Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

ראיתם היום את מוסך כלכלה של ידיעות אחרונות? ראיתם את הידיעה על הטיפולים במוסכים?

ראיתם שירושלים היא העיר היקרה ביותר לתיקון כלי רכב? 1200+- ש"ח לתיקון. תעשו 120X38%, ותראו כמה אתם מוסיפים.

מה קורה פה?! למה שאני אשלם עוד 38% על הטיפול? מה נסגר?!

אהה... אופס.. שכחתי:

מה דעתכם על זה?

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

ירושלים אכן יקרה אך לא חסר מקומות שניתן גם לתקן את הרכב בזול גם בעיר הבירה כולל חנויות חלפים בוואדי ג'וז שמוכרים בזול.

כתוב כי העליה במחירים מתבססת מהרבה סיבות שכוללות גם את התקדמות כלי הרכב תסכים איתי שלשפץ קרבורטור או לתקן מערכת הזרקה פשוטה ופרימיטיבית כמו במכוניות של שנות ה 90 או לתקן צינור בלימה שנוזל הרבה יותר זול מהתעסקות עם מערכות הזרקה מתקדמות או מערכות בלימה מתקדמות זאת סתם דוגמא ולכן עלו המחירים.

לא יודע מה זה ה 38% אבל ההבדל בין ירושלים לתל אביב עומד על כ 150 ש"ח שזה לדעתי יותר בגלל עלות חלפים.

ואם תטפל במוסכים מורשים לא נראה לי שיהיה הבדל בכלל.

מה שמדאיג אותי הרבה יותר זה על מה שהם התבססו בסקר כלומר נתונים על משתמשים בכרטיסי אשראי שהוצאו מחברות האשראי ולמרות שבטח לא ציינו שמות עדיין זה חדירה לפרטיות מבחינתי. כי אני לא הסכמתי להשתתף בשום סקר.

אני לא חושב שיש לחברת שאשראי שלי לפרסם את נתוני הצריכה שלי אפילו בעלום שמי. ואני בטוח שהם קיבלו תשלום על זה מחברת הסקרים.

פורסם

ומה אמור להבין מהשירשור זה שלא קרא עיתון היום ?

מה זה ה 38% ? זה האחוז בסקר שירושליים יותר יקרה ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ולמי שאין אינטרנט ?

אפשר לקבל קישור ? :wink:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מה שמדאיג אותי הרבה יותר זה על מה שהם התבססו בסקר כלומר נתונים על משתמשים בכרטיסי אשראי שהוצאו מחברות האשראי ולמרות שבטח לא ציינו שמות עדיין זה חדירה לפרטיות מבחינתי. כי אני לא הסכמתי להשתתף בשום סקר.

אני לא חושב שיש לחברת שאשראי שלי לפרסם את נתוני הצריכה שלי אפילו בעלום שמי. ואני בטוח שהם קיבלו תשלום על זה מחברת הסקרים.

מצטער לאכזב אותך, אבל פרסומי הפילוג קניות שלך (פנאי, מזון וכו') מפורסם במשך שנים.

בנוסף, בטופס עליו אתה חותם כשאתה מזמין את כרטיס האשראי יש סעיף שמרשה להם לאסוף את מידע מהסוג הזה לשימוש עצמי ו/או העברה לגורם שלישי לצורכי מחקר וכו'.

תוספת: לפי הכתבה בYNET, המחקר מבוסס על מידע של חברת גמא.

TO MAKE A LONG STORY SHORT - זה בולש*ט.

חברת גמא היא חברה שאחראית על סליקה של הכרטיס אשראי.

משמע המידע שיש לה הוא לפי נקודות הסליקה שלה בלבד.

זהו לא מדגם מייצג ולא בטיח.. יכול להיות שבירושלים המתקנים שלהם נמצאים במוסכים של מרצדס ובת"א במוסכים של מאזדה ופורד.

מן הסתם העלויות תיקון במוסכים הירושלים של מרצדס יהיו גבוהים יותר מהעלויות במוסך של מאזדה ופורד.

בכל 2007, נערכו בסה"כ 600 אלף סליקות כרטיס אשראי ע"י חברת גמא במוסכים למיניהם.

מה עם אלו ששילמו במזומן (בד"כ סכומים קטנים יותר), אלו ששילמו בצ'קים ? אלו ששילמו בכרטיס אשראי במוסכים שלא עובדים עם גמא?

בקיצר.... שלא יעבדו עליכם!

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
כתוב כי העליה במחירים מתבססת מהרבה סיבות שכוללות גם את התקדמות כלי הרכב תסכים איתי שלשפץ קרבורטור או לתקן מערכת הזרקה פשוטה ופרימיטיבית כמו במכוניות של שנות ה 90 או לתקן צינור בלימה שנוזל הרבה יותר זול מהתעסקות עם מערכות הזרקה מתקדמות או מערכות בלימה מתקדמות זאת סתם דוגמא ולכן עלו המחירים.

נשמע די מגוחך, בעולם המוסיקה ב10 שנים האחרונות התקדמנו מקלטות/ דיסקים לMP3 בגודל אצבע ובמחיר מצחיק, היום אפשר לקנות טלוויזיית LCD באותו מחיר שהיית יכול לקנות לפני 10 שנים טלוויזיה באותו גודל, ווידאו 6 ראשים הכי משוכלל ובמחיר הכי זול היית יכול לקנות ב800 ש"ח והיום יש DVD קורא DVIX ב200 ש"ח, והרשימה עוד נמשכת בהרבה תחומים.

לעומת זאת לפני 10 שנים אפשר היה לקנות מזדה לנטיס עם 100 כ"ס ותיבת 4 הילוכים אוטומטית ב84 אלף ש"ח והיום מזדה 3 עולה 111 עם 105 כ"ס ו..תיבת 4 הילוכים אוטומטית:roll:, המון דוגמאות ניתן לראות במנועי ה8 שסתומים המיושנים של פולקסווגן ופז'ו שיוצרו עד לא מזמן, האימפרזה שפותחה ב92 והחזיקה מעמד 15 שנה עד שהוחלפה בדגם חדש ואני בכלל לא מדבר על הזבל האמריקאי.

אם תשים לב שכיום אתה מקבל מכוניות שמבחינה טכנית לא השתנו הרבה (רובן) אבל אתה משלם עליהן הרבה יותר, כך שכל הדיבורים על התקדמות טכנולוגית שבגללה המחירים עלו זה קישקוש.

פורסם
אם תשים לב שכיום אתה מקבל מכוניות שמבחינה טכנית לא השתנו הרבה (רובן) אבל אתה משלם עליהן הרבה יותר, כך שכל הדיבורים על התקדמות טכנולוגית שבגללה המחירים עלו זה קישקוש.

אין לך מושג על מה אתה מדבר. בעשור+ שעבר מאז אמצע שנות ה-90 הייתה התקדמות טכנולוגית עצומה בתחום הרכב. לא חוכמה לתת דוגמאות למכוניות כמו האימפרזה, שלא השתנתה באופן מאוד משמעותי מאז אותה תקופה. ברוב המכוניות החדשות, גם בסגמנט המשפחתי ואפילו אצל הסופר-מיני, היו שינויים גדולים מאוד בתחכום של המערכות האלקטרוניות, טכנולוגיית המנועים והתיבות וגודל ואיכות הרכיבים. זה מתחיל במערכות ממוחשבות לכמעט כל דבר, כולל מערכות השולטות על כל המאפיינים החשמליים ברכב (גם במכוניות זולות יחסית) וכן מערכות אלקטרוניות לבקרת אקלים, בקרת שיוט, בקרת יציבות וכדומה, והרבה יותר חיישנים מבעבר גם למכוניות שעולות 110000 שקלים כחדשות. זה ממשיך במנועים שקיבלו הזרקה ישירה, תזמון משתנה וכולי, ותיבות מסוגים שונים, עם מוח אלקטרוני ו-5-6 הילוכים - גם במכוניות לא מאוד יקרות. וזה בטח לא נגמר גם בעלייה במחירים של רכיבים עקב גדילת המכוניות בכל מימד - לא רק שנמכרות היום יותר מכוניות גדולות מאי פעם (למשל - המון רכבי שטח וכאילו-שטח) אלא גם במכוניות משפחתיות וקטנות יש היום מערכות בלימה גדולות, צמיגים וג'נטים מגודלים, מתלים מתוחכמים ויקרים ואפילו "סתם" רכיבי פח כמו פגושים ודלתות הם מעוצבים, איכותיים ויקרים יותר מבעבר.

נכון, המחירים עולים גם בגלל אינפלציה, אבל הרבה מאוד בעקבות הצורך בשיפור רמת השירות עקב ההתקדמות הטכנולוגית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני גם חייב להוסיף שרכב זה הרבה יותר מבלוק מנוע, נכון שיש יצרנים שאפילו היום מתבססים על מנועי 8 שסתומים ועל בלוקים של דגמים ישנים אך כל מה שמסביב שונה לחולטין וגם ההתבססות הנ"ל היא בגלל אמינות מוכחת של אותם חלקי יסוד. כמו כן אין להתייחס להספקי המנוע כיום לעומת פעם רוב המנועים היום פשוט מסורסים בגלל תקני הזיהום אויר ולכן מכויילים כך שההספקים נמוכים אפילו נמוכים יותר מפעם.

גם קראתי איפשהו שסובארו החליפה את מנוע ה 1.6 ל 1.5 בגלל שהמנוע הישן לא עמד בתקן זיהום האויר(לא בטוח לגבי מידע זה).

ומי שכותב שעולם הרכב לא התקדם בעשור האחרון פשוט לא מבין כלום.

פורסם

מצטער אבל למי שאין מושג על מה הוא מדבר זה אתה, והנה כמה דוגמאות למכוניות שכן השתנו: עם כל הכבוד לפורשה 911 וב.מ.וו 530 (בלי ציניות), אני לא חושב שההתקדמות והפיתוח שלהן מצדיק עלייה של 100% במחיר לעומת 98', ואני לא חושב שגולף מצדיקה עלייה של 67% ואני בטוח שהרשימה עוד ארוכה. אם יש שינוי אז אתה יכול להיות בטוח שאתה תשלם על כך והרבה

אתה אולי תתפלא, אבל מחשב ששולט על בקרת אקלים, בקרת שיוט ועוד כמה חיישנים לא עולים הרבה, מה שגורם להם להיות יקרים בהתחלה זה עלות הפיתוח חוץ מכך עלות הייצור שלהם היא ממש לא גבוהה. ואולי תסביר לי על המתלים המתוחכמים של פז'ו בימינו לעומת המתלים שלהם משנות ה90, מה כל כך נהדר בהם?

פח ודלתות יותר איכותיים???? אתה בטח צוחק

שוב, כמו שאמרתי, תסתכל בכל תחום אחר חוץ מתחום הרכב ותראה שאתה מקבל מצרים הרבה יותר טובים באותו מחיר, אם לא פחות לעומת לפני 10 שנים. אני לא אומר שאין התקדמות בתחום אני רק אומר או שהיא שולית בחלק מהרכבים או שהיא ממש מתקדמת אבל אז זה מתבטא במחיר.

פורסם

ובחזרה לנושא השרשור...

כן, בוודאי שירושלים יותר יקרה. אולי לא ב-38 אחוז (נשמע מוגזם)

אבל בהפרש לא קטן בהשוואה לדרום תל אביב, נתניה וכו'.

מלבד תחום הרכב, יש עוד כמה תחומים שבשבילם אני פשוט נוסע לת"א -

למשל, רכיבי אלקטרוניקה. המצב בבירה מזעזע מהבחינה הזאת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מה שאתה אומר זה שאת הBMW, ה911 והGOLF עדיין מייצרים באירופה בעוד את (מרבית) רכיבי השמע והתצוגה החדשניים מייצרים בסין, יפן, תאילנד ושאר מדינות המזרח בהן המשכורת הממוצע לעובד היא בערך 100 דולר לחודש.

מה לעשות.. השקל של אמצע שנות ה90 הוא לא השקל של היום.

לא רק המחיר של המכוניות עלה, גם מחיר הלחם, גם מחיר העגבנייה, גם מחירי הדירות וכן הלאה..

פורסם

מה לעשות.. השקל של אמצע שנות ה90 הוא לא השקל של היום. אמת ויציב , אז הוא היה נחות והיום הוא מכובד

לא רק המחיר של המכוניות עלה, גם מחיר הלחם, גם מחיר העגבנייה, גם מחירי הדירות וכן הלאה..

מחירי הסחורות עלו בגלל הסינים בין השאר , כי הביקוש שלהם לכול הסחורות כדי להזיז את הכלכלה שלהם , גרם לעליות האלו , כך שאין שום קשר למחירי המכוניות

מחירי המכוניות האלו (במוו מרצדס ופורשה) עולים גם כי המחיר הוא מדד ליוקרתיות , ובעולם שבו ההפרשים בין עשירים לעניים/מעמד ביניים עולה כול הזמן , אזי סחורות לעשירים צריכים לעלות בקצב יותר מהיר , כדי לבדל את עצמם מה"המון" .

והסופר עשירים גם מתחילים להחזיק עוזרי קניות שיבדקו להם מה לקנות

בברכה יהודה

פורסם

truejoker,

דבר ראשון, זוכר כמה היה היחס שקל/דולר באמצע שנות ה90? אני אזכיר לך.. באיזור ה3.8 שקל לדולר.

אז נכון שגם היום הוא מגיע לרמה הזאת, אבל זה בגלל מיתון חזק בארה"ב שהוריד את ערך הדולר מאוד. לא בגלל שהשקל התחזק.

אם תבדוק את זה מול מטבעות אחרים - היורו עדיין יקר משמעותית מהשקל (כמעט 6 שקל ליורו אחד!). והלירה שטרלינג באיזור ה8 שקל לליש"ט.

אין לי מושג על בסיס מה אתה אומר שהיום הוא מכובד, אבל זה לא בדיוק נכון.

בכל מקרה, השאלה היא מה אתה יכול לעשות עם השקל היום ומה היית יכול לעשות עם השקל אז. לא כמה מכובד הוא.

אם באמצע שנות ה90 היית קונה כיכר לחם ב1.20 ש"ח - היום היא עולה מעל ל3 שקל.

• תוכן חדש...