Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יצאה לי להוסיף (טעות של מתחילים) מים רגילים למערכת הקירור. השבוע ראיתי כי נוזל הקירור בסיטרואן סקסו שלי מזכיר קצת בוץ חום, לכן מיהרתי להחליף נוזל קירור במוסך. המוסך רוקן מערכת קירור, עשה שטיפה (אני חושב שבמים), בדק מערכת קירור בלחץ, ושמו נוזל של GM , 50\50 (סכ"ה 290 ש"ח)

בכל אופן, בדקתי שוב את נוזל הקירור, והוא עדיין מאוד חום, ודי בוצי :-(. האם יכול להיות שלא החליפו לי נוזל, או שהנוזל מהר מאוד ספח עליו את החלודה וכו'...

מה דעתכם?

תודה

פורסם

תבדוק אם יש לך נזילת שמן בין הבלוק לראש בפינה השמאלית כשאתה מול המנוע.

אם כן, יכול להיות שמה שאתה רואה במים זה שמן, בדרך כלל שתי התופעות מתחילות ביחד במנוע הזה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

קיימים מנונים לרדיאטורים שיש להם מתקן לשטיפה יסודית של כל המערכת כולל בלוק מנוע !, עשה שטיפות עד לקבלת נוזל קירור נקי ובגוון הנוזל החדש !, פעולה זו תשמור על חיי המנוע ותמנע תקלות (איכולים וחימום מנוע)

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

באמת יש נזילת שמן (מאוד מאוד קלה) במנוע, ראו צילומים. מה דעתכם צריך להחליף שוב נוזל קירור ולבצע שטיפה יותר טובה, או שחבל על ההשקעה כי במילא נוזל חדש יתלכלך שוב...

תודה

nimrodc2008_03_13_15'05'13_b.jpg

nimrodc2008_03_13_15'05'19_b.jpg

nimrodc2008_03_13_15'05'17_b.jpg

פורסם

צר לי לאכזב אותך, אבל אני עברתי בדיוק את אותה הבעיה , וגם בחור בשם אורן מהפורום, IGI2000 .

ברגע שמתחילה נזילה בין הראש לבלוק בפינה שצילמת, יש גם מעבר קל של שמן למים, ועם הזמן זה הופך למעבר גדול של שמן למים, עד אשר חייבים לפרק ראש מנוע, ולהחליף אטם ראש.

אני נסעתי כמה חודשים וקרוב ל 10000 ק"מ עם הבעיה, ו"סבלתי" את הבעיה של הנזילה החיצונית של שמן שטפטף על הכביש, אבל כאשר היה כבר הרבה שמן במים, לא היה מנוס מלפרק ראש.

אין מה לעשות זה המנוע, ולא סתם ניחשתי שיש לך נזילה בדיוק במקום הזה!

כמה ק"מ עשה המנוע? אטם ראש מקורי?

פורסם

תודה עמית, קראתי את השרשור ששלחת.

המכונית עברה כבר 202 אלף ק"מ. ואני לא יודע עם האטם בין ראש מנוע לבלוק מנוע הוא מקורי (רכב יד 2), אני ינסה לברר זאת. בכל אופן, הנזילה היא די קטנה. האם יש למהר לבצע החלפה של אטם בין הראש לבלוק, או שאפשר לחכות עם זה (הנזק היותר משמעותי הוא אולי מעבר אפשרי בין שמן מנוע לנוזל קירור). ואם לחכות אז עד מתי, פחות או יותר?

אגב, המכונית נוסעת יפה מאוד עם יחס 1:15 ואף יותר. אולם, לאחרונה קצת יותר קשה בעליות (עליות שאני מכיר והצלחתי לעלות בהילוך 5 כעת אני צריך להוריד הילוך...).

פורסם

גם אני חשבתי למשוך את זה ולנסוע רגוע ככל שניתן ע"מ לא להחמיר את הנזילה- זה לא עזר, וכמויות גדולות של שמן הצטברו במיכל העיבוי שלי, בדיוק בשבוע שהייתי חייב את הרכב, ולכן לא ביצעתי את שיפוץ הראש בעצמי כמתוכנן,אלא פניתי לחאפר שהרס לי את הראש, והרכיב לי לבסוף ראש אחר, המנוע לא עובד יפה כמו פעם.

יש טפטוף של שמן על הכביש? שים אצבע על רצועת אלטרנטור ותראה אם היא לא ספוגה בשמן.

לפי מה שראיתי, אין לך מיכל עיבוי, לכן יותר קשה לך לראות עד כמה המצב חמור מבחינת שמן ברדיאטור.

קח בחשבון שאחרי שיפוץ ראש, לוקח הרבה זמן לשטוף את המערכת מהשמן, שיכול לגרום לסתימה של הרדיאטור.

לכן עצתי היא אלייך- גש לבעל מקצוע שיבדוק אם אכן זהו שמן ברדיאטור(אל תסמוך רק על מה שאני אומר לך כי בתמונה לא זיהיתי שמן), ותעשה סקר שוק כדי לברר מקום טוב וזול לטפל בזה , ולא לעשות את זה ברגע האחרון, כי זה יכול לגרום לכך שתתקע בזמן הכי לא מתאים מבחינתך.

אם אתה בטוח שאין הרבה שמן במים, אז אתה יכול להמשיך לנסוע,בינתיים.

תוך כמה זמן מרגע החלפת המים זיהית שוב "בוץ"?

פורסם

שוב תודה. אין טפטוף שמן על הכביש, אף על פי שהאיזור התחתון של המנוע רטוב משמן. רצועת האלטרנטור נקיה לחלוטין משמן.

החלפתי ומלאתי שמן מנוע לפני כחודש וחצי (לפני 1200 ק"מ~) ומד השמן כרגע הוא קצת פחות מחצי, וזה נראה לי תקין.

בכל אופן רציתי לנקות את החלק התחתון של המנוע משמן, כך שאוכל לעקוב יותר טוב על הנזילה שבין ראש לבלוק מנוע. האם כדאי לי לעשות זאת? וכיצד לעשות זאת? (ניירות או מים וסבון? טיפים אחרים?)

בדקתי את נוזל הקירור עם קצות האצבעות והוא היה קצת שמנוני אבל הרבה פחות מהנוזל הקודם. נראה לי שהבעיה העיקרית שיש עדיין חלודה בנוזל הקירור. כבר ביום שהחליפו לי נוזל קירור שמתי לב שהנוזל לא נקי ויש בו הרבה חלודה ("בוץ"). וזה בעצם מה שהיה לי מוזר, ובגלל זה פניתי לפורום. (בפרט שבקשתי מהמוסך לעשות לי שטיפה לפני שמכניסים נוזל קירור חדש).

אני יתחקר את המוסך שלי בעניין השטיפה ומה יצא משם. אגב, איך בעל מקצוע בודק אם יש שמן בנוזל קירור, לפי העין? או שיש להם מכשור לבדוק זאת?

תודה רבה.

פורסם

תראה עם נסיונם של אחרים קשה להתווכח ובקלות שעמית עלה על זה כנראה שהוא צודק.

בכל מקרה לא ברור מההודעות שלך האם נעלם שמן או שלא.

לעיתים כשמערכת הקירור מלוכלכת שטיפה אחת לא עוזרת וצריך לבצע כמה החלפות של נוזל קירור ושטיפות. אם אחרי כמה החלפות ושטיפות נוזל הקירור עדיין יהפוך לבוצי + איבוד שמן כנראה שאכן אטם הראש נפרץ.

• תוכן חדש...