Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מוסיקה ואגזוזים...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שהכותרת המחרמנת עשתה את שלה (משכה לכאן כל מיני ידענים) יש לי כמה שאלות(שמופנות רק לבעלי ידע ונסיון אמיתי).

ברכבי (306 XSI ) היה פעם ממיר קטליטי שפורק בידי תאב ביצועים זה או אחר. הממיר, אגב, נמצא בשקית אצלי במחסן.

1.הטסט השנתי מתקרב ואני מודאג. האם ניתן לעבור כך טסט ואם לא מה כדאי לעשות-לשים ממיר חדש או להתקין את הישן + עלויות צפויות.

2. מה ההשפעה על הביצועים, אם בכלל?

3. אני מעוניין להתקין אגזוז לחץ כשהשיקול העיקרי הוא הצליל (בניגוד לרעש). האם ניתן \כדאי להוסיף באותה הזדמנות גם ממיר?

4. איזה אגזוז ספציפי כדאי לשים? הכוונה למשהו ידידותי למדי שלא יעיר את השכנים אבל שיתן את התחושה הנכונה.

תודה, דן 4 .

פורסם

בקשר לאגזוז עם צליל טוב זה סברינג, ותבין את זה גם ככה בלי ממיר יש לך רעש חזק מהרכב שלך אז תעשה חושבים!

פורסם

רואים שיש כאן צורך בהסברים אז הבה נשכיל אותך.

מי שהוריד אצלך את הממיר היה באמת תאב ביצועים כנראה. עכשיו אם אין לך שם ממיר בכלל, זאת אומרת יש פשוט צינור אז אם אתה הולך לטסט מספיק שהם יסתכלו מתחת לאוטו שלך ואתה לא עובר והם מסתכלים אל תדאג.

לקנות ממיר קטליטי חדש והתקנתו יעלו לך בסביבות ה5000 שקל, קצת יקר, אם אתה רוצה לשמור על רמת הביצועים שהגעת אליה בלי הממיר אבל עדיין לעבור טסט אז יש לך שתי אפשרויות:

1. להתקין את הממיר הישן שיש לך ולהעביר דרכו צינור, ככה זה נראה לבוחן של משרד הרישוי כאילו יש לך ממיר כשלמעשה זה רק עבודה בעיניים.

2. אופציה שנייה היא להתקין דוד מעבר, זה הדוד השני מתוך השלושה שיש לך במערכת הפליטה, דוד זה דומה לממיר ואם אתה מתקין אותו במקום הממיר זה גם נראה כאילו יש לך ממיר כשלמעשה אין.

בקשר לאגזוז שלא יעיר את השכנים גם אני הייתי ממליץ לך על סברינג שזה אגזוז מצויין.

אשמח אם תגיד גם בן כמה האוטו יש לך. זה חשוב כי למכוניות שהן בנות יותר מ10 שנים עושים בטסט גם בדיקת זיהום אויר ואם עושים לך בדיקה כזאת בלי ממיר מתפקד ופעיל אתה לא עובר.

תומר.

X כ"ס יפניים = X כ"ס צרפתי כפול 1.5

1.כועס ומנצח, כועס ומנצח - כמו חתול

2.כרגע למדתם שיעור מהיר איך הופכים לימון ללימונדה

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם
לאחר שהכותרת המחרמנת עשתה את שלה (משכה לכאן כל מיני ידענים) יש לי כמה שאלות(שמופנות רק לבעלי ידע ונסיון אמיתי).

ברכבי (306 XSI ) היה פעם ממיר קטליטי שפורק בידי תאב ביצועים זה או אחר. הממיר, אגב, נמצא בשקית אצלי במחסן.

1.הטסט השנתי מתקרב ואני מודאג. האם ניתן לעבור כך טסט ואם לא מה כדאי לעשות-לשים ממיר חדש או להתקין את הישן + עלויות צפויות.

3. אני מעוניין להתקין אגזוז לחץ כשהשיקול העיקרי הוא הצליל (בניגוד לרעש). האם ניתן \כדאי להוסיף באותה הזדמנות גם ממיר?

4. איזה אגזוז ספציפי כדאי לשים? הכוונה למשהו ידידותי למדי שלא יעיר את השכנים אבל שיתן את התחושה הנכונה.תודה, דן 4 .

אנסה לעזור לך -

1. אל תהיה מודאג, אני עברתי כבר כמה וכמה פעמים את ה"טסט" ללא ממיר ואף נעצרתי ע"י ניידת איכות הסביבה הבודקת פליטת גזים ללא שום בעיה. בעיקרון הכל תלוי ברמת המקצועיות והיסודיות של מכון הבדיקה. ישנם מכונים שמקפידים וישנם שלא....

באם תצטרך להתקין ממיר, התקן את הממיר הישן שלך משום שממיר חדש עולה כסף רב.

2. בוודאי שיקפצו הרבה חברים, לדעתי נסיעה בלי ממיר ונסיעה עם ממיר - הכל פסיכולוגי ואותו דבר. (כל עוד לא התקנת צנרת ספורטיבית אמיתית ברכב). כנראה שזה אופנתי לומר ש"אין לי ממיר ובגלל זה האוטו מטוס".

3. מה ההבדל בין צליל לרעש ? גש לחנות האגזוזים הקרובה לביתך ישנם אגזוזים (דודים) מיצור עצמי המתחילים ב- 300 ש"ח, צנרת מייצור עצמי וכו'. מעבר לכך דודים בעלי שם כמו סברינג, רמוס, סופרספרינט וכו' מחירם מתחיל החל מ- 750 ש"ח לאוניברסלי ובסביבות 2,000 ש"ח ספציפי (מדובר רק בדוד, בלי סעפת, צנרת,דה קאט וכו').

4. לי היה (עד שנגנב) סברינג ספציפי ומאוד נהנתי מהרעש העמום; לאחר שנגנב (עם יתר דברי הפליטה) חזרתי למקורי. אין חשש משוטרים, רישוי, ועיניים מקנאות....תענוג

מקווה שעזרתי

בהצלחה.

פורסם

4. איזה אגזוז ספציפי כדאי לשים? הכוונה למשהו ידידותי למדי שלא יעיר את השכנים אבל שיתן את התחושה הנכונה.

תודה, דן 4 .

אני מניח שהממיר הוסר אחרי שהרכב הספיק לבצע נסועה (קילומטרז') רצינית ופירושו של דבר שהממיר שלך כבר עשה את שלו וכרגע הוא מפריע מאד למנוע כי הוא סתום.

בממיר לידיעתך יש חומרים מסרטנים ומאד לא מומלץ לאכסן אותו בביתך.

ממיר חדש עולה למעלה מ 5K לרכב שלך זה להערכתי באזור ה 6K-7K.

ברוב מכוני הרישוי בכלל לא בודקים אם יש או אין ממיר וגם אלה שבודקים לא ממש מבינים אם הדוד שיש לך שם הוא ממיר או משתיק או דמה. המלצתי לך שים דוד (בלון) מעבר במקום שבו היה ממיר. 200 ש"ח עם התקנה אצל המשתיק בחולון .

לגבי בדיקות זיהום אויר חשוב להבין שהתקנים בארץ לא יכולים להיות מחמירים כי אפשר לספור על כף יד אחת את מספר האנשים בארץ שדאגו להחליף ממיר לאחר שזה סיים את חייו.

אם משרד התחבורה יאמץ את התקנים המחמירים ביותר לגבי זיהום אויר הוא יוריד כ-80% מהרכבים שנוסעים בכבישי הארץ וברור לכולם שזה לא לעניין לחייב אנשים להשקיע אלפי שקלים ב"שידרוג" רכבם לכבוד התקן החדש. שלא לדבר על רכבים שאין בהם בכלל ממיר.

שורה תחתונה אין לך מה לדאוג בנושא הממיר לרבים בפורום כבר אין אותו מזמן והם עוברים בדיקות זיהום ללא שום בעיה.

לגבי שאלתך על אגזוז לחץ. אני קודם כל המום שאחרי כ"כ הרבה פעמים שזה נכתב כאן בפורום יש מי שמתעקשים להשתמש במושג השגוי הזה. אין אגזוזי לחץ למנועי ארבע פעימות אתה מתכוון לדוד אחורי פתוח.

חשוב שתבין דבר שרבים כאן בפורום עדיין לא הטמיעו. במערכת פליטה הגזים שיוצאים לא זורמים להם בשלווה בצינור הם יוצאים בלחץ גבוה ובפעימות. אז לכל המומחים בגרוש שחושבים שאין קשר בין דוד אחורי לביצועי מנוע תבינו שיש בעניין פיזיקה שגם אם אינה מובנת לכם מאילו זה לא יעזור לקבור את הראש בחול ולהגיד אם אני לא מבין מה זה גלים עומדים וגלים חוזרים סימן שאין כזה דבר וזה רק המצאה של מוכרי האגזוזים. ההמצאה של מוכרי האגזוזים היא דוקא הסיפור שאתה יכול לקנות דוד מיצור עצמי ב-200 שקל שיעשה את אותה העבודה כמו דוד של 2000 שקל שעבר בדיקות ב-FlowBench.

נכון שללא מערכת פליטה מלאה דוד אחורי לא ייתן שיפור ביצועים משמעותי אבל דוד מיצור עצמי יכל לפגוע בביצועים. ואני כבר לא מדבר על אישורים ממשרד התחבורה שחשוב לכל מי ששם אגזוז לא מקורי.

בקיצור ההמלצה שלי היא אם אתה לא מעוניין להשקיע באגזוז מותאם לרכב כמו סופרספרינט עדיף לא להשקיע בכלל.

• תוכן חדש...