Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני לא טועה זאת הפרה ברורה של זכויות האדם, על פי ה UNDHR אם אני לא טועה.

חוצמזה מה הקטע שלהם להכנס למהירות שכל אחד נוסע בא לא מספיק השוטרים שעומדים בכל פינה.

אני מתערב שראש העמותה לא לקוח אורנג':x:roll:

live free or die very hard.:snipersmi

pontiac grand prix 2007 gxp

'cause I need the 303 hp to the front 19" o.z

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתם חבורה של שישיות(פסיכים)

מה כולכם נלחצתם???לא קראתם בעיתון שהמידע הוא מסווג כלומר ניתן לדעת באיזה מהירות נסעתם אבל שם הלקוח נשאר חסוי.....כלומר הניסוי נעשה רק לצורץ רצון לדעת איפה נוסעים הכי מהר ולא מי נוסע הכי מהר ככה שכולכם יכולים להרגע.

סעו כמו שבא לכם תזהרו מראדרים ובטח תשמרו על עצמכם.

פורסם

בשישי בערב, עצר אותי שוטר לבדיקה שגרתית, ולקח ממני טלפון, חשבתי שהוא מתחיל איתי, אמרתי לו שאני לא בקטע.(בחיי!!)

לבסוף הנפצתי לו מספר. מה הסיפור?

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

יואב,

זה נחמד שאתה מדבר על שישיות, אבל לפי התגובה שלך, ניתן להבין שלא קראת את השירשור ועל מה עיקר הדיון.

בשבילך בתמצית - הדיון כאן הוא האם היה מותר למסור את הנתונים שהועברו, מבלי לשאול את המנויים אם הם מוכנים שימדדו וישתתפו בסטטיסטיקה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר אתה צודק...באמת לא קראתי הכל...כתבתי את זה כי הייתי עצבני באותו יום על שוטר(איזה הפתעה)

בכל מקרה דעתי היא שאם אותו מנוי הוא אנונימי כלומר אף אחד לא יודע מי אותו בעל המנוי של המכשיר הסלולרי ואכן אף אחד לא יודע מי אותו בעל המנוי אז למי ה מפריע????אולי מישהו ילמד מזה ויפיקו לקחים שבעזרתם יצילו חיי אדם....למרות שלדעתי המהירות היא לא הבעיה...הבעיה היא בכבישים צרים ללא נקודות עצירה למנוחה....המהירות היא הבעיה האחרונה וניתן לקחת דוגמא את גרמניה ששם המהירות המותרת היא גבוהה מישראל ויש כבישים בגרמניה שהמהירות היא לא מוגבלת ואחרי כל זה גרמניה היא המדינה עם הכי פחות תאונות דרכים בעולם!! אפשר ללמוד משהו מהם...

נתחיל בכבישים יותר נורמאלים.....

ואמיר אני מצטער לגבי שהבעתי דעה מבלי לקרוא את כל ההשירשור....

פורסם

אוי, הם באמת צריכים מחקר כדי לדעת באילו כבישים נהגים רבים נוסעים מעל מהירות המותרת?

נו באמת, כמעט בכל כביש שאני נמצא בו זה קורה.

נסו לנסוע 100 על כביש 2, 1, 5, 40, 4 לכיוון אשדוד ותראו שאתם מסכנים את התנועה מרוב שאתם איטיים יחסית רוב המכוניות מסביב.

מה שמעניין, אך ממש לא חדש, שכבישים אלו בכלל לא מככבים בסטטיסטיקות של תעונות.

המסקנה, גם היא ממש לא חדשה, שיש כבישים בהם תנאים מאפשרים נסיעה במעל 100 קמ"ש בצורה בטוחה ויש כבישים ומקומות שבהם גם 80 זה מסוכן ואנשים נהרגים.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
אמיר אתה צודק...באמת לא קראתי הכל...כתבתי את זה כי הייתי עצבני באותו יום על שוטר(איזה הפתעה)

בכל מקרה דעתי היא שאם אותו מנוי הוא אנונימי כלומר אף אחד לא יודע מי אותו בעל המנוי של המכשיר הסלולרי ואכן אף אחד לא יודע מי אותו בעל המנוי אז למי ה מפריע????אולי מישהו ילמד מזה ויפיקו לקחים שבעזרתם יצילו חיי אדם....למרות שלדעתי המהירות היא לא הבעיה...הבעיה היא בכבישים צרים ללא נקודות עצירה למנוחה....המהירות היא הבעיה האחרונה וניתן לקחת דוגמא את גרמניה ששם המהירות המותרת היא גבוהה מישראל ויש כבישים בגרמניה שהמהירות היא לא מוגבלת ואחרי כל זה גרמניה היא המדינה עם הכי פחות תאונות דרכים בעולם!! אפשר ללמוד משהו מהם...

נתחיל בכבישים יותר נורמאלים.....

ואמיר אני מצטער לגבי שהבעתי דעה מבלי לקרוא את כל ההשירשור....

לא זאת בלבד שהבעת דעה מבלי לקרוא את השרשור, אני מוכן להתערב שאת... התגובה... האחרונה... כתבת... מבלי... לקרוא... את... כללי... הפורום...

ולגופו של עניין: אתה די סותר את עצמך כשאתה כותב שאולי מישהו ילמד משהו מנתוני המהירות שנאספו ובזכות זה יצילו חיי אדם ובאותה נשימה אתה ממשיך וכותב שהמהירות היא לא הבעיה.

אם המהירות היא אינה הבעיה, איך ניתן להשתמש בנתונים שנאספו אודותיה כדי להציל חיי אדם? :roll:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
המסקנה, גם היא ממש לא חדשה, שיש כבישים בהם תנאים מאפשרים נסיעה במעל 100 קמ"ש בצורה בטוחה ויש כבישים ומקומות שבהם גם 80 זה מסוכן ואנשים נהרגים.

נכון מאוד.

אם בכבישים האלה יעלו את המהירות לסבירה (120-130), ובשאר הכבישים יתאימו את המהירות המותרת לתנאי הדרך, אז גם אני אהפוך לאחד שתומך באכיפה קשוחה של חוקי המהירות.

פורסם

יואב,

לפני שיעמידו אותך בפינה, ולפני שתחטוף כרטיס אדום

קרא את כללי הפורום ושים לב גם לקישור הרצ"ב:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=40880

תקן את המקלדת שלך, שלא יתפסו לך עוד נקודות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
נכון מאוד.

אם בכבישים האלה יעלו את המהירות לסבירה (120-130), ובשאר הכבישים יתאימו את המהירות המותרת לתנאי הדרך, אז גם אני אהפוך לאחד שתומך באכיפה קשוחה של חוקי המהירות.

אני איתך!

העניין שהכל נעשה פה מקיצוניות אחת לקיצוניות שניה תוך איבוד כל לוגיקה בסיסית, אז בינינו DORKI זה לא יקרה .

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

אני לא יודע עד תום, מה עובר בקרביו ומוחו של המחוקק כאשר דנים בחוקים ותקנות שונות.

אני חושב שבין יתר השיקולים צריך לקחת בחשבון גם את ההתנהגות האופינית של הנהג הישראלי המצוי, את המצב הבטחוני, המצב הכלכלי ועוד כל מיני פרמטרים המשפיעים על אופיו של הנהג המצוי במחוזותינו, אחרת איך אפשר להסביר שכאן בארץ דוקרים על מקום חניה (כי לחפש מקום אחר זה מעצבן או יעלה כסף), שכאן בארץ עם חתכת מישהו בכביש, יש סיכוי טוב שהוא יחתוך אותך עם סכין ועוד כהנה וכהנה.

למי שלא זוכר, צופר הוא כלי התרעה אחרון, למקרה ששום דבר אחר לא יעזור כדי למנוע אסון. רק אצלנו בארץ צופר הפך למכשיר שתפקידו להגיד לנהג שלפניך - סע כבר, סע קדימה, זוז וכד'.

אני נמצא בחו"ל מידי פעם, באירופה וארה"ב, שם לא ראיתי שרבים על מקום חניה. האמת גם כמעט לא שמעתי שמישהו משתמש בצופר לכל מטרה שמקובלת כאן.

אולי בארה"ב אפשר לפנות ימינה ברמזור אדום, אולי בגרמניה אפשר לנסוע גם 180 אבל כאן עוד לא למדו להשתמש בצופר כמו שצריך, אז אולי לא כדאי לנסוע 140 שדורש קצת יותר עירנות מיומנות ורוגע.

אולי בתרבות הנהיגה הישראלית, אם כולם היו נוסעים 140, היינו רואים 1000 הרוגים בשנה. כאשר יש רק 40 אחוז שנוהגים מהר מידי, אולי בכל זאת הסטטיסטיקה משאירה את המצב עם הנתון שמהירות היא לא מהדברים הראשונים שגורמים לתאונות.

.

פורסם

למי שלא זוכר, צופר הוא כלי התרעה אחרון, למקרה ששום דבר אחר לא יעזור כדי למנוע אסון. רק אצלנו בארץ צופר הפך למכשיר שתפקידו להגיד לנהג שלפניך - סע כבר, סע קדימה, זוז וכד'.

בגרמניה אפשר לנסוע גם 180 אבל כאן עוד לא למדו להשתמש בצופר כמו שצריך, אז אולי לא כדאי לנסוע 140 שדורש קצת יותר עירנות מיומנות ורוגע.

לפני כמה חודשים הייתי בגרמניה, נסיעה של 220 קמ"ש באוטובן היא בהתאם לתנאי הדרך ותרבות הנהיגה שם היא מהמפותחות בעולם (נהג שנתקע בשמאלי ולא עובר ימינה כשרוצים לעקוף אותו זה מאורע נדיר ביותר), אבל הפלא ופלא- גם הגרמנים ה"מנומסים והתרבותיים" כמו שהסטריאוטיפ אומר, מצפצפים כדי להעביר אחד לשני מסר של "סע כבר" וכו'.

על כן נשאלת השאלה מה עניין שמיטה אצל הר סיני? צופר לחוד ומהירות נסיעה לחוד. בכל מקרה לענייננו: אני חושב שמסע הצלב של אבי נאור דוגל יותר ויותר בפופוליזם זול, וכמו משטרת התנועה שלנו ושל מדינות רבות נוספות עוסק בחיפוש המטבע מתחת לפנס במינימום מחשבה.

הרבה יותר קשה לאגור סטטיסטיקה כראוי ולבצע מחקרים שאינם מוטים מיסודם כדי להגיע לשורש הבעיה, לפני שיורים לכל הכיוונים הלא נכונים (מהירות מהירות מהירות), מאשר לשים עוד 7 מצלמות בכביש 4 ולהגיד שכמות התאונות\ההרוגים ירדה לאחר 10 שנים, מסיבות של שיפור בבטיחות המכוניות, הרפואה וסתם מקריות נוחה לפעמים.

פורסם
אני לא יודע עד תום, מה עובר בקרביו ומוחו של המחוקק כאשר דנים בחוקים ותקנות שונות.

אני חושב שבין יתר השיקולים צריך לקחת בחשבון גם את ההתנהגות האופינית של הנהג הישראלי המצוי, את המצב הבטחוני, המצב הכלכלי ועוד כל מיני פרמטרים המשפיעים על אופיו של הנהג המצוי במחוזותינו, אחרת איך אפשר להסביר שכאן בארץ דוקרים על מקום חניה (כי לחפש מקום אחר זה מעצבן או יעלה כסף),או שאולי אתה יודע שאם תבקש מהמשטרה שתעשה משהו היא תתעלם בנונשלנטיות ותמצא תירוץ , ואתה יודע שכבר נמאס לך שדורכים עליך בלי שהמשטרה תעזור לך , אבל היא תדפוק אותך בגע שתצא מהחניה ?!!! שכאן בארץ עם חתכת מישהו בכביש, יש סיכוי טוב שהוא יחתוך אותך עם סכין כן כי אתמול מישהו אחר עם קאדי ניסה לנגח חבר פורום , ואני לא יודע אם במקרה אתה אדם ישר שטעה ,או שאולי אתה מטורף רצחני שמוטב לעולם בלעדיך , כי זה שלא הרגת אותי זה נס , אבל בפעם הבאה אתה בטח תהרוג ועוד כהנה וכהנה.

למי שלא זוכר, צופר הוא כלי התרעה אחרון, למקרה ששום דבר אחר לא יעזור כדי למנוע אסון. רק אצלנו בארץ צופר הפך למכשיר שתפקידו להגיד לנהג שלפניך - סע כבר, סע קדימה, זוז וכד'. כי הרמיזות האחרות מזמן כבר לא תופסות תשומת לב . ממתי ראית שהבהוב בפנסים העליונים מזיז מישהו ?

אני נמצא בחו"ל מידי פעם, באירופה וארה"ב, שם לא ראיתי שרבים על מקום חניה. האמת גם כמעט לא שמעתי שמישהו משתמש בצופר לכל מטרה שמקובלת כאן.כי שם למשטרה אין איפה ואיפה , אין עברות או בריונות שמטפלים בה ועברות או בריונות אחרת שלא מטפלים בה . אין מצב כזה שמישהו ינסה לנגח אותך ותתקשר למשטרה ולא תוזנק עזרה . ואחרי כמה קילומטרים , תעמוד ניידת ותחפש עם ממל"ז נהגים מהירים (התוספת האחרונה לא תוארה אבל היא יכולה להיות נכונה ) . גם אין מצב כזה ששוטר שמוצב לתפוס מהירות יראה מישהו עושה פרסה מסוכנת וכמעט עושה תאונה , במקום שבו אסורה פרסה , וממשיך להשתעמם בממל"ז כי הממל"ז מספק יותר קנסות , ולא על הז**ן שלו לתפוס עברייין אמיתי

אולי בארה"ב אפשר לפנות ימינה ברמזור אדום, אולי בגרמניה אפשר לנסוע גם 180 אבל כאן עוד לא למדו להשתמש בצופר כמו שצריך, אז אולי לא כדאי לנסוע 140 שדורש קצת יותר עירנות מיומנות ורוגע.

אולי בתרבות הנהיגה הישראלית, אם כולם היו נוסעים 140, היינו רואים 1000 הרוגים בשנה. כאשר יש רק 40 אחוז שנוהגים מהר מידי, אולי בכל זאת הסטטיסטיקה משאירה את המצב עם הנתון שמהירות היא לא מהדברים הראשונים שגורמים לתאונות.

.

אם המשטרה והמחוקק היו עושים את חלקם כמו שצריך לא היית רואה דברים כאלו . אם אכיפה הייתה הוגנת היא הייתה משפיעה גם על הנכונות לעשות עברות . וזה דבר שהוא א.ב בחינוך

בברכה יהודה

• תוכן חדש...