Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חום מנוע - סיאט לאון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

רכשתי סיאט לאון שנת 2003 לפני כמה ימים.

הרכב עבר טיפול גדול ב 60K ק"מ ונכון לעכשיו הרכב עבר 72K.

עד כה אני נוהג ברכב כשבוע ימים בערך ולא נתקלתי בשום בעיה של התחממות. אחרי 5 דקות נסיעה לערך הוא מגיע

לקו האמצעי ולא זז משם בכלל עד סיום הנסיעה כך שהמצב נראה לי תקין לחלוטין..

היום להפתעתי גיליתי שהמצב לא כך , עליתי עליה די רצינית למי שמכיר מכביש תל חנן המוביל לאוניברסיטה בחיפה והחלטתי

להריץ קצת את האוטו על טורים גבוהים ולראות איך הוא סוחב. לקראת סיום העליה גיליתי שמד החום יתייצב לו על קו אחד

בלבד מתחת לקו המקסימלי ! חשוב לציין , לא נדלקה שום נורית של אזהרה המעידה על בעייה. פשוט הוא הגיע לתחום

ולא זז משם עד שסיימתי את העליה. אחרי העליה , נסעתי בכביש מישור עוד כמה קמ בודדים בצורה מאוד רגועה על מנת

לקרר קצת את המנוע ואכן הוא יתקרר קצת וירד בקו אחד או שניים אבל לא הגיע לתחום האידיאלי.

דבר נוסף , לא הרחתי ריח חשוד או עשן כלשהו מהמנוע. שמתי לב שהוונטה במצב עמידה עבדה.

אשמח לעצות האם כדאי לפנות למוסך או שמנסיונכם ולמי שמכיר את הרכב זו תופעה שיכולה לקרות ואין מה לחשוש.

פשוט לא בא לי לגשת למוסך ושיתחילו "לרכב" על הבעייה ולהוציא ממני כספים סתם.

המון תודה.

Alpine 9855R / Amp - Alpine Mrp-f600

Comp -Hertz Hi Energy / Sub - Image Dynamics IDQ

פורסם

אתה צריך לבדוק את זה יותר לעומק. אם אתה לא רוצה "שירכבו" עליך תבדוק בכמה מקומות.

לדעתי זה יכול להיות יוניט חום מנוע (רוב הסיכויים) או תרמוסטט שלא נפתח (תקוע סגור).

בכול מקרה יותר פרטים לא יזיקו, שראית שהחום עולה לא יצאת לפתוח מכסה מנוע?

פורסם

לא יצאתי לבדוק. הייתי באזור שלא יכולתי לעצור באותה שנייה שראיתי את המד חום עולה. זה מסוכן לעצור שם.

חיכיתי כמה שניות להגיע לאזור שבו אוכל לעצור וכבר החום ירד קצת. אבל מטריד אותי שנורית אזהרה לא נדלקה בכלל.

פשוט אני יודע שישנם רכבים ( ברכב הקודם אופל אסטרה שהיתה לי בעבר ) שהמד חום אינו נשאר במקומו כל הזמן.. מדי

פעם עולה לכיוון המאה מעלות וזה מצב תקין. אני לא יודע איך זה ברכב הזה , אולי גם פה זה עובד ככה.

עוד רעיונות ?

Alpine 9855R / Amp - Alpine Mrp-f600

Comp -Hertz Hi Energy / Sub - Image Dynamics IDQ

פורסם

יותר מסוכן שיילך לך מנוע מאשר שתעצור בשוליים?

בכול הרכבים של הקונצרן אמור להשאר המחוג של החום על 90 כל הנסיעה.

אם הוא עולה מעבר ל-90 אז זה לא תקין בכלל.

לפי התאורים שלך כנראה מדובר ביוניט חום מנוע אבל אי אפשר לבדוק מה התקלה דרך המסך אז אני מציע לך לפנות למוסך בהקדם.

• תוכן חדש...