Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום כאשר נסעתי ברכב נדלקה נורת הABS ולאחר כדקה נדלקה גם נורת הבלמים (בלם יד), כמובן שהבלם יד היה מורד וזה היה לאחר נסיעה של כחצי שעה. עצרתי את הרכב כיביתי אותו והנעתי שוב, שתי הנורות נשארו לדלוק ואחרי כמה שניות נורת הבלמים נכבתה ונורת הABS המשיכה לדלוק.

רק כדי לשפוך אור על המצב, הרכב עבר טיפול 70 אלף לפני חודש והוחלפו רפידות בלם קדמיות, לאחר שהן הוחלפו שמתי לב שהבלמים טיפה חורקים.

כמובן שדבר ראשון מחר על הבוקר הרכב נכנס למוסך אך רציתי לדעת לפני האם יכול להיות שבגלל שהמוסך התעסק בבלמים לפני כחודש שתי הנורות הנ"ל נדלקו?

תודה

פורסם

כאשר נורות הבלם יד נדלקת יחד עם נורת תקלת הABS זה בא ציין שלא רק מערכת הABS מושבתת אלא גם ה EBD שהיא מערכת לחלוקת בלימה בין סרן קדמי ואחורי. מצב זה עלול להיות מסוכן עקב אפשרות לנעילה מוקדמת של הגלגלים האחוריים בזמן בלימה ואיבוד שליטה.

קשה ללא מידע נוסף או בדיקת הרכב עצמו לקשר בין החלפת הרפידות שבוצע לרכב לתקלה, אך אתה בכל מקרה צריך מוסך שיש ברשותו סורק תקלות המתאים לסג הרכב שלך להמשך בדיקות ואבחון.

פורסם

עידכון

נכנסתי היום למוסך והבעיה הייתה שחיישן ABS בגלגל הימני קדמי התקלקל, הראו לי את הבעיה כאשר הרכב היה על ג'ק וראיתי שחוט אחד התחכך בחלק אחר של מערכת ההיגוי (גרמושקה, אם אני אל טועה), נשחק ונקרע.

כמו שהזכרתי כבר הרכב עבר טיפול לפני חודש והוחלפו הרפידות בלם וכאשר אמרתי למכונאי שאולי הכבל נקרע בגלל שנגעו בו כאשר החליפו את הרפידות הוא אמר (כמובן) שאין קשר והכבל עצמו מקובע ולא יכול לזוז בכלל.

האם יכול להיות שאכן בעת החלפת הרפידות החוט הוזז ולאחר כחודש הוא נשחק ונקרע או שהמכונאי צודק בכך שאמר שלא ניתן בכלל להזיז את החוט בעת החלפת רפידות בלם? כי לא נראה לי הגיוני שהחוט יחזיק במצב כזה 7 שנים

ועוד דבר, מחיר החיישן הוא 330 ש"ח, האם זה מחיר סביר לחיישן מקורי?

להלן צירפתי תמונות כאשר בתמונה הימנית ניתן לראות שהחוט נוגע בחלק, ובשמאלית ניתן לראות שיש מרווח.

תודה

תמונה125.jpg

תמונה126.jpg

פורסם

החוט בצד הקרוע רפוי לעומת הצד הלא קרוע ובגלל זה הוא הגיע למצב שהוא נוגע בגומיה של הפעמון ומשתפשף עד כדי שחיקה, השאלה למה הוא רפוי ? - - - אם תשים לב בחלק העליון הוא עובר בתוך גומיה שמקבעת אותו, תשים לב טוב ואתה תראה שיש בחלק העליון פתאום חוט שהוא "חדש" ונקי כזה, (סימני לך את זה בתמונה) לעומת השאר שהוא מיושן, לדעתי (ושוב זאת רק! דעתי) במהלך העבודה האחרונה אחד המכונאים בלי לשים לב מתח טיפה את החוט ו"שלף" אותו החוצה כתוצאה מזה הוא לא היה מתוח למקום שלו השתפשף ונקרע

במצב כזה במידה ויחסיך עם המוסך טובים תנסה להגיע לפשרה במחיר 50\50 או משהו כזה,

אבל שוב בוודאות מתחו את החוט החוצה וזה הסיבה שזה קרה, אני לא מוצא עוד סיטואציה שזה ימתח מלבד בעבודה על מערכת ההיגוי\מתלה\בלימה

תמונה125.jpg

פורסם

נראה שהוא צודק

שים לב לשארית של הגומי החרוך של הכבל של החישן.

זה השתפשף בגומיה.

שאלה: האם ישנה אפשרות לתקן את הכבל בעזרת הלחמה איכותית ושרוול קוויץ ?

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

• תוכן חדש...