Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

היום הגיע אלינו מישהו מחברת "קידום" בקשר לפסיכומטרי.

הציעו לנו ללמוד בקיץ פסיכומטרי ב-1500 ש"ח, הם עושים קורס, ספרי לימוד ומגישים אותך.

רציתי לדעת:

1. האם המחיר הזה טוב? אם אני אעשה אחרי צבא, זה יעלה יותר?

2. מהם אחוזי ההצלחה של "קידום" בפסיכומטרי?

3. כדאי לעשות עכשיו או לא?

אני חושב לעשות עכשיו, כדי שאחרי הצבא בעזרת השם, אני ישר אתחיל ללמוד באוניברסיטה/מכללה.

אשמח לעצות מאנשים שניסו ויודעים.

תודה, אמיל.

Kia Sportage, 2014 

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני ביום חמישי מתחיל פסיכומטרי בלחמן.

ממה שהבנתי בתור תלמיד תיכון יש לך הנחה, גם אני י"ב וגם לי זה יעלה בסביבות 1500 וממה ששמעתי בתור בן אדם רגיל אחרי צבא זה עולה בסביבות 4 וחצי ובצבא 900 ש"ח.

פורסם

בצבא זה עולה 1500 ש"ח.

אל תכתוב דברים שאתה לא בטוח בהם.

וכן, שווה לעשות פסיכומטרי בתיכון ולסיים את זה. הכל בתנאי שזה לא מתנגש לך עם הרבה בגרויות.

פורסם

כשאתה חייל ונרשם לקורס אתה מקבל אותו ב1500 ש"ח.

בכל מיני יחידות יש ואוצ'רים למיניהם שנותנים עוד יותר הנחה בהתאם לרמת השירות שלך.

יש קרביים שעושים את הקורס בחינם לגמרי. NO MONEY. אין כסף. בכלל. רק על הבחינה (400 ש"ח).

תומכי לחימה וג'ובניקים משלמים באיזור ה1000 ש"ח.

אם תעשה הרבה אחרי הצבא (יותר מחצי שנה לאחר השירות) ו/או לא במכון שיש לו הסדר עם הצבא, זה יכול להגיע גם ל5, 6 ואפילו 7 אלף ש"ח. (לא כולל עלות הבחינה - 400 ש"ח).

2. קידום נחשבים למכון סבבה. אם כי יש להם מספר תוכניות שונות.

יש להם את הקידום בית-ספר שזה אתה לומד בכיתה רגילה והכל.

יש קידום-אישי שאתה לומד בכיתה יותר קטנה, יותר שעות, יותר תרגולים, יותר הסברים וכן הלאה

ויש תוכנית (חדשה לדעתי) בשם "קידום-700" כיתה מאוד קטנה, מספר תלמידים מצומצם על כל מורה, המון המון המון שעות, המון המון המון תרגולים, המון המון המון חזרות וכן הלאה.. הם מתחייבים שתוציא 700 ומעלה.

אם לא תוציא 700+ אתה זכאי לקורס נוסף במהלך השנה שאחרי הבחינה שלך (אתה לא יכול לגשת לבחינה אחרי זאת שלך, לפחות 2 אחרי) חינם.

3. לדעתי? לא.

אני עשיתי בתיכון עם עוד כמה חברים. כמעט כולם עשו שוב אחרי צבא (ואני מתחיל קורס עוד שבוע).

ינסו להגיד לך שבזמן התיכון זה הרבה יותר קל, החומר של המתמטיקה וכו' וכו' עדיין טרי בראש ובלה בלה בלה.

בתכל'ס? זה, לדעתי, ממש לא נכון. אז אולי החומר טרי לך בראש, אבל הוא לא ממש קשור לבחינה.

קשה ללמוד לפסיכומטרי כשאתה גם לומד בבית ספר ויש לך מבחנים, בחנים, עבודות וכו' בבצפר.

כשאתה לומד לפסיכומטרי אתה צריך לתת הכל במשך כחודשיים. לחרוש לחרוש ולחרוש.

בגדול הכל שאלה של כמה אתה מוכן להשקיע בבצפר.

אני יודע, שמבחינתי, זאת הייתה טעות.

עוד 2 חברים טובים שלי גם מצטערים על זה.

הקורס שאני לקחתי היה שבועיים על החופש הגדול ועוד כחודש וחצי בשעות אחה"צ בתקופת הלימודים.

בתקופת החופש הגדול הייתי בא לשיעורים ומקשיב, מכין קצת שיעורי בית וכו'..

כשהתחילה תקופת הבצפר זה כבר נהיה מדכא.

תחשוב שאתה בא לבית הספר ב8 בבוקר לשיעור, נשאר בבצפר עד 2-3 בהתאם למערכת שלך ואז מתחיל ב4 שיעורי פסיכומטרי (שזה חפירות מטורפות) עד 7-8 בערב.

אישית, יצא לנו מבחנים של הבצפר ממש בשבועיים שלפני המבחן פסיכומטרי וזה היה ממש קשה לתמרן בין השניים עד שהצליחו בסוף לשכנע את ההנהלה

לדחות את המבחנים לאחרי הפסיכומטרי לתלמידים שניגשים לבחינת הפסיכו'.

אישית, אחרי חודש (שבועיים על חופש גדול + שבועיים על בצפר) - בקושי יכלתי ללמוד לפסיכו וזה היה ממש מדכא.

להיות בבית הספר 12 שעות כל יום זה ממש לא כיף (בלשון המעטה), וללמוד 3-4 שעות פעמיים בשבוע אחרי שלמדת 7-8-9 שעות של בצפר זה עוד יותר "לא כיף".

בתכלס, מכל החברים שלי שניגשו דרך הקורס וניגשו גם בסוף הצבא/אחרי הצבא - כולם כולם כולם, קיבלו ציונים טובים יותר אחרי הצבא. ולא ב5-10 נקודות.

(לדוגמא: אחד שקיבל כ-530 בזמן הבצפר קיבל 681 אחרי הצבא.)

כמובן שיש את אלה שמצליחים לשלב את הכל יחד ולחרוש גם ללימודים לבצפר וגם ללימודים של הפסיכו ולקבל 723 בפסיכומטרי (הייתה לי אחת כזאת בכיתה),

אבל אם אתה רוצה גם חיים, במיוחד בשנה האחרונה שלך בבית הספר, אז -אישית- אני מאוד מאוד מאוד לא ממליץ.

** אם הגעת עד כאן, אז דבר ראשון, סליחה על החפירה. :oops: ודבר שני, תחשוב שהחפירה הזאת היא בערך ה3 דקות הראשונות של השיעור פסיכו' הראשון שלך ;) **

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בחלק נכבד מהדברים אני מסכימה עם זה שמעלי.

אם אתה באמת חושב שאתה מסוגל לשלב בין הלימודים לפסיכו - לדעתי זה שווה את זה. אם אתה לא רואה את עצמך נשאר עד 7 בערב בבית הספר יומיים בשבוע (או שלושה, לא זוכרת בדיוק) ומשקיע את הנשמה שלך בלימודים במשך הזמן הזה - תחשוב טוב אם אתה רוצה להשקיע את הכסף הזה.

אני אישית עשיתי בין החופש הגדול של כיתה י"א עד חודש וחצי אחרי תחילת השנה והסתדרתי מצויין - אבל אני לא חושבת שאני מהווה דוגמה מאחר וקיבלתי ציון לא רע יחסית לזה שכמעט ולא למדתי (עשיתי רק מתכונות).

לעומת זאת אחרי הקורס של קידום שהחבר'ה שלי בשכבה עברו יחד אתי - אחוז די גבוה מהם קיבלו 700 ומעלה אבל זה יותר קשור לכמות ההשקעה שלהם בלימודים האלה.

דעתי האישית היא שהקושי של החומר או הטריות שלו בראש היא לא זו שעושה את ההבדל, אלא הצורה שבה אתה מתמודד עם לחץ של זמן.

יוליה

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

אני אישית עשיתי בין החופש הגדול של כיתה י"א עד חודש וחצי אחרי תחילת השנה והסתדרתי מצויין - אבל אני לא חושבת שאני מהווה דוגמה מאחר וקיבלתי ציון לא רע יחסית לזה שכמעט ולא למדתי (עשיתי רק מתכונות).

גם אני עשיתי את הבחינה של תחילת י"ב. לי זה היה מאוד נוח מבחינת הזמנים,

וכמובן שלא עלה בדעתי להרהר אפילו בשביב קלוש של אפשרות

של השתתפות בקורס (קניתי חוברת וחרשתי לבד).

בכל מקרה צריך לחזק היטב את שרירי הישבן ולדעת ללמוד לבד,

גם אם תיקח קורס. רוב החברים שלי לקחו קורס של "קידום"

והתגובות היו חיוביות - בסופו של דבר הם היו מוכנים לכל סוגי השאלות,

כך שזה מאוד מוריד מלחץ הבחינה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אגב - אני נפלתי על מדריך מצויין שידע להעביר את מהות הבחינה כפי שאני רואה אותה ובזכות המיקודים שהוא הביא לי אישית, (בשיחת הסיכום האישי) הצלחתי לחלק את הזמן שלי נכון בין השאלות בבחינה.

פורסם

לא!

פשוט מאוד לא!

עברתי את כל החר* הזה,

ועד כמה שאתה חושב שאתה חכם, או שתצליח לשלב את הכל ביחד (לימודים ופסיכו')

אתה לא תצליח, (אף אחד לא מצליח :-P:wink:)

הציונים בתיכון נמוכים משמעותית מאלו של אחרי צבא וכו'.

(כמובן שיש כמה יוצאי דופן - אולי אתה אחד מהם?)

למרות שהמחיר ניראה לך מאוד נוח ואטראקטיבי, פשוט לא כדאי.

כמו שאמרו חלק מעלי, למרות שיאמרו לך שהחומר טרי בראש, הוא ממש לא קשור לבחינה,

וזה יהיה אפילו קצת קשה לעבור משלוש שאלות לשעתיים (מבחן רגיל במתמטיקה)

ל-25 שאלות ב25 דקות...

בנוסף לכל, אם לא מספיק לך הלחץ שאחרי השביתה,

יהיה לך גם לחץ של הפסיכומטרי.

כל מי שאני מכיר מצטער על זה שהוא/היא עשו פסיכו' בתיכון.

ובקיצור, אני לא ממליץ, אלא אם כן זה בישביל עתודה, שאז אין לך ברירה.

בהצלחה בבחירה,

יבגני.

:mm_yeah:

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם

מניסיון של חבר טוב שלי אני אומר לך שלא כדאי

הוא אחד החכמים בכיתה שלנו והוא עשה את זה כמו שכתבו פה חלק על החופש הגדול והשאר על חשבון הלימודים והוציא בפסיכמוטרי ציון לא טוב

הוא לא מרוצה בכלל ואחרי הצבא הוא רוצה לגשת שוב.

Toyota Yaris TS

פורסם

מצד שני אני יכולה לתת לך חבר טוב שלי שעשה ביחד אתי את הקורס וקיבל 790.

פורסם
כשאתה חייל ונרשם לקורס אתה מקבל אותו ב1500 ש"ח.

בכל מיני יחידות יש ואוצ'רים למיניהם שנותנים עוד יותר הנחה בהתאם לרמת השירות שלך.

יש קרביים שעושים את הקורס בחינם לגמרי. NO MONEY. אין כסף. בכלל. רק על הבחינה (400 ש"ח).

תומכי לחימה וג'ובניקים משלמים באיזור ה1000 ש"ח.

אם תעשה הרבה אחרי הצבא (יותר מחצי שנה לאחר השירות) ו/או לא במכון שיש לו הסדר עם הצבא, זה יכול להגיע גם ל5, 6 ואפילו 7 אלף ש"ח. (לא כולל עלות הבחינה - 400 ש"ח).

2. קידום נחשבים למכון סבבה. אם כי יש להם מספר תוכניות שונות.

יש להם את הקידום בית-ספר שזה אתה לומד בכיתה רגילה והכל.

יש קידום-אישי שאתה לומד בכיתה יותר קטנה, יותר שעות, יותר תרגולים, יותר הסברים וכן הלאה

ויש תוכנית (חדשה לדעתי) בשם "קידום-700" כיתה מאוד קטנה, מספר תלמידים מצומצם על כל מורה, המון המון המון שעות, המון המון המון תרגולים, המון המון המון חזרות וכן הלאה.. הם מתחייבים שתוציא 700 ומעלה.

אם לא תוציא 700+ אתה זכאי לקורס נוסף במהלך השנה שאחרי הבחינה שלך (אתה לא יכול לגשת לבחינה אחרי זאת שלך, לפחות 2 אחרי) חינם.

3. לדעתי? לא.

אני עשיתי בתיכון עם עוד כמה חברים. כמעט כולם עשו שוב אחרי צבא (ואני מתחיל קורס עוד שבוע).

ינסו להגיד לך שבזמן התיכון זה הרבה יותר קל, החומר של המתמטיקה וכו' וכו' עדיין טרי בראש ובלה בלה בלה.

בתכל'ס? זה, לדעתי, ממש לא נכון. אז אולי החומר טרי לך בראש, אבל הוא לא ממש קשור לבחינה.

קשה ללמוד לפסיכומטרי כשאתה גם לומד בבית ספר ויש לך מבחנים, בחנים, עבודות וכו' בצפר.

כשאתה לומד לפסיכומטרי אתה צריך לתת הכל במשך כחודשיים. לחרוש לחרוש ולחרוש.

בגדול הכל שאלה של כמה אתה מוכן להשקיע בבצפר.

אני יודע, שמבחינתי, זאת הייתה טעות.

עוד 2 חברים טובים שלי גם מצטערים על זה.

הקורס שאני לקחתי היה שבועיים על החופש הגדול ועוד כחודש וחצי בשעות אחה"צ בתקופת הלימודים.

בתקופת החופש הגדול הייתי בא לשיעורים ומקשיב, מכין קצת שיעורי בית וכו'..

כשהתחילה תקופת הבצפר זה כבר נהיה מדכא.

תחשוב שאתה בא לבית הספר ב8 בבוקר לשיעור, נשאר בבצפר עד 2-3 בהתאם למערכת שלך ואז מתחיל ב4 שיעורי פסיכומטרי (שזה חפירות מטורפות) עד 7-8 בערב.

אישית, יצא לנו מבחנים של הבצפר ממש בשבועיים שלפני המבחן פסיכומטרי וזה היה ממש קשה לתמרן בין השניים עד שהצליחו בסוף לשכנע את ההנהלה

לדחות את המבחנים לאחרי הפסיכומטרי לתלמידים שניגשים לבחינת הפסיכו'.

אישית, אחרי חודש (שבועיים על חופש גדול + שבועיים על בצפר) - בקושי יכלתי ללמוד לפסיכו וזה היה ממש מדכא.

להיות בבית הספר 12 שעות כל יום זה ממש לא כיף (בלשון המעטה), וללמוד 3-4 שעות פעמיים בשבוע אחרי שלמדת 7-8-9 שעות של בצפר זה עוד יותר "לא כיף".

בתכלס, מכל החברים שלי שניגשו דרך הקורס וניגשו גם בסוף הצבא/אחרי הצבא - כולם כולם כולם, קיבלו ציונים טובים יותר אחרי הצבא. ולא ב5-10 נקודות.

(לדוגמא: אחד שקיבל כ-530 בזמן הבצפר קיבל 681 אחרי הצבא.)

כמובן שיש את אלה שמצליחים לשלב את הכל יחד ולחרוש גם ללימודים לבצפר וגם ללימודים של הפסיכו ולקבל 723 בפסיכומטרי (הייתה לי אחת כזאת בכיתה),

אבל אם אתה רוצה גם חיים, במיוחד בשנה האחרונה שלך בבית הספר, אז -אישית- אני מאוד מאוד מאוד לא ממליץ.

** אם הגעת עד כאן, אז דבר ראשון, סליחה על החפירה. :oops: ודבר שני, תחשוב שהחפירה הזאת היא בערך ה3 דקות הראשונות של השיעור פסיכו' הראשון שלך ;) **

אם פעם אחת כתבת נכון (סימנתי בירוק), הרי שיכולת כל פעם.

200 ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אצלי הוציאו בשכבה, באותה בחינה בסתיו, לאחר קורס (סוף קיץ/במהלך לימודים):

720, 752, 768, 740, 728, 770 ועוד.

כחצי שכבה הייתה מעל ל-700.

אני לא זוכר אם זה שעשה 800 השתתף בקורס.

טוב, נו, הוא באמת היה מיוחד.

אמיתי לחלוטין.

בקיצור, יש כאלה שרק אחרי הצבא מתחילים להפעיל את השכל

(את שרירי הישבן, ליתר דיוק). יש כאלה שלמדו "לדגור" גם קודם.

אני באופן אישי די שמח שנפטרתי מהמתמטיקה כל עוד היא הייתה טרייה במוח.

ולכל אלה שטוענים (בצדק) שהציונים טובים יותר אחרי צבא - זה מוכח באופן מדעי.

במבחנים מהסוג הזה, כמעט תמיד ייצא ציון טוב יותר בבחינה השנייה.

צבא או לא צבא, זה לא משנה ולא קשור. עצם העובדה שנבחנים

בפעם השנייה תבטיח ציון טוב יותר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מנסיון שלי ושל ארבעה חברים, שווה. הקורס (של קידום) היה במשך השבועיים האחרונים של חופשת הקיץ ועוד חודש בערך אחריה, על שנת הלימודים (כמו הרבה מהאנשים כאן). הקורס עצמו עזר לי מאוד, גם מהבחינה שהוא נותן איזו שהיא מסגרת ללימודי הפסיכומטרי (בד"כ יותר קל ללמוד כשיש מסגרת), בגלל שמלמדים אותך איך לפתור סוגי שאלות שונים בדרך הכי מהירה האפשרית, וגם בגלל הסימולציות שמאוד עוזרות לך לדעת במה להתמקד כשאתה לומד למבחן. לא זכור לי שנתקלתי בבעיות מיוחדות עם הלימודים, אבל לימוד לפסיכומטרי בהחלט דורש הרבה זמן.

אם אתה הקורס נופל אחרי הבגרויות, לא צריכה להיות שום בעיה. מצד שני, אם הקורס נופל בזמן הבגרויות, קח בחשבון שהוא דורש הרבה השקעה, ושציוני הבגרויות כנראה יסבלו בגללו, והבגרויות חשובות בדיוק כמו הפסיכומטרי (יש מקומות שיותר).

אין טעם, לדעתי, לקחת את הקורס אם אתה מוגבל בזמן שתוכל להקדיש לו. עדיף לקחת את הקורס כשאתה יודע שתוכל להשקיע בו כמה זמן שתצטרך.

"ai motoare capul doare"

פורסם

ולכל אלה שטוענים (בצדק) שהציונים טובים יותר אחרי צבא - זה מוכח באופן מדעי.

במבחנים מהסוג הזה, כמעט תמיד ייצא ציון טוב יותר בבחינה השנייה.

צבא או לא צבא, זה לא משנה ולא קשור. עצם העובדה שנבחנים

בפעם השנייה תבטיח ציון טוב יותר.

נראה לי שזה יותר קשור לזה שאחרי הצבא משלמים כמה אלפי שקלים לעומת תקופת בית השפר שבה זה מסתכם בפחות מ-2000.

יוליה- שעשתה המווון מבחנים פסיכוטכניים לפני הפסיכומטרי וכנראה זה למה קיבלה ציון טוב.

פורסם

טוב אתם זורקים ציונים מטורפים באוויר כאילו זה קלי קלות להוציא אותם.

חלקכם שכח את היום הראשון בקורס בו מסבירים על פעמון גאוס שמסביר שממוצע הציונים במדינת ישראל הוא על גבול ה-530.

כל מי שכתב פה העיף מספרים כמו 720, 700, 790 כאילו זה לחמניות חמות.

חשוב שהבחור שעושה את הבחינה הזאת בפעם הראשונה לא יחשוב ש-700 ומעלה זה נורמלי ואחרת אתה מפגר טוטלי. לפותח השירשור: תשאף ל-800 עגול אבל אל תשכח שהממוצע הארצי הוא 530 ובמידה ואתה מקבל ציון נמוך מהמספרים שזרקו פה תבין שזה טבעי.

+700 זה ציון מטורף, לא כל אחד יכול להגיע לציון כזה (אני לא נכנס לנושא של האם הבחינה הזאת שווה משהו או אומרת משהו).

עוד משהו ששכתם לעלות בשירשור זה שיש כמה סוגי קורסים החל מהמזורזים ב-1500 ש"ח שגם הלוחמים מקבלים בגרושים או בחינם ועד לקורסים של 6000 וכן כן גם 7000 שקל שבהם היחס אישי, המדידות הם מיום ליום. שווה להשקיע כסף טוב בקורס טוב.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תוכן חדש...