Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב יד ראשונה (של חברה של אישתי) שנת 98 עם 200000 ק"מ מנוע 2.0 ליטר.

מטופל רק במוסך מורשה מאז יומו הראשון. לפני שבועיים יצא מטיפול בעלות 3000 ש"ח

אתמול על כביש מהיר הרכב השמיע קולות מוזרים (לא ממש הצלחתי להבין איזה) וכבה לאחר 20 שניות.

לא נמצאו מיים במנוע!!! כפי הנראה המנוע התחמם.

המוסך (מורשה) טוען ש"הלך מנוע" ניתן להצילו אך בק"מ של הרכב מומלץ להחליף מנוע מיבוא.

המחיר שהוא מבקש פלוס מינוס עשיריה.

המחיר נשמע לי קצת גבוהה. האם תוכלו להמליץ על מוסך טוב ואמין באיזור המרכז? (הרכב כרגע באיזור השרון)

מהו מחיר סביר ומה יש לבצע עם ההחלפה (למשל משאבת מיים? טיימינג? וכד...)

אודה לכם על התייחסותכם.

אבי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

"הלך מנוע"? חבל שההסבר זה לא מרמז מה בדיוק קרה למנוע, יתכן כי רק דרוש לשפץ ראש מנוע ואז העליות יהיו פחותות מאשר החלפת המנוע.

אפשר להתחיל להתקשר לכמה פרוקיות או יבואני מנועים ולברר מחירים, קרוב לוודאי שהמוסך לא יתנגד לבצע רק את העבודה וכך יחסכו פערי התווך.

פורסם

לא ראיתה בזמן הנסיעה שהאוטו התחמם? במידה ותרצה מנוע תתקשר ביום ראשון 0505341351 דני. הבחור מיבא מנועים ומוכר למוסכים תחסוך לפחות את הרווח של המוסך

פורסם

חברים..

הרכב לא שלי! של חברה של אישתי.

לטענתה היא עצרה את הרכב מיד אבל זו לא הנקודה.

הבעל נוסע ברגעים אלו כדי לקבל הבחנה מדויקת יותר "מה הלך במנוע"

האם שווה לשפץ מנוע שעבר 200K ??? לא עדיף מפירוק?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
האם שווה לשפץ מנוע שעבר 200K ???

אם זה ראש, כניראה כן, אם סדק בבלוק אלומיניום אז לא, למרות שגם תלוי עד כמה חמור הסדק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מחיר מטורף ששקול כמעט לרבע ממחיר האוטו.

הייתי ניגש לקבל חוו"ד נוספת .

יכול להיות שהרכב נכבה רק בגלל שהמנוע רתח והיה עיוות בראש המנוע -ניתן לשפץ רק ראש אבל יתכן שבהורדתו יתברר שיש צורך בחצי אוברול כדי שלא תתחיל אחר כך צריכת שמן-בכל זאת הרכב עבר 200K אבל גם חצי אוברול עדיין לא צריך לעבור 4000 ש"ח-זה רק עבודות חוץ.

זה לא כולל פירוק והרכבת מנוע+טיימינג+מחזירי שמן+משאבת מיים שמומלץ להחליף+פירוק וניקוי רדיאטור שמומלץ מאוד להחליף+טרמוסטט.

בקיצור,בסביבות 7000-7500 ש"ח כולל הכל ומעבר לזה נשמע פשוט גניבה אלא אם הלכת למוסך מורשה מאזדה ואז זה סיפור אחר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מסכים ומוסיף:

1. הרכב עבר טיפול גדול מאוד, ייתכן והייתה שמה התעסקות עם מערכת הקירור ובגללה נובעה התקלה במנוע.

2. כמו שכבר אמרו לך - הלך מנוע היא לא ממש אבחנה.

3. אני לא חושב שהחלפת מנוע במוסך מורשה היא הצעד הכי חכם, מוסך מורשה לא יביא לך מנוע יותר טוב ממוסך אחר, בשניהם זה דיי חתול בשק, רק שבמוסך מורשה אתה משלם פי 2. תגיד את זה לחברה של האשה.

פורסם

במידה ויתברר שאין אשמה תורמת למוסך המטפל ברכב אז אני מצטרף להמלצה של רפי לגבי שאפט.

קח בחשבון שקשה מאוד להוכיח אשמה של מוסך בכאלו מקרים.

פורסם

לבעלי הרכב הוצג צינור שנקרע ולמיטב הבנתי מדובר בצינור מיים.

המוסך מצליח להניע את הרכב!

נאמר לבעלי הרכב שחובה להחליף מנוע (למה? אני לא יודע והוא גם לא שאל)

המוסך טוען שעלות המנוע היא כ4500 ש"ח + טיימינג רצועות משאבות שמן ואלמט = 9000 ש"ח כולל מע"מ.

הצעתי לבעל הרכב לקבל הצעות מחיר נוספות.

בעל הרכב מטפל שנים רבות ברכבו השני במוסך רביע בכפר-סבא (מכירים???) הוא טוען שמדובר במוסכניק אמין וכפי הנראה הוא יגרור את הרכב לשם לקבלת חוות דעת נוספת.

פורסם

יש כאן קייס חזק נגד המוסך ואם לבעלי הרכב יש זמן ועצבים הם יוכלו לקבל את החלפת המנוע או תיקונו ע"ח המוסך.

צינור מים לא נקרא בין לילה, הבלאי לצנרת מערכת הקירור מתמשך לאורך זמן רב וחלק ממטרת הטיפול התקופתי שהרכב עובר הוא לאתר כשלים ופגיעות מסוג כזה ולטפל בהם, לפני שנזקים יגרמו למנוע או לרכב. זה מה שנקרא תחזוקה מונעת ועל זה אתה משלם שאתה מכניס רכב למוסך לטיפול יזום.

לכאורה, המוסך שטיפל ברכב שבועיים לפני המקרה, כשל בזאת שלא איתר צינור במצב רעוע שהולך להקרע ולא החליפו או התריע לבעל הרכב על כך. המוסך היה יכול לחסוך נזק למנוע בעלות של עשרות שקלים.

צילום של הצינור הקרוע יאושש את השערותיי ואם תחליטו לפנות לערוץ תלונה מול המוסך תצרכו להביא שמאי רכב פרטי שיכין דו"ח נזק וממצאים.

פורסם

תודה.

פורסם

עדכון.

לאחר בירורים טלפונים נראה כי הצעת המוסך המורשה גבוהה ב1000 ש"ח מההצעה הזולה ביותר (לאחר הוספת עלויות כגון גרירה נוספת או שינוע המנוע)

לאחר ששוחחתי באופן אישי עם בעל המוסך והתרשמתי מאמינותו ונסיונו הוחלט לבצע את התיקון במוסך המורשה ולהחליף מנוע.

ההחלפה כוללת נוזלים, שמנים, תזמון, משאבת מים וכד... וניקוי מערכת מים עקב חשש לחדירת שמן למים (למרות שהוא טוען שכפי הנראה לא עבר שמן למערכת הקירור).

המוסך הוא עד בכפר סבא, המנוע מיובא דרך "ישראל-יפן" ונקווה שיהיה טוב.

תודה לכולם על העזרה.

פורסם
יש כאן קייס חזק נגד המוסך ואם לבעלי הרכב יש זמן ועצבים הם יוכלו לקבל את החלפת המנוע או תיקונו ע"ח המוסך.

דניאל,

נראה לי שאתה קצת נסחף בנחישות שלך, אעפ"י שעל פני השטח אתה צודק ובמסגרת הטיפול צריך לבדוק את תקינות המערכות הנלוות ברכב, קשה לי לראות את השופט שמרשיעה מוסך ברשלנות שבועיים לאחר הטיפול ברכב בן 10 שנים שעבר 200K ק"מ.

יומיים אחרי הטיפול ברכב בן שנה-שנתיים- סבבה.

במקרה הנ"ל-אני פשוט לא רואה את זה קורה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הודעתי מה-26/11 בשרשור אחר:

ד"א, כאשר יש נזילה חמורה , המים מתרוקנים מהמערכת ואז החיישן חום שמשדר למחוג חום לא טבול במים (הוא מרגיש אויר חם), דבר זה עלול לגרום לזיופים, כך שתראה 90 או 95 מעלות כשבעצם כבר קרה נזק ונשרף אטם ראש. החיישן יודע טוב מאוד למדוד מים חמים אבל עם אויר/קיטור הוא פחות מדויק.

לשם זה היצרנים הוסיפו חיישן "גובה נוזל קירור" שמדליק בד"כ את אותה נורת ביקורת של חום מנוע, כאשר יש איבוד מים חמור. הוא בד"כ נמצא בנק' יחסית גבוהה, כמו למשל מיכל העיבוי, ואם המיכל מתרוקן הוא מיד מדליק נורה , לפני שכל המים ילכו לעזאזל, יחד עם הראש/מנוע.

מבחינתי זה חיישן מציל מנוע (הציל לי אישית כמה מנועים שונים, ברכבים שונים). בדוק אם קיים אצלך חיישן מסוג זה, כי אם קיים כנראה שהוא לא עשה עבודתו, ולא התריע לך על איבוד מים. הם נוטים להתפס מאבנית/בוצה/חלודה/שאר דברים נהדרים שמוצאים דרכם למערכת קירור. במידה וקיים טפל בו או החלף אותו.

היתכן שבמזדה הזו לא קיים חיישן כזה? נראה לי קצת תמוה, ואם היה קיים, איפה הוא נכנס לתמונה פה? לא דלקה נורה?

(דניאל, לא סתם קראתי לחיישן הזה חיישן "מציל מנוע", ייתכן והיה תורם פה רבות ומתריע לפני שהמנוע מת)

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תוכן חדש...