Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

האם יש למישהו ניסיון, או שהוא יודע, כיצד ניתן לשפר מנוע 1.8 (75 כ"ס) של גולף?

הדגם הרלנטי שמעניין אותי הוא ידני, קבריו.

תודה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני יודע איך לשפר.

שים מגדש. בגדישה של 1 באר תקבל בערך 130 כ"ס, אולי 140 עם אינטרקולר וצנרת טובים.

עלות משוערת של 25-30 אלף.

בהצלחה ותעדכן על הפרוייקט. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אתה קונה מנועי 1800 של גולף עם הספקים הרבה יותר גדולים במחירי בדיחה ככה שאין שום סיבה שבעולם לשפר את המנוע הקיים.

1800 8V של GTI (נדמה לי שהוא נקרא PP) עם 115 כ"ס אתה קונה באיזה 1000-1500 ש"ח.

1800 8V G60 (דגם מנוע PG) אתה קונה ב 5000-7000 ש"ח (מנוע קומפלט עם כל ההזרקה) והוא כבר בא עם 160 כ"ס.

1800 16V (דגם מנוע KR) עם 140 כ"ס אתה קונה ב 4000 ש"ח.

1800 20V עם 125 כ"ס אתה קונה באיזה 6000.

1800 20VT עם 150-225 כ"ס אתה קונה החל מ 8000 ש"ח.

אז אתה מבין שלשפר את ה 75 כ"ס שלך זה ממש לא ענייני.

דרך אגב, כמעט את כולם אתה מאשר בלי שום בעיה ברשיון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה, ברשותך אוסיף שאלה.

לאשר ברשיון אפשרי, אבל מה מבחינת ההתקנה? הרי לא כל המנועים הללו הם באותו מבנה/צורה, עם אותן תושבות בדיוק באותו המקום, ומה עם הגיר שאמור להתחבר אליהם? כל גיר מתאים לכל מנוע?

אין לי מושג בנושא, אשמח להסבר קצר מבחינה טכנית כיצד זה נעשה (אין לי כוונה להחליף מנוע או משהו, נטו סקרנות ותהיה).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

התקנה קלה מאוד. את המנוע אתה יכול להביא עם הגיר או לשדך לגיר הקיים.

בכל המנועים הנ"ל, הבלוקים מאותה משפחה והם רק פיתוח אחד של השני (בחלקם הם אפילו זהים לחלוטין).

פורסם

בעיקרון, כן. אבל אם אתה עדיין ללא הרכב, למה לא לקנות ישר את הדגם הרצוי?

קח בחשבון שהמחירים שנקבתי הם מחירים יחסית זולים, צריך סבלנות בשביל למצוא מחירים כאלה.

כמו כן מדובר על מחירים ללא עבודה והתקנה של המנוע וללא כל מיני דברים קטנים מסביב (טיימינג,קלאצ,טיפול מלא) שבד"כ עושים בזמן התקנות כאלה.

אח"כ צריך לשדרג את המכלולים השונים באוטו לתוספת ההספק (במידה והיא מרובה).

אם תעשה את החשבון תגלה שעדיף מראש לקנות את דגמי ה GTI/V6/VR6 וכו'.

פורסם

בגירה , מה לגבי ניהול מנוע? לדומא פותח השירשור הולך על מנוע ה-1.8 טורבו המפורסם הוא יצטרך ניהול מנוע שונה לא כן?

המחירים שציינת לגבי המנוע כוללים טורבו , מערכת הזרקה (שאני מניח שהיא שונה מה-1800 שלו) ?

בקיצור לדעתי זה ממש לא זול כפי שאתה מתאר זאת, ואל תשכח שיש עוד את העבודה הרבה שכרוכה בהחלפת מנוע כזה , התאמות שונות אולי, כל מיני דברים לא צפויים , קלאץ חדש,טיפול למנוע לפני הרכבתו שבד"כ עושים ועוד.

אני משער שלבסוף הפרויקט הזה לא יגמר מתחת ל-20K ש"ח וזה עוד באופטימיות רבה.

פורסם

1800 8V של GTI (נדמה לי שהוא נקרא PP) עם 115 כ"ס אתה קונה באיזה 1000-1500 ש"ח

אני חייב לשאול. המחיר רציני? מנוע כזה בכזה מחיר בדיחה?

פורסם
שים מגדש. בגדישה של 1 באר תקבל בערך 130 כ"ס, אולי 140 עם אינטרקולר וצנרת טובים.עלות משוערת של 25-30 אלף.

.אני משער שלבסוף הפרויקט הזה לא יגמר מתחת ל-20K ש"ח וזה עוד באופטימיות רבה.

פ.911,

בהנחה שאתה צודק( ואתה צודק ) על איזה אופציות מהנ"ל אתה מעדיף לשים את ה 20K שלך?

בהתקנות של 20VT מאוד מומלץ להתקין עם מערכת ניהול חיצונית. עלות שלה כ 5000 ש"ח.

מנוע ב 8K? מערכת ניהול ב 5K? יצא לנו 13K ויש לך עוד 7K (שזה המון) לעבודה, שיפצורים ובלת"מים.

אל תשכח שה 20VT היא באמת הכי יקרה להתקנה, את ה G60 או ה KR מתקינים בעלות הרבה, הרבה יותר נמוכה .

אני חייב לשאול. המחיר רציני? מנוע כזה בכזה מחיר בדיחה?

שבוע הבא אני מוציא את ה P1 שלי מהאוטו. 1800, 8V, מנוע של GTI MK2. אתה מוזמן לרכוש אותו.

רק למען שתבין, אני לא מדבר על מנועים מיבוא עם אחריות אלא על מישהוא כמוני שמוציא מנוע תקין לצורך השתלה, אתה מוזמן לבוא ולבדוק את המנוע כשהוא עדיין באוטו, לנסוע בו, לבדוק קומפרסיה וכו אבל אחריות אין וזאת גם סיבת המחיר הזול.

אני מכיר גם מנוע KR עם 4 קרבורטורים (סולקס) שמוצע למכירה עכשיו במחיר זול מאוד באותה שיטה (הייתה בפורום מכירה מודעה, תחפש אותה) ויש גם עוד KR שמנסים למכור כבר זמן מה ב 2000 ש"ח ,רק שזה מנוע ערום לחלוטין כך שהוא עוזר רק למי שיש כבר כזה מנוע באוטו.

פורסם
בעיקרון, כן. אבל אם אתה עדיין ללא הרכב, למה לא לקנות ישר את הדגם הרצוי?

כי במקרה שלי אין להשיג

קח בחשבון שהמחירים שנקבתי הם מחירים יחסית זולים, צריך סבלנות בשביל למצוא מחירים כאלה.

כמו כן מדובר על מחירים ללא עבודה והתקנה של המנוע וללא כל מיני דברים קטנים מסביב (טיימינג,קלאצ,טיפול מלא) שבד"כ עושים בזמן התקנות כאלה.

אח"כ צריך לשדרג את המכלולים השונים באוטו לתוספת ההספק (במידה והיא מרובה). בוודאי - ברקסים, בולמים, וכו'

אם תעשה את החשבון תגלה שעדיף מראש לקנות את דגמי ה GTI/V6/VR6 וכו'. אבל כאמור אין להשיג בארצנו הקטנטונת

ולכן אני חוזר לשאלה המקורית: אם אינני רוצה להוציא (עוד) 20K ש"ח על רכב פנאי, אלא פחות, האם יש המלצות/ניסיון בנושא?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אז אולי הגיע הזמן שתתן לנו תקציב?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
פ.911,

בהנחה שאתה צודק( ואתה צודק ) על איזה אופציות מהנ"ל אתה מעדיף לשים את ה 20K שלך?

.

אם הייה לי 20K להשקיע על הרכב אז אני מניח שכמעט חצי מזה הייה הולך על התנהגות , מתלים , אנטי רול,מוט מייצב , צמיגים גדולים יותר ואיכותיים יותר , אבל זה כניראה רק אני :-D.

בכל מיקרה התקציב של פותח השירשור הוא בין 5-10 K ככה שזה לא רלוונטי, לדעתי ההצעה הכי טובה היא ההצעה של בגירה למנוע הזה "1800 16V (דגם מנוע KR) עם 140 כ"ס אתה קונה ב 4000 ש"ח."

בהנחה שהוא מוצא מנוע כזה במחיר דומה, סביר להניח שהוא יסיים את הפרוייקט סביב ה-10K .

אפשרות נוספת זה להרכיב מנוע של GTI דור שני שהוא זול משמעותית ולהרכיב לרכב סט בולמים ספורטיבים.

ככה אתה מקבל גם עוד כוח וגם התנהגות.

בכל מיקרה לעבור מ-75 כ"ס למנוע עם 140 זה שיפור מצויין בהתחשב בהשקעה הכספית במקרה הז.

• תוכן חדש...