Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה קורולה - SUN או GLI?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הקורולה 2007 קניה מצויינת והיא עדיפה על הפוקוס הרועשת והאיטית ופחות איכותית.

הגיר והמנוע של הקורולה הם ברמה אחרת. רק צריכת הדלק תחזיר לך את ההשקעה לעומת אוטו אחר.

הGLI עדיפה ומומלצת (פרטית כמובן).

ועזוב אותך מילדים שמדברים בפורומים ולא מבינים דבר באיכות.

ילדים כמוך ,אשר סיפרו להם על האגדה ושמה קורולה.

הפוקוס 2007 רכב עדיף על הקורולה מלבד בתחום הזריזות בכול סגמנט.

שלא לדבר על בטיחות שם מצוידת הפוקוס ב 6 כ"א וESP .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטרף לקודמי לגבי המלצה על הפוקוס.

רק מה אין ESP בדגמים 1.6 בדגם 2007 אלא רק 6 כריות אויר.

עדיין הרבה יותר אחיזת כביש והרבה יותר נוח מהטויוטה שיש לה רק 4 כריות אויר.

בהצלחה בהחלטה.

פורסם
מצטרף לקודמי לגבי המלצה על הפוקוס.

עדיין הרבה יותר אחיזת כביש והרבה יותר נוח מהטויוטה שיש לה רק 4 כריות אויר.

.

רק שתבין מי מגיב כאן - "הרבה יותר אחיזת כביש" . cobraf בדק אחיזת כביש והשווה ? יש משפחתית שאין לה מספיק אחיזת כביש לנהג מהשורה ?

ברור שמדובר באדם שמצטט ירחוני רכב ועדיין החלב על שפתיו.

פורסם
הקורולה 2007 קניה מצויינת והיא עדיפה על הפוקוס הרועשת והאיטית ופחות איכותית.

הגיר והמנוע של הקורולה הם ברמה אחרת. רק צריכת הדלק תחזיר לך את ההשקעה לעומת אוטו אחר.

הGLI עדיפה ומומלצת (פרטית כמובן).

ועזוב אותך מילדים שמדברים בפורומים ולא מבינים דבר באיכות.

אני מניח שבדקת את הפרמטרים של הרעש , האיטיות והאיכותיות של הקורולה מול הפוקוס באמצעים מדעים .

נשמח לראות אותם פה בפורום, אחרת אתה חרטטן לא קטן.

פורסם

תפסיקו לריב, הבן אדם שאל שאלה לא בשביל להתווכח איזה רכב עדיף לו לקנות,

לדעתי אם כבר אתה קונה קורולה אז GLI

ואם כבר אתה קונה - אז פורד. :]

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
אני מניח שבדקת את הפרמטרים של הרעש , האיטיות והאיכותיות של הקורולה מול הפוקוס באמצעים מדעים .

נשמח לראות אותם פה בפורום, אחרת אתה חרטטן לא קטן.

אכן, השוותי ובדקתי כמה פוקוסים מול הקורולה, ואכן הפוקוס פחות איכותית, שקטה והרבה פחות זריזה מהקורולה.

לעומת זאת לא בדקתי את אחיזת הכביש.

אנא, במטוטה ממך, בדוק אחיזת כביש וחזור אילינו (או לא תחזור) עם תוצאות.

פורסם

כמה דברים:

1. רובן המוחלט של הקורולה SUN הן בעלות עבר ליסינגי. רוב הפרטיות היו GLI. קח את זה בחשבון.

2. קורולה VS פוקוס. בפוקוס 2008 סה"כ שינו קצת פגושים ופנסים. אבל חוץ מזה - אין הרבה הבדל בין ה-2007 ל-2008.

אני לא סובל לנהוג בפוקוס. היא מעצבנת אותי. הרכב איטי מאוד ולא מגיב.

לעומת זאת הקורולה דור קודם זריזה מאוד והרבה יותר כיף לי לנהוג עליה, אבל יש לה תנוחת נהיגה מאוד זקופה וגבוהה - אני לא מת על זה.

בכל מקרה, 2 המתמודדות טובות מאוד. גם הפוקוס גם הקורולה. ואני אישית הייתי מוסיף למשוואה גם מזדה 3 שלטעמי טובה משתיהן כיוון שהיא מציעה שילוב של כל העולמות, גם הנאה מנהיגה מצד אחד ומנוע יותר נמרץ מזה של הפוקוס וגם מרגישה יותר נוחה ונעימה מהקורולה (לא בהרבה - אבל תנוחת הישיבה עדיפה משמעותית לדעתי).

הקורולה החדשה - אולי יפה, אבל טובה היא לא. הגיר הורס את כל האוטו.

בכל מקרה לא משנה איזה מהן תקנה, אתה לא עושה טעות.

אני מאמין שסגנון הנהיגה של אשתך ושלי לא דומה לכן היא פחות תרגיש בחסרון המחץ של הפוקוס.

הפוקוס הקודמת הציעה שילוב מנוע גיר הרבה יותר טוב (אבל האיכות הפנימית הייתה דיי בינונית לדעתי).

ושוב, למרות שCX25GTI עומד על רגליו האחוריות נגד הקורולה, היא עדיין מכונית טובה מאוד.

לטעמי צמרת הסגמנט המשפחתי בשנים האלו מורכב מהפוקוס (נופלת בסעיף המנוע) קורולה (נופלת בסעיף הנוחות), מזדה 3 (קצת המונית ובעלת מרחב אחורי מצומם משהו) וכמובן אחרונות, אך לדעתי הכי טובות הגולף, הג'טה (גולף + תחת) והסקודה אוקטביה (שרלוונטיות רק במנועי 2.0 או 1.4TSI או TDI, כיוון שמנועי ה-1.6 עושים להן עוול).

כל שאר הרכבים פשוט לא עומדים באותה רמה.

וזה כולל את ה-C4 (רכב לא אמין, המון תקלות) והמגאן (כנ"ל) ואלנטרה והלנסר (מרגישות הרבה פחות איכותיות).

עבדתי זמן לא מועט בחברת הליסינג הגדולה בארץ, לכן אני יכול לומר לכם שלמרות שתכף יבוא מישהו ויקפוץ שה-C4 שלו ממש אמינה, ו"רק" הייתה במוסך פעם אחת מאז שהוא קיבל אותה כחדשה לפני שנה, או שהמגאן שלו מושלמת.

לקוחות שהחזיקו את הרכבים האלו בכו לנו פעם אחרי פעם על כך שאלו הם רכבים גרועים ולא מפסיקים לעשות להם בעיות.

רוב הלקוחות שמחו לקבל כרכב חלופי רק מזדה 3 או פוקוס וכמובן קורולה (שלא הייתה מצוייה בשפע כרכב חלופי אך היו הרבה כרכב עיקרי). ולא הסכימו לקבל שום דבר אחר.

גולף ואוקטביה לא היו לנו הרבה, עקב מחירן הגבוה יחסית, אך אלו שהיו להם היו מבסוטים, מאוד מאוד.

פורסם
רק שתבין מי מגיב כאן - "הרבה יותר אחיזת כביש" . cobraf בדק אחיזת כביש והשווה ? יש משפחתית שאין לה מספיק אחיזת כביש לנהג מהשורה ?

ברור שמדובר באדם שמצטט ירחוני רכב ועדיין החלב על שפתיו.

אני הייתי נזהר מאוד עם תגובות מהסוג הזה

במקרה לגמרי נהגתי על כל סוגי הקורולות חוץ מהדגם החדש עם תיבה הרובוטית.

ואני בעלים של פוקוס 2008 ואגב אני במקומך לא הייתי מגיב בצורה כל כך מתנשאת לגבי אנשים שאין לך מושג מי הם.

יש לי רשיון משנת 95 שבהם נהגתי על עשרות של רכבים שונים,ועשיתי מעל מיליון קילומטרים בכבישי הארץ אז בבקשה לך לצטט את הדעות שלך במקום אחר במקום להסיק מסכנות לגבי דברים שאין לך מושג קלוש עליהם.

וכן הקורולה ירודה בכל סגמנט יחסית לפוקוס חוץ מנושא המנוע בדגם 1.6 שקצת חלש עקב עלייה במשקל בפוקוס 2.

מבחינה בטיחותית אין מה להשוות מבחינת שני המכוניות ולגבי אחיזת כביש הפוקוס הרבה יותר יציבה עם הגה הרבה יותר מתקשר והרבה יותר נוחה מהקורולה וזה בדוק

אםאין לך מה להגיד לפחות על תגיב עם תגובות של ילדים בני 15

פורסם

ושוב, למרות שCX25GTI עומד על רגליו האחוריות נגד הקורולה, היא עדיין מכונית טובה מאוד.

כל שאר הרכבים פשוט לא עומדים באותה רמה.

וזה כולל את ה-C4 (רכב לא אמין, המון תקלות) והמגאן (כנ"ל) ואלנטרה והלנסר (מרגישות הרבה פחות איכותיות).

עבדתי זמן לא מועט בחברת הליסינג הגדולה בארץ, לכן אני יכול לומר לכם שלמרות שתכף יבוא מישהו ויקפוץ שה-C4 שלו ממש אמינה, ו"רק" הייתה במוסך פעם אחת מאז שהוא קיבל אותה כחדשה לפני שנה, או שהמגאן שלו מושלמת.

לקוחות שהחזיקו את הרכבים האלו בכו לנו פעם אחרי פעם על כך שאלו הם רכבים גרועים ולא מפסיקים לעשות להם בעיות.

רוב הלקוחות שמחו לקבל כרכב חלופי רק מזדה 3 או פוקוס וכמובן קורולה (שלא הייתה מצוייה בשפע כרכב חלופי אך היו הרבה כרכב עיקרי). ולא הסכימו לקבל שום דבר אחר.

.

לעמוד על הרגלים האחוריות, ועוד על קורולה ???

מדובר על רכב בינוני ותו לא, כך הוא נמכר בעולם כולו, וזה מה שהופך אותו לנמכר, פניה למכנה המשותף ....(תשלים לבד).

לגבי ההערות שלך לגבי האמינות של ה C4 והמאגאן, כן גם אני מקבל את רכב הליסינג שלי מהחברה הגדולה בארץ, ואני לא מתפלא לשמוע על בעיית אמינות (כביכול), כאשר מטפלים אצל מוסכי מדרכה ברמה הנמוכה ביותר האפשרית זו התוצאה.

בחברה בה אני עובד התעקשו בחוזה על טיפול במוסך מורשה, המאגנים סוגרים שנה עם ק"מ ממוצע של מעל ל47,000 ללא כל תקלות .

למרות כל האמור לעיל, מוזרה בעיני העובדה שכמות המאגאנים וה C4 רק גדלות , והנוחכות שלהם על הכביש רק מתעצמת, זה קצת נוגד את האמת הצרופה שאתה מנסה להציג פה.

או שלחלופין האנשים פשוט מזוכיסטים צרופים, אוהבים להיות במוסך ולהיתקע בצידי הכביש עם הצרפתית המחורבנת שלהם...

פורסם

למרות כל האמור לעיל, מוזרה בעיני העובדה שכמות המאגאנים וה C4 רק גדלות , והנוחכות שלהם על הכביש רק מתעצמת, זה קצת נוגד את האמת הצרופה שאתה מנסה להציג פה.

או שלחלופין האנשים פשוט מזוכיסטים צרופים, אוהבים להיות במוסך ולהיתקע בצידי הכביש עם הצרפתית המחורבנת שלהם...

אתה בוודאי יודע, שהשיקולים של רוכש רכב בבעלות פרטית ושל נהג ליסינג - שונים בתכלית.

אם קיבלתי רכב מליסינג והוא מתקלקל, אז לא קרה דבר, איש הליסינג מגיע, לוקח את הרכב לתיקון ומשאיר לי רכב חליפי. גם שיקולים של ירידת ערך וסחירות שבאים לידי ביטוי ביום המכירה זרים למחזיקי מכוניות ליסינג.

מה נותר? ההנאה ונוחות שהרכב מספק ובקטגוריות האלה כלי הרכב הצרפתיים לא רעים בכלל (למעט ה- AL4 האיומה).

כשהרכב שלך ואתה צריך לקחת אותו למוסך, להתעצבן על התקלות החוזרות ונשנות, אז הטעם הטוב מאיכות הנסיעה מתחלף בטעם מר - מר מאוד.

לפותח השרשור - אשתי מתנייעת בקורולה RUNX GLI, הרכב ממלא את הפונקציות שלו בצורה מושלמת.

החיסרון העיקרי שלו הוא ההגה החשמלי הלא מתקשר, פרט לכך המכונה נעימה לנסיעה, נוחה, זריזה, חסכונית מאוד בדלק ואוחזת היטב את הכביש.

אגב, לפני שנה וחצי הייתה לי C4 למשך שבועיים (עד שקיבלתי את רכבי החדש), גם אם אני מתעלם משיקולים מסחריים ומשקולי אמינות - אני העדפתי לנסוע בקורולה ולא ב- C4.

ולא, אני לא מזוכיסט.

פורסם

היתה לנו קורולה 2006 בליסינג למשך שנתיים. הרכב כיפי לנהיגה, מרגיש מאוד זריז ונהנה משילוב מצוין של מנוע+גיר.

אבל, וזה אולי כן יהיה חשוב לפותח השרשור - לדעתי, הנוחות בלתי נסבלת. בנסיעות קצרות בעיר אפשר להסתדר, אבל נסיעות ארוכות פשוט לא נעימות. הרכב מקפץ, רוטט ורועד על כל בליטה בכביש בצורה שמעייפת את הנהג והנוסעים אחרי שעה בערך. בהחלט לא מתקרב לרמה האירופאית, שם נמצאת הפוקוס.

פורסם
אתה בוודאי יודע, שהשיקולים של רוכש רכב בבעלות פרטית ושל נהג ליסינג - שונים בתכלית.

אם קיבלתי רכב מליסינג והוא מתקלקל, אז לא קרה דבר, איש הליסינג מגיע, לוקח את הרכב לתיקון ומשאיר לי רכב חליפי. גם שיקולים של ירידת ערך וסחירות שבאים לידי ביטוי ביום המכירה זרים למחזיקי מכוניות ליסינג.

מה נותר? ההנאה ונוחות שהרכב מספק ובקטגוריות האלה כלי הרכב הצרפתיים לא רעים בכלל (למעט ה- AL4 האיומה).

כשהרכב שלך ואתה צריך לקחת אותו למוסך, להתעצבן על התקלות החוזרות ונשנות, אז הטעם הטוב מאיכות הנסיעה מתחלף בטעם מר - מר מאוד.

לפותח השרשור - אשתי מתנייעת בקורולה RUNX GLI, הרכב ממלא את הפונקציות שלו בצורה מושלמת.

החיסרון העיקרי שלו הוא ההגה החשמלי הלא מתקשר, פרט לכך המכונה נעימה לנסיעה, נוחה, זריזה, חסכונית מאוד בדלק ואוחזת היטב את הכביש.

אגב, לפני שנה וחצי הייתה לי C4 למשך שבועיים (עד שקיבלתי את רכבי החדש), גם אם אני מתעלם משיקולים מסחריים ומשקולי אמינות - אני העדפתי לנסוע בקורולה ולא ב- C4.

ולא, אני לא מזוכיסט.

חברות הליסינג לא ירכשו רכב עם בעיות אמינות, עלות התיקונים והטרחה החוזרת חנישנת של לאסוף רכב ולספק רכב חלופי עולה להם ממון רב.

כך שגם התאוריה שאתה מעלה פה היא מעט מפוקפקת.

דרך אגב , יש לי צרפתית נוספת בבית, פרטית לחלוטין, את המוסך אני רואה פעם בשנה בטיפולים שגרתים.

פורסם

ברור לי שכמו שאמרתי תמיד יש את ההוא שמבחינתו המגאן מושלמת.

אין הרבה מגאנים בליסינג כמו שאתה חושב.

קציני הרכב משכנעים את הלקוחות לרדת מהם.

והחברה עצמה מעדיפה שייקחו רכבים אחרים.

אבל עזוב.

אתה בטוח שאלו הם הרכבים הטובים בעולם.

אין טעם להתווכח.

אתה לא תקנה קורולה (גם אני לא).

אבל מצד שני גם מגאן אני לא יקנה.

פורסם
ברור לי שכמו שאמרתי תמיד יש את ההוא שמבחינתו המגאן מושלמת.

אין הרבה מגאנים בליסינג כמו שאתה חושב.

קציני הרכב משכנעים את הלקוחות לרדת מהם.

והחברה עצמה מעדיפה שייקחו רכבים אחרים.

אין הרבה מאגנים בליסינג ? , אני מציע לך לפקוח עינים טוב טוב, אתה תופתע....

אבל עזוב.

אתה בטוח שאלו הם הרכבים הטובים בעולם.

בקטגורית המחיר שלו, הרכב הוא בין הטובים בקבוצה.

הטובים בעולם ?, אולי בעולם הסטריוטיפי שלך שהאמיתות הם חד משמעיות ניתן לקבוע שיש רכב שהוא הטוב בעולם, אצלי זה נקבע על פי הצרכים שלי מהרכב.

אין טעם להתווכח.

אתה לא תקנה קורולה (גם אני לא).

אבל מצד שני גם מגאן אני לא יקנה.

אני לא קניתי מאגאן, אלא בחרתי בה כמתאימה לי ביותר לצרכי כרכב ליסינג.

פורסם

כך שגם התאוריה שאתה מעלה פה היא מעט מפוקפקת.

תראה, באמת שאין לי רצון להמשיך את ההתנצחות איתך (כיוון שלא נראה לי שאנחנו יכולים להזיז אחד את השני מדעתו).

אתה אומר שהשוק רווי מכוניות צרפתיות בליסינג, אני לא רואה את זה, הסטטיסטיקה לא רואה את זה, אבל אם אתה טוען שהן המובילות בטבלת המכירות - אתה צודק.

מעדות אישית אני יכול לספר, שאצלנו (חברה ציבורית גדולה מאוד) היו הרבה מאוד מגאנים בליסינג, המכוניות היו נוחות מאוד, אבל הן לא הפסיקו להתקלקל. תקלות ביזאריות שמעולם לא שמעתי עליהן, היו מעשי יום ביומו בכלי הרכב האלה.

ממתי הפולי של רצועת המנוע נדפק? ברנו זו הייתה השיגרה.

היום אין אצלנו יותר רנו, אולי בהחלטה של קצין הרכב, אולי חברת הליסינג נשברה.

העובדה היא שגם חלק ממשתמשי רנו נשברו, בחור שהלך לו הפולי של המנוע, לא הצליח להגיע למוסך ונתקע בלילה בכבישי הרי יהודה. אז נכון שהתיקון והגרירה לא היו על חשבונו, אבל להתקע שם בלילה זו חוויה מאוד מפוקפקת גם אם היא חינמית.

• תוכן חדש...