Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעניין:מנוע מתחמם של ניסאן סאניי אוטומט 95

שלום לחברי הפורום.

זו פעם ראשונה שלי באתר.ואני מרגיש בבית.

ועכשיו לבעייה שלי.

יש לי ניסאן סאני אוטומט שנת 95.לפנישלו שנים החלפתי לו ראש פעם ראשונה.לפני כחצי שנה החלו שוב בעיות התחממות.החלפתי רדיאטור חדש+תרמוסטט+יוניט חום אבל החום לא ירד.בסופו של דבר הלכתי למוסך.פתחו את המנוע ואמרו לי שהראש בסדר.אולם הבלוק צריך שיפוץ.עשיתי בירוורים והחלטתי ללכת על מנוע מיבוא.הרכבתי אותו.ובתחילה הכל היה בסדר.לאחר כחודש החלו בעיות התחממות שוב בעיקר בעליות ובימים חמים.הפעלתי את המנוע בעמידה ממצב שהאוטו קר ולאחר כ-20 דקות החלו המים לרתוח וזאת על אף שהמאוררים פותחים. לא זיהיתי שמן במים וגם לא להיפך.חזרתי למי שמכר לי את המנוע והם החליפו לי את היוניט של שעון החום.אך זה לא עזר.חזרתי אליו שוב והא אמר שזה יכול להיות.גיר מתחמם,אגזוז סתום,רדיאטור סתום,בקיצור כל האוטו חוץ ממנוע. פירקתי את הראדיטור החדש הכנסתי מים בלחץ והוא לא נראה סתום .שאלה שלי מה זה יכול להיות?

האם באמת יש קשר בין הגיר או האגזוז (שנראים לי בסדר) לבין חום המנוע.

אשמח לתגובה וכמובן אם פיספסתי משהו אשמח להבהיר.

תודה איתן.

פורסם

האפשרויות רבות:

החל מזה שעבדו עליך והשחילו לך מנוע והבעיה לא נפתרה-כנראה שהיא דווקא יותר פשוטה (תרמוסטט ? משאבת מים?צינורות מים פגומים ? כל אלו לא נבדקו לפני החלפת מנוע).

יכול להיות גם שהמנוע שהורכב ,פגום (לא בוצע יישור כנדרש לראש ואני אסביר:

יש בעלי מוסכים שלא סומכים על מנועים מפירוק ופותחים אותם במוסך:מחליפים רינגים,לאגרים ושולחים את הראש לבדיקה לחרט ליתר ביטחון כדי לוודא שאכן הלקוח מקבל רכב עם מנוע תקין,כי משמעות מימוש האחריות כאן היא פירוק והרכבה של מנוע,שזה כמה ימים טובים לרכב במוסך ואם המנוע הובא דרך המוסך ולא דרכך,צריך למצוא מנוע אחר וזה סיפור).

תלמד משהו-מוסך שאומר לך "הבעיה לא אצלי תפרק את כל האוטו" בטח לא ראוי להיות מוסך והאפשרויות הן:

א- פרסום שמו של המוסך ה"אמין" שנכנסת אליו כדי שאיש מחברי הפורום לא ידרוך שם בכף רגלו בטעות.

ב- להתרחק,לחפש מוסך אחר שמבין ובמידה שיתברר שהנזק במנוע ועדיין לא עברו 6 חודשים /10,000 ק"מ ללכת אפילו לתביעה נגד בעל המוסך ועוד לפני כן לשלוח מכתב התראה לבעל המוסך ולהזהיר אותו שאם לא יחזיר את הכב למצב תקין מבחינתך שלחת העתק של המכתב לאיגוד המוסכים ועכשיו שישבור איתם את הראש.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

איתן שלום רב , וברוך בואך לפורום.

אנא המנע מכפל שרשורים.

לחלן תגובתי משרשור נוסף שלך:

eytanar כתב:

.

....חזרתי למי שמכר לי את המנוע והם החליפו לי את היוניט של שעון החום.אך זה לא עזר.חזרתי אליו שוב והא אמר שזה יכול להיות.גיר מתחמם,אגזוז סתום,רדיאטור סתום,בקיצור כל האוטו חוץ ממנוע. פירקתי את הראדיטור החדש הכנסתי מים בלחץ והוא לא נראה סתום .שאלה שלי מה זה יכול להיות?

האם באמת יש קשר בין הגיר או האגזוז (שנראים לי בסדר) לבין חום המנוע.

אשמח לתגובה וכמובן אם פיספסתי משהו אשמח להבהיר.

תודה איתן.

מה בקשר ליוניט שעון חום למנוע , שבדיעבד מתחמם?

אין קשר בין הגיר והאגזוז.

באגזוז סתום, הרכב לא יסחוב.

האם צינור מים עליון ותחתון חמים במידה שווה?

האם רשת הרדיאטור חמה במידה שווה לכל אורכה ורוחבה?

במידה ולא,יש להחליף שוב תרמוסטט, ולחזור לפורום לעדכן.

בהצלחה

צביקה

עריכה: אני מחזק ומצטרף לתגובתו של קאלטי, והתייחס אליה בהתאם.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היי חבר'ה הכפילות נבעה מחוסר התמצאות באתר וגם כעת אני מקוה שאני מגיב נכון.מתנצל מראש.

בכל אופן אני הוצאתי את הטרמוסטט על מנת לשלול אותו וכבר הספקתי לקרוא את דעתכם על כך שהוא חשוב ונחוץ.

אני אחזיר אותו מחר .בנוסף יכול להיות שלא ניקזו אויר מהמערכת.אני אבדוק גם את זה מחר ואעדכן.בנוסף לזה רציתי לדעת האם יש מקום מוסמך שיכול לואמר לי היכן היא הבעיה בדיוק והאם המנוע עצמו תקין.אציין פה שמי שמכר לי את המנוע לא הרכיב לי אותו.תודה איתן.

פורסם

היי זה שוב אני עם שאלה נוספת.

לגבי ניקוז האויר ממערכת המים בניסאן אני מבין שצריך.

מהם השלבים של ביצוע הניקוז.?ועוד דבר האם חור קטן מאוד בפקק של מיכל העיבוי מכניס אויר למערכת?

תודה איתן.

פורסם

אין צורך לנקז אויר , ממלאים ומחכים שהמנוע יגיע לטמפ' עבודה והמאווררים יתחילו לפעול.

עוד נוזל יכנס למערכת וממשיכים למלא בסבלנות עד שרואים שאין יותר שאיבה של נוזל.

יש לבדוק עוד פעם לאחר נסיעה קצרה.

נכנסים סביב ה5/6 ליטרים.

ההברגה ברדיאטור המקורי ( לריקון , בתחתית ) היא הפוכה!

אך בגלל שזהו לא הרדיאטור המקורי נסה בעדינות קודם רגיל ולאחר מכן אם לא הולך , הפוך.

אם הבעיות ממשיכות חזור הנה ונעזור לך לפתור אותם.

בנוסף , מנועים מייבוא לסאני בדרך כלל מגיעים בדגם האמריקאי , עם תזמון השסתומים המשתנה.

אם כך גם אצלך , על הכיפאק זה מנוע יותר חזק.

אם לא גם בסדר גמור.

פורסם

תודה לשודד.

דוקא קיויתי שזו בעיה של הניקוז.בכל אופן אני אבדוק שוב.כי את זה כבר עשיתי ובכל זאת המנוע התחמם.זאת אותה תופעה של התחממות כמו במנוע הקודם ושם בסופו של דבר לא היתה בעיה בראש ולכן גם פה יכול להיות שזו לא הבעיה.מה עוד שאין סימני כאב ראש וחום.התחןשה היא של אויר שמצטבר במערכת יותר ויותר עד שהמים מגיעים לרתיחה גם במיכל עיבוי ואז מתפרצים החוצה .זה קורה לאחר כמה מחזורי הפעלה של המאוורר כאשר הרכב עומד במקום.

אני אמשיך בבדיקה היום ובנוסף חבר מכונאי אמור לראות את האוטו היום ואז אני אעדכן אתכם.

בכל אופן תודה ושיהיה יום סבבה.

נ.ב.שאלה-אני פירקתי את התרמוסטט האם לצורך הבדיקה אני צריך להחזיר אותו.ביי.

פורסם

נ.ב.שאלה-אני פירקתי את התרמוסטט האם לצורך הבדיקה אני צריך להחזיר אותו.ביי.

התרמוסטט חשוב ביותר,אם הוא תקין לאחר שפירקו ובדקו יש להחזירו ואם לא להחליפו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אהלן חבר'ה.

ובכן היום ישבתי על האוטו.פירקתי את הרדיאטור (החדש) העברתי מים בלחץ ואפילו פתחתי את הניקוז למטה.הוא בסך הכל נראה לי תקין.

משם עברתי לתרמוסטט.כשפירקתי את הפלנץ להפתעתי ואולי לשמחתי גיליתי שהא אכול קצת ויש בו שני חורים.

קניתי פלנץ חדש+אטם+סיליקון אדום.הייתי בטוח שזו הבעיה ומפה בורחים המים ונכנס האויר.

לאחר ההרכבה ומילוי המים ווידוי שאין נזילות הנעתי את האוט ויצאתי לסיבוב קצר.חזרתי ומילאתי עוד קצת מים.

יצאתי שוב לסיבוב קצת יותר ארוך .בהתחלה הכל נראה תקין .השעון הראה קצת םחות מהחצי והמאווררים פעלו.שניהם.

(דרך אגב האם שניהם אמורים לפעול או אחד).לאחר כמה קילומטרים החום עלה אף על פי שהמאווררים עבדו זה לא עזר .המים רתחו גם במיכל עיבוי והתחילו לצאת בתור אדים.

לא ראיתי סימנים לכך שהמנוע לא תקין.לא היה מים בשמן ולא להיפך.וכמו כן לא היה מים באגזוז.

האם יש עוד משהו שכדאי לי לבדוק.האם כדאי לי לבדוק את המנוע במכון בדיקה והאם הבדיקה אכן תראה לי את מצב המנוע.כמו כן האם יש מחשב לאוטו והאם התקלה יכולה להיות בו באיזושהיא צורה.

אם יש למישהו רעיונות נוספים אשמח לשמוע.

פורסם

לחבר שלום

קודם עליך לענות לשאלותיו של קולטי9 כדי שנוכל לדייק בתשובה

בתור ניחוש

1האם המאוררים עובדים בכיוון הנכון ,שואבים בחזית הרכב ,ודוחפים לתא המנוע?

2 האם מעבה המיזוג היושב בחזית המצנן נשטף חיצונית ,האר בעזרת פנס והסתכל בחזית האם האור עובר או יש ליכלוך רב?

3 האם יש בעיות של סחיבה (איחור הצתה) כלומר תגובה עצלה של המנוע בלחיצה על דוושת המצערת ?

4 האם כאשר אתה מפעיל מיזוג הבעיה מסתדרת ?

5 האם בדקת את טמפ כניסת המאווררים בעזרת שעון חיצוני ,או רק דרך לוח

השעונים יתכן מאוד כי הוא מזייף והמאווררים עובדים במהירות הגבוהה בלבד

6 האם בדקת סירקולציה של משאבת המים כאשר פקק המים פתוח ואתה מאיץ את המנוע?

יגאל

פורסם

אהלן yigaljet vbmenu_register("postmenu_1465822", true); לי קוראים איתן.

אני אנסה לענות על השאלות לפי הסדר.

1.נראה לי שהמאווררים עובדים בכיוון הנכון בעבר בדקתי את זה בעצת מישהו.הצמדתי נייר בצד החיצוני של הרדיאטור

והוא נצמד לרדיאטור וכפי שהבנתי זה הכיוון הנכון.

2.בזמן שפירקתי את הרדיאטור של המים שטפתי את הרדיאטור של המזגן משני הצדדים.

3.לגבי הסחיבה של המנוע אולי בתחילת הנסיעה יש קצת ביחס למה שהייתי רגיל אולם דיי בסדר.וגם המעבר בין ההילוכים הראשון או השני(אוטומט) לא הכי חלק יש קפיצה קטנה.

4.המיזוג כעת לא עובד.אולי חסר גז.

5.לא בדקתי את טמפ' המאווררים ע"י שעונים חיצוניים(ואולי כדאי) ונראה לי שהם עובדים במהירות גבוהה בלבד ומפסיקים.האם יש להם שתי מהירויות?

6.לגבי המשאבה היא נבדקה בזמן הרכבת המנוע(המכונאי אמר שהיא בסדר.בנוסף כשהפעלתי את המנוע ומלאתי מים ראיתי תנועה של מים בפתח המילוי של הרדיאטור ומים יצאו החוצה.(לא בלחץ)

האם יש איזושהיא בדיקה שאתה ממליץ שאעשה.אולי בקשר למאווררים?

תודה-איתן

פורסם

יש לי הרגשה שהבעיה שלך נובאת, ממשאבת מים גמורה.

אני חושב שכאשר הרכיבו לך את המנוע מפירוק, התקמצנו להחליף משאבת מיים.

המשאבת מים שלך כנראה באה עם המנוע מפירוק מורכבת כבר ויש סיכוי שהיא גמורה.

אתה אומר שהרדיאטור תקין, טרמוסטת הוצאת,המאווררים עובדים ובכל זאת יש רתיחה.

הייתי מציעה לך לנסות להחליף משאבת מיים.

הסיפור עם הרינגים הגמורים במנוע הקודם שלך ,גם נראה לי מופרח.(יכול להיות שהרינגים באמת היו גמורים אבל זה לא אמור להתבטות בהתחממות המנוע).

לדעתי גם שם היית משאבת מיים דפוקה. תתרחק מהמוסך הזה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

כן.

יש לך מנוע הזרקה , נסה לנתק את הלמדה ( חיישן חמצן ) שיוצא מסעפת הפליטה( לא את החיישן עצמו , אלה את הקונקטור ).

מערכת ההזרקה תעבור למצב "חירום" ותעשיר את התערובת באופן קבוע.

יש לך בעיה בלי קשר לזה , אבל אולי חלק מהבעיה שלך נמצאת פה.

גם אני מצטרף להימור על המשאבה.

פורסם

כשמשאבה נזולת זה יכול להיות מאטם יבש או קרוע או מלגר (מייסב) דפוק, זה לא אומר בהכרח שהמשאבה לא מתפקדת .(כלומר יצרית לחץ מים מספק)

ברגע שכבר מפרקים חצי אוטו בישביל משאבה דולפת אז מחליפים אותה כבר בגלל , יחס עלות תועלת. (היקר בהחלפת משאבה זה העבודה ולא החלק עצמו).

מה שגורם ליצירת לחץ במשאבה זה הכנפיים של המשאבה .(כמו שיש במאוור את המדחס שלו)

יש סיכוי סביר שהכנפיים שלך כבר החלידו , או לחילופין שהכנפיים של המשאבה שלך עשויים פלסטיק והם נשברו.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...