Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ירחק היום ורוכבי הדו"ג יהיו אלה שימלאו את רחובות ת"א.

קודם כל כי לא יהיו מספיק חניות בעיר.

שנית כי כניסה לעיר תעלה עוד יותר מהדלק

ושלישית כי חניה בעיר תעלה יותר משנייהם.

לא לחינם כבר הוגים בעיריית ת"א את הרעיון של אגרת חניה לקטנועים. כשלא יהיו מכוניות שישלמו, צריך בכל זאת מישהו שישלם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
היי, אני רוצה להעיר משהו, בפעם המליוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן ו-3 כבר:

אני שליח, אני נמצא כל היום באיזור ת"א - חולון משעה 8 בבוקר ועד 5 אחר"צ

אני רוכב על סאנינג אטילה שחור שנת 2003 מספר הרישוי 19-270-51 ארגז אפור וקסדה שחורה.

אני רוצה שיקום הגבר שרואה אותי מתפרע.

אני עובד בחברה שמייבאת/משווקת חלקי חילוף לרכב, אני מעביר חבילת לכל המוסכים בת"א כולל מוסכים ידועים בפורום הזה, אני אף פעם לא משתולל, אני לעולם לא לחוץ, אני כמעט לא עולה על מדרכות עם הקטנוע.

למה ? כי יש לי תרבות, יש לי מודעות לכמה שהכלי הזה מסוכן והחיים שלי הרבה יותר חשובים לי מכל הלחצים שיש בעבודה כי יש איזה בן-אמו עם מרצדס S500 בשווי של הבית של ההורים שלי שחייב עכשיו צלחות ברקס, שיעלה על מונית אין לי שום בעיה, אני נוסע כמו בנאדם, אני לא משתולל בשום מצב.

מה אני בא להגיד ?

תפסיקו להכליל !

זה אמנם כמעט נכון, 90% מהשליחים משתוללים, ניתן לראות את זה בכביש, ניתן לראות את זה על הקטנועים (איך שהם שבורים ומכוסחים), ניתן לראות את זה במגרשי המשטרה שמגיעים לשם כל הכלים לאחר תאונה (במקרה יש מגרש כזה מאחורי המחסן של העבודה שלי באזה"ת חולון, לא יעבור חצי שעה שלא יורידו שם עוד קטנוע שרוסק).

אבל עדיין, זה לא אומר שאתם צריכים להעניש אותי, שאני נוסע רגוע והכל, אהה כן וכיסחתי גם מראה לאיזה אוטו פעם בחיים שלי, אין מה לעשות לפעמים הארגז נותן מכה, לא דפקתי גז, עצרתי בצד וסידרנו את הנושא.

אז לא צריך להיות חיות ולהגיד "הלוואי שיכחדו כל הקטנועים", כי מיום ליום אנחנו הופכים לרוב על הכביש, פעם ברמזורים בכניסה למסגר היו עומדים 10 קטנועים, היום כבר אין לכולם מקום בראש הרמזור.

אבל מה ? את הביטוחים ימשיכו לעלות כל שנה ב500 ש"ח, אני אמשיך לחלום על טימקס.

העיקר תהיו בריאים.

לכל אותם החמודים שהולכים לצאת נגדי עכשיו:

אני מרגיש כמו שאתם מרגישים על הטופיק של המעקב ואור ירוק, תנסו להכנס קצת לתוך הראש שלי תפסיקו להיות לבד בעולם.

:mm_yeah:

כרוכב קטנוע, אני מזדהה עם כל מילה שנאמרה פה.

הכל תלוי בגיל הרוכב,ניסיונו על הכביש,והמודעות שלו לחייו ולחיי הסובבים אותו.בד"כ רוב הרוכבים המסכנים את חייהם,וגורמים להוצאת שם רע לכלל הקטנועים,הינם שליחים,בגילאי הטיפש עשרה,אשר מטרתם העיקרית בעבודת השליחותהיא תחושת האנדרלין,והאגו המנופח.

אני יכול לומר לכם ביושר מלא ובכנות מלאה,שבתקופת היותי שליח,הייתי עוצר להולכי רגל בעת חצייתם את המדרכה,דבר שנהגי מכוניות לא חלמו לעשות.

כמו שהזכיר קודמי,הכל תלוי מי הרוכב.גם לי יש טענות קשות כלפי חלק מנהגי הרכבים,אבל לעולם לא הכללתי ולא ייחלתי להכחדתם.

וגם אני כמו כולם ימשיך לחלום על הטימקס בעיצוב הכל כך ספורטיבי של שנת2008 .70,000 ש"ח עולה התענוג:wink:

שי

פורסם

חביבי ה70 אלף זה לא הבעיה, כמו יונדאי גטס מסריחה, עם הרבה יותר כיף ואדרנלין.

הבעיה היא בביטוח, לפני כשנה הזמנתי טימקס, כששמעתי את המחיר של הביטוח ביטלתי את זה והזמנתי ג'וימקס.

המחיר עמד על מעל 12500 ש"ח לשנה, הנני בן 22.

כיום ביטוח לטימקס 2001 על כל נהג מגיל 21 יעלה לי 5200 חובה + 4000 למקיף, זה פשוט מטורף, אני מת לקנות אוטו טוב או אופנוע, אבל המחירים של הביטוח תוקעים אותי עם קטנוע של העבודה.

אני מבטיח לכם שביום שיקחו שקל אחד כאגרה כלשהי מרוכבי קטנוע, אני מפקיד באופן סופי את הרשיון שלי בחזרה למשרד הנהיגה וקונה אופניים, בינכו וכו קשה להתקיים במדינה הזו, אז עכשיו גם אגרה ? לא מספיק פותחים לנו את החור של התחת עם המחירים המפגרים של הביטוח ?

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
המחיר עמד על מעל 12500 ש"ח לשנה, הנני בן 22.

כיום ביטוח לטימקס 2001 על כל נהג מגיל 21 יעלה לי 5200 חובה

אלוהים אדירים-זו העלות של הביטוח בימינו לקטנוע?!

זה פשוט מגוחך.למה אין הנחות נהגים זהירים כמו שעושים לרכב?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אופנועים/קטנועים נמצאים ברמת סיכון גבוה יותר.

מחיר ביטוח חובה:

הנפח לנהד יחיד לכל נהג

עד 50 סמ"ק 2168 2710 ש"ח

51 עד 250 סמ"ק 3284 4101 ש"ח

251 סמ"ק ומעלה 4034 5041 ש"ח

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

ליטל במחירים שנתת הינם לא לנהג צעיר, אלא מעל 24.

אכן כן זה המחירים זה כואב זה עצוב אני כבר לא יודע איך להתמודד עם זה, אוטו אני לא יכול להחזיק בגלל הביטוחים והדלק, קטנוע אני לא יכול להחזיק בגלל הביטוחים, כנראה שמנסים בכל דרך אפשרית לצמצם פקקים, גם אם זה אומר עלויות מופרזות של תחזוקה.

פורסם
ליטל במחירים שנתת הינם לא לנהג צעיר, אלא מעל 24.

אכן כן זה המחירים זה כואב זה עצוב אני כבר לא יודע איך להתמודד עם זה, אוטו אני לא יכול להחזיק בגלל הביטוחים והדלק, קטנוע אני לא יכול להחזיק בגלל הביטוחים, כנראה שמנסים בכל דרך אפשרית לצמצם פקקים, גם אם זה אומר עלויות מופרזות של תחזוקה.

ועוד לנהגי ארצינו הקדושה יש את הרשות המיידית לפתוח את הפה על רוכבי הדו-גלגליים.

אתה עוד עסקת בביטוחים,יש לך מושג כמה עולה טיפולים לטימקס..אתה צריך להיות עו"ד בשביל להחזיק אותו.

לחבר שלי היה טימקס והסיבה שהוא מכר אותה בגלל עלות הטיפולים הגדולה.

גם בקטנועים בנפחים סטנדרטיים הטיפולים לא זולים כלל וכלל,והצרות והבלאי הטבעי,מתחילים בסביבות ה-30,000 ק"מ.

לא פלא שאני רוצה לעבור לרכב.וואלה אם הייתי גר בדרום או בכל חור אחר חוץ מגוש דן הייתי עושה זאת.

שי

ומילה אחרונה לנהגי הפחיות:שאתם רואים אותנו מנתבים בין הנתיבים,פשוט תבינו שבשביל זה, ורק בשביל זה קנינו את הקטנוע, ולא בשביל משהו אחר.אנחנו לא סתם סובלים, בקיץ מהחום,בחורף מהקור והגשם,וגם ממכם,ממש לא.למחיר הזה שאנחנו משלמים יש שם וקוראים לו"ניידות ללא ניסים גם בגוש דן".אז תמשיכו להינות מהמזגן שברכבכם,מהמוזיקה הקולחת לה מגלגל"צ,מהמושב המפנק,מהדיבורית הנחמדה,ומהידיעה שאתם מוגנים מפני איתני הטבע..

אבל אל תקשקשו יותר מדיי.גם ככה דופקים אותנו מכל הכיוונים.

פורסם

היי, לגבי עלות הטיפולים בטימקס: למי שנוסע 5000-7000 בשנה (אני נוסע רק בשבתות, הרכבים שלי והאופנועים עושים כ500 ק"מ בחודש, כל שאר השבוע אני על הקטנוע של העבודה, שעושה 4000 ק"מ לחודש!), זה לא דרסטי בכלל, טיפול גדול פעם בשנתיים, התמורה שהכלי נותן שווה את הכסף, בג'וימקס שהיה לי הטיפולים היו ממש גרושים, טיפול הרצה היה 300 ש"ח בערך, טיפול 3000 היה 150 ש"ח בערך, לא קריטי לגמרי.

לגבי האמינות של הטימקס, הכלים האלו נוסעים 100 אלף ק"מ בלי להניד עפעף במידה וטופלו כראוי ולא שחטו להם את הצורה.

אני עדיין לא יודע מה אני רוצה, באמת שלא, כי הכל כאן נורא קשה, אוטו ישן שהבלאי שלו גבוה אז לא כדאי, אוטו חדש שצריך הלוואה וביטוח מקיף יקר, אז לא כדאי, קטנוע כבר יש לי אני לא צריך עוד אחד, אופנוע זה עוד פעם יקר אז לא כדאי וגם לא אפשרי, אני לא יודע איפה הפשרה כרגע, חוץ מלחסוך.

פורסם
יותר מדי תנאים פתוחים. איך בדיוק ימדדו 20 מטר? מה הכוונה שהמדרכה אינה הומה בני אדם? ואיך להוכח שהרוכב נהג בזהירות או לא?

בשביל זה יש בית משפט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
שייכחדו רק המטורפים.

גילוי נאות:יש לי רישיון לדו"ג.

שייכחדו רק הקטנועים. אני מוכן לסגור על זה.

בעלים של כלים דו גלגליים רציניים כמעט ואינם מתפרעים.

אבל הגרוטאות הקטנות, הרועשות והמסריחות הן מכת מדינה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
שייכחדו רק הקטנועים. אני מוכן לסגור על זה.

בעלים של כלים דו גלגליים רציניים כמעט ואינם מתפרעים.

אבל הגרוטאות הקטנות, הרועשות והמסריחות הן מכת מדינה.

ושוב עסקינן בהכללות.

חשבת אולי על כך שיש קטנוענים שרוכבים רגוע ובלי בעיה אבל יש להם כמה סיבות שבגינן אין להם אופנוע כרגע?

כמה סיבות כמו למשל -

1. הם עדיין בהגבלה של השנתיים (למקרה ששכחת, יש הגבלה של שנתיים לכלים עד 33 כ"ס ז"א שהאופנוענים היום חייבים לעבור את שלב הקטנועים)

2. אין להם כסף לאופנוע (כמו הרבה מאוד סטודנטים שלא יכולים להרשות לעצמם גולף GTI ישר אחרי סיום הלימודים)

3. הם אוהבים את הקטנוע שלהם ולא רוצים לעבור לאופנוע

אגב - שאלה - מה זה כלי דו"ג רציני? כי עדיין לא הכרתי אחד שצוחק.

בקיצור - קל להכליל, רק חבל שאנשים לא בוחרים לחשוב לפני שהם עושים את זה.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

הגבלה של שנתיים? לא שנה?

לעזאזל עם התקנות החדשות המוזרות האלה.

את הרישיון שלי הוצאתי כשעוד הוא נקרא "עד 500".ממש לפני המלחמה(כמה ימים לפני).

אז מה, עכשיו אם אני רוצה רשיון למשהוא רציני אני צריך לחכות עוד שנה או שאני נופל "בין הכיסאות"?

לא שזה ממש משנה לי,אין תוכנית כרגע לעשות רישיון לדו"ג "אימתני", אבל בכל זאת, לדעת...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הקפצה קטנה ומיוחדת לאייל:

1.1.2008, ת"א שעה 15:00 אחר"צ בערך, נוסע לכיון שכונת התקווה, כאשר לפתע אוזניי מבחינות ברעש חזק של אגזוז, עיניי מתחילות לחפש את הרעש, ואז אני מגלה בתדהמה (באמת, נדהמתי הפעם.):

CBR ישן עם אגזוז לחץ, טס לו בכיף על המדרכה בצד ימין, דגש על טס !

קצת לפני הפניה לרחוב האצ"ל בתקווה, הבחור יורד מהמדרכה לכביש, מאט לפני הרמזור, הרמזור אדום, כולם עומדים, הוא מגיע, מוריד לראשון ויוצא מהרמזור בהרמת גלגל למצב "נר", כשהרמזור אדום !!!

מובן לכולם שלוחית רישוי לא הייתה לכלי, או שהייתה מקופלת, לא הספקתי להבחין.

זה היה סתם כדי שתבין, לא רק קטנועים נוסעים על המדרכה.

• תוכן חדש...