Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב .....

הגעתי להחלטה שאני לא מצליח לעמוד בהוצאות הדלק החודשיות ובגלל שבעבודה מסרבים לעזור (!@#$$%^):evil:,החלטתי לעבור לאוטובוס מיום ראשון הקרוב ועל ידי כך לצמצם הוצאות.

רציתי לשאול האם מישהו יודע איזה אוטובוס מגיע מאריאל לצומת קסם וכמה עולה נסיעה.

TNX

פורסם

הרכב הוא חסכוני קליאו 1.4 ידנית אבל נסיע לעבודה וממנה תצמצם לי את העלויות לדלק ,וברכב אני אשתמש לצורך שעות הפנאי.

פורסם

נסיעה בתחבורה ציבורית לא יותר זולה מדלק, אם בכל זאת אתה נשאר עם הרכב זה לא כלכלי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בטח שנסיעה בתחבורה ציבורית יותר זולה מדלק.

יש שם מרחק של איזה 30 ק"מ שזה 2.5 ליטר דלק כולל חימום רכב, פקקים ,חיפושי חניה זה אומר כל יום 5 ליטר דלק

5*6.55=32 ש"ח כל יום וזה ימשיך לטפס תוסיף לזה בלאי לרכב שזה נסיעה יומית של 60 ק"מ ,בחודש זה 1200 ק"מ לפחות.

בואטובוס זה יצא כ320 ש"ח , בזבוז זמן, אבל שקט נפשי ורוגע בנסיעה. ברכב זה יוצא 650 שח ותוסיף לזה בלאי רכב קלקולים וטיפולים בתדירות גבוהה יותר, ועצבים שחוטפים בזמן נהיגה.

השיכול הכלכלי הוא די רציני בחודש תחסוך איזה 400 ש"ח(כולל הבלאי ואחזקה) כפול 12 חודשים וזה יוצא4800 ש"ח בשנה ולחלק מהאנשים זה סכום די רציני.

ואני מדבר על מה שיחסך רק מלא לנסוע את המסלול הנ"ל ברכב כך שגם אם תשאיר את הרכב עדיין יהיה לך חסכון שנתי מורגש.

זה דעתי ,ובכל זאת בינתיים אני אישית אמשיך לספוג את מחירי הדלק ולהנות מרכבי הפרטי , אולי לקראת 8- 7.5 ש"ח לליטר (בטח יגיעה מהר מאוד בקצב שזה מטפס) אני גם אעבור לאוטובוס:cry:.

פורסם

כמו שנאמר כאן אם יש לך את הזמן - לך על זה... לי אישית אין אותו ואני מעדיף את העוד רבע שעה-חצי שעה למשוך בעבודה כדי להרוויח את השעה - שעה וחצי בזבוז זמן באוטובוס.

אגב שלא תשלה את עצמך שנסיעה באוטובוס היא להיט גדול... במיוחד לא אם אתה עובד בעסק של משמרות וכאלה שזמנים הם דברים קדושים כי אוטובוסים בארץ, נוטים להיות מאוד לא מדוייקים (יצא לי שקו שאמור לעבור כל רבע שעה, הגיע אליי אחרי 45 דקות) ובנוסף לזה, תוסיף את העניין של הנסיעה עצמה שהיא די מעצבנת... לא יודע אם יצא למישהו כאן לנסות אבל אני לפני כמה שנים לקחתי אוטובוס מקניון ארנה בהרצליה פיתוח עד להרצליה תחנה מרכזית, הנסיעה עצמה ארכה סביב השעה וחצי (זה אופי הקו), והייתה מלווה בערימות של אנשים שחזרו מהים ובעיקר כל מני ערסוואתים למיניהם ששרו שירים במזרחית במושב האחורי.

עכשיו עוד פעם אני אומר שזה נורא אינדיוודואלי וזה מאוד משתנה מאדם לאדם לי אישית - זה לא מתאים.

אבי.

פורסם

כבר יותר משנה שאני נוסע לעבודה באוטובוס.

חיסכון בדלק בהחלט יש. חיסכון בהוצאות יש, להערכתי אני חוסך משהו כמו 400-500 ש"ח בחודש.

מבחינת זמן אני אישית לא "מבזבז" יותר מדי כי לאוטובוס לוקח כמעט אותו הזמן להגיע לעבודה כמו לרכב.

בקיצור - צריך לבדוק את זה נקודתית אצלך. לדעתי הקווים שאתה מדבר עליהם הם קווים בין-עירוניים שאמורים להיות גם מדויקים יחסית, גם דלילים בנוסעים וגם די מהירים. אם אתה יכול להחליף את הנסיעה ברכב באוטובוס אחד לכל כיוון כנראה שזה ישתלם לך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
קטנוע?

מחישוב זריז שעשיתי קטנוע כלכלי רק אם הוא מגיע במקום הרכב ולא כתוספת לרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
זמן= כסף. לפחות עבורי...

עידן

גם עבורי, ולכן רכשתי

קטנוע?

והמצב כיום הוא שבאמצע השבוע, 90% מהנסיעות שלי אני עושה עליו, ואילו האלפא פעילה בעיקר בסופ"שים.

מחישוב זריז שעשיתי קטנוע כלכלי רק אם הוא מגיע במקום הרכב ולא כתוספת לרכב.

אני מניח שאתה צודק, אבל כשמשקללים את הדברים שלך עם דבריו של עידן, המשוואה נראית שונה לגמרי.

בשורה התחתונה: אין לי בעיה טכנית היום, אם חלילה יהיה צורך, להשאיר את האלפא במוסך גם לטיפול שיארך יותר מיום עבודה אחד. מצד שני, קחו לי את הווספה, וכאילו לקחתם לי את הרגליים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לבחור שעובר 60 ק"מ ביום, אני הייתי בסרט הזה.

הוצאה חודשית של כ-800 ש"ח דלק במחיר הישן(של פחות מ-5 ש"ח לליטר). אני מפחד לחשוב על המחיר של היום.

אם אתה יכול לסבול אוטובוסים- לך על זה.

אני לא יכול לסבול אוטובוסים יותר. אז אני מחפש רכב שידפוק אותי כלכלית ל-5 השנים הבאות...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...