Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, כבר מזמן שאני חולה בנגיף הסטריו ולאחרונה החלטתי לבצע מספר שידרוגים:

הרכב הוא קורולה 2001.

1. איטוס הרכב.

2. שדרוג החיווט.

3. תיבה מפיבר בבגז' גם כדי לחסוך במקום וגם ליופי.

4. הוספת מונו.

5. שדרוג הבמה הקדמית (בעתיד, לא הכרחי כל כך ותלוי בתקציב).

6. שדרוג הסאב.

אז בתור התחלה קניתי קיט בלק של דיינמט אקסטרים שכולל 9 יריעות ואטמתי את הדלתות הקדמיות.

זה הדלת במצב המקורי שלה לאחר הורדת הפלסטיקה:

dsc00228wt7.jpg

לאחר מכן הורדתי את כל הזבל והזפת הישן, הדלת עברה ניקוי עם טרפנטין חזק והדיינמט הודבק:

dsc00237xk4.jpg

האיטום בוצע גם על החלק הפנימי של הדלת, על כל דלת הלכו 2 יריעות. וזה המיד של פיוניר דגם TS-משהו?:

dsc00238zr4.jpg

אני דיי מרוצה מהקומפוננט הזה, שהוא אצלי כבר 8 שנים בערך ולטעמי הוא נשמע מאוד יפה.

לאחר האיטום הסאונד השתפר בכמה רמות, הבאס מקדימה יורד נמוך, אני לא חולה באס אז מאז האיטום אני נוסע בלי סאב בכלל. (הוא עבר זמנית לחבר.)

בהמשך לשדרות הוספתי נעל כבל מצבר עם מד מתח והוספתי כבל מינוס לשלדה.

(כל החיווט הזה יוחלף ל 4G או 2G בהמשך):

dsc00227my5.jpg

מאחר והסאב כבר לא מספק את הסחורה שודרגתי ב IDQ סוף סוף, והחלטתי לנסות לבנות לו תיבה מפיבר שתיהיה שקועה בצד

הבגז'. זה הפעם הראשונה שאני מנסה משהו כזה אז אני ישמח להערות והצעות.

קודם כיסיתי את המקום המיועד בניילון ובנייר כסף (משהו שראיתי בפורומים בחו"ל):

dsc00194ap1cx8.jpg

לאחר מכן התחלתי להניח יריעות פיבר ולהספיג אותן באפוקסי, כאן עשית טעות קטנה והתחלתי מלמטה, זה גרם לביזבוז גדול של אפוקסי כי הכל נזל למטה וניהייתה לי בסוף שלולית אפוקסי בתחתית. אם היתי מתחיל מלמעלה אז האפוקסי שנוזל היה מספיג את היריעות שהיתי מניח מתחתיהן. לא נורא, ככה לומדים. השכבה הראשונות ביזבזה כמעט ליטר אפוקסי :roll:

לאחר סיום השכבה הראשוה:

dsc00195li8vu9.jpg

אחרי שנסעתי עם התבנית בערך שבוע (גם מחוסר זמן וגם שתתייבש) הוצאתי אותה:

dsc00214my5gc1.jpg

כך שעכשיו אני יכולל להמשיך לעבוד על התיבה בנוחות בבית.

זהו בינתיים, אשמח לתגובות.

:cry: !!SOLD!!

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קבל ח"ח!

את האיטום עשית לבד? עבודה ממש יפה!

התושבת מתחת למיד זה מקורי של האוטו או בא עם המיד?

ובקשר לתיבה - אחלה רעיון, אבל האם סאב יכול לנגן בצורה מיטבית גם בתיבה שצורתה לא צורה הנדסית? (ריבוע, תיבה עגולה, מלבן)

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

קודם כל מברוק על העבודה . הכי חשוב שאתה מרוצה מהשיפור ..

למה בחרת לצקת דווקא עם אפוקסי ולא פוליאסטר שהוא זול יותר ופשוט יותר לעבודה ?

SP33DS73R -

זה לא משנה לסאב איך נראה הנפח שבו הוא מנגן . העיקר שהנפח יהיה נכון והדפנות לא יהיו קרובות מידי אחד לשני או לאלמנט.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

תודה על התגובות, את הבידוד עשיתי עם חבר אצלו מתחת לבית, זה הדלת השניה שעשינו, הרשונה יצאה לא כל כך נקיה.

התושבת של המיד זה הרמקול המקורי של האוטו שחתכתי אותו כדי להשתמש בתושבת שלו בשביל לא להסתבך עם טבעות ומתאמים.

ועופר עכשיו שאני חושב על זה יצאתי מה זה דביל, למה באמת לא הלכתי על פוליאסטר.

היה לי ליטר אחד של אפוקסי בבית, אז התחלתי איתו. טוב, לא נורא נמשיך כבר עם אפוקסי.

כמה שכבות מספיקות לתיבה? קראתי בפורומים בחו"ל שצריך לפחות 5 ומומלץ בין 6 ל7 שכבות. זה נכון?

פורסם

סביר להניח שכן . אבל כל מקרה לגופו ויש המון פרמטרים שהם לא קבועים שישפיעו על חוזק המבנה בסופו של דבר כמו לדוגמא עובי הסיבים , איכות היציקה , גאומטרית הצורה , חיזוקים כאלו ואחרים , הסאב עצמו וכו ..

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

או קיי אז נתקדם לאט לאט נוסיף חיזוקים ונראה, הנחתי פיבר שהוא סיבים מפוזרים, לא שזור.

יש לו עובי נחמד משל עצמו.

פורסם

אם אפשר קצת הרחבה על נושא האפוקסי בבקשה:

1. מה העלות לליטר חומר?

2. מה תהליך העבודה?

3. מה ההבדל בשימוש באפוקסי לבין שימוש בפוליאסטר מבחינת נוחות עבודה, זמן ריפוי והתקשות ראשונית וכו'.

4. מה ההבדל מבחינת חוזק הריח בין שני החומרים?

5. האם גם האפוקסי נפיץ?

תודה :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אפוקסי הוא מילה למשפחת דבקים .. שמכילים המון המון וריאציות שונות של הדבקים .

החל מדבקים מהירים ביבוש של 2 דקות ועד דבקים ביבוש של 48 שעות והלאה . ככל שהחומר סמיך יותר וזמן ההתקשות שלו ארוך יותר כך היציקה איכותית יותר .

המחירים של האפוקסי גבוהים משמעותית מפוליאסטר ועבור פיבר אין להם יתרון מהותי מבחינת תכונות שכן הפיבר כמעט ולא משנה את תכונות החוזק שלו בניגוד ליציקות של קוולאר קרבון שבהם אף פעם לא עובדים עם פוליאסטר.

האפוקסי מגיע בתצורה של 2 או יותר רכיבים , בדרך כלל מדובר בבסיס ומקשה . בניגוד לפוליאסטר ששם יחסי הערבוב הם לא קריטים , באפוקסי היחסים הם קריטים עבור התקשות נכונה של היציקה . בדרך כלל עבור יציקות בכמויות קטנות (פחות מליטר) נהוג לערבב בעזרת משקל דיגיטלי על מנת לדאוג ליחסים נכונים.

בדרך כלל , האפוקסי סמיך יותר מהפוליאטסר .

לגבי הריח שלו - שניהים מדיפים ריחות באותו המידה , אני אוהב הרבה יותר את הריח של אפוקסי :wink:

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אוקי דוקי 8)

אני ממשיך להצמד לפוליאסטר (משפט מעניין).

אבל למזלי אני לא מתכנן "הפתעות" נוספות בזמן הקרוב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ממש יפה ! עבודה נקיה והרעיון של התיבה אחי פשוט רעיון מצוין חסחוני ויפה.

ובקשר לאפוקסי אל כל כך תצטער למרות שהוא יקר יותר לפי הידע שלי( מגלישה) האפוקסי חזק יותר מהפוליאסטר ולכן גם יקר יותר!:roll:

פורסם

לגבי המחיר אני לא מתבאס כי אני לא עושה את זה במכה ולא קונה את כל הכמות ישר

כי גם ככה אין לי זמן לעבוד על זה רצוף, ליטר של פוליאסטר עולה כ 130 שקל וליטר אפוקסי 170

ה 40 שקל הבדל לא יהרגו אותי.

ולגבי הריחות ואדים של אפוקסי מאוד רעילים, חובה להשתמש במסכה עם מסנן.

לא יודע מה לגבי נפיצות, וכמו שאמרו האפוקסי רגיש ליחסי עירבוב.

פורסם

מאוד רעילים הם לא. בטח שהם לא בריאים . מסכה עם מסנן היא לא בגדר חובה אבל היא בהחלט תמיד מומלצת.

• תוכן חדש...