Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה Treble

sparrow
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי בפורום ולא מצאתי

אני יודע מה זה bass זה הבומים של התופים

אבל מה זה עושה כשאני מכוון את הטרבל ?

תודה מראש!

החיים הם כמו מנה פלאפל, איך שלא תשים הטחינה - תמיד ינזל

פורסם

מה זה צלילים גבוהים ?

כמו הקול של הזמר

דבר שני

מה קורה כשאין לי טווטרים ? (יש לי מערכת אורגינלית)

פורסם

כל הצלילים שאתה שומע מתחלקים לתדרים רוב בני האדם מסוגלים לשמוע בין 20הרץ עד 16 או 20 קילוהרץ

בקילו הרץ אני מתכוון ל16000 ו20000 הרץ

ככל שהתדר נמוך יותר הוא יותר "באס" ככל שתדר גבוה יותר הוא יותר "טרבל"

קול אדם משתמש בטווח תדרים גדול מאוד לכן אי אפשר להגיד על קול של אדם שהוא טרבל בלבד

בו נגיד שהוא גם טרבל וגם באס אם אתה מחפש טרבלים מובהקים תוכל למצוא אותם למשל בטראנסים משמע כל ה"צפצופים" שאתה שומע שהם מאוד שונים מה"באס" של הטראנס

ישנו גם טווח מיד אבל לא נכנס אליו לידע כללי תדרי באס ("סאב באס") בדרך כלל נמצאים ב20-150 הרץ. תדרי המיד(כאן אני אכלול מיד באס, מיד ומיד טרבל) הינם מ150 עד 4000 הרץ לערך, ותדרי הטרבל הגבוהים באמת נמתחים מ4000 עד 16000 ואפילו 20000 הרץ למרות שלא משתמשים הרבה בצלילים בתדרים של 16000הרץ ובכלל לא נפוץ להשתמש בצלילים בתדר גבוה מזה.

לשאלתך על מערכת ללא טוויטר - לכל רמקול ברכב ישנו טווח תדרים מיועד -כלומר סאב למשל הסאב נועד לנגן את ה"סאב באס" עכשיו מקדימה ישנם סוגים שונים של רמקולים, ישנם מה שנקרא "full range" אלו רמקולים עם טווח תדרים מאוד רחב במה שנראה כרמקול אחד, מגיעים לתוצאה זו על ידי שילוב מספר רמקולים באחד כלומר יחידת מיד באס, יחידת מיד, טוויטר, וטוויטר שיכול להגיע יותר גבוה מהקודם, שיטה זו נקראת "4way"

היא נקראת ככה בגלל 4 סוגי הרמקולים השונים הנכללים במערכת, ישנם גם מערכות קומפוננט, 2way הם הנפוצות ביותר שהן כוללות רמקול שמנגן מיד באס - וטוויטר שמנגן טרבל עם תעבוד עם מערכת כזו ללא טוויטר, לא תוכל לשמוע את כל הצלילים המוקלטים על המדיה שבה אתה משתמש. במערכת שבה אתה משתמש "אוריגנלית" בדרך כלל בהעדר טוויטר שמים רמקול עם טווח תדרים גבוה יחסית כדי שתוכל להנות ממוזיקה ברמה הבסיסית ביותר. בקיצור אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול,

מקווה שעזרתי.

תום

כל חור שחור בלילה.... גם אגזוז.

פורסם

רמקול בעל מספר אלמנטים עליו הוא לא רמקול פולריינג' אלא רמקול קואקסיילי או טריאקסלי וכו' (מקובל לקרוא לכולם קואקסיילים) שעל ציר הרמקול יש דרייבר נוסף (או נוספים). רמקול פולריינג' הוא דרייבר אחד שמפיק את כל התדרים. תמצא את הדרייברים האלה במוצרי היי אנד ביתיים שלהם גם תכנון מורכב יותר של התיבה.

מבחינת תדרים:

20-80HZ סאב באס.

80-300HZ מידבאס.

300-2000HZ מיד.

2000-22000HZ טוויטר.

כמובן שהתדרים יכולים להשתנות וזה תלוי בדרייברים.

פורסם

עכשיו הכל הרבה יותר ברור

תודה.

בכל זאת השתמשתם במושגים שאני לא מכיר

מה זה דרייבר ?

אבל את העיקר הבנתי

שוב תודה.

פורסם

בקשר לרמקול צודק טעות שלי וגם התדרים - רק לומדים לא לסמוך על הזיכרון, הסתמכתי בהסבר על אתר מהקישוריות שלך שקראתי לפני איזה שבועיים -

http://www.recordingeq.com/EQ/req0400/OctaveEQ.htm

שדרך אגב תודה הקישורים לימדו אותי המון.

אני אפילו אוסיף שאלה -האם ישנו וופר יעודי לתחום המיד-טרבל?

או שהטוויטר מתמודד עם תחום זה ללא בעיה?

פורסם
האם ישנו וופר יעודי לתחום המיד-טרבל?

למיטב ידיעתי בקומפוננט 3 חלקים הרמקול ה"בינוני/אמצעי" מופקד על התחום הנ"ל.

פורסם

לאנזו - אני מודע לקונפיגורציה הזו-

השאלה שלי הגיעה מכיוון של רמקולים קוודאקסלים או קיצר 4 ווי ששם יש שני טוויטרים כשאחד מופקד על התדרים היותר נמוכים של הטרבל ויש עוד אחד שעולה יותר גבוה ממנו

אז רציתי לשאול אם אפשר לקנות וופר יעודי למטרה הזו?

פורסם
לאנזו - אני מודע לקונפיגורציה הזו-

השאלה שלי הגיעה מכיוון של רמקולים קוודאקסלים או קיצר 4 ווי ששם יש שני טוויטרים כשאחד מופקד על התדרים היותר נמוכים של הטרבל ויש עוד אחד שעולה יותר גבוה ממנו

אז רציתי לשאול אם אפשר לקנות וופר יעודי למטרה הזו?

אז אתה רוצה וופר או טוויטר? לא ממש הבנתי אותך. :?:

אולי התכוות לזה:

http://www.morel.co.il/car/components/midrange/frameset.htm

פורסם

זה רמקול יעודי למיד מה שאני מתכוון זה האם יש טוויטר יעודי למיד טרבל

פורסם

במיד טרבל אני מתכוון לאזור ה2-4 קילוהרץ אפילו עד 6

אני מודע לכך שרוב הטוויטרים מסוגלים לנגן את התדרים הללו

אבל רציתי לדעת האם יש טוויטר שמיועד לנגן את התחום הזה

ועושה את זה בצורה יותר טובה מטוויטר שהטווח הזה נכלל בריינ'ג שלו אבל יכול לעלות הרבה יותר גבוה.

• תוכן חדש...