Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ראיתי שנושא זה קיבל התייחסות בעבר בפורום אך בכל זאת....

ברשותי פיאט מולטיפלא 01 לפעמים נורית השמן מהבהבת בסרק. תופעה זו מתרחשת רק כשהמנוע חם , למשל בנסיעה חוץ עירונית עם מזגן. בתוך העיר ולרוב בנסיעות הבינעירוניות ללא מזגן, הנורית לא נדלקת.

ראוי לציין שגם שהנורה נדלקת לחיצה מינורית על דוושת הגז(ושחרורה)גורמת לרוב להספק הבהבוב

מפלס השמן תקין

מה עליי לעשות ?

שרון

פורסם

יש להיכנס למוסך /לגרור את הרכב למוסך - תלוי במרחק ממנו (אני אישית הייתי מפעיל ביטוח גרירה אם קיים).

הבעיות יכולות להיות מגוונות החל מחיבור ליוניט לחץ השמן לא תקין,יוניט פגומה שיש צורך להחליפה ועד כשל במשאבת שמן שנסתמה.

לא כדאי להמשיך לנסוע עם הרכב כי אתה עלול לגרום לפיצוץ בלוק המנוע ולבכות שלא טיפלת בתקלה יחסית פשוטה וזולה לתץיקון בהשוואה לנזק של החלפת מנוע.(מתוך ניסיון רע ומר שהסתיים במנוע מפוצץ עם 2 חורים בבלוק בגודל של אפרסק).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא צריך להזמין גרר כדי לגרור את הרכב למוסך. מדוע להבהיל את הבחור ?.

אם יונית לחץ שמן תקולה לא יגרם שום נזק למנוע. ובמקרה של מייסבי קרנק/טלטלים שחוקים, הנזק כבר ישנו נסיעה עד המוסך לא תזיק.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

שלום.

צר לי לאכזב חלק מכם.

הבחור שכתב שיש לגרור את הרכב למוסך צודק בה 1000% !!!

במנועים המזורגגים של המולטיפילה יש בעיה שאם נורית לחץ השמן מהבהבת בסרק יתכן שיש בעיה קשה של לחץ שמן נמוך.

יש לגרור את הרכב למוסך לא לנסוע ולבדוק לחץ שמן כמו שרפי אמר בעזרת שעון. מתוך נסיון יסתבר שיש בעיה של לחץ שמן נמוך והמנורה מתפקדת נכון וצודקת!!!

יש שלושה סיבות בדרך כלל שעלולות לגרום לבעיה.

א] שסטום פורק לחץ הקפיץ נחלש מחלה ידועה הוא מורכב בבסיס משאבת השמן על התחת של משאבת ההזרקה.

ב] שחיקת בתי המיסב של גל הזיזים בראש

ג] נזק ושחיקה במיסבי גל הארוכבה ואו מיסבי הטלטל.

כדאי לנסות לטפל מהר ונכון במנוע ולנסות להציל אותו כי המנוע הזה יקר במיוחד.

רק לידע כללי לפני שבוע טיפלתי ברכב כזה והלחץ היה נמוך בדוק

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

לא הבנתי את עניין הגרר.

כאשר הבחור כתב: "בתוך העיר ולרוב בנסיעות הבינעירוניות ללא מזגן, הנורית לא נדלקת."

מה אי אפשר לנסוע עד המוסך ללא מזגן ?. הנורית לא נדלקת משמע יש לחץ שמן.

הבנתי מדבריו שהוא נוסע כך זמן רב, האם חשבתם שבדיוק עכשיו הוא יבהל ויזמין גרר ?. :-P

דוד.

פורסם

תודה על התגובות

ודוד אתה בהחלט צודק הנורית היבהבה רק מחוץ לעיר וגם זה לא באופן סדיר. למשל נסעתי מב"ש לרעננה והכל היה בסדר, בדרך חזרה (בצהריים עם מזגן ופקקים) הנורית הבהבה מדי פעם בסרק.(המתנה ברמזורים)

האם תיאור זה מעיד על חומרת הבעיה ?

האם יש למישהו המלצה על מוסך טוב בב"ש

תודה

פורסם

דוד,אצלי באפלאוז מנורת לחץ שמן שנדלקה,והמשכתי בנסיעה עוד 8 ק"מ הביאה לפיצוץ קשה של המנוע ולשני חורים בלוק המנוע,ללא אפשרות תיקון פרט להחלפת מנוע.

לא היה לי אפילו צ'אנס להיכנס למוסך כי האירוע קרה בתקופת מלחמת לבנון השנייה.

היה לי שמן במנוע,והמנוע היה תקין סה"כ,לאחר החלפת המנוע הסתבר שמשאבת השמן כשלה ובגלל זה הגעתי למצב של השקעת כמה אלפים טובים כדי להחליף מנוע במקום לשלם כמה מאות רק על משאבה.

בגלל ניסיון רע,אני באופן אישי הייתי ממליץ לא לנסוע עם הרכב,אם המוסך קרוב- להיכנס ישר אם רחוק לגרור כי אם יתפוצץ לבחור המנוע זה יעלה לו וביוקר רב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

במקרה הזה אין " דין פרוטה, כדין מאה". ואין המקרים דומים. אתה נסעת 8 ק"מ, והוא נוסע כבר זמן רב.

אני ממליץ לך לקרוא את השירשור שפתח המשתמש רן, "נורית שמן בצרפתיה (קשה לכתוב קונגו) החדשה" עדיין בדף הראשון.

בברכה דוד.

פורסם

מדובר במנוע JTD טורבו דיזל מסילה משותפת או במנוע בנזין?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
דוד,אצלי באפלאוז מנורת לחץ שמן שנדלקה,והמשכתי בנסיעה.

.

פרט חשוב בנושא לחץ השמן, שאין ספק שהוא רגיש ביותר מבחינת נזק גדול למנוע.

יש הבדל עצום בין, להמשיך לנסוע כאשר המנורה "דלוקה" באופן קבוע, לבין היבהוב קל בסיבובי סרק, כאשר לחיצה מינורית על דוושת הגז(ושחרורה)גורמת לרוב להפסק הבהבוב.

דוד.

• תוכן חדש...