Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בניית דק+תמונות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני וגיסי החלטנו לבנות דק (ריצפה מעץ)בגינה של ההורים שלי.

גודל השטח שניבחר הוא 4X6

התחלנו בעבודת ההכנה של השטח שכללה ניקוי כל הצימחיה פינוי ופירוק מחסן שהיה במקום ופירוק שביל הגישה שהיה לשטח.

לאחר מכן פילסנו את השטח עצמו כי הוא היה בשיפוע קל ובסיום התחלנו חפירה של בורות לצורך יסודות.

הריצפה בנוייה בצורה כזאת שישנם 6יסודות מבטון אליהם חיברנו 4 לאטות (מוטות) עץ אחד בכל צד ושניים במרכז .

היסודות בנויים מגליל קרטון שקונים במיוחד ליציקה הם באורך של חצי מטר והכנסנו אותם לתוך הבורות שנחפרו בתוספת מסגרת פנימית מברזל בניין על מנת ליצור חוזק,את כל היסודות פילסנו אחד לשני באמצעות קרש ארוך וישר, שאליו חובר פלס ארוך(זה היה אחד החלקים היותר קשים ).

את הבטון עשינו לבד (עבודה ממש קשה )ויצקנו אותו לגלילי קרטון ובמהלך השבוע הרטבנו אותו על מנת שלא התיבש מהר ,

אז התחלנו לחבר את הקונסטרוקציה התחתונה שכמו שציינתי קודם בנוייה מ4 קרשים ארוכיםשל 4מטר,תפסנו אותם לבטון באמצעות פירזול מיוחד שקנינו.

על זה בנינו קונסטרוקציה נוספת הפעם קרשים האורך של 3 מטר מחוברים אחד מול השני (ביחד 6מטר) וברווח של 60 סמ' אחד מהשני וגםהם חוברו בעזרת פירזול מתאים.

מה שנישאר לנו עוד לעשות זה לחבר את הקורות העליונות (נעשה את זה בשישישבת) לבסיס ,לבנות מדרגהולצבוע את הכל בצבע וורנית לעץ אני יעלה עוד תמונות שהכל יהיה גמור.

אני מציין שוב שאת כל העבודה עשינו לבד ללא שום עזרה מבעל מיקצוע

העלויות:

*עץ מיוחד לעבודות חוץ (העץ עבר תהליך כימי ועמיד למים חום לחות) ופירזולים 3700שח

*גליל קרטון אורך 3מטר ליציקה 160שח

*2 שקי מלט 5 חול 5 חצץ 300שח

-גלעד מירון

השטח עצמו.JPG

השביל שפורק.JPG

יסודות מונחים לפני יציקה.JPG

היסודות.JPG

הכנת הבטון.JPG

יסודות אחרי יציקה.JPG

פורסם

כמה עצות לחיים בריאים יותר.

דבר ראשון מערבל בטון נייד ניתן להשכיר ויום או יומיים עבודה, היה חוסך לך את עבודת העירבול ואת כאבי הגב.

כמו כן יש חומר שמוסיפים לבטון שניקרא ביג'יבון, החומר מחזר את הבטון ונותן לו חוזר לאריכות ימים.

דבר שני, לא לצבוע את העץ בלכה!

עץ שעומד בחוץ במיוחד ב"דק" רצוי למרוח בשמן. כמו כן את ה"תשתית" שבניתם מעץ אני הייתי גם מורח בשמן.

אני משתמש בשמן פשתן, עד היום הוא הוכיח את עצמו כמונע ריקבונות ושומר על העץ לאורך זמן גם בסביבה רטובה.

רצוי ומומלץ להשתמש, הוא ממש זול וקל לעבוד איתו.

את החיפוי של העץ עצמו של הדק רצוי לעשות מעץ טיפה יותר קשיח מעץ אורן כדי למנוע שחיקה. כמו כן יש עצים שמיועדים לדק.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

מרשים מאוד! מוריד את הכובע. :-)

(עד שאני מעז להתקין מדף בבית...)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

קודם כל, אחלה של יסודות.

אין דבר כזה עץ עמיד למים חום או לחות. עץ סופג מים ולחות אלא אם נצבע בצבע אטום למים בכמה שכבות, עץ מתעוות בחום - בטח ובטח העץ שנמכר בארץ כי הוא מיובא מארצות אירופיות קרות בד"כ ואינו מיובש בדרגה מספיקה כדי לעמוד בכבוד בתנאי מזג האויר של ישראל. הטיפול שהעץ שלך עבר נקרא אימפרגנציה והוא מיועד כנגד מזיקים בעיקר, למרות שבארץ בד"כ עושים את זה בחפיפניקיות ולא עמוק מספיק ולכן כשאתה חותך את העץ הוא לבן בפנים.

דבר שלישי, לפי התמונות אלה עצים בגודל 5X10, לא מספיק כבסיס לדק, יקבלו כיפוף עם הזמן ויהיו גמישים. צריך להשתמש בעץ 3X15 או 5X15. אין בעיה עם עץ אורן בכלל.

לשכבה עליונה עדיף להשתמש ב 2.5X15 - מפני שהוא דק הוא יתעוות פחות עם הזמן (לעץ עבה יותר יש יותר כח למשוך את הברגים ולהתעוות). לעץ כזה מרווח של 60 ס"מ אינו צפוף מספיק, אני הייתי מקטין את המרווח ל 40 ס"מ.

אם לא תעמוד בתנאים אלה או לפחות ברובם, צפה לבעיות עיוות, סדקים גדולים והתכופפויות של הדק, אם לא בחורף אז במהלך הקיץ הבא.

לגילי; אתה בהחלט צודק שאין לצבוע עם לכה וזאת מהסיבה שעץ שנמצא תחת פגעי מזג האויר זקוק ל'נשימה' והלכה אוטמת ומתקשה - יגרום לקילופים בצבע ולסדקים קשים בעץ.

לעומת זאת אין מניעה להשתמש בעץ אורן, רמת השחיקה לא כזאת גבוהה שתפריע לאורן - הבעיה עלולה להיות בסימני חריטות שיישארו על האורן (הרך יותר) אבל מנסיון זה לא נורא בכלל.

בריאות לכולם!

פורסם

לעומת זאת אין מניעה להשתמש בעץ אורן, רמת השחיקה לא כזאת גבוהה שתפריע לאורן - הבעיה עלולה להיות בסימני חריטות שיישארו על האורן (הרך יותר) אבל מנסיון זה לא נורא בכלל.

זו היתה הכוונה שלי... ילדים שמפילים דברים על העץ, שולחנות או כיסאות שניגררים על הדק וכו'...

הביעה בשמן פשתן היא שהוא ממש מסריח, לאורך זמן :roll:

יש שמנים יעודיים לדקים. הבעיה היא שהם יקרים לאללה 0אילו שאומרים שהם טובים).

אם למישהו יש כאן המלצה לשמן טוב שכזה אני ארצה לשמוע. כפי שנאמר, טוב שם טוב משמן טוב...;)

גילי

פורסם

לא שמן אלא צבע לעץ היה פעם לאייס אבל לא חושב שהם מוכרים את זה עכשיו.

יש צבע לחברת sandeck, צבע המיובא מארה"ב ולעניות דעתי זהו הצבע הכי טוב שקיים בארץ לעץ חיצוני.

עלותו כ 300 ש"ח לגלון.

בריאות לכולם!

פורסם

שאלה לחובבי בניות בעץ:

יצא ליל לראות בטלוויזיה (התוכנית "איך עשו את זה") שולחנות עץ מדהימים עם צבע מיוחד לעץ, שזה לא בדיוק צבע- הם קראו לו דיו,

מה זה? האים ניתן לקנות בארץ? והאם חייבים מרסס אוויר בשבילו או שניתן למרוח עם מברשת?

תודה רבה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
עץ שעומד בחוץ במיוחד ב"דק" רצוי למרוח בשמן. כמו כן את ה"תשתית" שבניתם מעץ אני הייתי גם מורח בשמן.

אני משתמש בשמן פשתן, עד היום הוא הוכיח את עצמו כמונע ריקבונות ושומר על העץ לאורך זמן גם בסביבה רטובה.

רצוי ומומלץ להשתמש, הוא ממש זול וקל לעבוד איתו.

גילי

קיבלתי את ההמלצה שלך והיום קניתי שמן פשתן ,אבל המוכר אמר לי שאני צריך לערבב אותו עם מדלל צבע !?אתה גם מדלל אותו או שאתה מורח אותו ישר בלי דילול???

לפי התמונות אלה עצים בגודל 5X10, לא מספיק כבסיס לדק, יקבלו כיפוף עם הזמן ויהיו גמישים. צריך להשתמש בעץ 3X15 או 5X15. אין בעיה עם עץ אורן בכלל.

לשכבה עליונה עדיף להשתמש ב 2.5X15 - מפני שהוא דק הוא יתעוות פחות עם הזמן (לעץ עבה יותר יש יותר כח למשוך את הברגים ולהתעוות). לעץ כזה מרווח של 60 ס"מ אינו צפוף מספיק, אני הייתי מקטין את המרווח ל 40 ס"מ.

נכון אלה 5X10 מחר(שישי) נוסיף עוד 2 קורות ואז ניצור רווח של 40ס''מ בין אחד לשני-תודה

תודה

גלעד מירון

פורסם

אל תצבע עם שמן פשתן אלא את החלק התחתון של העץ, ואם העץ יושב על אדמה או משהו שבא במגע קבוע עם לחות.

ישנם על מיני צבעים על בסיס שמן טובים יותר. שמן פשתן שייך לשנות החמישים.

בריאות לכולם!

פורסם

ישנם על מיני צבעים על בסיס שמן טובים יותר. שמן פשתן שייך לשנות החמישים.

נכון, שמן פשתן הוא משנות ה 50 (את האמת, קח איזה 1000 שנה אחורה, שם זה מתחיל), אז מה?

יש לי פרגולה שצבעתי עם שמן פשתן, היא עומדת בשמש, גשם, קקי של יונים, וניראת כמו חדשה. יש לי שכן שכל שנה צובע את הפרגולה שלו בלכה. בכמה החודשים הראונים היא ניראת טוב, אחרי זה ... לא...

יש לי כוננית עם 3 מדפים, עשויה מעץ אורן. היא שימשה אותי כמעמד לעציצים במרפסת. ניראת טוב, לא מרקיבה, וכל זה אחרי "סבל" של כמה שנים בחוץ, בגשם, עם המים של העציצים.

שמן פשתן אולי הוא מ"שנות החמישים" אבל הוא עושה עבודה מעולה!

ושאלתך בקשר לטרפנטין. אז כן, אני יודע שעושים את זה, אני לא.

גילי

פורסם

אז סבבה לך עם השמן פשתן, רק שהיום ישנם חומרים הרבה יותר מתקדמים שעושים עבודה יותר טובה - מה גם שהם באים בצבעים שונים ולא רק בחום קקי.

גם החיפושית שהייתה לי פעם הספיקה ועשתה את העבודה, אבל מה...מתקדמים.

בריאות לכולם!

פורסם

איך מפלסים את כל היסודות לאותו הגובה?

הפיתרון הכי קל שהצלחתי לחשוב עליו הוא להכניס מוטות עם הברגה לתוך היציקה ואז לשחק עם הגובה בעזרת ההברגות ואומים מתאימים (שימושי גם למקרים בהם יש שקיעת קרקע. אבל לא נראה שזה מה שעשו שם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...