Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עדיין מחפש לאשתי משפחתית קומפקטית ידנית.

גולף ידנית לא קל למצוא, בין היתר משום שהן נחטפות, אבל בהחלט יש לא מעט על הכביש ולדעתי לא צריכה להיות בעיית חלפים ו/או מיומנות של המוסך, למשל במקרה של החלפת מצמד.

לעומת זאת, קיימות מכוניות כמו פוקוס דור קודם וקורולה דור קודם (RunX וגם סדאן) שנמכרו בזמנו גם בגירסה ידנית, אבל הן נדירות מאוד.

משתי המכוניות האלה יש כרגע מספר יחידות בודדות שמוצעות למכירה כבר זמן מה.

השאלה היא האם יש סיכון ברכישה של רכב שכזה, מלבד עניין השוק (שלא מאוד מדאיג אותי, כי אני מקווה שיימצאו משוגעים כמוני שירצו דווקא ידני).

האם עלולה להיות בעיית חלפים, או מיומנות של המוסכים (למרות שגיר ידני פשוט יותר)?

פורסם

אני חושב שהסיבה היחידה שהרוב המוחלט של המכוניות שמייובאות הוא אוטומטי, זה עניין הביקוש.

גיר ידני תמיד יהיה עדיף על אוטומט מבחינת עלות(זול יותר), תיקונים ושיפוצים (פשוטים יותר), צריכת דלק (נמוכה יותר).

ה"חיסרון" היחיד הוא התפעול שדורש יותר "פעילות פיזית" (יותר פעולות של יד ימין), וזה כבר נהיה ממש קשה לרוב האנשים (אירוניה).

פורסם

הרנקס עם גיר רגיל נמכרה בד"כ למורים לנהיגה.

הפוקוס הידנית הגיעה בכמויות אפסיות בדגם דור ראשון.

רוב המכוניות עם גיר רגיל עם של VW .

60% מהפולו החדשות הם ידניות, 30% מהגולפים הם ידניות.

בכמיות קטנות יותר ניתן למצוא את רכבי peugeot ו-citroen .

ידני חסכוני יותר בדלק ומספק ביצועים טובים יותר ובעל אמינות טובה יותר עקב הפשטות.

לדעתי, קל יותר למכור רכב ידני כמשומש עקב הנדירות (רכב אחד לעומת 50 אוטומטיות מאותו דגם).

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

שימו לב, מה הוא שאל, ומה עניתם לו.

למעשה, התשובה ברורה.

עם מיומנות של המוסכים אני לא חושב, שתיהיה בעייה, החלפת קלאצ' היא פעולה לא מורכבת מידי, ודומה בכל המכוניות.

לגבי נדירות החלפים - ברור, שגיר ידני לפוקוס מפירוק לא תוכל למצוא, מחשב ניהול מנוע, אם הוא שונה - כנ"ל.

אם ציריות שונות בדגם הידני לעומת הדגם האוטומטי - כנראה שאין בארץ ציריות חליפיות לגירסה הידנית, וזה נכון לגבי שאר החלקים, שיחודיים לגירסה זו.

המכוניות, שאתה מדבר אליהן, יובאו ביבוא הסדיר, ז"א שיבואן חייב לתמוך בהן מבחינת אספקה של חלקי חילוף במשך 7 שנים מיום הפסקת שיווק הדגם, גם אם יש רק 5 יחידות על הכביש.

לדעתי, אין כ"כ ממה לחשוש, גירים ידניים בדרך כלל לא נהרסים (חוץ מכמה דגמים מועדים לפורענות) ורוב המכוניות הידניות יורדות מהכביש עם גיר מקורי, שעדיין תקין.

פורסם

ברכבין כאלו הסיכוי להרס גיר הוא נדיר

כיוון שהן לא שייכות לסגמנט של הספורטיביות-שם רוב הטראומות למיניהן

דבר שני-גיר תמיג אפשר לשפץ(ואף רמוי)

דבר שלישי-לא שווה להסתמך על פירוק מקומי כי אם על ייבוא,ושם בכלל אין בעיה...

אקיצר-לך על זה

פורסם

סתם טיפ בנוגע לחיפוש הגולף הידנית:

אם אישתך ואתה מסכימים להתפשר על הגולף ברמת הגימור הבסיסית , ולא על הג'נריישן ,

יהיה הרבה יותר פשוט למצוא גולף ידנית, ואף במחיר מחירון ומטה.

בשאר המקרים : הג'נריישן ידניות - נחטפות מעל המחירון, ובמקרה שהן ייחודיות (3 דלתות למשל) הן נחטפות הרבה מעל המחירון (תאמין לי, מכרתי כזאת בחודש מאי הקודם)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
סתם טיפ בנוגע לחיפוש הגולף הידנית:

אם אישתך ואתה מסכימים להתפשר על הגולף ברמת הגימור הבסיסית , ולא על הג'נריישן ,

יהיה הרבה יותר פשוט למצוא גולף ידנית, ואף במחיר מחירון ומטה.

בשאר המקרים : הג'נריישן ידניות - נחטפות מעל המחירון, ובמקרה שהן ייחודיות (3 דלתות למשל) הן נחטפות הרבה מעל המחירון (תאמין לי, מכרתי כזאת בחודש מאי הקודם)

כרגע אנחנו לא יכולים להיות בררנים, שכן קשה מאוד למצוא גולף ידנית עם קילומטרז' סביר וברגע שנמצא אחת ניקח אותה.

אם לא נמצא גולף/ פוקוס/ קורולה ידנית, נזמין גולף חדשה (120 אלף ש"ח, כעשרת אלפים ש"ח יותר ממחירי משפחתיות קבוצה 2- אבל מצד שני פעם ההפרש בין גולף לאחרות היה גדול יותר).

• תוכן חדש...