Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא מכיר את הרכיבים הספציפיים שמסתובבים היום בשוק, ולכן הייתי שמח לקבל עזרה עם מציאת רכיבים שיודעים לקבל מתח אוטומטיבי, נגיד עד 16 וולט.

1. מגבר אופרטיבי.

2. ספק אנלוגי פשוט שמקבל עד 16 וולט ונותן חמישה וולט מיוצבים.

3. טרנזיסטור MOSFET שיקבל 0 וולט או 12-14.5 וולט ויתן לי להעביר דרכו זרם פיקוד של ממסר אוטומטיבי סטנדרטי.

תודה.

1. http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/opa551.pdf

2. LM7805 (שים לב שאם הזרם גבוה אתה חייב גוף קירור אחרת זה ישרף)

3. http://www.ortodoxism.ro/datasheets2/4/08c63s6r6ersq5r54yufld16xhwy.pdf

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה באמת חושב שתוכל למצוא/לרכוש יחידה אחת או אפילו 10 יחידות של MOSFET באריזה SMT ?

צריך כישורי הלחמה+ציוד הלחמה מתאים להלחמת רכיבי התקנת משטח.

איזה כייף לי :)

פורסם
צריך כישורי הלחמה+ציוד הלחמה מתאים להלחמת רכיבי התקנת משטח.

דווקא יצא לי להחליף לא מעט כאלה באמצעים סטנדרטיים. אפילו FPGAים עם 100 רגליים וPITCH של פחות ממ"מ (כל הרכיב הוא פחות מ18X18 מ"מ) , רק שבשביל לפרק אחד כזה באמת צריך משפך מיוחד שיתעל אליו את החום וBLOWER.

פורסם

חנן, מצורף מעגל פשוט שתיכננתי לשביעות רצונו של סרג'י.

המעגל עובד מצויין אבל הטרנזיסטור BC 558 מתחמם מאוד ועלול להשרף במידה והסליל של הממסר שאתה מתכוון להשתמש בו צורך יותר מ-50 מיליאמפר.

אני השתמשתי בממסר של HELLA עם סליל בעל התנגדות של 85 אוהם וצריכת הזרם של הממסר היא 140 מילאמפר.

אני השתמשתי במעגל שבניתי בממסר C.O.

עגל הפעלה אוטומטי לעומסים.jpg

פורסם

חנן, היום בדקתי את המעגל שתכננתי והגעתי למסקנה שיש לשנות את נגד R1 ל-47K.

כאשר מתח על פני הדקי המצבר (במקרה שלי את הזנת המתח למעגל לקחתי משקע המצית) עולה מעל ל-13.5 וולט (טעינה) האורות נדלקים וכאשר המתח יורד מתחת ל-13.5 וולט האורות כבים.

חיברתי את המעגל לאורות הרכב שלי (GOLF 5) והוא עובד תקין.

פורסם

כל הכבוד על התכנון מרק!

אם יום אחד ישעמם לי מהפרויקטים הרגילים שיש לי לעשות ברכב אני בהחלט אגש לבנות מעגל כזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...