Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שראינו את סקודה מתכוננת לאליפות הראלי של ה-S 2000 עם הפאביה החדשה ואחרי ששמענו על הצהרת כוונות כזו גם מקבוצת סוזוקי, שמתכוונת להכין מכונית לקטגורייה הזו במקביל למכונית ה-WRC החדשה שלה, עוד יצרנים הודיעו כי הם חושבים ברצינות על האליפות הפופולארית הזו שהולכת ופורחת, כך מסתמן לפחות.

פיאט ופיג'ו כבר שם באופן רישמי ועכשיו גם טויוטה החלו להכין מכונית ופולקסווגן החלו לבחון את הפולו החדשה במטרה להיכנס גם כן לסידרה הזו.

טויוטה החליטו לשנות את המותג שלהם ובמקום לבנות את המכונית על הבסיס של הקורולה הפופולארית והמוכרת, הם הולכים על בסיס של האסוס החדשה וגירסת הראלי הזו תיבנה על סמך דגם שמיוצר ונבנה באוסטרליה .

חוקי הראלי באוסטרליה מעט שונים ודגמי הקורולה למעשה כבר מוכנים ל-IRC , כפי שראינו כבר את אליסטר מקריי משתמש במכונית הזו בשנה שעברה בראלי הבריטי של אליפות העולם. עכשיו חושבים בטויוטה להכניס את המכונית תחת שם הקבוצה באופן רישמי ולהתחרות ב-IRC , הצביעה של המכונית כבר נקבעה, היא תהיה זהה לצביעה של קבוצת הפורמולה-1, בואו רק נקווה שהתוצאות לא יהיו אותו הדבר...

toyotaauriss20002.jpg

פולקסווגן החלו לבחון את הפולו S2000, בינתיים תחת קבוצה בלגית של יבואן-פולקסווגן כאשר ההגה נמצא בידיים של הנהג המנוסה לארי קולס.

המכונית תיבחן ותתחרה בשלב הראשון באליפות בלגיה ויתכן שגם באליפות אירופה ובשלב מאוחר יותר תוכנס כנראה לאליפות העולם.

a9285f111d0617a1d62c9d2f4a8cd7f0.jpg

ובמקביל לכל החדשות הללו, הודיעו מארגני האליפות כי החל מעונת 2008 ,המתחילה בחודש אפריל, תיפתח קטגורייה

מיוחדת באליפות הזו גם למכוניות בעלות הנעה-קידמית בלבד.

כבר בשנה שעברה התחרו מספר משתתפים עם מכוניות הנעה קידמית באליפות ואף השיגו תוצאות טובות בעיקר במרוצי האספלט. המכוניות בשנה שעברה היו בעיקר רנו קליאו, הונדה סיוביק טייפ-R וסיטרואן C2 והשנה החליטו המארגנים לכלול באופן רישמי קטגורייה למכוניות אלו בכדי למשוך עוד משתתפים לאליפות ובכדי לתגמל את אלו שכבר מתחרים.

למי שלא יודע העונה תתחיל בטורקיה בתחילת אפריל, לאחר שראלי סאפארי בקניה בוטל בגלל המצב הבטחוני בקניה.

הראלי הטורקי יערך מסביב לאיסטנבול.

לאליפות עצמה ישנם עשרה מרוצים כשרק 7 התוצאות הטובות ביותר נכללות לחישוב הניקוד .

עיקר המאבקים בשנה שעברה היו בין פיג'ו,שזכו באליפות עם ה-207 S2000 לבין פיאט עם הפונטו אבארט.

יורוספורט הינה אחד מהשותפים בארגון האליפות הזו, ממש כמו ב-WTCC ומרוצי הראלי משודרים בערוץ, קטעים מסויימים אף משודרים בשידור ישיר.

תהנו

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

לא כל דבר אתה חייב להבין...:lol:

מכוניות S2000 יכולות להשתמש בהנעה כפולה מיצור סדרתי בעוד WRC חייבות להשתמש בהנעה כפולה מתוצרת עצמית.

הרעיון שמאחורי הקמת הסדרה היה לייצר אופציה נוספת ואולי מעניינת יותר מאשר ה-WRC.

בעיקרון המנועים עובדים בטורים מאד גבוהים רוב הזמן והצלילים שהם עושים...תאווה לאוזניים .

בנוסף - אסור לשכוח שבסדרה לוקחות חלק שווה בשווה מכוניות מקבוצה-N מה שיוצר תחרות מעניינת בין ה-S2000 לאימפרזה/אבו השונות וגם למכוניות ה-2WD .

דובי

פורסם

למה יש הבדל במערכות ההנעה?

האם זו הגבלה של הקטגוריה? אם כן זה מונע מיצרניות שאין להם רכבים סדרתיים להשתתף.

זה נראה לי משהו מוזר, אם הרכבים עולים בערך אותו הדבר ונוסעים בערך אותו הדבר, אז למה לפצל כוחות!!??

מה הם לוקחים דוגמא מהראלי הישראלי? לוקחים 15 קבוצות שישנן בקושי ומפצלים אותם לשניים?

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

דובי אתה מסבך את העניינים

לפיגו אין מערכת כפולה מיצור סדרתי לכן ההסבר שלך אינו נכון (לגבי ההנעה)

מי אמר שמכונית S2000 זולה יותר?

היא זולה ממכונית WRC אך יקרה יותר מגרופN

העניין הוא שווק

כמעט כל היצרנים האירופאים מייצרים עכשיו מכוניות לIRC וסוף סוף אפשר יהיה לראות תחרות (בו אני כבר משוכנע מי ינצח)

לבין ה"שעמום" פורד = סיטרואן בWRC.

S2000 207 לנשום עמוק 270000 יורו ד"א אתה חייב לקנות את הרכב עם מגוון חלקי חילוף,קורס הדרכה במכונאות מירוץ,דיאגנוסטיקה,ומחשבי בקרה, כלול במחיר.

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

אם אני לא טועה אז מכונית WRC עולה סביב ה500,000 אירו, כך שזה יוצא מעט יותר מחצי!

זה אומנם לא פותח את הדלת בשבילי אבל לקבוצות פרטיות יהיה מעט יותר קל להכנס, וגם ליצרנים אגב.

משהו יודע מה ההגבלות מהם ההבדלים ולמה הרכבים יוצאים זולים יותר?

והכי חשוב! מה יותר מהיר? IRC2000 או WRC 2L טורבו

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

דני

הכוונה היא שפיג'ו או כל יצרן אחר , גם אם אין לו מכונית עם מערכת הנעה כפולה רוכש כזו מחברה שמייצרת את זה ואילו ב-WRC הם מייצרים זאת בעצמם.

נקודה שצריך לבדוק - עד כמה שאני זוכר כמעט כל מכוניות ה-S2000 משתמשות במערכת הנעה זהה .

לגבי ההבדלים במהירות - בזמנו בתקופת ה-KIT CARS הנהדרות הן אכן היו אופציה ראויה ל-WRC ואף הקסארה KIT CAR נתנה בראש למכוניות ה-WRC.

היום המצב לא זהה ומכוניות ה-WRC יותר מהירות, למרות שעל אספלט אני לא בטוח שיש הבדלים גדולים.

דובי

פורסם

ההבדל במכוניות הקיט קאר לבין הWRC דאז היה הבדל של כ"ס למשקל,וכמובן הנעה קדמית מול 4X4

ההבדלים ביניהם דאז(לא לשכוח שאנחנו מדברים על וורסיות ראשונות של סוף שנות ה90) התגמדו באספלט,ומדובר רק על הקסארה קיט קאר מול טומי מקינן בקטלונייה.

כמובן שבעפר אין ולא היה להם שום סיכוי.

לIRC אין שום סיכוי לנצח WRC מבחינת הרכב אולי לגנוב ניצחון פה ושם לעומת זאת גרופ N עשוי להמצא בצרה.

בכל מקרה אם יתאחדו אליפויות היצרנים בWRC נזכה לעונות מרהיבות של ראלי.

דובי

אין שום חוק שמגביל יצרן רכב מירוץ אם להרכיב מתוצרתו מערכת הנעה או לרכוש אותה.

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

כמה חוקים שקיימים בS2000 (המכונית המדוברת שמשתפת בIRC):

1. כל מערכות ההינע ותיבות ההילוכים יוצרו תחילה ע"י חברת סדב הצרפתית. כיום ישנן עוד שתי חברות שמותרות ע"י הFIA לייצר תיבות הילוכים.

2. מקסימום 280 כ"ס בניגוד ל300 בWRC.

3. חל איסור על דיפרנציאלים אקטיביים

4. כל המכוניות חייבות במתלים מסוג מק'פירסון בלבד (בWRC אפשר להשתמש בסוגים שונים, אבל כולם משתמשים במק'פירסון גם אם ברכב המקורי יש תצורה אחרת - בפוקוס ובאימפרזה החדשה מאחורה למשל, בPWRC חייב ליהיות כמו במקורי).

5. איסור על כל עזר נהיגה אלקטרוני (בWRC מותר למיטב ידיעתי).

6. מנועים אטמוספריים בלבד.

7. המכוניות חייבות ליהיות מוצעות למכירה במחיר גג של 168000 יורו (ע"פי ויקי).

8. יחס דחיסה מירבי 1:13

9. תקרת סל"ד 8500.

פורסם
בWRC אפשר להשתמש בסוגים שונים, אבל כולם משתמשים במק'פירסון גם אם ברכב המקורי יש תצורה אחרת - בפוקוס ובאימפרזה החדשה מאחורה למשל

למיטב ידעתי זה לא מדוייק, ברוב מכוניות ה- WRC המתלה הקידמי הוא באמת מקפירסון טהור, אבל האחורי הוא רב-חיבורי שמבוסס בעיקר על תצורת שתי זרועות חצי-עוקבות (dual semi-trailing arms) והבולם מחובר בדומה לתצורת מקפירסון.

שבת שלום,

אסף

פורסם
למיטב ידעתי זה לא מדוייק, ברוב מכוניות ה- WRC המתלה הקידמי הוא באמת מקפירסון טהור, אבל האחורי הוא רב-חיבורי שמבוסס בעיקר על תצורת שתי זרועות חצי-עוקבות (dual semi-trailing arms) והבולם מחובר בדומה לתצורת מקפירסון.

שבת שלום,

אסף

כנס ללינק הבא:

http://www.supercars.net/Search2?INPUT=wrc&searchType=cars

לכל המכוניות מופיע במפרט מקפירסון מאחורה.

פורסם
כנס ללינק הבא:

http://www.supercars.net/Search2?INPUT=wrc&searchType=cars

לכל המכוניות מופיע במפרט מקפירסון מאחורה.

יכול להיות שאני טועה, אבל לא נראה לי. כודם כל זה שמשהו כתוב לא הופך אותו לנכון.

אני באופן אישי מאוד מתעניין בנושא של מתלים ותמיד בדיווחים של יורוספורט אני מנסה לראות כמה שיותר פרטים במכוניות כשהן נכנסות לסרוויס, לפי מה שראיתי בעיקר בסובארו (שם יש הכי הרבה תיקונים :twisted:) המתלה האחורי הוא רב חיבורי ומורכב ממספר רב של זרועות (5 או 6 להערכתי). חיפשתי תמונות של מוכוניות WRC הפוכות כדי להוכיח את טענתי אבל מצאתי רק אחת, של הנינג סולברג בפוקוס 2007, בתמונה רואים בבירור את המשולשים הקידמיים שהם כאמור חלק ממתלה המקפירסון, אבל מאחור ניתן לראות זרוע בודדת בניצב לגלגל, אם טענתך נכונה דקל רק הבולם והזרוע הנ"ל מחברות את הגלגל לרכב, ולמרות שאני לא מהנדס אבל ברור לי שאם זה היה המצב, במתלה האחורי היה ניתלש אחרי שניים שלושה ק"מ.... (בתמונה אפשר בנוסף לראות גם סוג של יריעת פלסטיק שמשמשת להגנה על המתלה האחורי מפני אבנים, היריעה הזו יושבת על זרוע עוקבת שלא קיימת במתלה מקפירסון).

בנוסף צירפתי תמונות של C4 ופוקוס באוויר שבהן ניתן לראות בברור את הקמבר החיובי המשמעותי שנוצר בפתיחת המתלה הקידמי - אחד מהחסרונות של מתלה מקפירסון הוא שינוי אגרסיבי של זווית הקמבר בתנועה של המתלה. באותן תמונות ניתן לראות שבמתלה האחורי אין שינוי בזווית הקמבר (בפועל יש שינוי קטן של כמה מעלות בודדות) - דבר האופייני למתלה רב חיבורי (ולמתלה דבל A, ולמתלה זרועות עוקבות...).

קצת סטינו מנושא השירשור אבל לא נורא, שבוע טוב

אסף

נ.ב

הוספתי תמונת הדמיה של מתלה מקפירסון

windowslivewriterwrcrallymexico-c3hemming-roll21.jpg

_lp_3506.jpg

347875-1888384-458-238.jpg

858henningSCA_1171785440.jpg

macpherson_img.jpg

• תוכן חדש...