Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
303 הגיע ל-130? אולי בירידה.

בדגמים שהגיעו עד 88', בקו האדום של הסל"ד (2500) האוטובוס נע במהירות של כ-105 קמ"ש. בדגמים המחוזקים שהגיעו החל מ-88', יחס ההעברה בגיר היה ארוך יותר בהילוך האחרון, ולכן באותה מהירות המנוע הסתובב על כ-2000 סל"ד, מה שהוסיף למהירות הסופית עוד כעשרה קמ"ש.

הדגמים שהגיעו החל מ-92' (גיר ZF) כבר היו מצויידים במגביל מהירות אלקטרוני, ולכן שאלת המהירות הסופית כלל אינה רלבנטית, למרות שסביר להניח שהיא היתה יכולה להיות גבוהה יותר, עקב ההילוך השישי שלא היה קיים בתיבה של מרצדס.

אגב, האמבולנס מגניב!

ציינתי בפירוש במישור!!!!

יש מיקרים שנהגים נתפסו עם ה 303 ביותר מ 130

ה 303 עם גיר ZF היו סגורות על 105

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

אכן אסף צודק!

במרצדסים 303 עד שנות 89 היה ניתן להגיע למהיריות גבוהות מאוד.

לי היה מרצדס כזה 43-618-59

דלתות נפתחות פנימה (יתרון שלא צריך כיוון כל פעם וניתן להתחיל בנסיעה לפני סגירת הדלת).

היה ניתן להגיע למהירות של 125 -130 קמ"ש

פעם אחת קרה לי מקרה שפגעתי ביונה עפה,

והחלון הקדמי היתפוצץ מעוצמת המהירות...

ירון מאיר

פורסם
מבחינה פיזיקלית זה לא ייתכן האוטובוס היה מתהפך מיד.

לי זה נראה כמו פוטושופ.

אין סיכוי בעולם שבזווית הזאת האוטובוס לא מתהפך.

זה בהחלט אפשרי , גם במהירות נמוכה ממה שמצינים פה.

חבר הראה לי את עיקבות הטרקטור שלו על קיר במחצבה....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
אכן אסף צודק!

במרצדסים 303 עד שנות 89 היה ניתן להגיע למהיריות גבוהות מאוד.

לי היה מרצדס כזה 43-618-59

דלתות נפתחות פנימה (יתרון שלא צריך כיוון כל פעם וניתן להתחיל בנסיעה לפני סגירת הדלת).

היה ניתן להגיע למהירות של 125 -130 קמ"ש

ירון מאיר

130Km/H is right - when they first arrived there was no limiter, I remember travelling with them. The Scanias were also quick in the beginning... T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

לפני כמה שבועות נסעתי והיה לפני אוטובוס (אני חושב שזה B12) בכיוון מצפון למרכז. מעבר לזה שברמזורים הוא מאיץ לא פחות טוב מפרייבט ממוצע, הוא נסע במהירויות תלת סיפרתית מאוד מכובדות (מה המהירות, לא אגלה לכם, אבל זה היה מהר :twisted:).

גם, לפני כעשור נסעתי באוטובוס מרצדס שאז היה חדש, אם אני לא טועה 0404, ישבתי מקדימה וראיתי ספידומטר תקוע על 125 וטורים על 1500. נסענו בלילה והייה לו אור גבוהה עם תאורה כחולה (אני כימעט בטוח שזה היה קסנון).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

היום קשה מאוד להגיע למהירויות אלו, משתי סיבות עיקריות.

*כל אוטובס חייב במגביל מהירות (בודקים את זה בטסט השנתי)

*כיום באגד יש מערכת נצ"ר (ניהול צי רכב) שנמצאת בתל אביב ,

וכל האוטובוסים של האגודה מחוברים דרך מערכת gps אליה.

כל אוטובוס אשר עובר את המהירות של 105 קמ"ש למשך יותר מ10 שניות נשלח דו"ח משמעתי לנהג.

ירון מאיר

פורסם

אני זוכר מטיול בית הספר, שמן הסתם היה לפני משהו כמו 15-16 שנה, נסענו עם מאן "חללית", ונהג צעיר ונחמד- אז, אני, בתור מי שישב מאחוריו חלק מהזמן, כמעט מוכן להשבע, שנסענו בכביש הערבה בסביבות 160 חלק מהזמן!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אחחח, היו זמנים......

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

סרטון תדמית - 100 שנים למפעל האוטובוסים של מרצדס במנהיים, באדיבות ירון מאיר.

http://www.youtube.com/watch?v=yW9wDZlQlDk דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

נצפה היום כשנסעתי לבקר את הפחח שלי בכפר מסחה, אין לי שמץ איזה אוטובוס זה... (אולי ניאופלן?)

מה שכן, הוא היה תקוע ה-מ-ו-ן זמן. (איכות התמונות של הסלולרי :?)

DSC00026.jpg

DSC00027.jpg

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

מעניין, האם עדיין נשארו אצלם (בשטחים) 0303 מדור ראשון, עם מזגנים על התחת?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

תודה, אני אשמח לראות!8)

• תוכן חדש...