Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה רע בשביט? :

1.אני לא ממציא את הגלגל אני מציע לך לקרא בפורומים בחו"ל בנושא קצת, הארדיסקים של לפטופ שורדים ברכב, ואני אישית מכיר כמה רכבים שנוסעים ככה מספר שנים בלי בעיה, ככה שהנושא הזה לא מטריד אותי, - היחידים שעמידים לחלוטין בפני טלטולים (עד 150G) זה סוליד-סטייט, מדובר בהארדיסקים של ג'יגות בודדות במחירים מטורפים ! לא שווה לדעתי האישית במיוחד ששוב - הארדיסק 2.5 אינץ' עושה ת'עבודה (חוץ מסוליד, יש גם פלאש בתצורת SATA עד 64 ג'יגה של סאנדיסק. זה 1

2. הארד דיסק בתא המטען + סאב וופר בתא המטען = ויברציות מטורפות. דבר איתי אחרי חצי שנה שהמערכת תעבוד.)

2.מקינטוש זה לא מילת קסם, האמן לי אני מכיר טוב מאוד את תחום המק, מקינטוש מבחינת חומרה היום לא חזקים יותר מאף PC מצוי, היתרון היחיד (אתה בטוח שאתה רוצה להיכנס לזה???) שלהם זה מערכת ההפעלה שעובדת על עיקרון פורטבלי (חסר רג'יסטרי) וזה מקנה לה יציבות גבוה, ברגע שאתה מריץ עליו ווינדוס שילמת 8 אלף על מחשב של 1700 - מה החוכמה ואיפה ההגיון ? (זו מלחמה שערה שאין לה תום. בוא לא ניכנס לזה.

חוצמזה, בקשר להשקעה הכלכלית, אתה צודק. שיקול שלך בלבד)

3". המארז נראה פרובזורי לחלוטין! הייתי מציע לעשות מארז אצל מסגר מומחה עם נעילות וחיתוכים יותר מדוייקים. לשים גומיות איטום עבות ולהדק בצורה חזקה. מספיקה שלולית אחת עמוקה מידי או כשל ברדיאטור חימום כדי שהמארז יוצף ו"שלום על ישראל" (כמובן בהנחה שהוא יותקן מתחת למושב)." המארז לא פרוביזורי וזה שהחיתוכים שלו לא הכי מדוייקים מפריע אולי אולי רק בעיין ולא ברמת הפרקטיות שלו !, - הרכיבים מקובעים בצורה מוחלטת ולמעשה הכרטיס PCI הוא הדבר היחיד שדורש קיבוע מיוחד, ואכן קיבל כזה (לא ניתן לראות את זה בתמונות - אבל הוא מקובע ב4 מקומות שונים), (איפה מצאת 4 נקודות קיבוע לכרטיס PCI? בכל מקרה, מבחינת תנאי סביבה, טמפרטורה ולחות, תא המטען הוא לא כמו תא הנוסעים. אלא אם אתה מתכוון לשים הכל באקונוליין)

אין לי מושג על איזה שלולית או רדיאטור חימום אתה מדבר, וגם לא על איזה שלום על ישראל, אם מים יגיעו לגובה בו מותקן המחשב הזה (הוא יהיה מותקן בתא המטען) המחשב זה הדאגה האחרונה שלי שכן כנראה הרכב יוכרז טוטאלוס :-o

אגב, אני מציע לך להיות יותר ערני לרכב שלך אם אתה צריך להגיע למצב של רכב מוצף לחלוטין כדי לגלות שיש לך נזילה ברדיאטור פנימי, (חוויתי על בשרי כבר..)

הערות והארות באדום.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

אני אעצור את הציטוטים ברשותך :)

אני לא אכנס איתך לנושא המק מכיוון שדעתי נחרצת בנושא ולא תוכל לשנותה, כמובן שאני כנראה לא אצליח לשנות את שלך נשאיר את זה ככה,

השיקול הכלכלי ברור לכל, תודה

בקשר לכונן הקשיח, אתה מוזמן להכנס לmp3car.com ולמצא שם עשרות אלפי (ואני לא מגזים) פרוייקטים מבוססים HD 2.5 אינץ' שעובדים שנים, פה בפורום יש לך את focalist שמריץ את זה יותר מ3 שנים, את fireball שהריץ את זה צמוד לסאב במשך יותר מ3 שנים עד מכירת הרכב, ועוד כמה וכמה אנשים שמריצים תצורה זהה

כמו שאמרתי קודם - אני לא ממציא את הגלגל ואני הולך בדרך שעשרות אלפי אנשים בעולם הולכים בה ונהנים ממנה

4 נקודות קיבוע לכרטיס PCI :

כרטיס הPCI הוא מעגל מרובע שמורכב על תומך קידמי ממתכת, התומך בנוי בצורה כזאת שלמטה הוא מושחל לתוך חריץ בפלאטה שעליה מורכב הלוח אם, ולמעלה הוא ננעל עם בורג, למעל קיבעתי אותו לדופן בצורה כזאת שאין לו תנועה לשום כיוון (אחורה קדימה ימינה שמאלה למעלה למטה), ב4 הפינות שלו יש חורים מקדימה הם משמשים לתומך הקידמי, מאחורה הם ריקים בחלק התחתון קיבעתי אותו לפלאטה התחתונה שעליה יושב הלוח אם בצורה כזאת שהוא לא יכול להתרומם, בחלק האחורי שלו למטה קיבעתי אותו עם אזיקון לאחד הברגים שמחזיקים את הלוח אם (בניתי על הבורג ללואה והשחלתי דרכה אזיקון) ואז דרך החור ומתחתי, דבר דומה עשיתי בחלק העליון באלכסון ללמטה, ככה הוא לא יכול לזוז גם בחלק האחורי לא ימינה שמאלה ולא למעלה למטה,

מובן ההסבר ?

יש לי VW GOLF כך שסביבת תא המטען פחות מבודדת מאשר ברכב סדאן רגיל, בכל מקרה כמו שאמרתי קודם ואני חוזר ואומר הפרוייקט נעשה בעשרות אלפי רכבים (תכנס לאתר) ואני לא ממציא את הגלגל, הוא חובר שם בהכל מאוטובוסים מסחריות פרטיות מה שרק תרצה איפה שרק תרצה,

64 ג'יגה של פלאש זה דבר מאוד נחמד אבל נושק לאלף דולר, הרבה יותר ממה שאני מוכן לשלם על זה בהתחשב בעובדה שאני יודע בוודאות שדיסק קשיח סטנדרטי שורד (אגב אצל ליאור - FIREBALL הדיסק הקשיח עבד 3 שנים על 106 מומנמכת מוקשחת והיה בתא מהטען ללא שום בולם זעזועים, התקנה רגילה כמו בבית, והוא מכר את הרכב שהעסק עוד עובד ככה ש....)

פורסם

בגדול ללא נראה לי שזה שווה כל העניין הזה (אם ניקח בחשבון את שעות העבודה החומרים והתוצאה הסופית )

יש מחשבים ניידים בגדלי 6 עד 8 אינטש עם מסך נגיעה מסתובב

הם בעובי של מסך דאבל דין צורכים בקושי 2 או 3 אמפר ואיןצורך בממירי נתח מיקום להתקנה .. פשוט שמים את המחשב עם סקוטש או משהו דומה בתוך מסגרת פלסטיק של דאבל דין והוא גם נשלף.

אני מציע למי שמתעניין להסתכל על הקישור ששמתי לפני כמה הודעות.

לעתיד , פרויקט רציני ומאגניב . כל הכבוד על ההשקעה . וגם לי יש מקלט GPS תוכל להמליץ לי על תוכנה טובה שתרוץ על ויסטה ?

פורסם

ברור לי שאתה לא ממציא את הגלגל.

בכל זאת, אין לי ספק שהפרוייקט מאד מרשים.

עדיין, אני, במקומך, הייתי סוגר את הנקודות הללו.

חוץ מהמקינטוש....

אגב, לגבי הכרטיס, לא היה עדיף לקחת קופסת FW וזהו?

פורסם

FW=FIREWIRE ? או FIREWALL ? :)

בכל מקרה כרטיס מבוסס פיירוויר בהחלט עדיף אך בהתחשב בעובדה שאת הכרטיס קול קיבלתי בחינם מחבר יקר (שקורא את זה עכשיו:)) ולא הייתי צריך להשקיע אז זה מעולה, בכל מקרה כרטיס קול יהיה חייב להיות משהו יקר כי אני רוצה את החיתוכים לבצע עליו ולא דרך המגבר וכו' אז כרטיס בסיסי לא נותן מענה

כל הנקודות שציינת ומבחינתך פתוחות מבחינתי כבר מזמן סגורות, בקשר לאיטום אין שום סיבה בעולם לדרוש איטום במארז מחשב שיש לי 2 מאווררים של 12 סנטימטר שיונקים אוויר כמו בהמות לתוך המארז, מה יעזור האיטום פה בדיוק ?,

נושא ההארד דיסק הוא סגור מבחינתי ואין לי ספק שלא תהיה בעיה (וגם אם כן יש 3 שנים אחריות :))

אני לא מכיר תוכנות שעובדות על ויסטה, זה נושא כאוב גם בחו"ל :) בקשר למחשב טאבלט PC אני לא מתכוון לשים דבר כזה בדש שלי, אני שואף למראה OEM לחלוטין ואין לי עיניין לתקוע טבלט באמצע הדש, אני לא נוסע בניידת וזה לא מסוף :)

פורסם

חבל.. היית שם צ'קלקה כחולה ואנטנה של מונית על הגג....

עריכה: לגבי האיטום, מאווררי 12" בהחלט נותנים אחלה של רוח.. אבל הרעש! בדקת את נושא הרעש?

לגבי המסך, מכיוון שאני עובד בתחום (מולטימדיה ושיט), בדקת את נושא הרזולוציות? ממשק הטאצ'? קאליבריישן? טמפרטורות?

פורסם

רק כדי לחזק את עתיד,

הרד דיסק 2.5 כבר עובד אצלי שנתיים וחצי ללא שום בעיה, בחלק מהזמן עבד עם 2 סאבים של פוקל 13 אינטש ומגבר מתאים.

אם תאטום את המחשב שלך, מים זו הדאגה האחרונה שלך, או אולי הראשונה, כי תצטרך לפחות בקבוק או שניים לכבות את השרפה.

לגבי כרטיס FW, אני ניסיתי בעבר ולמרות שהצפייה היתה לאפס רעשים הופתעתי לגלות שהכרטיס גרם לרעשי אלטרנטור בלתי סבירים (teratec 7.1).

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

"עריכה: לגבי האיטום, מאווררי 12" בהחלט נותנים אחלה של רוח.. אבל הרעש! בדקת את נושא הרעש?

לגבי המסך, מכיוון שאני עובד בתחום (מולטימדיה ושיט), בדקת את נושא הרזולוציות? ממשק הטאצ'? קאליבריישן? טמפרטורות?"

שאתה אומר רעש אתה מתכוון רעש חשמלי או רעש קולי ? כי אם רעש קולי אז גם ככה זה בתא מטען ואין מצב שאני אשמע אותם, אני לא בא מתחום של מולטימדיה אבל אני בא מאוד מתחום המחשוב ומאוורר ככל שיותר גדול יוצר פחות רעש וזה למה ? כי הוא צריך פחות סל"ד כדי לדחוף אותה כמות של אוויר, אם אתה מדבר על רעש חשמלי אז מדובר במנוע חשמלי זהה כמעט לזה שיש במאוורר 8 סנטימטר, בקשר לרעש חשמלי אז שוב, מנוע של מאוורר 12 סנטימטר מסתובב לאט יותר ולכן גם ברמה החשמלית שקט יותר, אי לכך ובהתאם לזאת בשני המיקרים הוא עדיף על מאוורר קטן,

לגבי המסך נכון להיום זה אחד המסכים היותר טובים שקיימים למטרת הCAR-PC בעולם,

הרזולוציה ה"טיבעית" שלו היא 800X3(RGB)X480 מדובר במסך רחב כן ?

תומך ברזולוציה עד 1280x1024

הבהירות שלו היא 300 כאשר בחו"ל מדברים על כך שמ200 ומעלה זה סביר לרכב, 300 זה בין הגבוהים בקטגוריה

ניגודיות : 500:1 שזה נחשב נכון להיום לדעתי הכי גבוה בקטגוריה, מ35 זה יחסית סביר לרכב

הוא עם ציפוי אנטי גלייר שעוזר נגד השתקפויות מיותרות,

הוא שורד בטמפרטורות ממינוס 40, ועד פלוס 90 מעלות, הוא עובד תקין בטמפרטורות של מינוס 30 עד פלוס 85 מעלות

והוא שומר על ביצועים מירביים עד 60 מעלות

הוא בעל תאורת אחורית של LED (שזה יחסית חדיש, ומעולה לרכב)

ובקיצור נכון להיום זה בין המסכים הכי מומלצים בעולם להתקנה ברכב, בנושא הזה לא שיחקתי מתוך הבנה שתמונה חרא תבאס לי את כל הפרוייקט

פורסם

לגבי הרעש, אתה בטח שמת מאווררי נמוכי סל"ד. במארזים תעשייתיים לתת תנאים יש מאווררים שעובדים עד 10000 סל"ד והם מרעישים כמו המחר.

לגבי רעש סטטי, לא בדקתי. יכול להיות שאצלך בגלל הממיר DC לDC אז לא אמורה להיות בעיה עם השינוי מתחים.

לגבי המסך, יש לי מחשב טושיבה בן 8 שיש לו תאורת לד במסך. זה רק אומר שזמנו הוא עלה ימבה כסף.

יש לך SPECS?

פורסם

המאווררים של זלמן עובדים בין 800 סלד ולבין 1600 והם מגיעים עם קונקטור מיוחד (במידה ומחברים אותו הסלד יורד ל800)

בוא נגיד ככה, אמנם הם לא מהשקטים בשוק, אבל אם התרגלתי לישון ליד 2 כאלה אין סיבה שיהיה רעש מהבגאז' של האוטו, מה גם הוא שומע מוזיקה ברכב אז הרעש המינימלי הזה לא יזיז לאף אחד.

פורסם

קח, הינה המפרט

matan20shab - אתה עם הסוויפט השחורה ? נראה לי שדיברנו במפגש אני זה שאמר לך לעבור לניהול הDSP מהHU במקום מהמגברים

בכל מקרה, לדעתי לא תוכל להטמיע מכשיר כמו שהראתה בתוך הדש בצורה מוחלטת כמו OEM, מה גם שצריך להבין כמה דברים בנוגע למכשיר כמו שהראית, מכשיר כזה שיש לו תקלה אתה בבעיה, שלי יש תקלה אני שולף את החלק הספציפי ומחליף באחריות, שדרוגים עולים גרושים כי זה חומרה ביתית שזולה משמעותית מחומרה של לפטופ, והדבר הכי חשוב שחייבים לקחת בחשבון, המסכים שמיועדים מראש להתקנה ברכב שונים מאשר מסכים רגילים הם בעלי ניגודיות גבוה בהרבה, בהירים יותר, ובעלי אנטי גלייר, להבדיל מהרבה לפטופים שמגיעים היום מהחברה עם גלייר על המסך שזה על הפנים לרכב

• תוכן חדש...