Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לדעת מהם מנועי Sohc ו- Dohc.

ידוע לי שגרמניות רבות מצוידות במנוע ה- Dohc ממה שראיתי.

כמו כן לאחר דפדוף בפורום הטכני השכלתי לגלות ש:

DOHC = Double Overhead Cam

מנוע שיש לו ראש מנוע עם צמד קאמשפטים בראש הצילינדר.

הראשון מפעיל את שסתומי היניקה ואילו השני את שסתומי הפליטה.

(תודה לרועי צוקרמן על ההסבר :wink: )

לאור העובדה הזו אני מניח שמנועי ה-Sohc הם:

Sohc=Single Overhead Cam

או שאני טועה?

ונניח ואני צודק, האם כל מנוע בעל גל זיזים יחיד נחשב מנוע Sohc?

האם בראלי שלי המנוע הוא Sohc?

:roll:

כנ"ל לבי מנועי Dohc, האם כל מנוע בעל שני גלי זיזים (ע"ע 106 Gti) הוא מנוע Dohc?

בתודה, סהר.

פורסם

אומנם אין לי את התשובה שרצית, אבל גם מנועי הלאנטיס (1.8 בטוח, אני לא בטוח בקשר לשאר) באים עם DOHC. ויש גם מנועי דיזל יפניים בעלי DOHC (בטרופר יש, אאל"ט).

פורסם
אני מעוניין לדעת מהם מנועי Sohc ו- Dohc.

ידוע לי שגרמניות רבות מצוידות במנוע ה- Dohc ממה שראיתי.

כמו כן לאחר דפדוף בפורום הטכני השכלתי לגלות ש:

לאור העובדה הזו אני מניח שמנועי ה-Sohc הם:

Sohc=Single Overhead Cam

או שאני טועה?

ונניח ואני צודק, האם כל מנוע בעל גל זיזים יחיד נחשב מנוע Sohc?

האם בראלי שלי המנוע הוא Sohc?

:roll:

כנ"ל לבי מנועי Dohc, האם כל מנוע בעל שני גלי זיזים (ע"ע 106 Gti) הוא מנוע Dohc?

בתודה, סהר.

כן , כל מנוע בעל גל זיזים אחד הוא SOHC (למיטב ידעתי) , כלומר המנוע בראלי שלך הוא SOHC .

ב106 GTI יש גל זיזים כפול כלומר DOHC .

פורסם

שם לב , לפי מיטב הבנתי העניין פשוט :

יש מנועים עם גל זיזים עילי :SOHC

ויש מנועים עם גל זיזים אחד אבל לא עילי אבל זה כבר לא נפוץ היום כי זוהי טכנולוגיה ישנה .

ויש מנועים עם שני גלי זיזים עיליים .DOHC

בד"כ כשיש גל עילי זה כתוב בגדול על המנוע או על המכסה שלו . (לפחות בכל מקום שאני נתקלתי בו)

חשוב לציין שלפי מה שאני יודע המנוע בראלי הוא מנוע ישן ככה שאולי יש בו גל תחתי .

בד"כ ככול שהמנוע יותר חדש ככה יש בו יותר שסתומים , ויותר גלי זיזים והם ממוקמים למעלה .

פורסם

בדרך כלל במנועי OHC \ DOHC המפלג (דיסטרביוטור) יהיה מחובר ישירות לקאמשאפט (במנוע שהוא OHC) או באמצעות גלגל כזה או אחר (אבל עדיין ישירות) לקאמ. (מנועי DOHC).

במנועים בהם גל הזיזים לא מעל הראש מנוע - כמו של הרנו שלי למשל :) - המפלג ישב במקום אחר, לרוב על הבלוק עצמו ויהיה מחובר לקאמ. באמצעות ממסרה כזו או אחרת.

אגב, אם אני זוכר נכון, בתמונות שקוויקי מככב בהם יחג עם הראלי שניקו לה את המכסה שסתומים רואים את הקאמשאפט ככה שאני מאמין שמדובר במנוע עם גל זיזים עילי.

רון.

-ואפרופו מנועים חדשים \ ישנים - לאופל שהיתה לי, קאדט S 1.3 היה OHC ושסתומים הדראוליים (לא דורשים כיוון והרבה יותר מתקדמים לעומת מכניים) ומכונאי שבאתי אליו והתרברבתי שלאופל שלי יש מנוע מתקדם השתיק אותי ואמר שלאנצ'יה עבדה עם כאלה מנועים כבר בשנות השבעים ושלחלק מדגמי הפיאט (ספורט?) היו גם שסתומים הדראוליים, ככה שענין ה"מודרניים" למנועים זה קצת תחום-אפור.-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

סליחה על התיקון המנקץ, אבל DOHC מסמן DUAL overhead camshaft.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

הכל בגלל התקדמות יצרני המכוניות לעבר תא מנוע "סטרילי"... SOHC ובטח גם DOHC זה טכנולוגיה ישנה יחסית, הסיבה שחושבים (וגם אני חשבתי) שהיא חדשה וחדישה זה בגלל כל החברות שמיצרות מנועים, ואז מכסות אותן במכסים וכו', ורושמות דברים כמו 16V DOHC, 2.0 וכו', ואז מישהו בא, ורואה שעל המנוע של האוטו שנת 2000 יש DOHC, בעוד על האוטו שלו שנת 90 אין, והוא מסיק שזה חדש, ושאצלו אין את זה... כאשר למעשה זה סתם דבר רגיל שיש גם במכוניות בנות 20 שנה ואין מה להתרגש, כמו לרשום Carb או משהו על המנוע :x

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

מה שצוקרמן הסביר נכון. יש לציין עם זאת כי ישנם גם מנועי 4 צילינדרים בעלי 16V אשר הינם SOHC (קמשאפט בודד). לדוגמה: הונדה סיוויק האצ'בק 1.4 16V.

• תוכן חדש...