Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתנצלת מראש אם זה נושא שנטחן הרבה אבל הסתכלתי בהודעות אחרות בנושא והן לא כ"כ עזרו לי. אני אציין שאני לא מבינה כלום במכוניות חוץ מלהגיד מי יותר יפה לכן אני מאד צריכה עזרה מאנשים שמבינים..

אני מחפשת רכב עדיף קטן. כרגע יש לי קליאו 98 והיא בעייתית בנושא עלויות תיקונים ותיקונים לעיתים קרובות מדי לכן אני מחפשת:

1. רכב אמין שלא ידוע כבעייתי.

2. עלויות טיפולים לא גבוהה.

3. צריכת דלק חסכונית.

עדיפות לשנתון לא ישן מדי (2003 ומעלה) כי אני רוצה שישאר איתי לאורך זמן בלי צורך לטיפולים רבים עקב בלאי.

האם קיים רכב כזה בתקציב שלי או שזה פנטזיה וצריך להוריד את רף הדרישות? לא אכפת לי גם גיר רגיל.

אם יש רכב שעומד בדרישות אך הוא לא קומפקטי גם אשמח לדעת, המראה החיצוני הוא משני כרגע. (למשל ראיתי שהונדה ג'ז משנה מסוימת יכולה לעלות כמו הונדה סיוויק מאותו שנתון - קצת אבסורד לדעתי).

איך הסיריון? כרגע היא היחידה שיחסית עומדת בדרישות בדרישות

אשמח לשמוע מה אתם חושבים.

פורסם

את יכולה לקנות פונטו ELX עם גיר רציף משנתון 2004 בקלות בתקציב הזה.

ישאר לך הרבה עודף ותקבלי רכב זול לאחזקה, זול בדלק ובטיחותי.

!AWDSOME

פורסם

לפי דעתי כדאי להוסיף לרשימה את יאריס. יש לו שוק מעולה, אמין וחסכוני. עדיפות למנוע 1.3 אשר מפיק 86 סוסים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה על התגובות. התעניינתי ביאריס וגם הונדה ג'ז אבל בתקציב שלי אני יכולה לקנות רק שנתון 2001 אולי 2002 ואני קצת מפחדת מזה כי אני כרגע נוהגת בקליאו 1998 ורציתי שנתון יותר חדש כי אני רוצה רכב שיחזיק להרבה שנים.

לגבי הפונטו אני אישית לא מכירה אותה אבל קראתי בפורומים על כך שהיא עושה הרבה בעיות. אני לא יודעת עד כמה מה זה מנסיון של אותם אנשים או מהמוניטין של החברה. חשבתי על יפניות כי מכל מה שאני קוראת הן הכי אמינות וזולות לאחזקה. אבל אני אקרא על הפונטו תודה.

פורסם

הייתה לי ELX רציפה במשך שנתיים וחצי. היא שירתה אותי נאמנה ללא שום תקלה או בעיה. הטיפולים היו זולים מאוד ואפילו הדלק היה זול מאוד.

גם הפונטו הנוכחית שלי משרתת אותי נאמנה כבר שנתיים ללא שום בעיה מיוחדת.

!AWDSOME

פורסם

אמממ... האוטו הנוכחי שלי נמצא כבר 10 שנים במשפחה (ירשתי מאמא) ונראה לי שהבא יהיה לפחות 5-6 שנים. אני יותר ויותר מתבייתת על סיריון כי אמנם היא לא מקום ראשון באף קטגוריה אבל חישוב הכללי נראה לי שהיא נותנת את הממוצע הכי טוב לאור הדרישות שלי והתקציב. אולי חוויית הנסיעה היא לא כמו אירופאית אבל סה"כ אני נוסעת כי זה צורך ולא כי אני אוהבת לנהוג (אני לא שונאת אבל גם לא מפיקה עונג). וחשוב לי העלות של תחזוקה והאמינות שממה שכולם אומרים זה יפניות.

יש איזשהם חסרונות או דפקטים לסיריון שכדאי לדעת ?

פורסם

תאמיני לי עדיף לך לקחת יאריס שנת 2002 ולא פונטו 2004 , יאריס ידוע כרכב אמין מאוד חיסכוני ומהנה לנהיגה .

פורסם

וגם צפוף יותר, יקר יותר בטיפולים, ולדעתי האישית מקום פחות נעים לשהות בו בזמן הנהיגה.

!AWDSOME

פורסם

50 60 אלף לרכב קטן זה דיי הרבה-והחל מ2003 כבר אין כלכך הבדל באמינות של כל הרכבים-הרי כולם כבר שייכים לכולם.

לא מבין למה את לא לוקחת בחשבון את ה206,וה C3 , או אפילו קליאו .

אני לא רואה הרבה הבדלים באחזקה בין טויוטה יאריס 2003 לבין C3 מאותה שנה - אם נקח בחשבון את מחירי הביטוח\תיקונים\דלק בהנחה שכולן אוטומטיות.

לכן חפשי לך אחת עם קילומטרא'ז נמוך ועבר טיפולים מפורט.

פורסם

החל מ2003 כבר אין כלכך הבדל באמינות של כל הרכבים-הרי כולם כבר שייכים לכולם.

זה לא מדוייק. כל עוד הרכב צעיר בן 3-4 שנים כן, אבל בעוד 5-6 שנים זה כבר יהיה בכלל שונה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כל עוד לא מדובר על C3 מושכרת עם 350 אלף קילומטר מול אותה אחת יפנית - אין לך בכלל שום בסיס להשוואה חוץ מסחירות.

רוב האירופאיות בנות 5 ועם 3~4 ידיים נוכחיות שמטופלות טוב יהיו זהות מאוד בתחזוקה שלהן מול יפניות גם ב2013...

פורסם

מצטרף בחום להמלצות על הפונטו. שימי לב שאת בוחרת בדגם ה 80 ELX כ"ס

205 94' 1.4, שלוש דלתות אדומות, שני פגושים שחורים והזרקה אחת, מצחיק איך שהאהבה עיוורת... :inlove:

205 1.4 94' 3 דלתות לפניות. :twisted:

KLE 500 2004 לשיוט בקו ישר. :cool:

פורסם

מה הרתיעה שיש מהסיריון? היא מאד מוצאת חן בעיני חיצונית (עם רמת הידע שלי זה הדבר היחיד שאני יכולה לבחור לפיו בלי היעוץ:)). אם אני גרה בירושלים (עליות) ובערך פעם בשבועיים בונסעת לביקור מולדת באיזור המרכז האם הסיריון לא תעמוד בזה?

האם עדיף יאריס 2002 או סיריון 2005 (בערך אותו תקציב) מה מנצח שנתון יותר חדש או האוטו עצמו? השוואה מבחינת יכולות נסיעה (מבחינת האוטו- לא נוחות), צריכת דלק, תדיריות ועלות ביקורי מוסך. 90% מהזמן אני נוסעת לבד אז המקום במושב האחורי פחות חשוב היחיד שיושב שם זה הכלב וחצי גוף שלו גם ככה מחוץ לחלון...:lol:

אני פחות אוהבת פונטו לא מסיבה אמיתית , פחות יפה בעיני ועדיין לא בדקתי אותה ברצינות. אני אחפש מידע על הדגם שרשמתם לי.

• תוכן חדש...