Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האוטו פתאום נכבה...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים,

אני צריכה את עזרתם כי התסכול גובר..

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11

אתאר לכם מספר דברים שאני לא יודעת אם הם קשורים אבל הכל קרה לאחרונה..

אני נוהגת על סוויפט סדאן, שנת 93', ידנית, מנוע 1300 למי שלא בטוח, עשתה 144,000 ק"מ.

בעבר הייתה לי בעיית גמגומים בלחיצה על דוושת הגז וצריכת דלק גבוהה, במוסך עשו לי כיוון של ההצתה והכל סודר.

לפני כשבועיים החליפו לי אטם מכסה שסתומים (נראה לי שככה קוראים לזה..) עקב נזילת שמן.

בקיצור, בימים האחרונים אני חשה שוב סוג של גמגום שכזה בנסיעה, בעיקר בהילוכים נמוכים - עד רביעי.

צריכת הדלק לא השתנתה. במוסך אמרו שהמנוע כבר עייף, הוא גם מעשן קצת וצורך קצת שמן, ושאין הרבה מה לעשות חוץ מלעקוב אחר ההדרדרות עד שלא תהיה ברירה אלא להחליף מנוע / אוטו, וכל האופציות האחרות.

ביומיים האחרונים הצטרפה בעייה חדשה - שלוש פעמים בזמן הנסיעה האוטו פשוט נכבה לו באמצע הנסיעה, תמיד תוך כדי פנייה בהילוך שני.. מה זה הדבר הזה?!

עכשיו ככה -

א. האם יש קשר בין שני הדברים או שאלו שתי בעיות שונות?

ב. אני לא מרגישה שהאוטו סוחב כמו סבא זקן או פחות טוב מפעם, זה לא אמור ללכת ביחד במידה והוא כ"כ עייף?

ג. 144,000 ק"מ זה לא קצת מעט למנוע 1300 כ"כ עייף?

ד. אבא שלי אמר שהפמפומים קשורים אולי לרטיבות בחוטים כלשהם, הוא שם לי איזה ספריי שמגן ובאמת זה יותר טוב, בינתיים..

ה. יכול להיות שהמוסך קצת מגזים באבחנתו לגבי מצב המנוע, והגמגומים הם אכן מהחוטים?

ו. עם הגמגומים הייתי יכולה לחיות בינתיים, אבל גם אני לא רוצה להרוס משהו עוד יותר, וגם לא ממש בא לי שהמנוע ידומם לי מדי פעם..

אשמח לכל תגובה והצעה בנושא.

תודה מאי

פורסם

מאי שלום רב!

בעייתך לא ניתנת לאבחנה מוסמכת ומדוייקת , מעל גבי מסך המחשב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היי יש לקחת בחשבון שאולי מדובר על 244 ולא 144, אם זכרוני אינו בוגד בי את רואה עכשיו בשעון 44, כלומר ספידומטר בן 5 ספרות בלבד כמו ג'אסטי.

לגבי הצריכת שמן: תלוי מזה קצת, לגבי העשן תלוי כמה עשן ומתי.

היה לי איסוזו טנדר שהיה מעשן כבד מאוד ושורף ליטר שמן על כל 1000 ק"מ (זה ה-מ-ו-ן !!!) אבל הוא נסע וסחב כמו סוס, עד שהוא כבר לא נסע כי נהיה בריחות לחץ ובלאגן אז עשו לו אובראול.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

צביקה שלום,מה בנוגע לקרבורטור,ייתכן ויש סתימה?מה בנוגע לחוטי הצתה או פלאגים?

סליחה על הבורות אבל הבעיה שהיא מתארת שהרכב נכבה בעיקר בפניות אולי מעיד שיש צורך בניקוי בית מצערת לא?

פורסם

הבעיה של הכיבוי בסיבוב יכול להווצר גם מאי ספיקה נכונה ממשאבת הדלק, אבל אי אפשר לדעת בלי לבדוק, אני עצמי גם לא יודע אם ברכב הזה יש משאבה מכנית או חשמלית.

רעידות יכול לבוא מחוטי הצתה יבשים שבורח ניצוץ.

במקרה שלה יהיה קשה מאוד לעלות על הבעיה דרך הפורום, רק חבל שהמוסך ממהר להספיד לה את המנוע ולאמר שאין מה לעשות.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
צביקה שלום,מה בנוגע לקרבורטור,ייתכן ויש סתימה?מה בנוגע לחוטי הצתה או פלאגים?

סליחה על הבורות אבל הבעיה שהיא מתארת שהרכב נכבה בעיקר בפניות אולי מעיד שיש צורך בניקוי בית מצערת לא?

שי שלום רב!

שים לב, למה שהדגשתי באדום, אתה סותר את עצמך כתבת מה בנוגע לקרבורטור, יתכן ויש סתימה, אם כך למה בסבובים?

בהמשך כתבת, שאולי יש צורך בנקוי מצערת. ברכב זה יש קרבורטור, ומאי פותחת השרשור, כבר ביקרה אותי בעבר, ואמורה לבקר גם מחר, שם אבדוק ביסודיות את בעייתה, ואעדכן על הממצאים בפורום, אני לא נוהג להתעסק בספקולציות, ולאבחן תקלות דרך מסך המחשב.

בברכה

צביקה

פורסם

למאיה שלום ושבוע טוב. התקלה שאת מתארת יכולה לנבוע מסיבות שונות. מאחר והידע שלך במכונאות מצומצם אני ממליץ בחום לפנות זמן ולהגיע לחבר הפורום "צביקה" לצורך בדיקה ואיבחון התקלה שתהיה מדוייקת ואמינה , ואז תוכלי להחליט.

שבטע טוב יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

רציתי לעדכן לגבי השתלשלות העניינים, אם זה מעניין מישהו מכם מה הייתה בדיוק הבעייה.

כמובן שעל הבוקר נסעתי לצביקה כדי לקבל את חוות דעתו.

הממצאים (אני ממש מקווה שאני אומרת את הכל נכון ולא מבלבלת את מה שצביקה אמר):

- חוטי ההצתה בסדר גמור.

- במוסך כוונו לי לא נכון את ה CO וזה חנק את הקרבורטור.

- הייתה סתימה במשהו (מצטערת שלא זוכרת להגיד במה).

- לשמחתי כנראה שאכן הספידו לי את המנוע מהר מדי ויש לי עוד קצת זמן איתו.

אז צביקה ניקה את מה שהיה לנקות, פתח את הסתימה שהיה צריך לפתוח וכיוון את ה CO מחדש.

עשינו נסיעת מבחן, האוטו מרגיש אחלה, המנוע נשמע טוב הרבה יותר, ההתנעה קלה הרבה יותר, ויצאתי לי עם עוד קצת מידע כללי חשוב כגון, שהקרבורטור לא צריך ניקוי בינתיים, באיזה שמן + מי קירור עדיף לי להשתמש ואיך לבדוק אם המנוע אוכל שמן, ועם חיזוק לתחושתי שהמנוע לא כ"כ גוסס כמו שמיהרו להגיד לי.

אז צביקה, שוב תודה על היחס והמקצועיות, ולכולכם תודה רבה על הייעוץ והתגובות.

מאי.

פורסם

בטח שהשתלשלות העניינים מעניינת אותנו , תמיד.

צביקה הוכיח מה שכולנו ידענו (שהוא תותח :lol: ) , וזה מצויין שהכל הסתדר על הצד הטוב ביותר.

יש פתגם שאומר "תמצא לך מוסכניק טוב, ותתחתן איתו" , זה כ"כ נכון , פשוט אמת צרופה.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
- הייתה סתימה במשהו (מצטערת שלא זוכרת להגיד במה).

.

אולי בפילטר דלק?

בכל אופן צביקה ידוע כבעל מקצוע אמין ומקצועי, ועזר להמון חברי פורום שהגיעו אליו מכל אזורי הארץ. כן, גם אני.

עד היום, שנתיים וחצי אחרי הטיפול אצל צביקה אני לא מבין למה נסעתי כשנה שלמה עם קרב' סתום וסבלתי עם הרכב בכל עצירה ברמזור ולא נסעתי אליו עוד קודם.

צביקה כל הכבוד :-)

פורסם

שלום רב!

תודה למאי על הפירגון!

הבעייה היתה מכסה מלוי שמן סתום בבוצה, בגלל שמנים שלא הוחלפו בתדירות סבירה.

צינור נשם סתום שחנק את הקרבורטור, ומלא אותו בשמן. וCO לא מכוון שחנק את הקרבורטור, וגרם לסלד נמוך, ולא יציב.

בתא המטען נמצא שמן מנוע בצמיגות לא מתאימה 20/50 מינרלי במקום 10/40 חצי סינטטי, מתוצרת קיקיונית שמתהדרת בשם "טורבו".

ומי קירור מתוצרת אמריקאן איגל.

הומלץ למאי ללקנות שמן בצמיגות 10/40 מתוצרת ליקווי מוליLM.

ומי קירור ירוקים מתוצרת פרסטון.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...