצע 1:11 בלי שום בעיה. לא יודע בקשר לסיוויק ולאיביזה טורבו - מעריך שפחות טוב.

תקלות ברנו - מצטער, אני לא מתכוון לענות ברצינות למישהו שכותב "צרפתי=בעיות". לך תטקבק בויינט.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עם רנו קליאו MK1 עושה 1:11 זה מצויין זה חסכוני מאוד הייתי אומר לרכב ספורט

עכשיו עוד שאלה איזו עדיפה הקליאו MK1 או MK2 איזה מהירה יותר איזו מומלצת יותר

והעם זה בנסיעה רגוע או עצבנית 1:11?

פורסם
האם זה בנסיעה רגוע או עצבנית 1:11?

בנסיעה אצבנית עם 1 ל11? :shock: ברור שבנסיעה רגועה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בנסיעה אצבנית עם 1 ל11? :shock: ברור שבנסיעה רגועה.

יצאת חומוס לתקן שגיאת כתיב בעזרת שגיאה נוספת :wink:.

אפשר להגיע גם ל 12 ק"מ/לליטר אבל זה יהיה קשה ומשעמם (בינעירוני בפחות מ 120 והאצות עדינות)

דרך אגב דור ראשון קיימות רק ב 2001-2 ודור שני מ 2002.

כדאי שתוסיף עוד פרמטרים ומה נחשב בעינך רכב ספורטיבי כדי שתוכל לקבל עוד המלצות.

פורסם

ברור שבשיוט רגוע 1-11 זה בהחלט אפשרי.

בנהיגה ספורטיבית חזקה אתה יכול לחלום על זה.

פותח השירשור אני מניח שהרנו וההונדה יהו חסכוניות מעט יותר , מכיוון שהן אטמוספריות ולא מוגדשות.

לגבי הקליאו קח בחשבון שיש כמה טיפולים וחלקים יקרים משמעותית מרכבים אחרים.

טיימניג , 4-6 אלף ואפילו יותר מזה (מבוצע אחת ל-5 שנים) , פלאגים כמה מאות שקלים , ברקסים אחורים 1500-2000 ש"ח.

הטייפ R מעולה לדעתי אם כי אולי פחות חדה ומתנהגת מהקליאו אבל המנוע שם יצירת אומנות :twisted: בנוסף גם באמינות היא לא תאכזב אותך .

פורסם
עם רנו קליאו MK1 עושה 1:11 זה מצויין זה חסכוני מאוד הייתי אומר לרכב ספורט

עכשיו עוד שאלה איזו עדיפה הקליאו MK1 או MK2 איזה מהירה יותר איזו מומלצת יותר

והעם זה בנסיעה רגוע או עצבנית 1:11?

קליאו ספורט שלא כשמה כן היא, היא לא רכב ספורט אלא מכונית ספורטיבית ותו לא. יש לה מנוע 2.0 ל', גיר ידני ומשקל של קצת יותר מטון. אין שום סיבה שהיא תהיה פחות חסכונית מכל משפחתית ואפילו מקטנות אוטומטיות בנפח 1.6.

מבין MK1 ו-MK2 - השנייה יקרה יותר, מאובזרת ונעימה יותר מבפנים. מעבר לכך הן מספיק דומות.

ברור שבשיוט רגוע 1-11 זה בהחלט אפשרי.

בנהיגה ספורטיבית חזקה אתה יכול לחלום על זה.

.

יש לך קליאו ספורט?

בתדלוק הקודם נסעתי 400 ק"מ בערך, מתוכם 100+ מעל 5000 סל"ד בכבישים מפותלים. הצריכה הייתה 1:11.5. יותר מזה - לפני שהגעתי לכביש המפותל הייתי עם 60 ק"מ ו-1:13. במהלך הטיול הצריכה ירדה לכ-1:11 בלבד ובשלב מסוים אפילו עלתה בחזרה ל-1:11.5!

אז כן - קליאו ספורט תעשה 1:11 גם אם תסע חזק לאורך חלק משמעותי מהק"מ שלך. (ו-1:13 בשיוט רגוע, בלי בעיה) כמובן שאם תסע כמו דביל כל הזמן או תסע רוב הזמן בתוך העיר הצריכה תהיה 1:9, אבל בשימוש רגיל של נסיעות "קלות" ו"קשות" אין סיבה שתרד מ-1:10. אישית - לא ירדתי מהנתון הזה מאז שקניתי את האוטו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
, ברקסים אחורים 1500-2000 ש"ח.

הטייפ R מעולה לדעתי אם כי אולי פחות חדה ומתנהגת מהקליאו .

שמע אח שלו - אם אתה לא יודע או מבין - פשוט אל תגיב...

השלדה והמנוע של הCTR טובות יותר מהקליאו .נקודה.

הבעייה היא הנדירות של כלי הרכב האלה-לא שתמצא המון קליאו ספורט למכירה פשוט אין הרבה על הכביש ועוד יותר נדירות הCTR.

הקליאו עושה 1:16 אם תקח אותה לכביש ארוך ומפותל בנסיעה מנהלתית רגילה של 120 +- - בדוק.

הנתון של 1:11 מתייחס לתצרוכת משולבת , מה שבדרך כלל נכון לרובינו.

לגבי האמינות אני דווקא כן אתייחס , גם הMK1 וגם הMK2 מאוד מאוד אמינות למרות כל השטויות על הצרפתיות שכתבת מקודם (עוד מעט תגיד לי גם שC5 לא אמינה ובכלל תתחיל מלחמה), זה נכון שיש טיפולים יקרים אבל שכחו להגיד לך שהם מגיעים אחת ל120K קילומטר-

לגבי הברקסים האחוריים - הטיפול מסתכם בסביבות 1500 ש"ח ואפשר גם פחות.

תוסיף לזה ביטוח זול מאוד ושלדה מטורפת וקיבלת חבילה מנצחת..

ומה לעשות ככה זה רכב ספורט הארנק פתוח כל הזמן מפחד לנפילה חזקה - זה יקרה גם במיאטה וגם בCTR ומה לעשות גם בסיאט...השאלה איפה זה יותר כבד ומה גודל הארנק.

.

בכלל נראה שאתה לא בשל לרכב ספורט אם אתה שואל על נתונים כמו תצרוכת דלק ואמינות במקום לשאול איזה רכב ייתן לך את הפאן הכי גבוה לשקל.

פורסם
שמע אח שלו - אם אתה לא יודע או מבין - פשוט אל תגיב...

השלדה והמנוע של הCTR טובות יותר מהקליאו .נקודה.

.

המנוע והגיר של ה-CTR הם הכי טובים בקבוצה לדעתי.

מושלמים.

אבל השלדה של הקליאו ספורט יותר מהנה אין לי ספק בכך.

ה-CTR מכויילת למסלול ולאספלט משובח בלבד.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
המנוע והגיר של ה-CTR הם הכי טובים בקבוצה לדעתי.

מושלמים.

אבל השלדה של הקליאו ספורט יותר מהנה אין לי ספק בכך.

ה-CTR מכויילת למסלול ולאספלט משובח בלבד.

חולק על דעתך לגבי הכיול ,

תעשה השוואה כזו - בחר לך קטע כביש טוב ומהודק , קח לך את שתי המכוניות ,רד מאחת ותעבור לשניה תנסה לשמור על אותם קווים.

תחזור אליי עם התשובה בידיים מיומנות הCTR מהנה הרבה יותר.

ועוד דבר לפותח השרשור , MK1 יש בין השנים 01 ל02

MK2 יש בין השנים 02 03 - אין 04

מה שכן יש לך MK3 09 :)

פורסם

למיטב זכרוני הטייפ R מאותם שנים סובלת מהרבה יותר מדי תת היגוי ומהגה ממש לא מרשים. בפירוש לא המתכון המוצלח ביותר להנאה מנהיגה. אולי על מסלול זה יותר נחמד, אולי...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
קליאו ספורט שלא כשמה כן היא, היא לא רכב ספורט אלא מכונית ספורטיבית ותו לא. יש לה מנוע 2.0 ל', גיר ידני ומשקל של קצת יותר מטון. אין שום סיבה שהיא תהיה פחות חסכונית מכל משפחתית ואפילו מקטנות אוטומטיות בנפח 1.6.

מבין MK1 ו-MK2 - השנייה יקרה יותר, מאובזרת ונעימה יותר מבפנים. מעבר לכך הן מספיק דומות.

יש לך קליאו ספורט?

למזלי אין לי :lol:

בתדלוק הקודם נסעתי 400 ק"מ בערך, מתוכם 100+ מעל 5000 סל"ד בכבישים מפותלים. הצריכה הייתה 1:11.5. יותר מזה - לפני שהגעתי לכביש המפותל הייתי עם 60 ק"מ ו-1:13. במהלך הטיול הצריכה ירדה לכ-1:11 בלבד ובשלב מסוים אפילו עלתה בחזרה ל-1:11.5!

אז כן - קליאו ספורט תעשה 1:11 גם אם תסע חזק לאורך חלק משמעותי מהק"מ שלך. (ו-1:13 בשיוט רגוע, בלי בעיה) כמובן שאם תסע כמו דביל כל הזמן או תסע רוב הזמן בתוך העיר הצריכה תהיה 1:9, אבל בשימוש רגיל של נסיעות "קלות" ו"קשות" אין סיבה שתרד מ-1:10. אישית - לא ירדתי מהנתון הזה מאז שקניתי את האוטו.

רוני

רוני , אתה מסתכל לפי מחשב רכב? או על פי חישוב שלך? המחשב רכב כיודוע אופטימי.

PICIKIKI , כמו שלירן ורוני ציינו ב-CTR יש יותר מידי תת היגוי והגה לא הכי מתקשר לא נהגתי זה על פי מה שקראתי בעיתוני רכב.

איך הרכב עושה 1:16 ? מזה פריוס היבדרידית ? :lol: , איך זה שכל האירגונים הירוקים עוד לא גילו אותה?

פורסם
רוני , אתה מסתכל לפי מחשב רכב? או על פי חישוב שלך? המחשב רכב כיודוע אופטימי.

PICIKIKI , כמו שלירן ורוני ציינו ב-CTR יש יותר מידי תת היגוי והגה לא הכי מתקשר לא נהגתי זה על פי מה שקראתי בעיתוני רכב.

איך הרכב עושה 1:16 ? מזה פריוס היבדרידית ? :lol: , איך זה שכל האירגונים הירוקים עוד לא גילו אותה?

שוב, יש לך קליאו ספורט שאתה טוען שמחשב הדרך הוא אופטימי? כי לפי הבדיקות שלי הוא מספיק מדויק (=הפרשים של כ-5% לערך מהצריכה האמיתית).

נסה בבקשה לסמוך עלי כשאני אומר לך מבעלות של הרבה מאוד זמן - קליאו ספורט עושה סביב 15 ק"מ לליטר בשיוט בינעירוני.

אבל אם אתה מאלו שאוהבים מכוניות ספורטיביות אבל לא אוהבים את הקליאו ("למזלי אין לי") בגלל כל הסיבות הלא נכונות - אין טעם לדיון הזה בכלל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...